اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خطی ساز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : خطی ساز

سلام
    مدار رو درست وصل کردم ، به میکرو وصل نکردم، با مولتی متر این اعداد رو خوندم !!!!!!
    این سایت رو نگاه کردین ؟ http://www.laurentkneip.de/angle_sensor.html
    نموداری که تو این سایت هم رسم کرده غیر خطی هست ، یک برنامه جاوا داره که با تغییر مقادیر پتانسیومتر و مقاومت پول پ و ولتاژ نمودار تغییر می کنه ولی همچنان غیر خطی هست !!!!!
    ولی وقتی که تیک ولتاژ رفرنس رو علامت بزنیم نمودار کاملا خطی می شه !!!!!
    یعنی اگه پایه 2 رو بدم به adc میکرو و بعد اعداد رو روی lcd نشون بدم و پتانسیومتر رو بچرخونم و اعداد روی lcd متناظر با زوایا رابطه خطی دارند؟؟؟
    مرسییییییی
    زندگی تاس خوب آوردن نیست ، تاس بد را خوب بازی کردن است

دیدگاه

توی این سایت اشتباه وصل کرده دایی جان!!!
      باز هم میگم. پتانسیومتر 3 پایه داره و ولتاژ پایه 2 کاملا خطی و متناسب با زاویه است.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام
        یک مقاومت هم باید باهاش سری کنم دیگه؟به صورت پول پ یا پول داون ؟
        من پایه 1 رو به زمین ، پایه 3 به ولتاژ تغذیه و 2 رو به مولتی متر وصل کردم و یک مقاومت 100 اهم پول پ رو سری کرده بودم که این اعداد رو بهم داد!!!!
        حالا 1 رو به تغذیه و 3 رو به زمین دادم و مقاومت 100 اهم پول داون رو سری کردم،این دفعه با چرخوندن ولوم ولتاژ زیاد به کم تغییر می کنه و به 0.37 ولت می رسه که این برای میکرو خیلی کم هست دیگه ، درسته؟ باید 100 اهم رو زیاد تر کنم دیگه؟به نظر شما چقدر باشه خوبه ؟
        مرسی

دیدگاه

به جای 100 اهم ، 1.5 کیلو گذاشتم اعداد زیر بدست آمد
          زاویه ولتاژ
          0 4.52
          45 4.33
          90 4.05
          135 3.80
          180 3.56
          225 3.37
          270 3.17
          315 3
          360 2.86
          تو 2 بار چرهوندن همین اعداد بدست آمد :biggrin:
          پس می شه بهس اعتماد کرد
          حالا باید نمودارش رو تو اکسل رسم کنم و معادله اش رو بدست بیارم و بدم به میکرو دیگه، درسته دایی؟!!! :biggrin: :nice: :nice:
          اگه بخوام به دقیقه نشون بده ، هر 60درجه یک دقیقه می شه دیگه؟
          به نظرتون دقتش خوب هست؟؟؟

دیدگاه

وقتی پایه 2 رو به adc میکرو وصل می کنم و روی lcd نشون می دم ، عدد نشون داده شده ثابت نمی مونه ،
            مثلا به جای اینکه روی 1023 ثابت بمونه ، همش تغییر می کنه !!!!!
            چند ثانیه 1023 می مونه بعد چند ثانیه 1017 و بعد 1019 . بعد 1020 ، 1015 ،1023 همین طور هی عوض می شه و همین باعث می شه که محاسبات بهم بریزه !!!!!!!! :sad:
            مشکل کجاست؟؟؟؟ باید چیکار کنم که ثابت بمونه؟؟؟؟؟؟ :angry: :cry2: :cry2: :cry2:
            هر کاری می کنم نمی شهههههه!!!!! خسته شدم!!! :angry:

دیدگاه

اول اینکه اون مقاومت 100 اهم یا 1.5 کیلو رو حذف کن و AVCC رو مستقیما به پتانسیومتر وصل کن.
              بعد رفرنس میکرو روی AVCC بزار درست میشه. چون پتانسیومتر هم با AVCC بایاس شده اگه ولتاژ AVCC تغییر کنه تاثیری توی عدد خروجی نداره.
              در آخر هم پایه 2 پتانسیومتر که به ADC میره رو با یه خازن 100 نانو به زمین وصل کن تا نویز محیط حذف بشه.

دیدگاه

آخه مقاومت که حذف شه ، ولتاژ هیچ تغییری نمی کنه !!!!!!!!!!!!!!!!!!
                بالا خره باید یه مقاومتی باهاش سری شه که تغییر مقاومت پتانسیومتر احساس شه و ولتاژ تغییر کنه؟؟؟؟؟

دیدگاه

اومدی نسازی دایی جان!
                  اصلا پتانسیومتر برای این اختراع شد که ولتاژ متغیر بده. خطی خطی هم میده.
                  کافیه تغذیه رو به پایه 1 و 3 بدی و از پایه 2 خروجی بگیری.
                  اگه اینبار هم متوجه نشدی بهره دور الکترونیک رو خط بکشی و بری تو کار آب هویج :biggrin:

دیدگاه

می دونم !!!!!!!!!!!!!
                    اول هم همین کار رو کردم ، متوجه هم شدم چی می گین، دقیقا کار هایی که گفتین روانجام دادم، ولی خوب چیکار کنم ، ولتاژ تغییر نمی کنههههه :sad: :sad:

دیدگاه

مطمئن باش انجام ندادی!
                      پایه های ولومهای 10 دور بترتیب چیده نشده. پایه 2 در انتهای ولوم قرار گرفته و پایه 1 و 3 کنار همه.
                      پس اشتباهت این بوده که فکر کردی پایه وسط شماره 2 است. اگه نوشته های کنار پایه ها رو می خوندی این اشتباه رو نمی کردی.

دیدگاه

با ولوم های معمولی فقط از 0 تا 270 یا 300 رو می شه اندازه گیری کرد دیگه؟بیشتر از این رو که نمی شه درسته؟
                        می شه یه زائده ای روی 10 دور ها قرار داد که بیشتر از یه دور نزنه؟این روش جواب می ده؟
                        رابطه ی بین ولتاژ و درجه رو چه جوری بدست بیارم؟من اومدم یک دایره رو با نقاله درجه بندی کردم و ولوم روگذاشتم وسط این دایره رو چند درجه ی مشخص مقدار اهم رو بدست آوردم ، یک رابطه بدست آوردم ، ولی این رایطه رو روی درجه های دیگه که امتحان کردم اون اهمی مه باید بده رو نداد، این روش مسلما خطا داره؛خطاشم زیاده،شما راه دیگه ای سراغ ندارین که بتونم رابطه بین زاویه و ولتاژ یا اهم رو بدست بیارم؟
                        خوب ممکنه روش شمام دارای خطا باشه . خطا ها منابع خیلی زیادی میتونه داشته باشه و همینجا همین نقاله شما دقت شما و خیلی پارامترهای دیگه مشکل سازه
                        مشکل شما اینکه خواستید واسه راحتی برای بخش اندازه گیری تون یک رابطه ریاضی بدست بیارید. در حالیکه توی کاربردی های عملی بعد از رعایت یک سری نکات خاص در نقاط مشخصی مقدار خروجی بخش اندازه گیری تون ( که اینجا میتونه اهم باشه یا ولتاژ) رو بدست میارن و بصورت نقطه ای ازشون استفاده میکنند.
                        زمانیکه شما از رابطه ریاضی مثل اونی که بدست اوردین ، استفاده میکنید یک حالت پیوسته دارید. ولی محاسبه مقدار زاویه با یک مقدار پیوسته دردسر داره.

بحث من روی خود المان اندازه گیری نبود چون بقیه دوستان راهنمائی خودشون رو در مورد این مسله کردن فقط میخواستم با یه اشاره هایی بهتون بگم که اندازه گیری و حل همچین مسائلی با بالارفتن دقت مورد نیاز خیلی دردسر داره و باید به نکات زیادی دقت بشه.

موفق باشید.

دیدگاه

سلام و سپاس دایی رضا جان
                          اتفاقا در این مورد خاص اصلا دردسر نداره.
                          یه ولوم (مخصوصا نوع 10 دورش) یه عنصر کاملا خطیه و شما می تونید باهاش با دقت خوبی زاویه سنجی کنید.

دیدگاه

سلام دایی
                            درسته،اشتباهم همین بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :redface: :redface: :redface:
                            حالا با مولتی متر که اندازه می گیرم خیلی قشنگ خطی می شه،به adc میکرو که وصل می کنم رو یه عدد ثابت نمیمونه،خازن 100 نانو هم که گفتین گذاشتم،ولی پرش زیاد داره !!!!!
                            اومدم از یک تایمر استفاده کردم که در عرض یک ثانیه حدود 15 نمونه بگیره و میانگینشو حساب کنه،پرشش خیلی کمتر شد، ولی هوب یکم هنوز پرش داره.
                            به نظر شما از همون مقادیر دیجیتالی که رو lcd نشون می ده برای بذست آوردن رابطه استفاده کنم یا با فرمول تبدیلش کنم به آنالوگ بعد رابطه بدست بیارم؟کدوم دقیق تر می شه؟
                            شما راهی نمی دونین که پرش هم نکنه و ثابت بمونه؟؟؟
                            بازم خیلیی مرسیییییی

دیدگاه

ای ول دایی
                              تا همینجا هم دمت گرم
                              پرش ADC تا یه مقداری طبیعی ایه و با متوسط گیری کاملا از بین میره. اما اگه از یه حدی بیشتر باشه چند علت داره:
                              - ایراد نرم افزاری. یعنی قبل از اینکه ADC کار تبدیل رو تموم کنه ازش می خونی. یا اصلا اشتباه روی LCD میفرستی.
                              - ایراد تنظیماتی. یعنی رفرنس ADC رو روی AVCC تنظیم نکردی. یا از تقویت کننده داخلی میکرو استفاده نکردی. می دونی که ولوم 10 دور وقتی 1 دور بزنه فقط 1/10 ولتاژ AVCC رو تولید می کنه. پس باید این ولتاژ رو 10 برابر کنی. اکثر AVR ها تقویت کننده داخلی دارند که می تونی براحتی ازشون استفاده کنی.
                              - ایراد سخت افزاری. مثلا پایه 2 ولوم رو با یه مقاومت 10 کیلواهم به پایه ورودی ADC وصل کن و خازن 100 نانو رو توی ورودی ADCآ‌بزاری. اینجوری یه فیلتر پایین گذر ساخته میشه که نویز رو بشدت کاهش میده. نکته دیگه که توی دیتاشیت میکرو هم تذکر داده شده اینه که پایه AVCC میکرو باید با یه سلف 10 میکروهانری و یه خازن 100 نانو به VCC میکرو وصل میشه. VCCآ‌میکرو که قسمت دیجیتال میکرو رو تغذیه می کنه بسیار نویزیه و نباید مستقیما به AVCC که برای قسمته انالوگه، وصل بشه. این سلف و خازن یه فیلتر پایین گذر میسازن و نویز تغذیه رو حذف می کنن. و در آخر GND میکروست که باید بسیار قطور باشه نه اینکه از سیم نازک تشکیل شده باشه.

احتمالا این مدار رو روی بردبورد ساختی و انتظار داری بدون نویز کار کنه. این انتظاریست عبث دایی جان :biggrin:

دیدگاه

برنامم این هست :
                                $regfile = "m16def.dat"
                                $crystal = 4000000
                                Config Portd = Output
                                Config Lcd = 16 * 2
                                Config Lcdbus = 4
                                Config Lcdpin = Pin , Db7 = Portd.6 , Db6 = Portd.5 , Db5 = Portd.4 , _
                                Db4 = Portd.3 , E = Portd.2 , Rs = Portd.1
                                Config Adc = Single , Prescaler = Auto
                                Start Adc
                                Config Timer0 = Timer , Prescale = 1024
                                Enable Interrupts
                                Enable Timer0
                                On Timer0 Degree_sample
                                Start Timer0
                                Dim A As Word
                                Dim B As Single
                                Dim C As Single
                                Dim V As Single
                                Dim D As Single
                                Dim E As Single
                                Dim F As Integer
                                Dim G As Single
                                Dim H As Single
                                Dim Sample As Word
                                Dim Sum As Integer
                                Deflcdchar 0 , 7 , 5 , 7 , 32 , 32 , 32 , 32 , 32 ' replace ? with number (0-7)
                                Deflcdchar 1 , 1 , 2 , 4 , 32 , 32 , 32 , 32 , 32 ' replace ? with number (0-7)

Cursor Off
                                Cls

Do

Loop
                                End

Degree_sample:
                                Incr Sample
                                A = Getadc(0)
                                Sum = Sum + A
                                If Sample = 15 Then
                                Sample = 0
                                Stop Timer0
                                Sum = Sum / 15

If Sum > 989 And Sum =< 1022 Then
                                B = Sum * 4.0909
                                C = 4180.909 - B
                                End If

If Sum > 975 And Sum =< 989 Then
                                B = Sum * 3.2143
                                C = 3313.9427 - B
                                End If

If Sum > 962 And Sum =< 975 Then
                                B = Sum * 3.4615
                                C = 3554.9625 - B
                                End If

If Sum > 948 And Sum =< 962 Then
                                B = Sum * 3.2143
                                C = 3317.1566 - B
                                End If

If Sum > 935 And Sum =< 948 Then
                                B = Sum * 4.5
                                C = 4536 - B
                                End If

If Sum => 923 And Sum =< 935 Then
                                B = Sum * 3.75
                                C = 3821.25 - B
                                End If

Home
                                Lcd Sum
                                Locate 2 , 1
                                F = Int(c)
                                Locate 2 , 1
                                Lcd F ; Chr(0)
                                G = Frac(c)
                                H = G * 60

Locate 2 , 8
                                Lcd Fusing(h , "#.##&quot ; Chr(1)

Start Timer0
                                Sum = 0
                                End If

Return

[hr]
                                یعنی پایه adc میکرو رو با خازن 100 نانو زمین کنم و پایه 2 ولوم رو بدم به مقاومت 10 کیلو و بعد بدمش به adc ؟
                                از تقویت کننده داخلی میکرو چه جوری باید استفاده کرد؟
                                pcb رو کشیدم ولی هنوز چاپش نکردم ، می خواستم مطمئم شم بعد چاپش کنم.
                                سلف 10 میکرو هانری نتونستم گیر بیارم !!!!!
                                شما دستوری رو نمی دونین که بشه باهاش فقط قسمتی از lcd کراکتری رو پاک کنه ، آخه cls همشو پاک می کنه، رو lcd گرافیکی که می دونم میشه ولی کراکتری رو نمی دونم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X