اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خطی ساز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : خطی ساز

سلام به همه
    اگه بخوایم با ولوم زاویه سنج زوایای 0 تا360 درجه رو اندازه گیری کنیم ،رابطه ی بین ولتاژ و زاویه رو چه جوری می شه بدست آورد ؟؟؟
    زندگی تاس خوب آوردن نیست ، تاس بد را خوب بازی کردن است

دیدگاه

سلام دایی
      به دوسر کنار ولوم باید ولتاژ بدیم و ولتاژ سر وسطشو بخونیم.
      اگه ولتاژ سر وسط صفر باشه یعنی زاویه ما صفره. اگه ولتاژش ماکزیمم باشه یعنی زاویه ما 360 درجه است.
      رابطه هم بصورت یک ضریبه که باید در ولتاژ ضرب بشه.
      حالا شما بفرمایید ولوم زاویه سنج 360 درجه از کجا پیدا کردین؟!
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

من پیدا نکردم ، می خوام با یک ولوم ، زوایای 0 تا 360 درجه رو اندازه گیری کنم !!!!! :biggrin:
        باید ولوم رو مثل یک تقسیم ولتاژ تو مدار بذارم دیگه؟از پایه ی وسطش و یکی از پایه های کناری استفاده کنم دیگه ؟ با تغییر اهم ،ولتاژ خروجی هم تغییر می کنه دیگه،حالا این تغییرات خطی هست دیگه؟می شه رابطه شو پیدا کرد و به میکرو داد دیگه؟درسته؟یا باید کار دیگه ای انجام بدم ؟ فقط ولوم یک دور کامل می زنه ؟ مقدار ولوم چقدر باشه بهتره؟
        مرسی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MARAL_7133
          من پیدا نکردم ، می خوام با یک ولوم ، زوایای 0 تا 360 درجه رو اندازه گیری کنم !!!!! :biggrin:
          باید ولوم رو مثل یک تقسیم ولتاژ تو مدار بذارم دیگه؟از پایه ی وسطش و یکی از پایه های کناری استفاده کنم دیگه ؟ با تغییر اهم ،ولتاژ خروجی هم تغییر می کنه دیگه،حالا این تغییرات خطی هست دیگه؟می شه رابطه شو پیدا کرد و به میکرو داد دیگه؟درسته؟یا باید کار دیگه ای انجام بدم ؟ فقط ولوم یک دور کامل می زنه ؟ مقدار ولوم چقدر باشه بهتره؟
          مرسی
          همش درسته دایی.
          ولتاژ 5 ولت هم براش خوبه و می تونی از ولوم 10 کیلواهم استفاده کنی.
          اما ولوم صفر تا 360 درجه ممکنه به سادگی گیر نیاد! شاید باشه و من ندیدم.
          بهرحال اگه پیدا نکردی مجبوری یا از همین ولوم های معمولی که بین صفر تا 270 درجه هستن استفاده کنی، یا از ولوم های مولتی ترن که 10 دورند. یعنی بین صفر تا 3600 درجه هستند. مزیت این ولومهای 10 دور اینه که نرم تر هستند و با گشتاور کمتری می چرخند.
          البته هیچکدوم اینها صنعتی نیستند. برای محیطهای صنعتی هم ولوم های صنعتی وجود و هم میشه از شفت انکودر استفاده کرد.

دیدگاه

با ولوم های معمولی فقط از 0 تا 270 یا 300 رو می شه اندازه گیری کرد دیگه؟بیشتر از این رو که نمی شه درسته؟
            می شه یه زائده ای روی 10 دور ها قرار داد که بیشتر از یه دور نزنه؟این روش جواب می ده؟
            رابطه ی بین ولتاژ و درجه رو چه جوری بدست بیارم؟من اومدم یک دایره رو با نقاله درجه بندی کردم و ولوم روگذاشتم وسط این دایره رو چند درجه ی مشخص مقدار اهم رو بدست آوردم ، یک رابطه بدست آوردم ، ولی این رایطه رو روی درجه های دیگه که امتحان کردم اون اهمی مه باید بده رو نداد، این روش مسلما خطا داره؛خطاشم زیاده،شما راه دیگه ای سراغ ندارین که بتونم رابطه بین زاویه و ولتاژ یا اهم رو بدست بیارم؟

دیدگاه

دقیقا دایی جان
              روش زائده هم خوبه اما چرا نیاز داری توی 360 درجه وایسه؟! یعنی این برای چه کاربردیه؟!
              رابطه نداره که دایی جان!
              ولومهای معمولی همگی خطی اند. البته ولوم لگاریتمی هم داریم که کمیابتره.
              ولوم رو تا آخر بچرخون و فلش سر ولوم رو بزار روی صفردرجه ی صفحه مدرج.
              بعد با اهم متر پایه کنار و وسط ولوم رو بخون. اون پایه کناری رو باید استفاده کنی که صفر اهمه.
              مثلا اگه ولوم شما 50 کیلواهم باشه.
              10 درجه که بچرخونی باید 10x10/360 کیلواهم روی اهممتر بخونی.
              همینطور الی آخر.

دیدگاه

آخه می خوام این پتانسیومتر رو روی محور یک وسیله وصلش کنم که مقدار زاویه چرخش رو بهم روی ال سی دی نشون بده ، اگه بیشتر از یک دور بزنه ، خوب قاطی می کنه مگر اینکه براش تعریف کنم که 0 بشه و از اول درجه رو بشماره ، حالا این 10 درو رو اگه بخوام براش تعریف کنم خیلی طولانی نمی شه؟! راه دیگه ای شما سراغ ندارین ؟
                این ولوم 50 کیاو که گفتین اگه 10 درجه بچرخونیم باید 360 / 10 *10 رو ببنیم 360 / 10 که به خاطر 10 درجه از 360 درجه هست، درسته؟ حالا چرا 10 درش ضرب شده مگه 50 کیلو نیست ؟
                مرسی از راهنماییهایی که می کنین :rolleyes:

دیدگاه

واسه زاویه سنجی محور وسایل نقلیه نمیشه از پتانسیومتر استفاده کرد. برای اینکار شفت انکودر مناسبه که محدودیتی در تعداد دور نداره.
                  پتانسیومتر معمولی اگه بیشتر از 270 درجه بچرخه داغون میشه. پتانسیومتر 10 دور هم بیشتر از 10 دور اگه بچرخه داغون میشه.
                  برای پتانسیومتر 10 دور باید بجای عدد 360 در فرمول بالا عدد 3600 بزارید.

دیدگاه

سلام
                    دوست گرامی
                    یا از انکودر موجود تو بزار استفاده کن یایه دونه خودت بساز
                    با پتانسیومتر واینطور چیزها نمیشه این کار را برای دور های بالا انجام داد .
                    و فقط در محدوده ی 360 درجه برای بعضی از انواع پتانسیومترها ممکن هست اون هم با دقت پاییین و غیر مطمئن.

موفق باشید :smile:
                    [left][move][b][color=green][size=11pt]ما می توانیم .
                    ، همین ... *. * * *. * * * [color=re

دیدگاه

برای وسیله نقلیه نمی خوام ، رو پایه دوربین می خوام بذارم که میزان چرخش دوربین رو مشخص کنه :redface:
                      ازنظر هزینه ای نمی خوام زیاد بشه،به خاطر همین به پتانسیومتر رو آوردم،وگرنه می خواستم از سنسور زاویه سنج استفاده کنم . همه جا رو گشتم ولوم 360 درجه نیافتم ، با این ولوم های 270 یا 300 درجه نمی شه از 0 تا 360 رو اندازه گرفت؟!!!هیچ کلکی نمی شه بهش زد ؟!!! :biggrin: بیشتر از یک دور هم نیاز نیست بچرخه.

دیدگاه

متاسفانه نمیشه دایی. ولوم های 10 دور دقت بیشتری درند. قیمتشون هم 3 تومنه. عمرشون هم بیشتره.
                        نگران نرم افزار و ضرایب نباش. بگیر و نصب کن باقیش با من دایی.
                        راستی می خوای با چه دقتی زاویه رو بخونی؟

دیدگاه

مرسیییییی دایییییییییی
                          خودمم سعیمو می کنم :nice:
                          با دقت 0.5 درجه

دیدگاه

سلام
                            من ولوم 10 کیلو 10 دور گرفتم . مقدار ماگزیمم اندازه گیری شده توسط مالتی متر 9.83 کیلو و می نیمم 9 اهم هست.

یعنی 1 دور کامل که زد مقاومتش باید 0.982 کیلو بشه ، ولوم رو که گذاشتم رو صفحه مدرج یک دور 991 اهم رو نشون داد بعد :

یعنی هر درجه 2.73 اهم هست بعد اهم زوایای زیر رو با توجه به همین بدست آوردم

اهم درجه ولتاژ
                            9 0 0.41
                            123 45 2.79
                            246 90 3.45
                            368 135 3.66
                            491 180 2.56
                            614 225 2.82
                            737 270 3.09
                            860 315 3.35
                            983 360 3.61
                            رو صفحه مدرج هم تقریبا همین شد ،خیلی کم تفاوت داشت حالا یا مال خطای دید هست یا خطای اندازه گیری !!!!
                            برای اینکه بدم به میکرو توی مدار تقسیم ولتاژ قرارش دادم با یک مقاومت 100 اهم سری کردم و ولتاژ رو روی درجه ها و اهم های بالا بدست آوردم ، ولی چرا ولتاژ غیر خطی شد ؟؟؟!!!!! :surprised:
                            یکنواخت زیاد نشد تا 135 درجه زیاد شد بعد تا 180 کم شد دوباره زیاد شد !!!!!!
                            حالا باید چیکار کنم برای بدست آوردن رابطه ؟؟؟؟؟؟؟
                            مرسسسییییییی

دیدگاه

سلام
                              کسی نمی دونه من باید چیکار کنم؟!!!! :sad: :sad: :sad:
                              این سایتی که می زارم یک سری توضیحات داده،ولی برای پتانسیومتر معمولی 270 درجه ،من 10 دور گرفتم ،کسی می تونه کمک کنه که چیکار کنم؟

http://www.laurentkneip.de/angle_sensor.html

دیدگاه

سلام دایی جان
                                توی جدولی که گذاشتید ولتاژ میره بالا و بعد کم میشه!!!
                                همین باعث میشه میکرو هم اعدادش بره بالا و بعد بیاد پایین.
                                احتمالا مدارشو اشتباه بستید. باید مطابق زیر عمیل کنید:
                                ولوم های 10 دور 3 پایه دارند.
                                پایه شماره 1 که باید به +5 ولت یا همون تغذیه AVCC میکرو وصل بشه.
                                پایه شماره 3 که باید به GND مدار وصل بشه.
                                پایه شماره 2 که باید به ADC میکرو وصل بشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X