اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چند سوال درباره اتصال پل H به میکرو و استفاده PWM در هر حالت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چند سوال درباره اتصال پل H به میکرو و استفاده PWM در هر حالت

سلام
    درباره مدار پل H زیر سوالی داشتم برای اتصال پایه های بیس ترانزیستور که مجموعا 4تا پایه هستن حتما هر 4تا بایستی به پورت میکرو متصل شود؟؟؟(برای دو موتور 8 پایه پورت اشغال میشه :question
    قصد کنترل به روش PWM برای کنترل موتور دارم حالا برای اینکه در هر دو جهت گردش موتور بتوانم با PWM کنترل کنم چطور بایستی به میکرو متصل بشه؟ تا اونجایی که میدونم فقط 3 پایه میکرو مگا32 خروجی OC0/1/2 برای PWM داره حال اینکه من باید 2 موتور DC رو در جهات و سرعت های مختلف کنترل کنم.

پاسخ : چند سوال درباره اتصال پل H به میکرو و استفاده PWM در هر حالت

a , d و
    b,c یکی میشن
    یک یه npn دیگه هم میزاری اون بالا کلکتورش میره به تغذیه و امیترش میره به کلکتور a و b و بیسش هم میره به pwm واسه کنترل سرعت

دیدگاه

پسپس برای هر موتور به 3 پایه میکرو لازم هست درسته
      سوالی که پیش میاد : وقتیکه یکی از tip های Aیا B داره هدایت میکنه (یعنی تغذیه 12 ولت رو مستقیما به موتور میرسونه) حالا tip پنجم پالس PWM با دامنه کمتر داشته باشه یا نه چه تاثیری در کاهش سرعت موتور میتونه داشته باشه؟

این شماتیک رو هم ترسیم کردم ببنید درسته.
      برای جلوگیری از جریان برگشتی احیانی یا هر مشکل دیگه ای از مقاومت روی پایه بیس استفاده کردم تاثیر منفی روی پالس PWM و عملکرد ترانزیستورها داره یا نه؟
      اگر قطعه دیگری لازم می دونید اضافه بشه ممنون میشم ذکر فرمایید.

دیدگاه

نه عزیز باید 12 رو از کلکتور a و b جدا کنی و امیتر ترانزیستور بالا رو بهشون وصل کنی

دیدگاه

من 12ولت را روی امیتر PNP ها وصل کرده بودم خوب یک اصلاحه کوچیک انجام دادم ببینید همونه که فرمودین؟
          -- از نظر شما درباره مقاومتها مشکلی برای کارکرد مدار پل پیش نمیاد؟
          اون اتصال کوتاه دوسر موتور هم در نظر نگیرید خطای دستیه!! :smile:

دیدگاه

http://www.firooz.com/upload/images/2j9niv4xgx8ub1z3gn4.jpg

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : چند سوال درباره اتصال پل H به میکرو و اس&#15

عزیزم مدار شما کامل نیست
              مقاومت ها رو نزاری بهتره اگرم موتورت خیلی جریان بالاست و بتای ترانزیستورات پایین میتونی مثل مداری که دوستمون گزاشتن اول یه طبقه طقویت کنید خروجی میکرو رو راستی چرا دو تا ترانزیستور بالای پل رو npn نزاشتی؟
              البته اگه جریان موتورتون پایین هست میتونی از درایور های اماده تو بازار مثل l298 که دو تا پل h داره و کلا کامله
              اگرم میخواید مدارتون بهتر باشه میتونید به جای l298 از L6203 استفاده کنید که به جای دو قطبی از ماسفت استفاده کرده و جریان نمیکشه از پورت میکرو و همچنین جریان پیک 5 آمپر و جریان کاری 4 آمپر رو تحمل میکنه و تا 48 ولت میتونه تحمل کنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                من می خواهم برای هر گردش موتور چه راست گرد یا چپ گرد کنترل سرعت به کمک PWM صورت بگیره.
                مدار فوق، مشکل بنده را می تونه حل کنه؟
                پایه OSC0 رو به کدام سری که گذاشتید بای وصل کنم؟

علی پور عزیز:
                موتور رو هنوز انتخاب نکردم ولی موتورهای مد نظرم بیشتر از 3A جریان نیاز ندارند.
                l298 زیاد دارم ولی متاسفانه زود داغ میکنه و دوستانی که تجربه کار با اون داشتن از قیمت و بخصوص دوام ضعیف اونها (سوختن زودهنگام) گلمندن در نتایج جستجوهای این انجمن هم بیشتر نقشه ها و توصیه ها هم به این گزینه اشاره می کرد برای همین tip122 رو انتخاب کردم 170تومن کجا آی سی 5000تومنی کجاoo: l6203 برتری دیگه ای داره که قیمتشو توجیه کنه؟ )

دیدگاه

خودتون هم میتونید با ماسفت درست کنید
                  ولی در کل چه با این ای سی چه با پل ماسفتی که خودتون درست کنید بهتر از tip خواهد بود
                  چون ماسفت ها با ولتاژ بایاس میشوند و دوقطبی ها با جریان

دیدگاه

بنده تجربه چندانی ندارم میشه یک شماره ماسفت با شماتیک مداری مناسب که مد نظرتون هست رو بیان کنید؟
                    خوب برای مسابقه لازم هست که مداری مطمئن داشته باشم اما بصرفه باشه.

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
                    خودتون هم میتونید با ماسفت درست کنید
                    چون ماسفت ها با ولتاژ بایاس میشوند و دوقطبی ها با جریان
                    این یعنی کنترل با PWM بهتر صورت میگیره یا خصوصیت دیگه ای داره؟

دیدگاه

داخل دیتاشیت l298 شکلش نشان از یکسری And و زوج تفاضلی ترانزیستوری میده (پس باید دو قطبی باشه و فکر نکنم از خانواده ماسفت ها باشه درسته؟)
                      این قطعه مثل l6203 می تونه خصوصیاتی چون تلفات بسیار کم در درایور موتور های DC را داشته باشه بخصوص اینکه اگر برای هر موتور از 2 عدد l298 موازی استفاده کنم؟ اینطوری هم درایور استپ دارم و هم درایور موتور dc.
                      2) با این روش نقاط ضعفش که در تاپیک بالا گفتم برطرف میشه؟
                      شما می دونید که کاتالوگ مشخصات موتورهای سری GA28 تایوانی رو از کجا میشه دانلود کرد؟

دیدگاه

پاسخ : چند سوال درباره اتصال پل H به میکرو و اس&#15

نه برای هر موتور لازم نیست 2 تا بزاری
                        خود l298 دو تا پل اچ کامل توش هست و اگه موتورت جریان میکشه میتونی اون دو تا پل رو موازی کنی یعنی هر l298 برای یک موتور
                        اون گیت ها هم مدار پری آمپ هستند چون پایه میکرو زیاد جریان نمیده که ترانزیستور رو به ناحیه اشباع ببره
                        استپ دیگه قضیش چیه!؟ استپ هم داری رو ربات مگه؟
                        در ضمن اگه میخوای خودت ببندی با ماسفت باید گیت هایی که تو مدار L6203 هست رو بزاری که پل نسوزه(به علت روشن شدن دو ماسفت غیر هم گروه)
                        برای ماسفتش هم میتونی از IRF620 استفاده کنی در ضمن به دیود داخلی ماسفت هم اعتماد نکن و یه دیود فست بزار براش

دیدگاه

یک آینده نگری کوچیکه!! :biggrin:
                          برای ربات دارم دو منظوره برد میزنم یعنی طرم ماز هم مد نظر دارم.
                          2تا l298 موازی را هم برای استپ در نظر گرفتم نظرتون چیه؟

راستی برای درایو کردن با این قطعه PWM باید به پایه EnA بدم یا EnB یا به هر دو یکجا بدم؟؟؟؟

دیدگاه

اگه موازی کردین به هر دو بدین حالا مگه چقدر جریان میکشه استپ تون؟
                            ولی برای dc اگه با ماسفت ببندید به نظرم خیلی بهتره چون من تجربه چند بار سوختن یکی از پین های میکرو به علت جریان کشی بالای l298 رو داشتم

دیدگاه

ممنون میشم مدار عملی چپ گرد و راست گرد که با PWM کنترل سرعت بشه با پل ماسفت شماتیکش رو بگذارید
                              فکر کنم بهتر باشه برای استپ یک برد جداگانه با l298 بزنم و برای موتور DC هم با ماسفت در بردی دیگر(2 درایور جداگانه و ماژولار)
                              جریانکشی استپ را اندازه نگرفتم منتهی یادمه وقتیکه یکبار با پورت پارالل کامپیوتر و L298 راه اندازی کردم زیاد داغ میشد و چون از سوختن زودهنگام آن جلوگیری کنم خواستم دوتاشو باهم موازی کنم برای جریان کشی اون هم از پایه میکرو فکر کنم ترانزیستور bc558 به عنوان سوئیچ در هر یک از ورودیهاش مناسبه؟
                              --- نگفتی: برای درایو کردن با این قطعه PWM باید به پایه EnA بدم یا EnB یا به هر دو یکجا بدم؟؟؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X