اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار عملی را برای ارسال DTMF توسط avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار عملی را برای ارسال DTMF توسط avr

نوشته اصلی توسط mmh1
    سلام رفیق
    من هیچی از نحوه تلفیق فرکانس ها متوجه نمی شم
    یعنی برنامه رو که نگاه می کنم فقط می فهمم که یه سری فرکانس ها برای عرض ها و یه سری برای طول ها در صفحه تعریف کردی
    و بعد گفتی که مثلا اگر عدد 9 بود سطر سوم و ستون سوم رو از آرایه صدا زدی
    ولی اونا دو عدد متفاوت هستند
    میشه بگی با اینا چه کار می کنی
    ممنون
    دوست من تا اونجا که من میدونم حمید جان در پست
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=60975.msg345321#msg345321
    توضیحات کافی و جامع و مفیدی در مورد تن های DTMF دادند
    پس حالا شما باید بدونید که ما در هر تن DTMF دو تا فرکانس مختلف سینوسی داریم که با هم ترکیب شدن اینجا یه توضیحات مختصری هم من میدم
    این DTMF مخفف جمله Dual Tone Multi Frequency هست یعنی دوتا تن با فرکانس مختلف مثل این

که در کل چون صفحه کلید ما 4X4 هست میشه 8 تا فرکانس مختلف به این صورت

حالا ما برای اینکه بتونیم این تن رو تولید کنیم باید این 8 تا فرکانی مختلف رو بتونیم با میکرو بسازیم و با هم ترکیب کنیم
    اینجا برای این کار از PWM تایمر 1 استفاده شده و با مقادیری که در جدول های auc_frequencyH و auc_frequencyL قرارداده شده میشه با قراردادن توی فرمول و پیدا کردن مقدار سینوس متناظر اون از جدول auc_SinParam که یک سیکل کامل سینوسی هست و برابر قرار دادن این عدد OCR1A که رجیستر PWM تابمر یک هست اون فرکانس رو در خروجی داشته باشیم
    حالا برای ترکیب این دو فرکانس میایم فرکانس بالا رو با 3/4 فرکانس پایین جمع میکنیم و در OCR1A میریزیم تا در خروجی ترکیب دو فرکانس رو داشته باشیم

این هم شکل موج هر 12 تا کلید که روی همه تلفن ها هست

به همین سادگی :nice:
    تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
    به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

حالا برای ترکیب این دو فرکانس میایم فرکانس بالا رو با 3/4 فرکانس پایین جمع میکنیم و در OCR1A میریزیم تا در خروجی ترکیب دو فرکانس رو داشته باشیم
      خب رفیق مشکل همین جاست
      وقتی مقداری رو داخل اون متغییر می ریزیم یه فرکانس منظم تولید می شه
      نه این فرکانس های عجیب و غریب oo: oo: oo:

من نمی فهمم ترکیب دو تا فرکانس دقیقا چه طوری هست
      اگه می شه بیشتر راجع به این مطلب توضیح بفرمایید
      ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mmh1
        خب رفیق مشکل همین جاست
        وقتی مقداری رو داخل اون متغییر می ریزیم یه فرکانس منظم تولید می شه
        نه این فرکانس های عجیب و غریب oo: oo: oo:
        من نمی فهمم ترکیب دو تا فرکانس دقیقا چه طوری هست
        اگه می شه بیشتر راجع به این مطلب توضیح بفرمایید
        ممنون
        همون فرکانس به قول شما منظم رو با یه فیلتر RC مناسب به یه اسکپ بده ببین کجاش منظم هست ؟؟؟؟
        اون خروجی PWM هست قبلش باید با یه فیلتر به اسکپ بدی تا فرکانس سینوسیشو ببینی

دیدگاه

شرمنده که من این همه گیجم
          یه سوال اول بگو چرا باید با سه چهارم (3/4 ) فرکانس بقل جمع کنیم
          حالا برای ترکیب این دو فرکانس میایم فرکانس بالا رو با 3/4 فرکانس پایین جمع میکنیم و در OCR1A میریزیم تا در خروجی ترکیب دو فرکانس رو داشته باش
          به عنوان آخزین سوال
          یعنی شما اول یه لحظه فرکانس اولیه رو می فرستی و یه لحظه فرکانس دومی رو

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mmh1
            شرمنده که من این همه گیجم
            یه سوال اول بگو چرا باید با سه چهارم (3/4 ) فرکانس بقل جمع کنیمبه عنوان آخزین سوال
            یعنی شما اول یه لحظه فرکانس اولیه رو می فرستی و یه لحظه فرکانس دومی رو
            برای اینکه دیگه نیازی به سوال دوم نباشه
            در واقع باهم ترکیبش میکنیم

دقت کن به این جمله

دیدگاه

سلام
              ممنونم بخاطر برنامه وتوضیحات کاملتان

اگر برایتان [glow=red,2,300]مقدور بود [/glow]روتین
              interrupt [TIM1_OVF] void timer1_ovf_isr(void)
              خط به خط توضیح دهید

دوم مدار خروجی که از میکرو به خط تلفن وصل می شود را اگر مدار خاصی مد نظر دارید ممنون می شم قرار دهید

سپارسگذارم
              نادانترین مردم کسانی هستند که فکر می کنند داناترین آنها هستند.

دیدگاه

سلام
                ممنمون میشم کسی مدار اشغال ساز خط با ترانزیستور رو بلده قرار بده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mjes
                  سلام
                  ممنمون میشم کسی مدار اشغال ساز خط با ترانزیستور رو بلده قرار بده
                  با سلام
                  در صورتی که خط تلفن از پل دیود رد شده باشه
                  با یه ترانزیستور ولتاژ بالا (حدود 200 ولت) یه مقاومت 820 اهم رو با خط موازی کنید

دیدگاه

جناب آقای اسلامی عزیز جوابتون رو به صورت پیغام خصوصی دادم اما با این حال اینجا میذارم که اگه دوستانی اینچنین مشکلی داشتن انشاء الله حل بشه:

دقت داشته باشین که برای اشغال خط تلفن باید از مقاومت 390 اهم استفاده کنید و این مقاومت به همراه ترانزیستورش داخل شماتیک مشخص هست

تمامی مقاومتها 500 میلی وات میباشند یا همون 1/2 وات

توجه کن برای ارسال صوت بر روی خط نمیشه از همون مقاومت 390 اهم استفاده کرد و باید به صورت زیر عمل کنی:

‫اتصال فیلتر به این صورت هست که یه سر مقاومت به خروجی میکرو و اون سر مقاومت به خازن وصل میشه اون سر خازن هم به زمین وصل میشه در واقع خروجی این فیلترکه یه سر مقاومت و یه سر خازن هست به بیس ترانزیستور TIP122 داده میشه که به کلکتور این ترازیستور یه مقاومت در حدود 10 کیلو اهم وصل هست اون سر این مقاومت هم بعد از پل دیود به خط تلفن وصل میشه. دقت کن که نکته ی کار همین مقاومت 10 کیلو اهم هست‬.
                    در این صورت هست که بدون هیچ چیز دیگه ای شما میتونی صوت رو رو خط ارسال کنی بدون اینکه در سیگنال تن تداخلی ایجاد کنه‬

من این رو تو حالتهای مختلف تست کردم و هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه‬

دقت کن که با این مدار دیگه نیازی به تقویت صوت به هیچ وجه نیست‬

‫مدار اشغال تلفن با مدار ارسال صوت کاملا جدا هست یعنی این که................‬

‫یه ترازیستور برای اشغال و یه ترازیستور هم برای صوت میذارم و مقاومت ها هم جدا هستن‬

باید حتما ابتدا توسط مقاومت 390 اهم خط رو اشغال کنیم وبعد باید مقاومت 10 کیلو رو خط سوار بشه تا بتونیم صوت رو ارسال کنیم‬

اگه باز هم سوالی بود من در خدمتم.

شماتیک مدار:

[glow=red,2,300]گرد هم آمدن شروع است.با هم ماندن پیشرفت است.با هم کار کردن موفقیت است.[/glow]
                    [img width=98 height=100]http://s3.picofile.com/file/7407857311/icon3.png[/img]

دیدگاه

مهندس قاسمی ممنون
                      من ارسال بوق یا صدا رو بایک مدار مشتقگیر انجام میدم
                      واز پل دیود استفاد نمکنم
                      وفقط برای اتصال مقاومت330 (اشغال ساز)از trاستفاده می خوام بکنم
                      ولی قبل از سویچtr مدار اشغال میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mjes1369
                        مهندس قاسمی ممنون
                        من ارسال بوق یا صدا رو بایک مدار مشتقگیر انجام میدم
                        واز پل دیود استفاد نمکنم
                        وفقط برای اتصال مقاومت330 (اشغال ساز)از trاستفاده می خوام بکنم
                        ولی قبل از سویچtr مدار اشغال میشه
                        خب نکته ی کار همین هست که مدار ارسال سیگنال صوت که به صورت مشتق گیر درست کردین باعث اشغال خط تلفنتون میشه.

خوب به نکته ای که میگم دقت کنید اگه دقت کرده باشین در صفحه ی اول همین تاپیک یه مداری گذاشتم که برای ارسال سیگنال صوت روی خط تلفن هست که از یک اپ امپ در اون استفاده شده دقت کنید که اون مدار خودش باعث اشغال خط تلفن میشه چون دامنه ی صوتی که توسط میکرو تولید و بعد از اون توسط فیلتر پایین گذر فیلتر میشه باز هم زیاد هست که حتی بدون تقویت این سیگنال خودش باعث اشغال خط تلفن میشه چون در اون مدار نیاز داشتم که هر موقع میخوام سیگنال صوت ارسال بشه خودکار تلفن اشغال بشه و اون مدار رو عملا بستم و دیدم که خط رو اشغال میکنه.

اما در اینجا چون نیاز نداریم که سیگنال صوت تلفن رو اشغال کنه بنابراین باید دامنه ی سیگنال صوت رو به طریقی پایین بیاریم...

بنابراین فقط و فقط از مداری که الان قرار دادم استفاده کنید چه برای ارسال صوت وچه برای ارسال سیگنال بوق و په برای اشغال کردن خط تلفن.

در ضمن پل دیودی که داخل شماتیک میبینید فقط و فقط برای اینکه که اگه خط تلفن رو جابجا به مدار وصل کردین باز هم مدار جواب بده و هیچ وظیفه ی دیگه ای در مدار نداره.

باز هم میگم اگه از من میشنوید برای ارسال سیگنال صوت به هیچ وجه از اپ امپ و تقویت کننده استفاده نکنید چون نیازی به تقویت سیگنال نیست حتی نیاز به ضعیف کردن سیگنال هم هست که این کار توسط همون مقاومت 10 کیلو اهم روی کلکتور انجام میشه.

اگه بازهم سوالی بود من در خدمتم....
                        [glow=red,2,300]گرد هم آمدن شروع است.با هم ماندن پیشرفت است.با هم کار کردن موفقیت است.[/glow]
                        [img width=98 height=100]http://s3.picofile.com/file/7407857311/icon3.png[/img]

دیدگاه

فقط یک دنیا تشکر

دیدگاه

با سلام
                            من دارم مدار شماره گیر با میکرو می سازم و با برنامه آن مشکلی ندارم ولی مشکل من در سخت افزار مدار است اولین مشکل و مهم ترین آن استفاده از چوک است من دو تا تلفن را باز کردم و در هر دوی آنها از چوک قرمز 6 پایه استفاده شده بود که سمتی که چهار پایه داشت دو سمت کناری آن فقط استفاده شده بود سوالم اینه که آیا حتما باید از چوک آبی استفاده کرد (چون در همه جا راجب این مدار گفته شده که از چوک آبی استفاده کردن) و یا از چوک قرمز هم می شه استفاده کرد و اگر کسی با این نوع چوک کار کرده لطفا بگه اتصالش به چه صورت است و یا میشه که اصلا از چوک استفاده نکرد اگر جواب مثبته به چه صورت ؟ (خواهشا از چوک 600:600 نیگین که اصلا گیر نمی آد)
                            دوم این که سرچ زیادی کردم و مدارات مربوط به آن با هم مقداری تفاوت داشت مثلا برای اتصال چوک به میکرو از ترانزیستور bc547 استفاده شده و در جای دیکر مستقیما به میکرو وصل شده ودر جای دیگه بعد از چوک از رله استفاده کرده و به رله فرمانی از میکرو داده نمیشه
                            اگر لطف کنین به من کمک کنید ممنون می شم چون واقعا خیلی عجله دارم
                            با تشکر

دیدگاه

سلام مهندس چطور میشه به میکرو فهماند که الان خطی را که داره شمارش میگیره اشغال هست وبعدا تماس بگیره آیا میشه این کار را انجام داد که دیگه نخواد آیسیmt8870را به مدار اضافه کرد واگه امکانش هست یه نمونه کد بیسکام بذارید آخه هر چی سرچ زدم مداری که درست کار کنه نبود.وچگونه سیگنال بوق هنگامی که میکرو شماره ای را میگیره روی خط بفرستیم
                              باتشکر از سایت خوبتون

دیدگاه

جناب اسدی گل , هر قسمت این eca هستیا )
                                هرجا میریم یه یادی از شما هست ) ادمین جان بزار دو روز باشه این ست بعد برش دار..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X