اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با کریستال

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با کریستال

میکرو که الکی نیست همین طور بسوزه !! تو که بیشتر از پروگرام کردن ازش کار نکشیدی که بسوزه مگر اینکه تغذیه بالا داده باشی

من احتمال زیاد می دم فیوز بیت ها رو یه بار اشتباه کردی

یه بار با کریستال چک کن ، یک بار با اسیلاتور خارجی و یه بار هم با RC خارجی این ها رو به عنوان منبع کلاک بذار
    70 در صد کسانی که می گن میکروشون سوخته علتش عوض کردن فیوز بیته

برای دانشکده گفتن بیا چک کن ببین این میکرو ها کدوم سالمه ( به عنوان میکرو خراب برده بودن در آرشیو ) از 50 تا نزدیک 35 تاش به خاطر تغییر فیوز بیت هاش این دانشجو های آزمایشگاه گفته بودن خرابه

دیدگاه

سلام آقای آقایی فر
      من نگفتم میکرو سوخته گفتم دچار مشکل شده که از نظر شما فیوز بیت ها رو اشتباه کردم.
      تو پست های اولیه گفتم که میکرو کار می کرد حین کار با این مشکل مواجه شد.
      یعنی یه دفعه تصمیم گرفته که کلاکشو عوض کنه!؟ oo:

چه دلیلی داره که مدار خیلی عالی کار می کنه یه دفعه میزنه زیر همه چی؟
      ولتاژ تغذیه 5 ولت میکرو رو هم از رگولاتور 7805 رد می کنم.

از دانشجوهای (دانشکده؟) این کارا بعیده :nerd:
      کاش انسانها هر چند غریبه همدیگر را دوست می داشتند!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی آقایی فر
        میکرو که الکی نیست همین طور بسوزه !! تو که بیشتر از پروگرام کردن ازش کار نکشیدی که بسوزه مگر اینکه تغذیه بالا داده باشی

من احتمال زیاد می دم فیوز بیت ها رو یه بار اشتباه کردی

یه بار با کریستال چک کن ، یک بار با اسیلاتور خارجی و یه بار هم با RC خارجی این ها رو به عنوان منبع کلاک بذار
        70 در صد کسانی که می گن میکروشون سوخته علتش عوض کردن فیوز بیته

برای دانشکده گفتن بیا چک کن ببین این میکرو ها کدوم سالمه ( به عنوان میکرو خراب برده بودن در آرشیو ) از 50 تا نزدیک 35 تاش به خاطر تغییر فیوز بیت هاش این دانشجو های آزمایشگاه گفته بودن خرابه
        آخ، از این خرابکاری ها میخوای من استادم توش
        البته من لاک بیت ها رو یک مدت پروگرام میکردم میکرو غیر قابل استفاده شده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Atmega sinX
          سلام آقای آقایی فر
          من نگفتم میکرو سوخته گفتم دچار مشکل شده که از نظر شما فیوز بیت ها رو اشتباه کردم.
          تو پست های اولیه گفتم که میکرو کار می کرد حین کار با این مشکل مواجه شد.
          یعنی یه دفعه تصمیم گرفته که کلاکشو عوض کنه!؟ oo:

چه دلیلی داره که مدار خیلی عالی کار می کنه یه دفعه میزنه زیر همه چی؟
          ولتاژ تغذیه 5 ولت میکرو رو هم از رگولاتور 7805 رد می کنم.

از دانشجوهای (دانشکده؟) این کارا بعیده :nerd:
          مدارت داره چی کار میکنه؟ موتور DC که باهاش کنترل نمیکنی یا تو محیط پر نویز که نیستی؟
          آخه نویز این ها رو از کار که میندازه هیچ، من دیدم حتی فیوز بیت هاشون رو هم بعضی وقت ها عوض میکنه.
          حتی PIC هم با همه پزی که برا نویز داره همین طوریه.

دیدگاه

سلام آقای نایری
            موتور دی سی 250 دور 12 ولت رو با ال 298 درایو می کنم پی دبلو ام رو هم استفاده می کنم البته با میکرو و کریستال فاصله داره .

نویز تا چه حد میتونه تاثیر بزاره روی مگا 16؟
            روی کریستال هم تاثیر داره کریستال رو زیر مگا 16 گذاشتم تا مدار جای کمتری بگیره.

دیدگاه

سلام آقای نایری
              موتور دی سی 250 دور 12 ولت رو با ال 298 درایو می کنم پی دبلو ام رو هم استفاده می کنم البته با میکرو و کریستال فاصله داره .

نویز تا چه حد میتونه تاثیر بزاره روی مگا 16؟
              روی کریستال هم تاثیر داره کریستال رو زیر مگا 16 گذاشتم تا مدار جای کمتری بگیره.
              سلام دوست عزیز. البته بنده نیری هستم نه نایری.
              والا ببینید من خودم جایی ندیدم به صورت تئوریک به این مسئله پرداخته باشه اما بعضی از اوقات تو بعضی از کارهایی که انجام میدادم بهش برخورده بودم.
              برای مثال زمانی که با یک میکرو و البته بدون ایزوله کردن مدار موتور از میکرو، میکرو رو کنترل میکردم این اتفاق می افتاد، البته من هیچ گاه تو حالتی که ایزوله هستند از هم آزمایش نکردم و نمیدونم هم این نویز از زمین وارد میشه یا از هوا. اما در هر حال، میکرو یک مدت درست کار میکرد، بعد یکهویی سرعت موتور به شدت افزایش پیدا میکرد. یعنی PWM از کار می افتاد، بعدا وقتی میکرو رو چک میکردم میدیدم فیوز بیت هاش پاک شده اما برنامه ندیدم تغییر کنه.
              یک مدت یک فویل آلومینیومی میذاشتم بین میکرو و موتور، خیلی بهتر میشد، اما نه به صورت کامل. بازهم بعد از یک مدت زمان کار کردن (البته این دفعه طولانی تر) فیوز بیت های میکرو پاک میشدن.
              موتور هم یک وقت فکر نکنید خیلی جریان بالا بوده ها! نه یک فن ۱۲ ولت ۱۴۰ میلی آمپری، همین فن هایی که توی پاور کامپیوتر هست. یا این موتور های دی سی کوچولو که به عنوان مته دستی ازشون استفاده میشه. خلاصه کنم، تاثیر مخرب این نویز تا اونجایی که من دیدم، هم باعث پاک شدن فیوز بیت ها میشه، هم میتونه باعث شه میکرو هنگ کنه که البته این مورد آخر همواره تحت تاثیر پاک شدن فیوز بیت ها قرار میگیره و خودش رو هم نشون نمیده.
              البته بنده نمیدونم فاصله موتور شما از میکرو چقدره؟ مال من نهایتا ۱۰-۲۰ سانتی متر فاصله داشته که البته جریانش هم خیلی پایین تر بوده دیگه.

اما در مورد کریستال، خوب مسلما تاثیر داره و تو این طور مواقع، باید از مدارات خاصی استفاده کرد که من یک مدت تو کتاب ساختار میکروکنترلر های AVR نوشته مهندس علی سلیمیان، مطالب خوبی برای کم کردن تاثیر نویز روی مدارات نوسان ساز میکرو نوشته بود.

دیدگاه

سلام

اولا اینکه باید روی پایه های 298 از دیود هرزگرد استفاده کنی

مسئله ی مهم تر اینکه اگر یکی از پایه هایی که روی اون پایه ها pwm ایجاد می شه آزاد باشه ،میکرو هنگ می کنه
                (oc1a ویا oc1b)که با دست گذاشتن روی میکرو و یا کریستال این مشکل حل می شه

اگه یکی از پایه ها رو به کار برده باشی و پایه ی دیگه آزاد باشه احتمال زیاد باعث می شه که میکرو درست کار نکنه

دیدگاه

از بابت نایری معذرت می خوام آقای نیری :rolleyes:

نویز اگه از این فاصله تاثیر می زاره خیلی بده.
                  من خودم یه مدار با pic بستم تقریبا موتور ( همین موتور) بهش چسبیده بود البته ولتاژ کمتر از 12 ولت بهش داده بودم مدار مثل هلو کار می کرد، AVR اگه با این فاصله نمی تونه کار کنه جای تعجبه. :surprised:
                  البته AVR مزیت هایی هم داره.

شما می گید فیوز بیت ها پاک شده حالا که میکرو پروگرام نمی شه باید چیکار کنم ؟
                  یه میکروی دیگه بگیرم موتور رو هم تو یه محفظه آلمینیومی بزارم ؟

درمورد این کتاب که معرفی کردید نسخه اینترنتی رایگان نداره ؟

ممنون آقای نیری :bye

دیدگاه

سلام آقای شکوهی

دقیقه منظورتون کدوم پایه های 298 هست ورودی ، خروجی یا تغذیه ؟

فکر نکنم مشکل از ocr باشه چون مدار در ابتدا کار می کرد ؟

باید بگم که از یکocr استفاده می کنم .

دیدگاه

از تایمر دو استفاده کردید؟
                      http://www.sharjweb.com/

دیدگاه

از بابت نایری معذرت می خوام آقای نیری :rolleyes:

نویز اگه از این فاصله تاثیر می زاره خیلی بده.
                        من خودم یه مدار با pic بستم تقریبا موتور ( همین موتور) بهش چسبیده بود البته ولتاژ کمتر از 12 ولت بهش داده بودم مدار مثل هلو کار می کرد، AVR اگه با این فاصله نمی تونه کار کنه جای تعجبه. :surprised:
                        البته AVR مزیت هایی هم داره.

شما می گید فیوز بیت ها پاک شده حالا که میکرو پروگرام نمی شه باید چیکار کنم ؟
                        یه میکروی دیگه بگیرم موتور رو هم تو یه محفظه آلمینیومی بزارم ؟

درمورد این کتاب که معرفی کردید نسخه اینترنتی رایگان نداره ؟

ممنون آقای نیری :bye
                        سلام دوست عزیز، خواهش میکنم.
                        ببینید بنده عرض کردم اطلاعات خیلی زیادی ندارم اینی که عرض کردم تجربه شخصیم و حدسی بود که میزدم.
                        البته من با PIC هم همین مشکل رو داشتم با PIC18F452 حالا نمیدونم چیپ شما چی بود که این مشکل رو نداشته. البته همه میکرو کار ها هم اینو تایید میکنند که AVR نسبت به نویز آسیب پذیر تر از PIC است.
                        اما در مورد راهکار، من دو تا حدس میزنم که شاید کمک کنه. یکی این که میکرو توی محفظه فلزی قرار بگیره، لازم هم نیست حتما آلومنیوم باشه، فقط فلز باشه.
                        دوم اینکه با اپتوکوپلر دو تا مدار کنترل و موتور کاملا ایزوله شن از هم دیگه. شاید اثری داشته باشه چون غالبا توی این مدارات نویز از زمین هم میتونه وارد شه.
                        و چیز دیگری به ذهنم نمیرسه، من اون موقعی که به این مشکل برخوردم ولش کردم و خیلی روی برطرف کردنش کار نکردم.

دیدگاه

سلام آقا محسن

از تایمر دو استفاده کردید؟
                          بله از تایمر دو استفاده می کنم شما راه حلی دارید.

دیدگاه

اگه مد آسنکرون رو OFF کنید گمون کنم مشکلتون حل شه؟ چون شما گفتید اگه به کریستال دست بزنم میکرو کار میکنه
                            http://www.sharjweb.com/

دیدگاه

همین کارو می کنم ببینم چی می شه
                              میکرو رو نمی تونم دوباره پروگرام کنم باید یه میکرو دیگه بگیرم. راه دیگه ای نیست این میکرو رو پروگرام کنم؟

دیدگاه

آقای نیری خیلی ممنون

اگه AVR بتونه مشکل نویزشو حل کنه دیگه ایول داره ، چرا با PIC شراکتی IC نمیدن بیرون

این کتاب که گفتید رایگانش نیست که از اینترنت بگیریم؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X