اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انتخاب سنسور جریان DC ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

انتخاب سنسور جریان DC ؟

سلام
    میخوام یه جریان dc رو که حدود 80 تا 100 امپر هست رو اندازه گیری کنم ولی نمیدونم از چه سنسوری استفاده کنم که هم خوب باشه از نظر قیمت و کیفیت و خروجی که میده و مثلا تو ایران باشه حالا اگه نبودم مشکلی نداره فقط یه چیزی که کار باهش راحت باشه

ایا کسی سراغ داره؟
    ذکات علم یاد دادنه ....

پاسخ : انتخاب سنسور جریان DC ؟

نوشته اصلی توسط majid.4206
    سلام
    میخوام یه جریان dc رو که حدود 80 تا 100 امپر هست رو اندازه گیری کنم ولی نمیدونم از چه سنسوری استفاده کنم که هم خوب باشه از نظر قیمت و کیفیت و خروجی که میده و مثلا تو ایران باشه حالا اگه نبودم مشکلی نداره فقط یه چیزی که کار باهش راحت باشه

ایا کسی سراغ داره؟
    سلام
    این سنسور دیتاشیتش که خیلی تعریفش رو کرده. باید تست گرفت دید واقعا اینقدر خوبه. قیمتش رو جهان کیت زده 12500 تومان.
    ACS754-LCB
    سه مدل 25 و 50 و 100 آمپریش رو داره.
    بت در بغل و به سجده پیشانی ما کافر زده خنده بر مسلمانی ما
    اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست در این مسلمانی ماست

دیدگاه

سلام اقا مصطفی
      کم پیداین :redface:

نظرتون درباره اینا چیه میدونم باید خودم مطالعشون کنم ولی احیانا شما باهاشون کار کردین

http://export.farnell.com/jsp/search...lues%3D1004254
      ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

یه سنسور خوب کسی سراغ نداره ؟
        ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

ACS754SCB-200
          قابلیت اندازه گیری جریان در رنج 200A+/-.
          تک تغذیه 5+ ولت.
          موجود در طبقه همکف پاساژ امجد.
          قیمت آن بسته به کرم فروشنده ، میزان گیر بودن کارت ، چهره شما و سایر موارد بین دوازده تا هفده هزار تومان متغییره.
          به نظرم بهتر از آن بعید است پیدا کنی.
          توان هر کس به وسعت همت اوست امام علی (ع)

دیدگاه

اقا مهدی ممنون ازت
            این سنسور ه خروجی که میده برحسب میلی امپره درسته؟
            حالا این میلی امپر رو باید به ولتاز تبدیل کنم و بدمش به ADC میکرو درسته ؟

یه سوال دیگه میزان خروجی که میده چطوری حساب میشه مثلا برای جریان عبوری 1 امپر چقدر تو خروجی داریم و یا 100 امپر تو دیتا شیتش چیزی ندیدم
            ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

LEM هم خوبه من برای جریان های پایین استفاده کردم عالی بوده فقط یه کم گرونه اگه گیرت نیومد بگو شماره بدم تماس بگیری ببینی داره یا نه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
                این سنسور ه خروجی که میده برحسب میلی امپره درسته؟
                حالا این میلی امپر رو باید به ولتاز تبدیل کنم و بدمش به ADC میکرو درسته ؟
                یه سوال دیگه میزان خروجی که میده چطوری حساب میشه مثلا برای جریان عبوری 1 امپر چقدر تو خروجی داریم و یا 100 امپر تو دیتا شیتش چیزی ندیدم
                خروجی این سنسور از جنس ولتاژ است نه از جنس جریان و می توانید خروجی آن را مستقیما به ADC بدهید. در ضمن به واسطه استفاده از تکنیک اثر هال (Hall effect) بین مدارات ولتاژ خروجی سنسور و بخش اندازه گیری جریان کاملا ایزوله است و به راحتی می توانید آن را به ADC میکرو هم بدهید.

اگر فرض کنیم شما این سنسور را با تغذیه 5 ولت راه اندازی کنید و از ورژن 200 آمپری آن استفاده کنید در این صورت اگر جریانی از سنسور عبور ندهید به شما معادل نصف تغذیه اعمالی یا به عبارتی 2.5 ولت در خروجی خواهد داد اگر از آن 200A- عبور دهید به شما خروجی صفر ولت می دهد و اگر 200A+ عبور دهید به شما خروجی 5 ولت می دهد به عبارتی می توانید برای سایر موارد با تقریب خیلی خوبی خطی که از این سه نقطه عبور می کند را معیار سنجش قرار دهید در دیتا شیت در قسمت منحنی ها این خط به وضوح آمده است. مثلا برای جریان 1A+ ولتاژ خروجی 2.5125 ولت و برای جریان 1A- ولتاژ خروجی 2.4875 ولت است.
                به عبارت ساده تر در مدل 200 آمپری این سنسور با تغذیه 5 ولت رزولوشن ولتاژ خروجی معادل 5/400 یا 12.5mV به ازای هر یک آمپر تغییرات است. همچنین رزولوشن جریان کاملا به ورژن سنسور بستگی دارد از این رو مثلا برای اندازه گیری از جریان 80 آمپر استفاده از ورژن 100 آمپری نسبت به ورژن 200 آمپری این سنسور دقت بیشری در اندازه گیری به شما می دهد.

دیدگاه

اقا مهدی حق با شماست خروجی برحسب ولته...
                  میشه لطف کنید اسم مغازه ایی که این سنسورو داشت بگید اگه شماره تلفن باشم بهتر

در ضمن یه ولتاز افست هم داره از 10mv- تا 10mv برای جریانهای 200- تا200 امپر حالا با این حساب اگه از رزولوشن ولتاز 12.5mV باشه به ازای 1 امپر تغیرات اون ولتاز افست رو چیکارش کنم ؟ باید ازش کم کنم

مثلا برای جریان 1A+ ولتاژ خروجی 2.5125 ولت و برای جریان 1A- ولتاژ خروجی 2.4875 ولت است.
                  اون نموداری که فرمودین منظورتون صفحه 5 دیتاشیته چطور خروجی مثلا 1امپر رو بدست اوردین که شد 2.5125
                  از روی نمودار؟

یه سوال دیگه منظور از +200 امپر و 200- امپر چیه؟
                  به نظر شما اگه جریانی که میخوام اندازه گیری کنم 100 امپر باشه ایا میشه از همون ACS754SCB-100 استفاده کرد

LEM هم خوبه من برای جریان های پایین استفاده کردم عالی بوده فقط یه کم گرونه اگه گیرت نیومد بگو شماره بدم تماس بگیری ببینی داره یا نه
                  برای جریانهای بالا مثلا 100 امپر هم ورزنی داره قیمتشون چنده؟ اگه شماره بدی که ممنون میشم

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

فکر کنم فروشگاه پرشین الکترونیک و چیپ الکترونیک تو پاساژ امجد.

ببین دوست عزیز تو جریان 200 آمپر یک آمپر یعنی حدود 0.5 درصد و چنین خطایی تو این محدوده نسبتا ناچیزه. خود این سنسور حدود یک درصد خطای غیر خطی داره.

در ضمن منظور از جریان + و - در واقع جهت جریان عبوری از پایه 4 به پایه 5 است. در واقع این سنسور به جهت جریان عبوری نیز واکنش نشان می دهد و این یک مزیت مهم است.

در مورد رزولوشن فکر کنم خیلی خوب توضیح دادم اما با این حال چشم:
                    اگر سنسور ما دارای ورژن 200A باشد با توجه به دو جهته بودن سنسور می تواند محدوده 200A+/- را اندازه گیری نماید. اندازه این بازه می شود 400A . و چون رنج خروجی از صفر تا 5 ولت است با تقسیم کردن 5/400 میزان تغییرات ولتاژ خروجی 12.5mV به ازای هر یک آمپر خواهد بود. با توجه به اینکه در جریان صفر خروجی 2.5 ولت است در جریان های مثبت حاصلضرب رزولوشن (12.5mV) در قدر مطلق جریان عبوری به علاوه 2.5 ولت در خروجی ظاهر می شود در جریان های منفی حاصلضرب رزولوشن (12.5mV) در قدر مطلق جریان عبوری از 2.5 ولت کسر شده و در خروجی ظاهر می شود

دیدگاه

اقا مهدی ممنون :redface:

منظورم افست ولتاز خروجی بود
                      یعنی اینکه تو جریان 200 امپر خروجی ولتاز که میده 10mv بیشتره یعنی همون 1 امپر
                      اینجور که من متوجه شدم تو رنجای مختلف جریان از 10mv- تا 10mv خطا داره

خوب برای اتصال به ADC میکرو فکر نکنم با 10 بیت زیاد بشه رنجای اعشاری مثلا 1.350A اندازه گیری کرد مثلا باید 1 امپر 1 امپر جریانو بخونم به نظر شما از ADC خارجی استفاده کنم بهتر نیست

بازم ازتون ممنونم
                      ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

با یک ADC ده بیتی رزولوشن شما در رنج 5V برابر با 4.9mV است اگر برحسب آمپر بخواهیم بگیم رزولوشن جریانتان حدود 0.5A خواهد بود. باید خودتان قضاوت کنید که آیا این میزان دقت جریان برایتان کافی است یا خیر.
                        در ضمن قبلا گفتم این سنسورها حدودا یک درصد دچار خطای غیر خطی هستند. که این خطا بر رزولوشن ADC شما غالب می شود. به عبارت دیگر اینجا مشکل ADC نیست بلکه خطاهای آفست و غیر خطی بودن سنسور است که تعیین کننده است. به نظر من ADC ده بیتی میکرو از سر این سنسور هم زیادیه.
                        اگر اندازه گیری خیلی دقیق مد نظرت هست به نظرم باید استفاده از این سنسور را فراموش کنی و بدنبال تکنیک های دیگر باشی

دیدگاه

من باید جریانو با دقت 100ma تو خروجی داشته باشم

حالا اگه از یه ADC خارجی 12 بیتی هم استفاده کنم رزولوشنش میشه 1.2mv که برای اندازه گیری هر 100ma کفایت میکنه
                          البته رنج جریانی که من باید اندازه گیری کن از 0 تا 100 امپره که اگه بشه از ACS754SCB-100 استفاده کنم رزولوشنم میشه 25mv که در اینصورت میشه بادقت 50ma نظر شما چیه ایادرسته؟

اگر اندازه گیری خیلی دقیق مد نظرت هست به نظرم باید استفاده از این سنسور را فراموش کنی و بدنبال تکنیک های دیگر باشی
                          منظورتون استفاده از یه سنسور بهتره یا اینکه با سخت افزار خروجی این سنسورو بهتر کنم؟
                          ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

دوست عزیز همانطور که گفتم مشکل شما تعداد بیت های ADC نیست اگه از یه ADC صد بیتی هم استفاده کنی مشکل حل نمیشه. چون منبع سیگنال ورودی شما دچار خطای آفست دینامیک و حدود یک درصد رفتار غیر خطی است که مجموع این خطاها از دقت اندازه گیری شما بیشتره در ضمن مجموع خطا های سنسور رفتاری دینامیک داره یعنی در دماهای مختلف و از سنسوری به سنسور دیگر متفاوت است و این قضیه است که کار را سخت می کند.

البته در این زمینه با شما موافقم که استفاده از ورژن صد آمپری دقت کار شما را حدودا تا دو برابر بهبود خواهد داد. که البته این بهبود دقت هنوز به دقت 100mA که مورد نظر شماست نخواهد رسید و باز هم میگم که به ADC ربطی نداره.

البته اندازه گیری 100mA در بازه 100A یعنی یک سنسور جریان با خطای غیر خطی کمتر از 0.1 درصد تو سنسور های رایج تو بازار این عدد تقریبا یه افسانه است البته اگر بتونی به هر نحوی به خطای زیر 0.1 درصد برسی می توانی با یک ADC بین دوازده تا شانزده بیت می تونی به خواسته ات برسی. و این را هم بگم همیشه باید حدود دو سه بیت ADC را بیشتر از آنچه که کارت را راه میندازه بیشتر بگیری.

بازهم نظر من اینه که با توجه به اعداد و ارقامی که شما میگید با یک ADC دوازده بیتی در بهترین حالت بتوانید تا جریان هایی با تغییرات 0.5A را خوب تشخیص دهید که باز هم میگم برای چندمین بار که این عدد ربطی به تعدادبیت ADC نداره چون خطا های خود سنسور به مراتب بیشتر از رزولوشن ADC شماست. و در کل فکر نمی کنم این سنسور خواسته شما را مهیا کند. و باید رو بیاورید به سنسور ها و یا مکانیزم های دیگر

دیدگاه

حالا مهدی جان در کل به نظر شما سنسوری هست که با دقت 100ma جواب بده؟
                              من 4 _ 5 مورد سنسوره مختلفو که دیدم همشون همین خطاها رو داشتن :cry: حالا اگه 100ma رو بی خیل بشم ایا با همین سنسور و یه ADC دوازده بیتی میتونم به 0.5A برسم البته اینم بگم دمایی که قراره سنسور توش کار کنه زیاد تقیر محسوسی نداره ...

پس با این تفاصیر این سنسورم به درد کار من نمیخوره :cry:
                              حالا چیکار کنم
                              ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X