اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شبکه کردن 100 میکرو به فاصله 20 متری از هم

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شبکه کردن 100 میکرو به فاصله 20 متری از هم

بجز 7805 چیزی نمی تونم استفاده کنم چون از لحاظ هزینه برام روی 100 تا بصرفه نیست. وگرنه خودم عاشق Lm2576 هستم چندساله باهاش کار میکنم مرگ نداره.
    - power saveing تو این کار برام اهمیت نداره یک پاور میزارم 12 ولت 10 آمپر که 12 ساعت در روز باید روشن باشه.
    - موضوع آدرس خیلی مهمه که اشاره کردی . ترجیح میدم که تمام میکرو ها با یک برنامه ثابت پروگرم بشن و نهایتا با همون 485 یا .... بشه آدرس دهیشون کرد. dip switch هم خوبه فقط هم محدودیت فضا دارم و هم قیمت تمام شده. اگه حتی بشه با 485 بصورت boot loader هم پگرید بشن که عالیه چون ممکنه بخوام برنامه رو بهینه کنم اونوقت باز کردن در هر جعبه و پروگرم کردن 100 تا میکرو مصیبته .
    - به هر میکرو 3 تا رله و یک سنسور دما وصل میشه که دمای هر 100 تا میکرو باید هر 5 دقیقه یکبار خوانده بشه توسط نرم افزار پس هر 100 تا میکرو بدون تداخل باید منظم این کارو انجام بدن.
    - یکی از مشکلاتم همین محدودیت تعداد نود تا 30 تا هستش . منظورت رو از رپیتر درست و کامل متوجه نشدم.بیشتر توضیح میدی ؟
    -

دیدگاه

- در مورد پروتکلی که گفتی توضیح بده تا حالا نشنیدم. هزینه خیلی مهمه وگرنه can و اترنت هم میشد.
      - میکرو ها به برق شهر دسترسی دارن و این موضوع هم قبلا به ذهن خودم رسیده بود و قبلا هم تو چندتا از مدارهام پیاده کرده بودمش ولی مشکلاتی که داره خازن بزرگ MKT و افزایش هزینه برای 100 تا برد و .... برای همین ترجیح دادم که تغذیه با یک کابل برای همه بردها ارسال بشه.
      - میکرو 20 میلی آمپر 3 تا رله هر کدوم 10 میلی آمپر و 485 هم 40 میلی آمپر در کل 100 میلی آمپر برای هر برد ( کابل cat5 جواب میده ؟)

دیدگاه

نبایدم شنیده باشی. این پروتکل مال تجهیزات نفتیه. اصل پروتکل هم سه چهار ساله که ابداع شده. اصل مدیاشم همون مدیای rs485 هستش. یک راهنمایی! سریال نویز میگیره. میدونی چرا؟ چون هر پالس در مدت زمان خودش فوق العاده مهمه. حالا این اهمیتش رو ازش بگیر. چه جوری؟ ساده اس. یک انکودر DTMF استفاده کن تا اطلاعات رو به صورت صوتی ارسال کنی. یا مثلا با یک pwm با رنج متغیر. مثلا مقدار صفر رو با یک فرکانس 300 هرتز به مدت 10 میلی ثانیه ارسال کن. اگر نویز هم زیاد باشه توی این زمان فوقش 330 پالس میگیری. یعنی 10 درصد خطا روی 4 بیت. که روی بقیه پروتکل ها میشه فاجعه. حالا برای مقدار یک 600 هرتز رو انتخاب کن و الی آخر. در گیرنده یک کانتر که شروعش از اولین پالس باشه و یک رنج هم برای حذف خطا در نظر بگیره. اطلاعات رو به صورت چهار بیتی ارسال کن. فکر کنم بس باشه. ایده رو باید گرفته باشی. بصورت تئوری rs485 نباید بالاتر از 1200 متر جواب بده اما من این پروتکل رو در فاصله 4000 متری دیدم داره به خوبی کار میکنه. اونم در جایی که موتور های قوی الکتریکی در حال کار بودن.

برای کابل cat5 فکر کنم اگر 3 تا سیمش رو برای VCC بگیری و 3 تا برای زمین شاید روی 24 ولت جواب بده اما با dc2dc. نه با 7805. ایضا میتونی یکی دو تا کلک بزنی. اولا یک خازن در ابتدای مدارت بذار. چون فقط در زمان ارسال توان مصرفی بالا میره. ثانیا از رله ولتاژ بالا استفاده کن. مثلا 24 ولتی. تا جریان سوئیچ پایینتری استفاده کنی. ثالثا حتما سیستم رو در حالت idle نگهدار و آخرش هم اینکه رله ها رو بطور مداوم نچسبون. با یک جریان اولیه بوبین رله رو شارژ کن و بعدش با 50 درصد جریان استارت میتونی تو حالت چسبیده نگهش داری. ضمنا اگه قراره اغلب موارد رله در حالت وصل باشه بار رو به NC رله وصل کن و فرمان قطع رو به میکرو بده. ضمنا برای شرایط عمومی از حالت broadcast استفاده کن. هم سریع تره هم مصرف پایین تری کل مداراتت پیدا میکنن.

راستی این چه رله ایه که با 10 میلی آمپر سوئیچ میشه؟
        reed هم جریانش بالاتره.

هزینه dc2dc های مرسوم چیزی حدود 2500 تومن هست. ولی برای تغذیه از برق چهار تا دیود میخوای یه خازن 400 ولتی 1.5 میکرو که کمتر از 500 تومن درمیاد.
        بعدش هم اگه میخوای خیلی هزینه ات کم بشه میتونی اینا رو بذاری کنار ورد بخونی تا کار کنه!!! آخه یک حداقلی که بایستی خرج کنی. ببینم....نکنه شومام هم مثل خودم اصفهانی هستی؟؟؟!!!!!
        فعلا برای 10 تا راهش بنداز بعدش 40 تا بعد میشه انشالله تا 100 تا هم توسعه اش داد.

فعلا

دیدگاه

اصفهانی رو که درست آمدی
          بهرحال قراره رو این کار سود کنم نه ضرر . اگه اینجوری بود که همه قطعات رو نظامی میزاشتم همچی رو هم 50% بالاتر میگرفتم. پس کار مهندس چیه ؟ همینه دیگه.
          dc2dc اولا که 2500 بیشتره من همیشه از پایا میگیرم 5-6 تومان. 7805 مگه چشه که 100 تومنه ؟
          مصرف رله رو حدودا گفتم 10 میلی . چجوری جریان بوبین رله رو بعد از اتصال کم کنم ؟
          اگه از NC استفاده کنم تو لحظه اولیه رله یک لحظه روشن میشه .بعدشم اگر رله خراب بشه وقتی تغذیه مدار وصل بشه رله همیشه وصل خواهد ماند و باعث میشه device های من همیشه روشن بمونن و خیلی بده. من میخوام اول 4 تا دونه بزنم اگر جواب داد دفعه دوم 100 تا رو بدم PCB بزنن پس جای سعی و خطا نیست . باید از همین الان پیشبینی قطعات لازم رو بکنم .حتی اگه شک دارم جای قطعه رو بزارم ولی مونتاژ نکنم.

دیدگاه

تغذیه رله ها رو که حتما میخوام 12 بگیرم چون از اون طرف با 7805 اگه بخوام 24 رو بکنم 5 کلی تلفات دارم و رگولاتور احتمالا میسوزه .
            البته یه بار قبلا یه مشکلی داشتم که رله های 12 ولت بعد از فرمان میکرو وصل میشدن ولی وقتی پین میکرو رو 0 میکردم بوبین رله قطع نمی کرد برای همین رله 12 ولتی رو با 9 ولت روشن و خاموش کردم درست شد . پس اول یه 7809 میزارم واسه رله های 12 ولتیم و بعدش یه 7805 برای میکرو که فکر کنم 78L05 هم جواب بده.

دیدگاه

چند تا نکته!

اون 24 ولتی که قید کردم برای این بود که جریان عبوری از خطوط تغذیه کم بشه و این در حالتیه که از dc2dc استفاده کنی. وگرنه وقتی داری از 7805 استفاده میکنی خوب همون 1 ولتی هم بسه.

دوم اینکه وقتی قراره بوبین یک رله شروع به چسبیدن کنه یک جریانی مثلا 20 میلی آمپر احتیاج داره. اما وقتی چسبید میشه بصورت پالسی (مثل یک pwm ساده مثل رفرش کردن سون سگمنت ها) بوبین رو در یک جریان 50 تا 70 درصدی در حالت چسبیده نگهداشت. اینجوری میزان مصرف جریان منسوب به یک رله در حالت چسبیدن کم میشه که چون قراره 300 تا رله احتمالا برن توی وصل خیلی جریان مصرفی پایین میاد.

سوم اینکه در بعضی مواقع جریان مصرفی مدارات بالا میرن و بقیه مواقع (عمدتا) متوسط به پایین هست. این خودش حسنیه چون میشه یه خازن روی هر برد گذاشت تا برای مواقع مورد نیاز شارژ اضافه رو تامین کنه. اینجوری پیک جریان مصرفی کم میشه و جریان کلی که باید از خطوط تغذیه رد شه پایین میاد. پس احتمالا با کابل نازکتری کارت راه میفته. همین مسئله رو میشه با حالت idle هم تا حدودی انجام داد. و گرنه شما میتونی یه چرنوبیل هم سر راش بذاری اما خوب....خرجت بالا تر میره.

راجع به رپیتر (repeater) میدونی که تعداد ماکزیمم میکروهایی که میخوای داشته باشی روی خط 485 به 32 تا محدود میشه. پس بایستی بین هر گروه 30 تایی با 30 تایی بغلی یک مداری بذاری که روی یک باس نباشن و ترافیک اطلاعات رو به هم منتقل کنن. اینو بهش میگن "تکرار کننده" یا repeater . اما اینجا با استفاده از باس مصترک یه کمی کار سخت میشه چون مجبوری هوشمندانه عمل کنی. فرض رو بر این بذار که میکروها میدونن آی دی خودشون چنده و مهمتر اینکه آی دی نفرهای بعدی شون از آی دی خودشون بزرگتره یا کوچکتر. یعنی همگی بترتیب آی دی روی باس نشستن. بنا براین کنترل جهت 75176 مربوط به تکرار کننده میتونه توسط میکروی قبلی انجام بشه. اما میکروهای داخل هر گروه 30 تایی از یک 75176 استفاده میکنن و آخری ها از دو تا غیر از انتهایی که به یک مقاومت ترمیناتور ختم میشه. حالا هر میکرو غیر از اینکه خط سریال خودش رو کنترل میکنه بایستی امکان برقراری ارتباط به میکروهای بعد از خودش هم بده. حالا بدتر در زمان برگشت اطلاعات از روی باس جهت ترافیک عکس میشه. و این یعنی هر 75176 بایستی توسط میکرو در یک حالت هوشمندانه سوئیچ بشه. نوشتن کداش نسبتا راحته اما ناقلایی. ضمنا با توجه به مورد powe-saving حتما عملیات بایستی با استفاده از یک ماشین وضعیت و تماما به صورت وقفه ای انجام بشه.

راستی انشالله دیود جریان برگشتی رله ات هم یادت نرفته.

راستی کلاک میکروات را هم حداقل بگیر یعنی مثلا 1 مگا هرتزی. کلاک بالاتر زمانبندی سریعتری میده اما مصرفتو هم بالاتر میبره. (روی میکرو آمپرها هم حساسیت نشون بده...100 تا میکرو داری)

ایضا مصرف هر 75176 در حالت ارسال اطلاعات 10 میلی آمپر از حالت دریافت بالاتره.
              مگا هشتت رو هم smd استفاده کن و روی فیبر یک رو تا بتونی قیمت رو پایین بیاری.

با استفاده از این روش میشه با rs485 همه میکروها رو به هم یا بصورت جداجدا پروگرام کرد به شرطی که روتین bootloader ات و مدار 75176 درست کار کنه. فقط حالتی رو در نظر بگیر که هر میکرو بتونه بفهمه که میخوای آی دی شو ست کنی. مثلا با یک جفت پد که با پیچ گوشتی در زمان روشن شدنش به هم اتصال کوتاه بشه. تا لحیم کاری و قطعه گذاری اولیه ولو یک کلید یا جامپر هم نداشته باشی.

البته کلک های دیگه ای هم میشه زد که مصرف مدارتو پایین بیاری. حتی تقریبا نزدیک به نصف. ولی اونش با خودت.

دیدگاه

خوب چندتا نکته.
                - تغذیه شد همون 12 ولت و روی هر برد یک 7805
                - میکرو SMD برای تعداد بالا پروگرم کردنش و مونتاژ و تعویضش دردسر داره .. ولی میدونم که بهتره و من تو 90 درصد کارام کل برد رو SMD کار میکنم.
                - فکر کنم تو تعداد پینهای میکرو محدودیت داشته باشم. 3 تا رله یک سون سگمنت 4 تائی . یه 485 و یک سنسور lm35 که فکر کنم با استفاده از A/D میکرو دیگه نتونم از پورت مربوطه استفاده دیگه ای کنم بصورت همزمان ؟ یک ماژول RF روی هر میکرو که فقط یک پین اینتراپت براش لازم دارم. 2 تا LED
                - برای آی دی دادن به هر میکرو چه پیشنهادی داری ؟ اگه با خود 485 بشه که بهتره. چون دیگه پینی اشغال نمیشه. با بوت لودر هم تاحالا کار نکردم.
                - راستش چون با 485 هنوز کار نکردم درست نفهمیدم که بین هر 30 تا گروه چه کار باید بکنم ؟
                - برای ارتباط بین میکروها با 485 دوتا سیم کافیه ؟ یجا دیدم 3 تا سیم برده بود که گراند رو هم با یک مقاومت به همه بردها وصل کرده بود.

دیدگاه

اگه بخوای میتونی موقع پروگرام کردن آی دی رو جزو اطلاعات داخل eeprom قرار بدی و اونا رو پروگرام کنی. یا اینکه یک ورودی رو در ابتدای برنامه چک اش کنی که اگر حالت خاصی بود یعنی بایستی بتونه آی دی خودش رو از pc بگیره و داخل eeprom ست کنه. برای گروههای سی تایی هم بذار ببینم وقت میکنم یه شماتیک برات بکشم؟

دیدگاه

این شماتیک رو الان کشیدم. قاعدتا باید کار کنه. اما چند تا مطلب!

مقاومت 120 اهمی داخل خط چین فقط برای میکروی صدمی باید باشه. بقیه بهش احتیاج ندارن. بهش میگن terminator ولی کسی رو نمیکشه!!!

مدار پایینی که داخل خط چینه همون تکرارکننده یا repeater هست که مدار ترانزیستوری کنارش فقط یک NOT کوچیکه. وقتی از طرف pc دیتا میاد اون یکی باید در حالت ارسال باشه و بلافاصله پس از دریافت فریم در صورتی که بعدیش قرار باشه جواب بده بایستی جهت هردو 176 عکس بشه. و پس از مدت زمانی ثابت یا ارسال جواب بلافاصله بایستی میکرو به حالت اول برگرده. مسلما این قسمت هم روی فیبر درمیاد ولی فقط در مدار 30 ام در گروه مونتاژ میشه.
                    ضمنا اطلاعات rs485 بصورت تفاضلی ارسال میشه بنابراین احتیاجی به زمین مشترک نیست. یعنی 2 سیم کفایت میکنه.

اما میکرو برای انجام این ارتباط علاوه بر rxd و txd به یک پین دیگه هم احتیاج داره.

دیدگاه

این قسمت در واقع مابین نود 32 و 33 هستش ؟
                      یعنی بین نود 32 و 33 باید بجز 2 رشته سیم یک سیم هم اضافه ببرم ؟
                      راستش بلوک دیاگرامی که کشیدی زیاد برای من مفهوم نیست

دیدگاه

از 100 تا میکرو:

30 تا بدون تکرار کننده.
                        یکی با تکرار کننده.
                        30 تا بدون تکرار کننده.
                        یکی با تکرار کننده.
                        30 تا بدون تکرار کننده.
                        7 تا بدون مدار تکرار کننده.
                        آخری بدون مدار تکرار کننده. ولی با مقاومت 120 اهمی.

جمعا 100 تا.

ضمنا فقط دو تا رابط بین بردها موجوده که به صورت یک جامپر نشون داده شده. جامپر 2 و 3.
                        برای بردهای ساده فقط رابط 2 و برای 30 امی ها هر دو رابط.
                        در هر گروه 30 تایی به انضمام 31 امی همگی با رابط 2 بهم وصل میشن. ولی این 31 امی با بعدی از طریق یک باس ایزوله از طریق رابط 3 اتصال پیدا میکنن.

این دیگه خیلی تابلوه اگه بازم مشکل داری تنها میشه پروژه تو بدی من برات انجام بدم. یک کمی تحلیلش کنی راحت میفهمی. عجله نکن چیز شق القمری نیست. فقط ما اینجا محدودیت ارتباطی بین میکروها رو از طریق ارتباط مداری بین دو باس 31 عددی حل کردیم.

ضمنا این فقط شماتیک برد 31 امی تو هر سری 31 عددی هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا آقازاده
                          از 100 تا میکرو:

30 تا بدون تکرار کننده.
                          یکی با تکرار کننده.
                          30 تا بدون تکرار کننده.
                          یکی با تکرار کننده.
                          30 تا بدون تکرار کننده.
                          7 تا بدون مدار تکرار کننده.
                          آخری بدون مدار تکرار کننده. ولی با مقاومت 120 اهمی.

جمعا 100 تا.

ضمنا فقط دو تا رابط بین بردها موجوده که به صورت یک جامپر نشون داده شده. جامپر 2 و 3.
                          برای بردهای ساده فقط رابط 2 و برای 30 امی ها هر دو رابط.
                          در هر گروه 30 تایی به انضمام 31 امی همگی با رابط 2 بهم وصل میشن. ولی این 31 امی با بعدی از طریق یک باس ایزوله از طریق رابط 3 اتصال پیدا میکنن.

این دیگه خیلی تابلوه اگه بازم مشکل داری تنها میشه پروژه تو بدی من برات انجام بدم. یک کمی تحلیلش کنی راحت میفهمی. عجله نکن چیز شق القمری نیست. فقط ما اینجا محدودیت ارتباطی بین میکروها رو از طریق ارتباط مداری بین دو باس 31 عددی حل کردیم.

ضمنا این فقط شماتیک برد 31 امی تو هر سری 31 عددی هست.
                          سلام
                          بالاخره این ریپیتر به کجا رسید؟
                          من دارم ریپیتر طراحی میکنم ،
                          سوال:
                          دقیقا پایه های DI و Ro را وقتی به میکرو وصل کردم ، چطوری کنترل کنم؟؟؟؟؟؟؟؟ :angry:
                          Reveng will surely come... Your hard time are ahead
                          // - - - - - - - - - -
                          برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
                          // - - - - - - - - - -
                          اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
                          // - - - - - - - - - -

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X