اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نمایشگر دما با سنسور PT100

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نمایشگر دما با سنسور PT100

من این مدار رو بستم ولی خروجی روی 1.24ولت تغییر نمی کنه حتی وقتی سنسور در مدار نباشه
    البته من از op07 استفاده کردم و تغذیه رو هم 5 ولت دادم
    و ولتاژ دو سرسنسور کمی تغییر می کنه ولی انگار پ مپها تعطیلن

دیدگاه

OP07 نیاز به تغذیه منفی داره میتونین برا تست هم که شده پایه 4 آی سی رو بجای زمین به ولتاژ منفی 5v وصل کنین اونوقته که مدارتون باید جواب بده

اگه نمیخوایین از تغذیه منفی استفاده کنیین همونطور که قبلا گفتم میشه از یه TLC272 استفاده کرد که نیاز به تغذیه منفی نداره

دیدگاه

من پایه 4 OP07 را به -5 و پایه7 آنرا به +5 ولی خالا یه مشکل دیگه دارم خروجی مدار همیشه ولتاژ منفی می ده
        به نطر شما مشکل از کجا میتونه باشه

دیدگاه

:redface: :redface: :redface:

شرمنده آقای عباسی جای ورودی مثبت و منفی تقویت کننده تفاضلیمون اشتباه بود

درستش اینه:

دیدگاه

با تشکر از شما
            من آنالوگم زیاد خوب نیست و خیلی مدار رو نمی فهمم میشه یکم روش تست قسمتهای مختلف اونرو توضیح بدین
            آخه من مدار رو با 2 نوع پ مپ مختلف هم تست کردم ولی بازهم جواب نمی ده و خروجی طبقه تفاظلی همیشه ثابته
            من با tlc271 هم که در دسترس داشتم تست کردم با اون خروجی همیشه صفر است ولی با op07 خروجی همیشه یک چیز دیگه است
            نمی دونم مشکل از کجاست مفهوم اون جریان ثابت 1.2 آمپر رو میشه بهتر توضیح بدین

دیدگاه

همونطور که در شکل بالا مشخص شده با استفاده از یه فرمول ساده میشه ضریب تقویت تقویت کننده تفاضلی رو محاسبه کرد که با توجه به اینکه R2=10k و R4=100K

گین تقویت کننده ما 10 هستش
              به بیان ساده تر ولتاژ خروجی پ امپ مساوی با اختلاف ولتاژ بین V2 و V1 ضربدر گین (10) هستش که براحتی میشه با مولتی متر اونو اندازه گرفت

اما در مورد اون جریان 1.2 میلی آمپر همونطور که میدونین PT100 یه مقاومت متغییر با دماست و یکی از راههای خوندن مقدار مقاومت اینه که جریانی کمی رو از اون عبور بدیم
              حالا با قرائت ولتاژ دو سر مقاومت (در اینجا PT100) و یه محاسبه عددی در میکرو میتونیم مقدار مقاومت اهمی PT100 و در نتیجه دما رو بدست بیاریم

با توجه به مشکلات پیش اومده پیشنهاد میکنم اول قسمت تقویت کننده رو با ولتاژ کوچولویی که به V2 و V1 میدین تست کنین
              میتونین از شماتیک زیر استفاده کنین:

اگه پتانسیومتر رو حداکثر مقدارش (220 اهم) قرار بدیم ولتاژ بین نقطه V2 و V1 مساوی میشه با:223.57mv
              و وقتی این ولتاژ رو به تقویت کنندمون بدیم خروجی اون باید تقریبا 2.23 ولت بشه

دیدگاه

میشه برای سادگی مدار v1 رو زمین کرد ؟و سنسور رو بین پایه های v2 و زمین وصل کرد و البته یک مقاومت pull up بالای سنسور گذاشت تا ولتاژی که دو سر سنسور می افته رو تقویت کنیم ؟
                در اینصورت همان ولتاژ کوچک با گینی که شما می فرمایید تقویت میشه؟
                طبقه اول پ مپی هم حذف میشه

دیدگاه

دقیقا دوست عزیز :agree:

شکل پایینی پست قبل دقیقا همین کار رو انجام میده فقط شما بجای پتانسیومتر میتونی سنسور PT100 یا یه مقاومت بین 100 تا 390 اهم قرار بدی و اگه مدار درست بسته شده باشه
                  خزوجی پ امپ مساوی میشه با: V2*10

دیدگاه

من مداری که شما فرمودین رو بستم و جواب داد
                    البته فکر کنم مداراولی هم یه مشکلی داشت مثلا ما ورودی را باید به + اپ مپ می دادیم و حتما فیدبک رو از منفی می دادیم که البنه شما در جند مرحله خیلی به من کمک کردین.
                    ببخشید می پرسم شاید من حواسم نیست ولی اصلا چه لزومی داشت که ما سراغ تقویت کننده رفتیم آیا نمی شد مثلا یک مقاومت 500 اهم pull up می کردیم با سنسور و سر دیگر سنسور رو زمین و پایه وسط رو با adc می خوندیم .

این مدار حال حاطر بخاطر مقاومت بالا در pull up سنسور تاثیر کمی در ولتاژ قبل از تقویت داره و البته تقویت 10 هم شاید اثراتش رو خوب بکنه ولی چرا ما از اول کمی بالاتر ولتاژ ندادیم .

دیدگاه

ببخشید
                      سنسور من صنعتی و 3 سر است که دو سر اون به هم اتصال دارند ( اهمی چک کردم )
                      به نظر شما چه لزومی داشته که 3 سر ساختن !
                      و آیا فرقی بین اونها وجود داره؟

دیدگاه

سلام.من یک سوالی دارم :
                        به نظر شما من برای اینکه یک کنترلر دما بسازم و بخواغم دمای تا 250درجه رو اندازه بگیرم بهتره از PT100 استفاده کنم؟و بهتره که از adc خود میکرو استفاده نکنم؟؟ و باید از adc خارجی استفاده کرده و از اون به میکرو وصل کنم؟
                        جانم به فدای ائمه اطهار
                        می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

ظاهرا pt100 برای این رنج دمایی مناسبترینه .
                          ADC داخلی یا خارجی بسته به دقت مورد نیاز شما شاید فرق داشته باشه ولی کلیت قضیه فرقی نداره
                          بحث قرار دادن ساده ترین و مناسبترین مداریه که میشه سنسور رو تا ورودی مبدل ADC تبدیل کرد.
                          البته دوستان خیلی لطف کردن و چند نمونه مدار در صفحات قبلی گذاشتن ولی سوال من اینه کهآیا یه مدار ساده هم میتونه جواب ما رو بده ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
                            اصلا چه لزومی داشت که ما سراغ تقویت کننده رفتیم آیا نمی شد مثلا یک مقاومت 500 اهم pull up می کردیم با سنسور و سر دیگر سنسور رو زمین و پایه وسط رو با adc می خوندیم .

این مدار حال حاطر بخاطر مقاومت بالا در pull up سنسور تاثیر کمی در ولتاژ قبل از تقویت داره و البته تقویت 10 هم شاید اثراتش رو خوب بکنه ولی چرا ما از اول کمی بالاتر ولتاژ ندادیم .
                            سوال خوبی پرسیدین این کار یه دلیل ساده داره و اونم اینه اگه ما مقاومت PULLUP رو پایین بگیریم جریان عبوری از سنسور و در نتیجه توان تلف شده در سنسور بالا میره و این خودش باعث گرم شدن سنسور و افزایش مجدد مقاومت PT100 میشه و واضحه که خطای زیادی بوجود میاره و میزان این خطا با کاهش مقدار مقاومت Pullup بالا میره
                            پس باید مقدار مقاومت Pull up رو طوری انتخاب کرد که جریانی بین 0.5ma تا حداکثر 4ma از سنسور عبور کنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
                              سنسور من صنعتی و 3 سر است که دو سر اون به هم اتصال دارند ( اهمی چک کردم )
                              به نظر شما چه لزومی داشته که 3 سر ساختن !
                              و آیا فرقی بین اونها وجود داره؟
                              هیچ فرقی بین سنسور 2 سیم 3 سیم وجود نداره علت قرار دادن یه ترمینال اضافه اینه که اغلب ترمومترها برای اتصال به pt100 از روش سه سیمه استفاده میکنن در این اتصال
                              دو سیم از طرف سنسور بهم وصل میشن (سیم سوم برا اندازه گیری مقاومت کابل استفاده میشه)
                              حالا اگه سنسور ما دو سیم باشه و ترمومتر از روش سه سیم استفاده کنه دو تا سیم رو از قسمت سنسور بهم وصل میکنیم

دیدگاه

اگه ما مقاومت PULLUP رو پایین بگیریم جریان عبوری از سنسور و در نتیجه توان تلف شده در سنسور بالا میره و این خودش باعث گرم شدن سنسور و افزایش مجدد مقاومت PT100 میشه و واضحه که خطای زیادی بوجود میاره و میزان این خطا با کاهش مقدار مقاومت Pullup بالا میره
                                آخه خود سنسور در محیطی نصب میشه که دما اغلب بالای 100 درجه است و این گرم کردن در مقایسه با اون شاید اصلا تاثیری نداشته باشه مگر اینکه جریان عبوری به سنسور آسیب برسونه . نظر شما چیه ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X