اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اشکال تابلو روان من کجاست؟!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اشکال تابلو روان من کجاست؟!

ببین.نوع ledهات چه؟یا از نوع اوال استفاده کن یا از لیزری که نورشون زیادتره.
    از منبع تغذیه قوی مثه پاور کامپیوتر استفاده کن تا در جریان کشی مشکل نداشته باشی.
    تغذیه میکرو رو از سایر قطعات جدا کن.
    waitms رو بین 1تا 5 میلی بزار یا اگه لازم شد 500us بزار.
    اگه برسم برنامه خودمو میزارم.
    انا لله و انا الیه الراجعون

دیدگاه

مهندس شاهین شما عملی ساختی ؟

اگه لطف کنی ممنون میشم

اضافه شده در تاریخ :
      تابلو نورش خیلی کمه چیکار کنم

تورو خدا کمک کنبددددددددد :cry: :cry: :cry: :cry:
      مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

سلام

علت کم بودن نور تابلو ، کم بودن دیوتی سایکل هر LED هست.

برای مثال شما ببینید اگر رفرشتون به صورت ستونی باشه ، تابلوی شما دارای 40 تا ستون هست ، و از طرفی شما باشد هر 40 سطر را در مدت 20 میلی ثانیه رفرش کنید که تصویر تابلو چشمک نزند.

با این شرایط زمان روشن ماندن هر LED میشه 20 میلی ثانیه تقسیم بر 40 که میشه 500 میلی ثانیه!

حالا اگه شما بیاید و تابلو تون رو به دو قسمت 20 *7 تقسیم کنید و بصورت جداگانه رفرش کنید زمان روشن شدن هر LED میشه 1 میلی ثانیه.

اگه 4 قسمت 10 *7 ش کنید این زمان میشه 2 میلی ثانیه . و...

در تابلو های بزرگ برای اینکه سرعت کم نیارند و نور هم کم نیاد از همین روش بلوکی سازی استفاده میکنند...

موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد مهری
          سلام

علت کم بودن نور تابلو ، کم بودن دیوتی سایکل هر LED هست.

برای مثال شما ببینید اگر رفرشتون به صورت ستونی باشه ، تابلوی شما دارای 40 تا ستون هست ، و از طرفی شما باشد هر 40 سطر را در مدت 20 میلی ثانیه رفرش کنید که تصویر تابلو چشمک نزند.

با این شرایط زمان روشن ماندن هر LED میشه 20 میلی ثانیه تقسیم بر 40 که میشه 500 میلی ثانیه!

حالا اگه شما بیاید و تابلو تون رو به دو قسمت 20 *7 تقسیم کنید و بصورت جداگانه رفرش کنید زمان روشن شدن هر LED میشه 1 میلی ثانیه.

اگه 4 قسمت 10 *7 ش کنید این زمان میشه 2 میلی ثانیه . و...

در تابلو های بزرگ برای اینکه سرعت کم نیارند و نور هم کم نیاد از همین روش بلوکی سازی استفاده میکنند...

موفق باشید
          من به صورت سطری رفرش میکنم

از 7 تا ترانزیستور bd140 برای این کار استفاده میکنم

تو ستون ها هم از 573 استفاده میکنم

ولی اونطوری که باید نور بده نور نداره
          مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

پس داخل سطر هات از ترانزیستور جریان بالا استفاده کن و برای سیم کشی هم از سیم های کلفت استفاده کن که جریان بده.

موفق باشید

دیدگاه

من در حال ساختن یه تابلو روان 16*64 با ابعاد 150*50 سانتی متر هستم.تا حدود زیادی هم جواب گرفتم .امروز یا فردا تموم میشه عکس و فیلم و نقشه مدار رو میزارم.
              داریور مدار هم که با led اوال قرمز ساختم میزارم.

دیدگاه

الان با کلی دنگ و فنگ تونستم یدونه 24*64 رو تو پروتئوس شبیه سازی کنم. برنامه کدویژن رو که با چه خفتی نوشتم!!! البته برنامهآ‌نویسیم تعریفی نداره و دقیق کار نمیکنه و بعد چندبار رفرش، نوشتهآ‌ها چرت و پرت میشه!!!
                چندتا سوال داشتم!
                راستی، من کمتر از 2هفتهآ‌س که بصورت جدی کار با تابلو رو شروع کردم. واسه همین چیزی زیادی از spi و شیفت رجیستر نمیدونم. روشآ‌های بهتر و حرفهآ‌ای تریه، ولی هنوز چیزی نمیدونم...

1- اول 24 تاسطر رو کردم 3تا 8تایی. به هر 8سطر،با 1پورت دیتا میدم. دیتای رو هر ستون، با 3تا پرت نوشته میشه. و بعد 64 تا ستون از 1 تا 64 و از راست به چپ شروع به جاروب میکنن.
                هنگام شبیهآ‌سازی، نوشته بریده بریده دیده میشه. با 4تا سوییچ، میتونم مقدار delay برای هر ستون و دفعات رفرش کل صفحه به ازای هر فریم رو تغییر بدم. چه مقادیری مناسبه تا هم نور led ها کم نباشه، هم نوشته پیوسته به چشم بیاد و تصویر پر پر نزنه؟ چقدر delay برای هر ستون(کلا 64 تا ستون)، و چند بار رفرش؟
                20میلی ثاینه تقسیم بر 64 تا ستون، میشه 300میکرو ثانیه! کمه نه؟؟

2-روند برنامه با 3 تا حلقه for اینجوریه:
                یک- انتخاب ستون اول (ستونها آند ledها)
                دو-ریختن همزمان 3بایت دیتا روی ستون توسط 3پورت و بافر 74245
                سه-delay...
                چهار-خاموش کردن هر 3 پورت دیتا
                پنج-انتخاب ستون بعدی و .... تا ستون آخر
                شش-رفرش! ینی تمام کارای بالا رو دوباره انجام بدم.

آیا این کار درسته؟؟! منطقیه؟ نشون داده میشه، ولی چون نمیدونم چقدر delay و رفرش بزارم، نوشته پرپر میزنه!

3-خیلی جاها گفتن از لچ استفاده بشه. بخاطر نور و...
                توی سیکل بالا، چجوری لچ رو جا بدم!!؟ OE که خروجیه. میآ‌مونه LE. اباید بهش کلاک بدم. آخه وقتی من ستون رو فعال میکنم و بعدش دیتا روش میریزم، چجوری این وسط کلاک جا بدم!؟ اصلا فایده لچ چیه؟
                دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

ببین عزیزم با تجربه مختصری که طی این مدت با کمک رفقا بدست آوردم میگم:
                  1-اول باید سر تابلو حوصله زیادی داشته باشی.
                  2-توی کار تابلو روان خیلی به پروتئوس اعتمادی نیست.یه ماتریس کوچیک بساز و آزمون و خطا کن.
                  3-لچ رو کلا فراموش کن!برو سراغ شیفت رجیستر74595 که دیگه ابعاد تابلو روان معنا و مفهومی نداره.
                  فقط به 3تا از پینهای میکرو احتیاج هست.
                  4-من بیسیک کار می کنم.
                  5-برای نوردهی مناسب دوتا شرط لازمه.
                  _برطرف کردن مشکل جریان کشی
                  _دادن delay مناسب

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهین شرق
                    1-اول باید سر تابلو حوصله زیادی داشته باشی.
                    2-توی کار تابلو روان خیلی به پروتئوس اعتمادی نیست.یه ماتریس کوچیک بساز و آزمون و خطا کن.
                    3-لچ رو کلا فراموش کن!برو سراغ شیفت رجیستر74595 که دیگه ابعاد تابلو روان معنا و مفهومی نداره.
                    فقط به 3تا از پینهای میکرو احتیاج هست.
                    5-برای نوردهی مناسب دوتا شرط لازمه.
                    _برطرف کردن مشکل جریان کشی
                    _دادن delay مناسب
                    ممنون از جوابتون.
                    حوصله دارم، ولی وقت ندارم! پروژه نیست. ولی کُند هم نمیشه پیش رفت.
                    یدونه 8*8 ساخته بودم، بدک نبود. ولی تو این تابلو کوچولو، نمیشه محاسبات delay و... مربوط به تابلو 24*64 رو اجرا کرد. خب تعداد سطرها و ستونا مهمه دیگه.
                    spi رو خوندم. کلا 2تا رجیستر تمام! ولی عملا هنوز نمیدونم چجوری باهاش کار کنم. مگر اینکه بازموقت بزارم تا اینو یاد بگیرم. نمیشه بدون spi و فقط با شیفت رجیستر درستش کرد؟؟!
                    جریان با منبع خوب و uln حله. delay هم بستگی داره به برنامه و ...
                    :cry: :question:
                    دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

سلام

من 74574 رو پیشنهاد میکنم

دیدگاه

74574؟
                        بافره دیگه؟ کیفیتش از 245 بهتره؟ :question:
                        در مورد سوال قبلیا، کمکی، راهنمایی... :rolleyes:

دیدگاه

نه ، لچه

دیدگاه

توی تابلو روان برای دادن شیفت نیاز به شیفت به مقدار یک بیت است ،اما دستور SPI یک بایتیه.برای اینکار باید چی کار کنم؟
                            من می خوام 16 بایت رو بفرستم و بعد از اون یک بیت اضافی بفرستم تا عمل شیفت انجام بشه برای این کار باید چی کار کنم؟
                            می بینیم و نادیده می گیریم!

دیدگاه

و تابلو من 7*40 بعضی از led ها کم نورن بعضی ها پر نور از چی میتونه باشه ؟؟

کمک کنید :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SeGMeX
                                و تابلو من 7*40 بعضی از led ها کم نورن بعضی ها پر نور از چی میتونه باشه ؟؟

کمک کنید :cry2:
                                1- ممکن از نوع led باشه
                                2- اگه از لچ استفاده میکنی، اونو بزار کنار به جاش از 595 استفاده کن
                                در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم لطف آنچه تو اندیشی حکم انچه تو بنمایی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X