اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ولتمتر دیجیتال قابل اتصال به کامپیوتر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال برای برنامه نویسی میکرو AVR کمک

نوشته اصلی توسط hamed_online62
    من یک سوال دارم.
    اگه سلکتور رو حالت 5 ولت باشه و ولتاژ ورودی حدود 200 ولت اعمال بشه چه اتفاقی برای خروجی می افته؟
    سلام
    اگر روی 5 ولت باشه و ولتاژ 200 ولت اعمال بشه خروجی از 5 ولت بیشتر می شه
    ما توی خروجی این مدار یک زنر 5 می ذاریم ( که فرگل اونو نکشیده)
    که بیش از 5 ولت اعمال نشه به میکرو
    برای تشخیص این که این 5 ولتی که اعمال شده ناشی از ولتاژ خارج از رنج هست یا دقیقا ماکزیمم ولتاژ، تصمیم داریم برای ولتاژ های دریافتی در پایه َADC اگر زیر 1 ولت و بالای 4.8 ولت باشند توسط اون سوئیچ رنج رو تغییر بدیم
    یعنی در واقع تقسیم مقاومتی و در نتیجه گین رو تغییر بدیم و نتیجه رو ببینیم
    اگر توی رنج بعدی نتیجه در محدوده 1 تا 4.8 ولت باشه که بره دنرمالیزه بشه و ولتاژ رو نشون بده
    اگر از همه این 4 تا رنج خارج بود هم یک پیغام خارج از رنج می ده
    ما برای همه این رنج ها مقاومت ها رو تعیین کردیم و میزان ولتاژ های خروجی رو به ازای ولتاژهای ورودی مختلف توی یک جدول نوشتیم که از اون جدول نتایج جالبی عایدمون شد :
    برای رنج 0تا 250 ولتاژهای زیر 50 ولت می ره توی رنج بعدی (یعنی رنج 0-50)
    برای رنج 0 تا 50 هم ولتاژ های زیر 5 ولت می افته توی رنج بعدی (یعنی 0-5)
    و ... به همین صورت.
    کلا کنترل همه اینها با میکرو خواهد بود و یک برنامه سنگینی می شه که هنوز کامل ننوشتیمش oo:و فعلا الگوریتمش رو تقریبا آماده کردیم
    شاد باشید

فرگل جان دیتا شیت آی سی هایی که آقای روباه معرفی کردن رو پیدا می کنیم و باز اگه سوالی ازشون داشتیم می پرسیم نگران نباش

من آن گلبرگ مغرورم که می میرم ز بی آبی ولی با خفت و خواری پی شبنم نمی گردم.

دیدگاه

بهتره از فیوز در کنار زنر استفاده بشه.
      الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

در مورد مدار حفاظتتون ایده جالبی بود . ولی من هنوز فکر می کنم دیود زنر هم یه حد تحمل داره . اگه ولتاژ زیادی روش بیفته آسیب می بینه و نتیجش آسیب رسیدن به میکروست. شاید یه جوری شبیه مداری که کشیدم(البته نه اون مدار) خوب باشه. یعنی تشخیص ولتاژ اضافی و قطع مسیر اون به میکرو.

بازم میگم که اطلاعات آنالوگم خیلی کمه و هیچ اطمینانی برای حرفام ندارم.

دیدگاه

معمولا کارخونه سازنده دیود زنر یک جریان حداقل و یک جریان حداکثری رو تعیین می کنن که تغییرات جریان دیود زنر باید به آن محدود بشه
          حالا من نمی دونم ما برگه مشخصات دیود زنر هایی که اتاق پروژه در اختیارمون می ذاره رو از کجا باید بیاریم ؟ :sad:
          بهرحال گمونم بر این اساس می شه طراحی ای رو داشت

جناب Iran-PC از پیشنهاد شما ممنونم ، می شه بیشتر توضیح بدین ؟ کجا فیوز رو قرار بدیم ؟
          در مورد فیوز اطلاعاتم ضعیفه فقط می دونم محافظت جریان رو به عهده داره :redface:

دیدگاه

سلام به همگی

اول.AD620 یک opamp فوق العاده است که متشکل از 3 opamp در یک opamp هست.بسیار دقیق چون برای ابزار دقیق استفاده میشه و کار باهاش بسیار راحته.گین قابل تنظیم داره که به راحتی و با دقت بالا و بدون نویز میتونید 1 میکرو ولت رو به 0.1 ولت تیدیل کنید.در کل من ازش خیلی راضی هستم.

دوم.برای ولتاژ منفی یه راه عالی و راحت پیشنهاد میکنم.یک آی سی تو بازار هست به نام 7660 که ورودی اون هر ولتاژی بدین اون رو بر عکس مینه.مثلا یه ولتاژ مثبت 10ولت بهش میدین در خروجی منفی 10ولت میده.به راحتی و بدون دردسر میتونید یک خط ولتاژ مثبت و یک خط ولتاژ منفی داشته باشین.

سوم.2 تا مقاومت سر وته زنر سری کنید تا کل جریان تو سر زنز بدخت نخوره :cry2:با این روش حتی میتونید برق 220 ولت رو بدون ترانس تا حد ولتاژ زنر برش بدین اما فقط 12 میلی آمپر میتونید جریان بکشید.ولی 2 تا مقاومتها به هیچ وجه فراموش نشه چون زنر تا حد شعله ور شدن داغ میشه.

چهارم.بجای محاسبات تقسیم ولتاژ چنتا مولتی ترن بزارین و به راحتی مقدار ولتاژ رو بصورت دقیق و عملی در بیارید

پنجم.برای نمایش مقدار جریان هم یک مقاومت 0.1 اهم با مسیر جریان سری کنید و دو سر اون رو که یک ولتاژ ضعیف افت میکنه وارد ورودی مثبت AD620 کنید و از اون ور ولتاژ بدست اومده رو وارد ADC کنید و هر تغییراتی رو میتونید سنس کنید

ششم.مطمئنا تو ADC میکرو با پرش ولتاژ در یک محدوده کوچیک روبرو میشین.برای حل این مشکل عذاب آور خیلی راحت با چند خط برنامه میتونید جلوش رو بگیرید.به این صورت که پرش ولتاژ شما در در یک بازه از یک حد ثابت بالا و یک حد ثابت پایین متغیر میتونه باشه برای اینکه همیشه ثابت باشه شما باید بیشترین مقدار ولتاژ نشون داده شده و کمترین مقدارش رو با برنامه نویسی بدست بیارین و با هم جمع کنید و تقسیم بر 2 کنید حالا مقدار بدست اومده کاملا ثابت هست.اگر بیشتر دقت میخاین میتونید تو یک loop مثلا 100 بار کمترین و بیشترین رو بگیرید و در آخر میانگین بگیرید.

هفتم.از فیوز حتما استفاده کنید

هشتم.موفق باشید :mrgreen:باز هم سوالی بود مطرح کنید oo:

خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

خب من میگم:
              اول بابت AD620 ممنون
              دوم این آیسی 7660 که میگی تا چه رنج ولتاژی رو ساپورت میکنه؟ جریان خروجیش چنده؟
              سوم وقتی قراره مقاومت با زنر سری بشه یکی با دوتا چه فرقی می کنه؟ یک مقاومت معادل به جای اون دوتا میشه گذاشت دیگه
              چهارم --- هیچ مشکلی نیست
              پنجم برای جلوگیری از پرش فکر کنم بشه سرعت نمونه گیری رو آورد پایین
              ششم موافقم
              هفتم اینم سوال :mrgreen:

دیدگاه

سلام حامد جان

ICL7660
                از 1.5 تا 10 ولت رو invert میکنه
                :redface:
                خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط روباه
                  سلام به همگی

اول.AD620 یک opamp فوق العاده است که متشکل از 3 opamp در یک opamp هست.بسیار دقیق چون برای ابزار دقیق استفاده میشه و کار باهاش بسیار راحته.گین قابل تنظیم داره که به راحتی و با دقت بالا و بدون نویز میتونید 1 میکرو ولت رو به 0.1 ولت تیدیل کنید.در کل من ازش خیلی راضی هستم.

دوم.برای ولتاژ منفی یه راه عالی و راحت پیشنهاد میکنم.یک آی سی تو بازار هست به نام 7660 که ورودی اون هر ولتاژی بدین اون رو بر عکس مینه.مثلا یه ولتاژ مثبت 10ولت بهش میدین در خروجی منفی 10ولت میده.به راحتی و بدون دردسر میتونید یک خط ولتاژ مثبت و یک خط ولتاژ منفی داشته باشین.

سوم.2 تا مقاومت سر وته زنر سری کنید تا کل جریان تو سر زنز بدخت نخوره :cry2:با این روش حتی میتونید برق 220 ولت رو بدون ترانس تا حد ولتاژ زنر برش بدین اما فقط 12 میلی آمپر میتونید جریان بکشید.ولی 2 تا مقاومتها به هیچ وجه فراموش نشه چون زنر تا حد شعله ور شدن داغ میشه.

چهارم.بجای محاسبات تقسیم ولتاژ چنتا مولتی ترن بزارین و به راحتی مقدار ولتاژ رو بصورت دقیق و عملی در بیارید

پنجم.برای نمایش مقدار جریان هم یک مقاومت 0.1 اهم با مسیر جریان سری کنید و دو سر اون رو که یک ولتاژ ضعیف افت میکنه وارد ورودی مثبت AD620 کنید و از اون ور ولتاژ بدست اومده رو وارد ADC کنید و هر تغییراتی رو میتونید سنس کنید

ششم.مطمئنا تو ADC میکرو با پرش ولتاژ در یک محدوده کوچیک روبرو میشین.برای حل این مشکل عذاب آور خیلی راحت با چند خط برنامه میتونید جلوش رو بگیرید.به این صورت که پرش ولتاژ شما در در یک بازه از یک حد ثابت بالا و یک حد ثابت پایین متغیر میتونه باشه برای اینکه همیشه ثابت باشه شما باید بیشترین مقدار ولتاژ نشون داده شده و کمترین مقدارش رو با برنامه نویسی بدست بیارین و با هم جمع کنید و تقسیم بر 2 کنید حالا مقدار بدست اومده کاملا ثابت هست.اگر بیشتر دقت میخاین میتونید تو یک loop مثلا 100 بار کمترین و بیشترین رو بگیرید و در آخر میانگین بگیرید.

هفتم.از فیوز حتما استفاده کنید

هشتم.موفق باشید :mrgreen:باز هم سوالی بود مطرح کنید oo:

سلام
                  قبل از هر چیز خیلی ازتون ممنونم واقعا راهنمایی هاتون مفید بود خیلی لطف کردید :redface:
                  AD620 هم استادمون اونقدر ازش خوشش اومد که سفارش داد برای اونم بگیریم آخه اتاق پروژمون نداره این IC ها رو.
                  برای ایجاد ولتاژ منفی هم که بی نهایت کارمون راحت شد
                  مورد سوم . مقاومتهایی که گفتین در چه حدی باید در نظر بگیریم برای طرفین زنر؟ و به قول آقای حامد چرا دو تا ؟
                  چهارم . مولتی ترن چیه ؟؟؟؟ خواهش می کنم بیشتر توضیح بدین یا اگه مطلبی دارین در موردش بدین بخونیم. مرسی
                  بقیه موارد هم که : چشم حتما
                  فقط فیوز رو کجا بذاریمش؟ اینم یکم توضیح بدین لطفا
                  باز هم از راهنمایی هاتون ممنونم :job:
                  موفق و پیروز باشید
                  :smile:

دیدگاه

من فقط راجع به مولتی ترن ( Multi Turn ) بگم .
                    مولتی ترن ها یه جور پتانسیومتر دقیق هستند. که باید چندین دور اونا رو بچرخونی تا به تهش برسند. دقتشون در مقایسه با ولوم ها و پتانسیومترها خیلی بیشتره .
                    اینم شکلش:

دیدگاه

سلام
                      همونطور که حامد جان توضیح خوب و کاملی همراه با تصویر دادن مولتی ترن بازه بیشتری از یک مقدار مقاومتی رو در اختیارتون قرار میده تا تغییراتتون خیلی کوچک تر بشه.اگر بصورت ریاضی بگیم میشه گفت limit رو میشه تا حداکثر ممکن به x نزدیک کرد.
                      یک مقاومت 470 اهم به بالا کفایت میکنه.فیوز رو هم باید در مسیر حرکت ولتاژ قرار بدین.
                      موفق باشید.بازم سوالی بود مطرح کنید

دیدگاه

سلام
                        ممنون
                        مولتی ترن تا چه حد تاب میاره ؟ به نظرتون برای مدار ما که ولتاژ 250 ولت هم ممکنه بخواد بسنجه زنده می مونه ؟ :icon_razz: منظورم اینه که نمی سوزه ؟
                        اگه بشه استفاده کرد که خیلی خوب می شه چون ما به خاطر استاندارد کردن مقاومت ها کلی به دردسر افتادیم . آخرشم یک مقداری خطا خواهیم داشت.
                        فیوز رو یعنی قبل از زنر قرار بدیم ؟ یا ... ؟
                        موفق باشید :nerd:

دیدگاه

شما برای ولتاژ بالا چرا از ترانس کاهنده استفاده نمی کنید؟
                          ترانسهای خیلی کوچک.در اندازه یه گردو هم تو بازار هست.جریانش هم 7 میلی آمپر هست.اگر هم از مقاومت استفاده میکنید همه باید 10 وات به بالا باشن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط روباه
                            شما برای ولتاژ بالا چرا از ترانس کاهنده استفاده نمی کنید؟
                            ترانسهای خیلی کوچک.در اندازه یه گردو هم تو بازار هست.جریانش هم 7 میلی آمپر هست.اگر هم از مقاومت استفاده میکنید همه باید 10 وات به بالا باشن.
                            سلام
                            می شه بیشتر توضیح بدین ؟ oo:
                            منظورتون اینه که با ترانس کاهنده ولتاژ هایی که باید اندازه بگیریم و کم کنیم ؟؟؟ بعد افزایشش رو دوباره توی برنامه میکرو وارد کنیم ؟
                            تا چه حد کم کنیم ولتاژ رو ؟
                            مرسی

دیدگاه

سلام
                              ببین اناهیتا خانم شما تصور کن یک ترانس 220 به 12 داری.که هروقت 220 ولت تو این جریان پیدا کنه خروجی 12 میده حالا فکر کن ورودی بشه 200ولت
                              100% با یک درصد خاصی تو خروجی ولتاژ کم میشه.میتونی سفارش بدی یک ترانس 250 به 30 یا 18 برات بپیچن.که حد اکثر ولتازت یعنی همون 250 ولت خروجی 18 یا 30 بده که با کم شدن ورودی خروجی کم شه و تا یک رنجی بیاد.این یک راه بود.راه بعد اینه که از مقاومت با وات بالا استفاده کنی این بهتره و لی خطریه.
                              تو راه مقاومتی میتونی یک پلکان تبدیل بسازی.بصورتی که وقتی ولتاژ از یک حدی که یک مقاومت تعین میکنه رد شد ولتاژ رو مقاومت بعدی میفته.اینم راه خوبیه.منظورم رو فهمیدی؟
                              میتونی طراحی کنی؟
                              مثل سلکتور مولتی متر

دیدگاه

سلام
                                امیدوارم خوب باشید
                                ترانس تلفاتش زیاد نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

یعنی اگه دامنه از یه حدی کمتر باشه اون طرف تلورانسش زیاد می شه که

منظوتون از پلکان تبدیل چیه ؟؟

میشه بیشتر توضیح بدید
                                گاهی دلم برای چوپان دروغگو خیلی می سوزد.بیچاره 2 بار بیشتر دروغ نگفت انگشت
                                نماشد... ولی ما هنوز صادق ترینیم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X