اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در مورد سنسور lm35

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در مورد سنسور lm35

نوشته اصلی توسط dr.data
    سلام ببخشید وسط حرفاتون میپرم ایا این برنامه من با ال ام 35 درسته ؟ ال ام 35 رو به کانال صفر و سنسور گاز رو به کانال یک وصل کردم

Do
    Waitms 500
    Kb = Getkbd()
    Kb = Lookup(kb , Equal)
    If Kb = 12 Then Goto Number

Z = Getadc(0) : Z = Z / 2
    Locate 1 , 1 : Lcd "temp is:" ; Z ; "c"

Locate 2 , 1
    Lcd Time$
    Waitms 500

W = Getadc(1)
    Loop Until W > 300
    Cls
    با توجه به فرمول فکر کنم شما ADC رو روی 5 ولت کانفیگ کرده اید.
    اما یک مشکل بزرگ دارد! همیشه موقع استفاده از ADC میکرو AVR از میانگین استفاده کن شما اومدی waitms 500 گذاشتی و فکر کردی در 500ms تغییرات رو به 0 رسوندی و اینکه ال سی دی کمتر چشمک بزنه اما باز هم هیچ فایده ای نداره باید از میانگین مثلا 10 بار اندازه گیری استفاده کنی مثل برنامه ای که در همین تاپیک گذاشتم.اگر این کار نکنی مثلا دما بین 20 تا 25 درجه تغییر میکنه!
    شما اگر waitms 500 میخواهید یک کار کن:

do
    sum1=0
    sum2=0
    for i=0 to 9
    Z = Getadc(0) : Z = Z / 2
    W = Getadc(1)
    sum1=sum1+z
    sum2=sum2+w
    waitms 50
    next i

sum1=sum1/10
    sum2=sum2/10

upperline
    Lcd "temp is:" ; fusing(sum1,"###.#&quot ; "C"

lowerline
    Lcd Time$

Loop Until sum2 > 300

cls
    در ضمن شما یک اشتباه دیگر هم کرده اید!
    دستور getkbd درون حلقه ای گذاشته اید که waitms 500 دراد!
    یک پیشنهاد دارم:
    صورت برنامه رو بگو تا یکبار تمیز بنویسمش.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoodhashemy
      لینکها همه درسته.
      والا من دیگه نمیدونم چی بگم! من دیگه عکس هم گرفتم و گذاشتم شما میگی چه جوری دمای منفی اندازه گرفتی!
      شما هم خودت این مداری که من به اسم temp_bravo گذاشتم ببندش میبینی که کار میکنه.
      حالا سلف و خازن برای چی؟
      برای خروجی سنسور یا ADC میکرو؟
      من که روی internal کانفیگ کردم و نیازی به پایه های avcc و aref نیست.
      اگر هم فیلتر rc برای خروجی سنسور میگویید که در این مورد نیازی نیست.
      حالا فکر کنم چیز دیگه ای نباشه حتی یکی از دوستان هم اینو تست کرده جواب داده. (اما سنسور LM35 آنچنان دقیق نیست)
      ولی تو کتاب کاهه گفته اگه از internal استفاده کنی باید از avcc و aref به وسیله یک سلف 10uh و یک خازن 100nf استفاده کنی ؟
      من فکر میکنم شما پتانسیومتر متصل به پایه vs سنسور رو درست تنظیم نکردی من خودم یه بار وقتی سنسور رو توی فریزر گذاشتم پتانسیومتر رو طوری تنظیم کردم که دمای -20 رو نشون بده اما مشکل از اینجا ست که وقتی سنسور رو از فریزر در میاری و در دمای اتاق قرار میدی به جای نشان دادن عدد حدود 25 درجه -10 رو نشون میده!!!
      من هم مانند جناب behi88 معتقدم با lm35dz نمیشه دمای منفی رو اندازه گرفت اگه یه نگاه به دیتا شیتش بندازی میبینی که محدوده دما رو از 0 تا 100 درجه برای نوع d قید کرده
      میتونی دیتا شیت رو از لینک زیر ببینی :
      http://rapidshare.com/files/37377845...sheet.pdf.html

دیدگاه

چرا از پتانسیومتر استفاده کردی مگه از درایور مخصوصی که در فایل proteus استفاده کردم استفاده نکردی؟
        در ضمن من گذاشتم داخل فریزر رفت روی منفی 21 درش آوردم و بعد از چند ثانیه که سنسور از حالت خیلی سرد بیرون اومد دمای اتاق رو درست نشون داد!
        در هر حال من که اندازه گیری کردم و عکساش هم گذاشتم و مدارش هم دقیقا همون چیزی هست که داخل فایل proteus هست!
        من نمیدونم مشکل شما از کجاست!
        من حتی دمای ممیز دار رو هم با همین سنسور روی سون سگمنت نشون دادم و تا الان چیزی حدود 20 بار برای LM35 برنامه نویسی کردم.
        شما یکبار ببند و ببین چی میشه!

دیدگاه

چرا از پتانسیومتر استفاده کردی مگه از درایور مخصوصی که در فایل proteus استفاده کردم استفاده نکردی؟
          در ضمن من گذاشتم داخل فریزر رفت روی منفی 21 درش آوردم و بعد از چند ثانیه که سنسور از حالت خیلی سرد بیرون اومد دمای اتاق رو درست نشون داد!
          در هر حال من که اندازه گیری کردم و عکساش هم گذاشتم و مدارش هم دقیقا همون چیزی هست که داخل فایل proteus هست!
          من نمیدونم مشکل شما از کجاست!
          من حتی دمای ممیز دار رو هم با همین سنسور روی سون سگمنت نشون دادم و تا الان چیزی حدود 20 بار برای LM35 برنامه نویسی کردم.
          شما یکبار ببند و ببین چی میشه!
          چرا من استفاده کردم هم از دیود 1n4148 و هم از مقاومت 10k منتها پتانسیومتر رو سر راه vs قرار دادم تا بتونم دقیق تنظیمش کنم
          برنامه منو هم که دیدی و مشکلی نداشت فقط تفاوت مدار من با شما اینه که من از ال سی دی استفاده کردم و شما از سون سگمنت
          دیتا شیت رو نگاه کردی ؟ محدوده دما lm35dz رو دیدی? نظرت چیه؟

دیدگاه

درست شد!!! :applause:
            مدار من دو قسمتش ایراد داشت
            1- پتانسیمتر رو نباید قبل از vs قرار میدادم و مستقیم به 5 ولت وصل کردم
            2-پایه های avcc و aref رو باید بر خلاف اون چیزی که تو کتاب کاهه گفته بود باید آزاد میذاشتم
            بعد از انجام این کارها گذاشتم داخل فریزر 18- رو نشون داد

حالا دو سوال برام پیش اومده اگه کسی میدونه لطفا کمک کنه :
            1-در دیتا شیت lm35 نوشته که قابلیت remote application داره حالا میخوام بدونم اگه مثلا بخوام سنسور رو از پشت بام
            با حدود 10 متر سیم به بقیه مدار که داخل اتاق هست وصل کنم خطا پیدا نمیکنه؟
            2-آیا میتوان lm35 رو برای اندازه گیری دمای آب داخل آب انداخت ؟ آسیبی بهش نمیزنه؟

دیدگاه

تبریک میگم آقای براو! :job:
              والا من که هر چی گفتم زبونم مو در آورد! :redface: هی گفتی نمیشه.
              من داخل آب هم تستش کردم فقط اینکه بهتره پایه هاش رو عایق بزنی چون ممکنه مثلا آب تمیز نباشه و اینکه نوشته های روی سنسور پاک بشوند.
              در مورد دومی تست نکردم اما باید ببینیم افت ولتاژ روی 10 متر سیم چقدره چون این سنسور خروجی آنالوگ و به ازای هر درجه 10mv تولید میکنه.حالا با نویز و افت ولتاژ روی سیم فکر کنم یک کم دقت اندازه گیری میاد پایین.
              البته میشه تقویت کننده هم گذاشت که سیگنال روی رو تقویت کنه اما یک پیشنهاد:
              ممکنه یک وقت فاصله 10 متری شما در آینده تبدیل به 20 متر بشه اگر از نظر مالی خیلی مشکلی نداری کلا در حد 10000 تومان میتونی با ماژول های فرستنده hmt و گیرنده hmr و انکودر و دیکودر سری pt این کار رو کنی اون وقت بردش خیلی میشه و ارتباطی امن تر و نگران افت ولتاژ و... هم نیستی.
              در مورد قیمت این ماژولها و آیسی ها هم به سایت زیر مراجعه کن:
              http://iran-micro.com/index.php?cPath=22_169&osCsid=de4d0529dec2360a 1ced9110555e9f2e

دیدگاه

تبریک میگم آقای براو! :job:
                والا من که هر چی گفتم زبونم مو در آورد! :redface: هی گفتی نمیشه.
                من داخل آب هم تستش کردم فقط اینکه بهتره پایه هاش رو عایق بزنی چون ممکنه مثلا آب تمیز نباشه و اینکه نوشته های روی سنسور پاک بشوند.
                در مورد دومی تست نکردم اما باید ببینیم افت ولتاژ روی 10 متر سیم چقدره چون این سنسور خروجی آنالوگ و به ازای هر درجه 10mv تولید میکنه.حالا با نویز و افت ولتاژ روی سیم فکر کنم یک کم دقت اندازه گیری میاد پایین.
                البته میشه تقویت کننده هم گذاشت که سیگنال روی رو تقویت کنه اما یک پیشنهاد:
                ممکنه یک وقت فاصله 10 متری شما در آینده تبدیل به 20 متر بشه اگر از نظر مالی خیلی مشکلی نداری کلا در حد 10000 تومان میتونی با ماژول های فرستنده hmt و گیرنده hmr و انکودر و دیکودر سری pt این کار رو کنی اون وقت بردش خیلی میشه و ارتباطی امن تر و نگران افت ولتاژ و... هم نیستی.
                در مورد قیمت این ماژولها و آیسی ها هم به سایت زیر مراجعه کن:
                http://iran-micro.com/index.php?cPath=22_169&osCsid=de4d0529dec2360a 1ced9110555e9f2e
                در مورد انداختن داخل آب خوب متوجه نشدم
                فقط پایه های سنسور رو باید عایق کرد یا خود بدنه رو هم باید عایق کرد چون نوشته های سنسور روی بدنه است
                مثلا اگر بخوام بندازمش داخل آب جوش آب داخلش نفوذ نمیکنه و قطعه رو نمی سوزونه؟
                از چه چیزی بهتره برای عایق کردن استفاده بشه ؟

دیدگاه

سلام
                  اول اینکه LM35 دقتش تقریبا 0.5 درجه هست و فرمول تقریبا دقیق هم داره!
                  http://www.iranmicro.ir/forum/showpost.php?p=13883&postcount=102
                  http://www.iranmicro.ir/forum/showpost.php?p=13124&postcount=32
                  البته لینک دوم سورس نزاشتم اما در مورد فرمول:
                  سنسور LM35 به ازای 1 درجه سانتیگراد 1mv و به ازای 1 درجه سانتیگراد 11mv تولید میکنه پس فرمول تقریبی میشه T=100xV اما در مورد دمای منفی هم چنین چیزی حاکمه فقط درایور رو باید درست ببندی و البته فرمولش میشه T=(100xV)-1 !
                  با سلام مجدد خدمت آقای هاشمی
                  من بعد از نشون دادن دما روی ال سی دی حالا میخوام روی سون سگنتت نشونش بدم و یه برنامه هم نوشتم اما جواب نمیگیرم
                  حالا شما که با سون سگمنت کار کردی و جواب گرفتی اگه ممننه یه نگاه به برنامم بنداز ببین عیبش کجاس :
                  [s]http://rapidshare.com/files/378829882/temp.zip.html [/s]
                  لطفا از لینک زیر استفاده کنید یه کمی برنامه رو اصلاح کردم :
                  http://rapidshare.com/files/379230324/temp.zip.html

دیدگاه

داداش پیشنهاد میکنم به دیتا شیت lm35 مراجعه کنید خوب مدادرشو کشیده هم + هم - من خودم درست کردم فقط تو دما های +- باید از دو تا ای دی سی تو حالت تفاضلی استفاده کنی :applause: :read:
                    [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
                      داداش پیشنهاد میکنم به دیتا شیت lm35 مراجعه کنید خوب مدادرشو کشیده هم + هم - من خودم درست کردم فقط تو دما های +- باید از دو تا ای دی سی تو حالت تفاضلی استفاده کنی :applause: :read:
                      توصیه میکنم مطالب رو دقیق تر بخونید
                      مشکل با نشون دادن دما روی سون سگمنت است نه با lm35
                      مشکل با lm35 حل شده است
                      در حال حاضر میخوام دما رو روی سون سگمنت نشون بدم و با برنامه نویسی سون سگمنت مشکل دارم

دیدگاه

بررسی میکنم اما افسوس از این وقت لعنتی که همیشه وقت کم دارم.

دیدگاه

بررسی میکنم اما افسوس از این وقت لعنتی که همیشه وقت کم دارم.
                          ممنون
                          حتما منتظرم
                          سوال های متعددی دارم

دیدگاه

آقای هاشمی بابا بی خیال کجا رفتی :biggrin:
                            درستش کردم :nice:
                            برنامه مشکلی نداشت مشکل از پروتئوس بود ورژن های جدید پروتئوس که کتابخانه avr2 دارند حتما باید هنگام شبیه سازی پایه های aref و avcc وصل بشن
                            فقط مشکلی که هست باید در دماهای منفی چون 7447 نمیتونه علامت - رو تولید کنه باید از جدول lookup استفاده کنم (بهتر یه آی سی کمتر :mrgreen

دیدگاه

سلام درسته این مدارو خیلی وقت پیش ساختین ولی میشه مداره تو پروتیوس شو برام بدین ممنون میشم
                              به کودک فال فروش گفتم چه میکنی گفت: به انان که درامروز خود مانده اند فردا رامیفروشم

دیدگاه

سلام
                                با هزار مکافات و با کمک شما دوستان دنیای مجازیم یه برنامه کنترل دما با قابلیت روشن و خاموش کردن فن و هیتر طراحی کردم اما این خاموش و روشن شدن بی مورد خروجیا اعصابمو خرد کرده.
                                دوستان خواهشا" راهنمایی کنید.
                                فایلهای پروتئوس و بسکام رو اینجا میذارم ممنون میشم اگه اشکال کارمو بگین.
                                متشکرم
                                http://s5.picofile.com/file/8123555542/M_A_P.zip.html
                                تخیل مهمتر از دانش است
                                علم محدود است اما تخیل دنیا را دربر میآ‌گیرد
                                آلبرت انیشتین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X