اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش مقدماتی AVR با کامپایلر AVR STUDIO

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

آموزش مقدماتی AVR با کامپایلر AVR STUDIO

در این بخش قصد داریم تا آموزش مقدماتی AVR را به صورت گام به گام و پروژه ای برای دوستانی قرار بدیم که تا حالا با AVR کار نکرده اند. پیشنیاز این آموزش ها آشنایی مقدماتی با زبان برنامه نویسی c می باشد.
    برای پروژه اول هم روشن کردن LED که ساده ترین پروژه با AVR هست رو قرار می دیم.

نرم افزار مورد نیاز: AVR STUDIO 5 که از سایت atmel به صورت رایگان قابل دانلود هست.
    سخت افزار مورد نیاز:
    1- برد آموزشی AVR با چیپ ATMEGA16 یا ATMEGA32 (برد آموزشی باید ماژول LED را داشته باشد).در این پروژه از این برد استفاده شده است.
    2- پروگرامر: مانند STK300,MKII یا ... در این پروژه از این پروگرامر استفاده شده است.

پس از نصب AVR STUDIO از منوی FILE گزینه NEW PROJECT را مانند شکل زیر انتخاب می کنیم.
    [img]http://*****tarasheh.com/site/images/avr/avrtraining.JPG[/img]
    پس از این مرحله یک پنجره ایجاد شده و از شما می خواهد که مدل میکرویی که با آن کار می کنید را انتخاب کنید. در این جا ما ATMEGA32 را انتخاب می کنیم.
    بعد از اینکه پروژه جدید ایجاد شد باید برنامه مورد نظرمون رو بنویسیم. برنامه نوشته شده در فایل متنی پیوست می باشد.
    led ها به پورت B وصل شده اند. ابتدا باید جهت پورت B را خروجی تعریف کرده و led ها یکی در میان روشن کنیم.
    پس از اینکه برنامه نوشته شد از منوی BUILD گزینه BUILD را انتخاب می کنیم. اگر برنامه را درست نوشته باشیم متن Build succeeded در خروجی کامپایلر نشان داده می شود. اگر با خطا مواجه شدید باید برنامه را دوباره بررسی کرده و اشکالات را بر طرف نمایید.
    [img]http://*****tarasheh.com/site/images/avr/led_prog.JPG[/img]
    پس از کامپایل پروژه در مسیری که پروژه را ساخته اید یک پوشه به نام Debug وجود دارد که در آن فایل HEX پروژه تولید شده است. این فایل HEX را باید به حافظه میکرو منتقل کنیم تا اجرا شود. برای این کار باید با استفاده از پروگرامری که در اختیار داریم این فایل HEX تولید شده را به حافظه میکرو کپی کنیم. تنظیمات را مطابق شکل انتخاب می کنیم.
    [img]http://*****tarasheh.com/site/images/avr/usb_prog.JPG[/img]
    در قسمت Select Chip بسته به نوع میکرویی که روی برد است ATMEGA16 یا ATMEGA32 را انتخاب می کنیم.
    با کلیک روی گزینه WRITE FLASH برنامه به میکرو منتقل شده و اجرا می گردد.
    دانلود کد برنامه

برنامه شمارنده روی LCD کاراکتری به همراه شبیه سازی در PROTEUS

همانطور که در آموزش قبلی مشاهده نمودید می خواهیم نحوه نوشتن و کامپایل پروژه های متنوع AVR را در کامپایلر AVR STUDIO به صورت گام به گام آموزش دهیم.
    در این پروژه می خواهیم یک برنامه ساده شمارنده را روی LCD نمایش دهیم. برای این که تهیه برد و پروگرامر مورد استفاده در پروژه قبل ممکن است برای برخی دوستان مشکل باشد این پروژه را در نرم افزار PROTEUS شبیه سازی می کنیم.
    مرحله اول : یک پروژه در AVR STUDIO ایجاد نموده و برنامه AVRLCD.C که به صورت پیوست برای دانلود قرار داده شده را در آن کپی نمایید.(تنظیمات پروژه برای ATMEGA 32)

[img]http://*****tarasheh.com/site/images/avr/avr-lcd/1.JPG[/img]

مرحله دوم: فایل های LCDCHR_lib.h و LCDCHR_lib.c به صورت پیوست برای دانلود قرار داده شده را کپی نموده در مسیری که پروژه را ایجاد کرده اید در پوشه AVRLCD ، که فایل GCC هم در آن موجود است PASTE نمایید.

[img]http://*****tarasheh.com/site/images/avr/avr-lcd/2.JPG[/img]

مرحله سوم: در قسمت solution explorer روی AVRLCD کلیک راست کرده گزینه ADD وسپس EXISTING ITEM را انتخاب کنید و فایل LCDCHR_lib.c را که در مسیر پروژه انتخاب کرده بودید به پروژه اضافه نمایید.
    حالا برنامه آماده کامپایل است. با زدن کلید F7 یا گزینه BUILD برنامه کامپایل شده و فایل هگز آن تولید می شود.

[img]http://*****tarasheh.com/site/images/avr/avr-lcd/3.JPG[/img]

مرحله چهارم: در برنامه PROTEUS یک پروژه جدید ایجاد نموده و چیپ ATMEGA 32 و LCD کاراکتری 2*16 به پروژه اضافه نموده و پایه ها را مطابق شکل به یکدیگر متصل نمایید.

[img]http://*****tarasheh.com/site/images/avr/avr-lcd/4.JPG[/img]

مرحله پنجم: روی ATMEGA32 راست کلیک کرده گزینه ADD SOURCE FILE را انتخاب نموده و مسیر فایل هگز تولید شده توسط AVR STUDIO که در مسیر پروژه و در پوشه DEBUG قرار دارد را انتخاب نمایید. در انتها روی گزینه PLAY که در قسمت پایین سمت چپ نرم افزار PROTEUS قرار داده شده کلیک نمایید.

[img]http://*****tarasheh.com/site/images/avr/avr-lcd/5.JPG[/img]

کدهای برنامه

دیدگاه

پاسخ : آموزش مقدماتی AVR با کامپایلر AVR STUDIO

واقعا از لطفتون سپاسگذارم و خواهش می کنم ادامه بدین چون منم این ترم میکرو به زبان c دارم و ترم بعد آزمایشگاه.الان دنبال نمیکنم ولی حتما بعد از امتحانا شروع می کنم.
      جانم به فدای ائمه اطهار
      می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

سلام
        خیلی عالیه لطف کنید ادامه بدید .ممنون :applause:
        این مدعیان در طلبش بی خبرانند
        آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SAEED-KING
          یک آموزش جامع با مثال پیدا نمیشه ؟ :question:
          با کدویژن هست ولی هیچی با اتمل استودیو نیست ! :angry:
          خوش دست تر از avrstudio باز خودشه !
          کجاشو مشکل دارین ؟
          چیزی که بقیه مشکل دارند، اینه که عادت کردیم به کدهای اماده کدویژن یا بسکام
          که اونم با یه نمه کار کردن و سعی تلاش میشه حلش کرد :->
          یه راه میانبور هم دار ! ویزارد رو داخل کدویژن بزنی، بعد بیاری توی AVRSTUIO !
          این روش از همه چی بهتر جواب میده و این مشکل ور که اول کار با AVRSTUDIO پیش میاد رو تا حد زیادی رفع می کنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
            خوش دست تر از avrstudio باز خودشه !
            کجاشو مشکل دارین ؟
            چیزی که بقیه مشکل دارند، اینه که عادت کردیم به کدهای اماده کدویژن یا بسکام
            که اونم با یه نمه کار کردن و سعی تلاش میشه حلش کرد :->
            یه راه میانبور هم دار ! ویزارد رو داخل کدویژن بزنی، بعد بیاری توی AVRSTUIO !
            این روش از همه چی بهتر جواب میده و این مشکل ور که اول کار با AVRSTUDIO پیش میاد رو تا حد زیادی رفع می کنه
            من قبلا تو xp از کدویژن استفاده میکردم بعد از ارتقاء سیستم عامل به سون 64 بیتی دیگه روش نصب نمیشه و رفتم سراغ اتمل استودیو 6 رفتم
            حالا یه سری کد و برنامه از قبل دارم تو اون مینویسم برنامه کلا 30 خطه 100 تا خطا میده !! :eek:

دیدگاه

سلام
              متشکرم برای آموزش :applause:
              1- آیا میشود برنامه های نوشته شده برای winavr را در این محیط استفاده کرد ؟ چگونه خطا های آن را رفع کنیم ؟
              2- لطف میکنید یه مثال بفرمائید که میکرو را بدون واسط به پورت usb وصل کنم و مثلا بتوانیم با چند کلید نشانگر ماوس را در pc تغییر بدهیم ؟

با تشکر پیشاپیش از پاسخ شما
              کمتر سخن گویم
              بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

سلام
                من خیلی دونبال این مطلاب بودم.ممنون
                خواهشاً سرعت کار رو زیاد کنید.
                با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alireza_14755
                  سلام
                  من خیلی دونبال این مطلاب بودم.ممنون
                  خواهشاً سرعت کار رو زیاد کنید.
                  با تشکر
                  فعلا که نویسنده پیداش نیست
                  مطالب را خوب شروع کرده بود ولی نمیدانم که چه کسی چشم زده
                  عکسها هم حذف شده !! :redface:
                  کمتر سخن گویم
                  بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

تغییری در آدرس لینک ها بوجود آمده بود که آن را تصحیح کردم و اکنون شکل ها نمایش داده می شوند.
                    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : آموزش مقدماتی AVR با کامپایلر AVR STUDIO

نوشته اصلی توسط طراح
                      تغییری در آدرس لینک ها بوجود آمده بود که آن را تصحیح کردم و اکنون شکل ها نمایش داده می شوند.
                      سلام
                      آقای اوژن عزیز
                      متشکرم از اصلاح لینک ها لطفا مطالب را خودتان یا یکی از دوستان به همین سادگی ادامه دهید
                      باز متشکرم :redface:
                      کمتر سخن گویم
                      بیشتر عمل کنیم

دیدگاه

خوب لاعقل راجب برنامه هم یک کم توضیح داده میشد خوب بود ولی اینا رو که همه بلدن
                        کار کردن با نرم افزاره دیگه چیزی نیست که
                        طریقه برنامه نوشتن مهمه
                        ....

دیدگاه

من چند وقتی هست که با این ATMEL STUDIO کار میکنم لازم بود چند نکته را خدمت دوستان عرض کنم :

1 - برنامه های نوشته شده با ورژن های قبلی WINAVR در این نرم افزار مثلا قابل استفاده هستند اما . . . همش لافه . . . باید تک تک فایل ها که INCLUDE شدن رو خودتون اضافه کنین و برخی از متغیرها رو نمیشناسه .
                          2 - سرعت تصحیح گر مثلا هوشمندش بشدت افتضاحه و کلا مثل VISUAL STUDIO نیست سرعت خود کامپایلر رو هم خیلی کم کرده . . .
                          3 - انواع و اقسام ارورهای عجیب و غریب رو میتونین ببینین و نرم افزار خیلی هنگ میکنه . ..
                          4 - نرمافزار با VISUAL STUDIO نوشته شده و تحت .NET که همین موضوع باعث میشه خطا های .NET رو هم به همراه داشته باشه .NET پلتفرم قابل اعتمادی نیست که یه همچین برنامه ای هم با اون نوشته بشه
                          اگه از ورژن 5 استفاده کرده باشین میبینین که واقعاخیلی خیلی افتضاح بود تو این ورژن که خورده بهتر شده اما . . . کلا برای برنامه نویسی نرم افزار مطمئنی نیست و بدرد بخور نیست اون هم با این حجم بالا

دیدگاه

البته یه چیزی که اینجا باید گفت اینه که
                            چون خود اتمل داره ای سی تولید میکنه پس نرم افزارش هم کاملتر و رایگان میباشد

اما نرم افزاری مثل کد ویژن در ورژن های جدید خود اعلام کرده که اگر کسی نرم افزار رو کرک کنه بعدا در کامپایل کدها و جوابدهی به مشکل برخورد میکنه که همین الان من افراد زیادی رو دیدم که به مشکل برخورد کردند یه مشکل خیلی ساده اینه که برنامه رو از ورژن قبلی که به ورژن جدید میارن همش ارور میده در صورتی که باید ورژن های قبلی خودش رو ساپورت کنه . در ضمن از وقتی که این اعلام رو کرده کاربرانش در جهان هم کم شدند

بچه ها اینم یه منبع خوب برای کار با avr استادیو
                            از فصل چهارم شروع کنید (خیلی باحاله ) بعدا توی همین تاپیک با هم میریم جلو
                            حتما حتما از avrstudio 6 استفاده کنید چون باگ هاش رفع شده
                            http://s3.picofile.com/file/75723284...R_GCC.rar.html

دانلود AVR Studio 6
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...9827#msg459827
                            الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

با سلام
                              آیا avr studio 6 رو روی windows xp نصب کرد؟ من خواستم نصب کنم ایراد داد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X