اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بوت لودر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بوت لودر

سلام

اطلاعاتی که دارم کمه لطفا کسی کمک کنه :smile:
    اگه کسی وقت داره کمی بمن کمک کنه
    1-بوت لودر دقیقا چیه؟(اونطوریکه من فهمیدم بدون نیاز به واسطه سخت افزاری میشه میکرو رو پرگرم کرد خوب خوبه وضمنا یه راه انداز نرم افزاری میخاد که کد کامپایل شده رو که تو محیطی مثل کدویژن یا کامپایلر دیگه کامپایل شدن رو به حافطه فلش میکرو منتقل کنه خوب برای این کار اون محیط نرم افزاری چیه؟ )
    2-برای پروگرم کردن از طریق بوت لودر به سخت افزار و نرم افزار خاصی احتیاج هست؟((اگه هست لطفا معرفی کنین))
    3-سری AT90CAN128 آیا بوت لودر رو SUPPORT میکنن؟(میکرو یی که میخام از طریق بوت لودر پروگرم بشه AT90CAN هستش)
    4-اگه بخام از طریق بوت لودر برنامه رو با USB به میکرو منتقل کنم ممکنه؟اینو میپرسم چون بردم با FT232R به PC وصل میشه اونطوریکه من متوجه شدم یه تغییر کوچیکه سخت افزاری باید رو بردم بدم حالا نکته اینجاست که این تغییر قبل FTD باشه یا بعدش اصلا کجا باید این تغییرو بدم

پاسخ : بوت لودر

بوت لودر بسادگی یعنی اینکه میکرو بدون نیاز به پروگرمر توانایی برنامه ریزی حافظه خودش رو داشته باشه. تو میکروهای AVR یا حداقل سری mega شما با استفاده از چند دستور خاص میتونی داخل حافظه فلش بنویسی اما این دستورات باید در قسمت بوت لودر از حافظه فلش باشند تا کار کنند. این قسمت معمولا در انتهای حافظه فلش هست و توسط فیوز بیتهایی اندازه اون تغییر میکنه. شما تو نت میتونی برنامه آماده بوت لودر رو که با پورت سریال کار میکنه رو گیر بیاری. بعلاوه شاید کاملترین مرجع برای اینکار سند AVR109 با نام self programming از سایت خود atmel باشه.

دیدگاه

از دوست عزیزم تشکر میکنم
      تو نت سعی میکنم بگردم اگه کسی میتونه بیشتر کمک کنه ممنون میشم
      راستی نگفتید که سخت افزار خاصی نیاز داره یا نه با تئضیحی که من دادم تغییر سخت افزاری رو باید کجای مدارم بدم
      قبل از ftd یا بعدش؟

دیدگاه

بوت لودر یه قطعه برنامه هست که توقسمت حافظه بوت میشینه.مثلا برا mega128 یکیش HFC00 هستش. تو دیتا شیتش گفته این آدرسو بایستی با فیوز بیتها تنظیم کنی برا مگا 128 ، 4 تا هستش.ولی اولین بار باید برنامه لودر رو رو با یه پروگرامر دیگه بریزی رو میکرو
        بعد تو قسمت برنامه بوت لودر می تونی ورودی رو هر کدوم از سخت افزارها داشته باشی مثله COM1 ,2 I2C SPI یا هر پروتکل ارتباطی که وجود داره .نمونه برنامه بسکام دارم اگه میخواهی . البته مهم نیست که برنامه بوت با چی نوشته میشه
        همیشه به یاد خدا باش !

دیدگاه

با سلام

فکر کنم با FLIP بشه برنامه رو از طریق بوت لودر مربوط به رابط CAN یا حتی RS232 روی میکرو پروگرام کرد.
          در موردش یکم سرچ بکنید ، من اگه چیز بیشتری فهمیدم ،خدمتتون عرض میکنم.
          من از FLIP از طریق بوت لودر مربوط به ( USB ( DFU برای پروگرام کردن AT90USB استفاده میکنم.

دیدگاه

خوب آقا به لینک زیر برید و قسمت "Atmel AVR076: AVR CAN - 4K Boot Loader "، بوت لودر "Slim" رو دانلود کنید .
            این بوت لودر برای سری AT90CAN32/64/128 and ATmega16M1/32M1/32C1/64M1/64C1 نوشته شده و بعد از پروگرام کردن ، میتونید از طریق رابط CAN و نرم افزار FLIP میکرو رو پروگرام کنید .

http://www.atmel.com/devices/AT90CAN...?tab=documents

دیدگاه

یه برنامه ساده برای بوت لود روی atmega32 به زیان سی که بشه از طریق 232 اون اون هر وقت که میخوایم پگریت کرد رو من هم خیلی وقته که دنبالشم اگه کسی میتونه کمک کنه ممنون میشم

دیدگاه

سلام جناب عباسی

به لینک زیر مراجعه کنید ، دوستمون روی میکروهای مختلفی از جمله MEGA32 از یه بوت لودر از طریق پورت کام (حتی با مبدل کام به USB ) برای پروگرام کردن جواب گرفتن :

http://www.iranmicro.ir/forum/showthread.php?t=5078

دیدگاه

دوست عزیز از حوصله ای که بخرج دادی ممنونم از شما چه پنهون من هم این فایلو از اتمل گرفته بودم ولی چون نمیخاستم با can سروکله بزنم نخواستم ادامه بدم چون میخاستم از طریق سریال ارتباط برقرار کنم توسط ft232 چون رو بردم هم این ای سی رو برای ارتباط سریال با pc در نظر گرفتم فقط میخام بدونم تغییر سخت افزاری هم باید بدم
                  یعنی با کدوم پایه ها باید پروگرم کنم؟؟؟؟؟؟؟؟ضمنا یه سری فایل هم با اون pdf دانلود کردم(منظورم همون قسمت software که باهاش اتچ بود) ولی نمیدونم باید از کدوم برای بوت لودر استفاده باید بکنم یعنی خودم باید برنامه قسمت بوت لود رو بنویسم؟
                  یا آماده داره؟تو همنوم فولدر

دیدگاه

خوب من که اصلا با can کار نکردم و نمیدونم اصلا چی به چیه ، فکر کردم که چون دارید با can کار میکنید از این سری استفاده میکنید . بنابراین درمورد اتصالات که چیزی نمیدونم ولی تو همون فایل pdf احتمالا باید بهش اشاره کرده باشه .

در مورد بوت لودر هم ، فکر میکنم فایل هگز بوت لودر مربوط به میکروی شما تو آدرس زیر هست :
                    Bootloader\IAR_CAN_bootloader\output_iar\debug\exe \pre_compiled_hex_file

با عنوان : "IAR_can_boot_loader_stk600_at90can128&quo t;

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojtaba_led
                      خوب من که اصلا با can کار نکردم و نمیدونم اصلا چی به چیه ، فکر کردم که چون دارید با can کار میکنید از این سری استفاده میکنید . بنابراین درمورد اتصالات که چیزی نمیدونم ولی تو همون فایل pdf احتمالا باید بهش اشاره کرده باشه .

در مورد بوت لودر هم ، فکر میکنم فایل هگز بوت لودر مربوط به میکروی شما تو آدرس زیر هست :
                      Bootloader\IAR_CAN_bootloader\output_iar\debug\exe \pre_compiled_hex_file

با عنوان : "IAR_can_boot_loader_stk600_at90can128&quo t;
                      میتونی تو سایت بسکام یه نمونه بوت لودر آماده که خود سایت نوشته و برای رابط سریال هستش دانود کنی ، با خود بسکان هم میتونی ازش استفاده کنی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X