اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

قفل شدن میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

قفل شدن میکرو

تو پرگرام کردن اتمگا 32 طبق شکل من هیچ کدام از گزینه های مربوظ به قفل ها و... فعال نکردم فقط گزینه پرگرام فیوز زدم با تیک ckopt که تو کتاب نوشته بود اگر از کریستال خارجی بالای 1 مگ استفاده شده بهتره که این فیوز بیت فعال بشه...اقا ما هم این کار رو انجام دادیم یعنی بهتر بگم پیش خودم گفتم که برای اینکه این تیک تاثیر بزاره باید گزینه پروگرام فیوز رو هم بزنم وسلام.وایسی رو پرگرام کردم بعدش یه لحظه چشمم به گزینه فیوز بیت قسمت پروگرام افتاد گفتم اونجوری تاثیر نداره بایدبعد از تیک زدن از اینجا فیوز بیتها رو پروگرم کنم.این کار رو کردم وبعد از اون دیگه ایسی پاک نمیشه و اون اخطار رو میده.اخه چه کار خلافی کردم .نمیشه کاری کرد اینم شکل

ادمهای خوب تو eca خیلی پیدا میشه

پاسخ : قفل شدن میکرو

:cry2:

دیدگاه

با سلام
      این روش رو امتحان کنید و در صورتی که میکرو نجات پیدا کرد از این به بعد SUT0 رو هم تیک بزنید:
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=30857.0

موفق باشید
      نیست بر لوح دلم جز الف قامت دوست *** چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم

دیدگاه

جالب بود.اما من هنوز نمیدونم چکاری کردم که ایسی قفل شده .طبق کتاب فقط تیک ckopt رو زده وبعد هم تو قسمت پرگرام گزینه فیوز بیت رو زدم یکدفعه اینجوری شد.جالم دراه از avr بهم میخوره خیلی پیچدنش.ایا زدن تنها تیک پرگرام فیوز بیت به معنای اینه که کل فیوز بیت ها فعال شدهاند.خلاصه اینایی که گفتم یکی توضیح بده ...

دیدگاه

آیا با این روشی که معرفی شده آیسی ئوباره زنده شد؟
          در اینصورت ممکنه سهوا" باعث تغییر فیوزبیت کلاک شده باشید.
          SUT0 و SUT1 جهت تنظیم زمان استارت پ میکرو هستن و برای مواردی نظیر هابی بر روی ماکزیمم تنظیم میشوند.
          تازمانی که شما دستوری صادر نکنید کاری انجام میشه و فرض اینکه "ایا زدن تنها تیک پرگرام فیوز بیت به معنای اینه که کل فیوز بیت ها فعال شده اند" کاملا منتفیه(درضمن من متوجه منظورتون از تیک پروگرم فیوز بیت نشدم. آیا منظورتون دکمه هستش؟)
          نوشته اصلی توسط SAMIN20
          حالم دراه از avr بهم میخوره خیلی پیچدنش.
          این طرز فکر شما واقعا شگفت آوره!
          نیست بر لوح دلم جز الف قامت دوست *** چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم

دیدگاه

پاسخ : قفل شدن میکروatmega32

حرصم سر اینه اخه من چکار کردم که قفل شده 6500 قیمت ایسی تازه بعضی جاها هم گرونتره. ببینید قسمت flash lock bit که دست نزدم یعنی روی حالت انجام ندادن...قسمت بیت لوک هم که دستم نزدم یعنی روی تنظیم خود نرم افزاره...پس اون قسمت پرگرام فیوز بیت چکاری انجام میده وقتی ما میتونیم هرکدام از تک تک فیوزبیتها رو فعال یا غیر فعال کنیم.بعدش اگر فقط گزینه پرگرام فلش رو بزنیم ایا دراین صورت فیوزبیتها برنامه ریزی میشند .یا اینکه برای برنامه ریزی فیوز بیتها باید از قسمت پرگرام .پرگرام فیوز بیت رو بزنیم تا برنامه ریزی بشند .بعدش مشکلی که من داشتم این بود که برنامه تو پروتوس کار میکنه اما تو حالت عملی هم کار میکنه اما بعد از مدتی قفل میکرد و عدد دیسپلی تغییر نمیکرد .

دیدگاه

:sad:

دیدگاه

:redface:

دیدگاه

تو کتاب مرجع AVR نوشته .برای کریستال خارجی بهتره CKOPT=0 بشه یعنی فعال وبعد اگه مقدار کریستال 8 مگا هست واین حدودا فیوزبیتهای CKSEL1 وCKSEL2 ,CKSEL3 هم صفر کنید .این عمل باعث میشه که دامنه نوسانسازی اسیلاتور بیشتر بشه وبرای محیط پرنویز بهتره.بعد یه چیزی که نفهمیدم اینکه یه دف نوشته اگر CKOPT=0 بشه دیگه نیازی به خازن عدسی خارجی نیست و دوباره جایی دیگه گفته که این خازن بزارید......از طرفی برای اینکه فیوزبیت CKSEL1 تا 3 فعال بشه ایا حتما باید این CKOPT رو فعال کنیم یا نه.بعدش اگه ما این فیوزبیتها رو دستکاری کردیم وپروگرم کردیم...دفعه بعد ایا این پروگرامر ایسی رو میتونه بخونه یا نه :mrgreen:.خلاصه خوشم میاد کسی تو بارش نیست بیاد توضیح بده . :mrgreen:

دیدگاه

با سلام
                    اول از همه قبل از پروگرام کردن فیوز بیت ها اون ها رو بخونید تا وضعیت قبلیشون مشخص بشه
                    بعد از اون ببنید برای نوع اوسیلاتوری که انتخاب کردید باید cksel ها رو به چه صورت تنظیم کنید
                    بعد اگر یه زمانی خواستید واچ داگ به صورت سخت افزاری فعال بشه البته اگه میکرو این امکان رو داشت باید فیوز بیت wdton رو فعال کنید
                    بعد اگر خواستید از پایه های رابط jtag به عنوان i/o استفاده کنید فیوز بیت jtagen رو غیر فعال کنید
                    بعد اگر خواستید از کریستال خارجی با خازن داخلی استفاده کنید فیوز بیت ckopt رو فعال کنید

اما اتفاقی که برای شما افتاده فکر میکنم این باشه که چون فیوز بیت های cksel رو کلا غیر فعال کردید یعنی اوسیلاتور رو از نوع خارجی انتخاب کردید حالا برای اینکه پروگرامر بتونه با میکرو ارتباط برقرار کنه باید از کریستال خارجی استفاده کنید (این کار رو میکنید ؟) و یه احتمال دیگه که میره که بعید هم نیست احتمالا فیوز بیت spien غیر فعال شده که اگر شده باشه تنها با پروگرامر hv میشه اون رو فعال کرد و میکرو رو پروگرام .

خلاصه خوشم میاد کسی تو بارش نیست بیاد توضیح بده .
                    اتفاقا من میخواستم یه پیشنهاد بدم هر کی تایپیک زد هر کسی هر چیز پرت و پلایی به ذهنش رسید (مثل من) بیاد بگه حداقل اش اینه که اون طرف نویسنده تایپیک همچین احساسی بهش دست نمیده البته من که اصلا به الکترونیک و میکرو این وادیا ربطی ندارم اما بقول اون استادمون که میگفت :<< تو مثل یه شیر آبی که بی هدف باز میشه>> اما نمیتونم جلوی خودم و بگیرم بخاطر همین میام یه چیزی میپرونم البته خداییش تمام سعی خودمم میکنم که یه جواب درست و حسابی و نسبتا منطقی بدم !

دیدگاه

دمت گرم داداش(البته اگه دوست داری چنین داداش بی تربیتی داشته باشی)

اونو بیشتر برا تحریک نوشتم .اخه یه هفته جوابم رو نگرفتم...

من فقط همونی تو شکل بالا هست رو فعال کردم .بعدش قفل شد.کاری که گفتی انجام دادم در پرگرامر کریستال بهش وصل میکنم ولی باز جواب نمیده البته سیگنال 1مگاهرتز به صورت خارجی بهش ندادم اونم بعدا امتحان میکنم وبه احتمال زیاد باید جواب بده.غمی نیست.مساله سر اینه که دوباره همون مشکل برام پیش نیاد .اولین کار که از شما یاد گرفتم اینه که اول فیوز بیت ایسی روبخونم .که حرف بجای هست .بعدش سوال دیگه هم دارم برنامه تو پروتوس درست کار میکنه درعمل درست کار میکنه اما وقتی ولومی که به adc وصله رو میچرخونم عدد مربوطه نمایش میده اما بعد از چندبار چرخوندن ولوم در حالتهای مختلف یه جورایی ایسی قفل میکنه وعدد روی دیسپلی هم ثابت میمونه وحتی به وقفه های خارجی جواب نمیده علت به نظر شما از درست نبودن تنظیم فیوزبیت bootsz0,1 نیست .برنامه رو من فقط تو فلش میریزم و14 کیلو هست با اتمگا32 کار میکنم.

دیدگاه

خواهش میکنم این چه حرفیه ، ما که قابلی نیستیم عزیز جان
                        البته این اتفاق به نظر من طبیعیه چون برای خودمم رخ داد (عجب نتیجه گیری)، بار اولی که اینجا یه سوالی مطرح کردم خیلی دیر جواب گرفتم (اما خداییش جواب گرفتم)از اونطرف وقتی دیدم کلا 10 تا 20 کاربر هست با یه چیزی حدود 100 خوردی مهمان ناراحت شدم و همون موقع یه تایپیک زدم که فکر میکنم با این عنوان بود مهمانان عزیز لطفا در سایت عضو شده و در بحث ها شرکت کنید (البته فکر کنم سریعا حذف شد) به نظر من باید اینجا هم مثل بعضی از انجمن های دیگه بیان بگن هر کاربری که خواست از لینک های موجود در تایپیک های سایت و همینطور تایپیک های مهم بالای هر انجمن استفاده کنه باید تو سایت عضو بشه و حداقل 10 تا پست بده بعد براش این مجوز صادر بشه.

بهر حال فقط می خواستم بگم اگر واقعا مشکلتون رو خودتون نمیتونید حل کنید باید صبور باشید تا دوستان بتونند یک جواب درست و حسابی بهتون بدند نه مثل من ! (البته یکی باید این حرفا رو بخودم بگه ، خدا نکنه یه تایپیک بزنم و کسی جواب نده خودم و بعضی ها رو کچل میکنم )

بعدش سوال دیگه هم دارم برنامه تو پروتوس درست کار میکنه درعمل درست کار میکنه اما وقتی ولومی که به adc وصله رو میچرخونم عدد مربوطه نمایش میده اما بعد از چندبار چرخوندن ولوم در حالتهای مختلف یه جورایی ایسی قفل میکنه وعدد روی دیسپلی هم ثابت میمونه وحتی به وقفه های خارجی جواب نمیده علت به نظر شما از درست نبودن تنظیم فیوزبیت bootsz0,1 نیست .برنامه رو من فقط تو فلش میریزم و14 کیلو هست با اتمگا32 کار میکنم.
                        نه فکر نمیکنم اصلا به این فیوز بیت ها ارتباطی داشته باشند این ها فقط برای تعیین فضای بوت هستند از طرفی به قول خودتون برنامه تون 14 کیلو هست
                        اما احتمالی که میدم که بعید نیست اینه که فضای دیتا استک که اختصاص دادید کمه و تو رفت و برگشت به تابع و روتین وقفه ها مقدار رجیستر ها از دست میره و همه چی قاطی پاطی میشه و میکرو هنگ میکنه!
                        برنامه تون هون اسمبلیه هستش ؟یا با سی مینویسید؟ کامپایلر تون چیه؟ اگه میتونید برنامه تون رو بزارید تا یه بررسی با هم داشته باشیم .

دیدگاه

تشکر رو اول مینویسم.
                          با مطالعه بیشتر تقریبا با فیوزبیتها اشنا شدم وتقریبا حل شده است.

فکر کنم زدی تو خال .چون برنامه ام اسمبلی هست ومن دراین برنامه خیلی از دستورات rcall به قول شما فراخوانی زیاد استفاده کردم .به هرحال یه خورده سواد پایینتر این دیتا منظورت دیتا استاتیکی هست .که من حالیم شه.باشه اگه لازم شد برنامه رومیزارم .حال راه درمان چی هست دکتر :eek:

دیدگاه

اگه از آمپول نمیترسید یه پنسیلین !

خوب مثل اینکه شما فقط با اسمبلی حال میکنید ، دم شما گرم ، اگه میشه برنامه تون رو بزارید خیلی علاقه مند هستم البته اگه براتون میسره !
                            خوب این کاری که میگم بکنید اگه مشکل از این چیزی که میگم باشه احتمالا باید رفع بشه
                            ابتدای بردار ریست برنامه تون رو به صورت زیر اصلاح کنید :

RESET: ldi r16,high(RAMEND) ; Main program start
                            out SPH,r16 ; Set Stack Pointer to top of RAM
                            ldi r16,low(RAMEND)
                            out SPL,r16

دیدگاه

سلام .خودت برنامه رو نگاه کن اگه مشکلی داره بگو .الان هرچه ولوم کم وزیاد بشه عدد مربوطه میاد اما تو عمل بع د از چندبار تغیر کردن ایسی روی عدد قفل میکنه وهیچی انجام نمیده .با فایل پروتوسش

http://www.up.98ia.com/images/escpbxft89bn136d3bxo.rar

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X