اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معزلی بنام USB و ارتباط آن با میکرو avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

معزلی بنام USB و ارتباط آن با میکرو avr

با سلام خدمت دوستان و سروران گرامی همونطور که اطلاع دارید پورت COM و پورت LPT دیگه به تاریخ پیوستند و روی مادربرد های جدید اثری از اون ها وجود نداره و این پورت ها جای خودشون رو به USB دادند اما با این کار افرادی مثل من رو بد بخت و آواره کردند . چون 90 درصد پروژه ها و طرح های من که من یک طرفش PC و طرفش دیگش میکرو AVR یا PIC است . قبل از این طرح هام رو روی سریال پورت طرح ریزی می کردم و برنامه رو ی PC رو با دلفی خیلی راحت می نوشتم اما بعد از اینکه این پورت روی لپ تاپ ها قحطی اومد روی اوردم به مبدل های FT232 و FT245 که ظاهرا خیلی خوب جواب می دادند و با برنامه ریزی EEPROM کناریشون میشه تا چند تا از این مبدل هارو به PC متصل کرد بدون اینکه با هم تداخل کنند و میشه برای هر کدوم اسم تعیین کرد و چون یک سریال پورت مجازی می سازند کار باهاشون خیلی راحته . خوب ماهم با این خیال واحی همه طرح های جدید قدیمی رو منطبق بر این آی سی ها کردیم و به کار خود ادامه دادیم اما مشکل :
    - بدون هیچ دلیل موجهی در صورت بالا رفتن سرعت داده و حجم اون ازحالت configure خارج شده و com مجازی اون غیب شده و دوباره بر می گرده و این یعنی برنامه شما خیلی را حت هنگ میکنه (( نگید یک بار تست کرده ما حداقل روزی چدین دستگاه رو با این مبدل به فروش می رسونیم که این مبدل شده معزل زندگی ما )) :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
    - در صورتی موقع اتصال USB دیتا وارد آی سی بشه یعنی تا قبل از configure شدن کامل در ویندوز PC شما به نحوی هنگ میکنه که فقط با ریست درست میشه (( نگید پایه power en رو باید استفاده می کردی که تا قبل از configure شدن کامل صفر میمونه که این پایه دل خوشکونکی بیش نیست و یکی درمیون عمل میکنه و اصلا قابل اعتماد نیست )) :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
    - کندی سرعت - شما هیچ وقت حتی در صورتی که از درایور D2XX_Functions_7.0 هم استفاده کنید به سرعت واقعی USB نمی رسید
    من واقعا نمی دونم چکار باید کرد چون متاسفانه فعلا این دو آیسی تنها گزینه هستند
    توی سایت مطالب جسته گریخته ای از ارتباط مستقیم AVR با USB پیدا کردم و تصمیم گرفتم تا این تاپینگ رو بزنم تا به کمک هم این مشکل رو برای همیشه حل کنیم و همه اعضا نیز از اون استفاده کنند
    همان طور که میدونید یک طرف میکرو AVR ما ست که می بایست درایور USB برای اون نوشته بشه تا بتونه با USB ارتباط بر قرار کنه که با سرچ توی سایت متوجه چند روش شدم
    1- استفاده از بیس AVR309 که دوستان زیاد از اون راضی نبودند و زبانش هم اسمبلی
    هست هدف من این است که یک heder فایل تهیه کنیم اون هم در codevision تا با اضافه کردن اون بتونیم از usb اطلاعات دریافت و یا ارسال کنیم
    2- استفاده از میکرو های مجهز به پورت usb مثل avrusb

3- استفاده از بیس usbcdc که خوشبختانه به زبان c نوشته شده اما winavr که من هیچ ازش خوشم نمی یاد ولی خوب چکار میشه کرد لازم باشه یادش میگیرم

اما اصل قضیه که شاید خیلی کمتر به اون توجه شده قسمتی است که باید روی pc و تحت زبان برنامه نویس شما در کامپپوتر قرار است انجام گیرد
    برای avr309 خیلی خوب عمل شده و فایلی dll اون رو تحت یک مثال استفاده کرده و میشه متوجه شده که چکار باید کرد البته در زبان محبوب من یعنی دلفی :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    اما برای usbcdc و میکرو هایی خودشون usb دارن مرجع کاملی وجود ندارد فقط میدونم که باید از فایل libusb0.dll استفاده بشه اما اینکه در دلفی چطور باید توابعش تعریف و استفاده بشن اطلاعات کاملی ندارم
    در پایان از دوستانی که اطلاعاتی دارن تقاضا می کنم تا راهنمایی کنند و در پایان این تاپیک این فایل ها رو تحت یک کتابخانه برای avr و یک برنامه نمونه تحت PC و یک توضیح کامل تحت یک مقاله در سایت قرار بدهیم انشا ...
    با تشکر و قدردانی از شما :nerd: :nerd: :nerd:
    به دیگران بیاموز تا بتو بیاموزند
    bioosun@gmail.com

پاسخ : معزلی بنام USB و ارتباط آن با میکرو avr

USB انقدرها هم معضل نیست، فقط یه چند ماه مطالعه می خواد :biggrin:

نباید FT232 هنگ کنه!! (البته تو محیط های نویزی کلا USB مرخصه)
    میشه شماتیکی که می بندید و همچنین Layout اش رو اینجا بگذارید؟
    There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

سلام
      دوست من به شدت با هات موافقم و نظر فوق العاده ایی دادی.
      ولی تا حالا من نشنیدم کسی به این مشکلات با خانواده FT بخوره.
      من یک نظر دیگه هم دارم:
      ما باید یک کتابخانه به Codevision اضافه کنیم و تابعی بسازیم که بتونیم دیتا رو با پرتکل USB ارسال کنیم و تو دلفی(به نظر من باحال ترین زبان برنامه نویسیه) یا VB یک Component مثل Com Control بسازیم که دیگه به کلی از این موضوع راحت شیم.
      کمی کار میبره اما بکلی راحت میشیم.

موافقین؟
      خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

سلام
        usb+noise ====== بی خیالی :biggrin:

با این حساب اگه فاتحه پورت های معمولی خونده است پس توی محیط های صنعتی واسه کارای معمولی به جای تنها گزینه ( البته آینده ) یعنی usb باید از چی استفاده کرد

به نظر شما چی کار میشه کرد؟؟؟

ضمنا یه سوال چرا توی همه زبان های برنامه نویسی شی گرا همگی واسه کار با پورت سریال امکان .................. دارند ولی usb و...... ندارن؟؟؟؟

ممنونم

دیدگاه

چون همین نظری که من اینجا برای ساخت یک کتابخانه دادم روزی یجایی یکی داد و از اون استقبال شد و RS232 بصورت یک پورت استاندارد برای اکثر سیستمها ثابت شد.
          تمامی موبایل ها وقتی به PC متصل میشن یک مودم به مودم ها اضافه میشه و یک پورت COM به اونها تعلق میگیره.که مجازی هست.
          نمیشه گفت این پورتها از دور خارج میشن.الان فقط لپ تاپ ها این هارو ندارن.
          ولی در کل نباید عقب موند.میشه به USB هم چیره شد :angry:
          خدا گفت : به جهنم ببریدش، او برگشت و با تعجب به خدا نگاه کرد. خدا گفت : به بهشت ببریدش. فرشتگان پرسیدند: چرا؟! خدا گفت : او هنوز به من امیدوار است...

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان گرامی
            در ارتباط با FT232 و کلا FDI باید بگم که این این آی سی و ماژول آماده اون باید بگم من حدود 2 سال است که از این ماژول استفاده می کنم و به خوبی به تمام ایرادات و مشکلات اون اشراف کامل دارم و احتمال اینکه مشکل من از طرح مدار و شماتیک باشه خیلی ضعیفه چون ما اون رو هم به صورت آماده و نمونه خارجی که حتی بسته بندی اون هم در ایران انجام نشده استفاده میکنیم و هم مدار تولیدی خودمون رو و کلا باید بگم در اصل قضیه و مشکلات تفاوتی با هم ندارند و این چشمه از سرچشمه گل آلود است
            اطراف ما دستگاه های زیادی وجود دارند که با USB کار می کنند و هیچ کدام هم از مبدل سریال به USB یا چیزی مثل این استفاده نمی کنند و هیچ مشکلی هم با USB ندارند (( اسکنر - پرینتر - MP3 player )) هدف من این است که AVR مستقیما با USB ارتباط برقرار کند و برای استفاده مجبور نشیم که از مبدل و یا COM مجازی استفاده کنیم . :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
            دوستانی که در این زمینه اطلاعاتی دارند (( جناب منصوری - جناب یار محمدی - کویر الکترونیک .کام - روباه - جناب پروشانی و دیگر دوستان )) و تمایل به همکاری دارند لطفا کمک کنید تا یک بار برای همیشه این موضوع را به نحو درست و البته استاندارد حل کنیم

مراحل کار
            1- جمع آوری و گرد آوری اطلاعات (( Document))
            2- بحث و تبادل نظر جهت تصمیم گیری و پیدا کردن روش صحیح ارتباط (( اصل کار گروهی))
            3- تهیه نرم افراز و یا سخت افزار مناسب جهت ارتباط USB با AVR
            4- تهیه نرم افزار نمونه و ساخت کامپوننت یا DLL جهت ارتباط آسان و البته استاندارد (( API ویندوز ))
            4- جمع بندی و تهیه کتابخانه AVR و تهیه یک مقاله جامع
            موفق و پیروز باشید :nerd:
            bioosun@gmail.com

دیدگاه

سلام :

ببینید ، اگر می خواهید بصورت firmware از USB استفاده کنید قبلاً این کار شده !
              چرا زحمت دوباره ! می خواهید چرخ رو از اول بسازید ؟
              من میگم حالا که می خواهید یک کار مفید بکنید بیاید این firmware رو بصورت کتابخانه استاندارد برای codevision و یا بسکام( این نمونه اصلاً موحود نیست و میتونه خیلی مطرح بشه) در بیاریم .
              من از این firmware استفاده کردم و فوق العاده خوب جواب میده فقط مشکلش اینه که تو winavr هست که من خیلی ازش بدم میاد :angry:

موفق باشید

دیدگاه

ما میتونیم پرتکل USB رو بسازیم و با یک قالب خاص دیتا رو ارسال کنیم.
                تابعی مثل putchar و یک کامپوننت و یک درایور Universal هم براش بسازیم.
                ما بیخودی داریم از این موضوع قول میسازیم.
                در ضمن میشه در مورد این Firmware بیشتر توضیح بدید.من با این موضوع اصلا کار نکردم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد پروشانی
                  سلام :

ببینید ، اگر می خواهید بصورت firmware از USB استفاده کنید قبلاً این کار شده !
                  چرا زحمت دوباره ! می خواهید چرخ رو از اول بسازید ؟
                  من میگم حالا که می خواهید یک کار مفید بکنید بیاید این firmware رو بصورت کتابخانه استاندارد برای codevision و یا بسکام( این نمونه اصلاً موحود نیست و میتونه خیلی مطرح بشه) در بیاریم .
                  من از این firmware استفاده کردم و فوق العاده خوب جواب میده فقط مشکلش اینه که تو winavr هست که من خیلی ازش بدم میاد :angry:

موفق باشید
                  با نظر شما کاملا موافق هستم بهتر است تا به کمک هم اینfirmware را تحلیل کرده و در قالب کامپایلر codevision در آوریم خوب باید چکار کنیم بگید تا انجام بدم من به زبان c و پاسکال (( codevision و دلفی )) مسلط هستم اما بیسیک خوب بلد نیستم لطفا فایل هایی رو که باید استفاده کنیم مشخص و یا پلود کنید تا دست بکار شویم - اما قسمتی که روی PC باید انجام شود یعنی برنامه نویسی جهت ارتباط با AVR که این firmware روی آن قرار دارد را نباید فراموش کنیم
                  من فکر می کنم ابتدا باید firmware رو تحلیل کنیم و الگوریتم اون رو در بیاریم تا هرکس خواست تحت هر زبانی ازش استفاده کنه البته برای codevision فکر کنم زیاد مشکل نداشته باشیم فقط باید مشخص شود توابع چی هستند با هم چطور ارتباط برقرار می کنند و در انتها همشون تحت یک hederfile جمع آوری و معرفی از شما تقاضا دارم برای شروع چون تجربه استفاده ازش رو دارید یکم توضیح بدید تا خودم دست به کار بشم

bioosun@gmail.com

دیدگاه

خوب دوستان پس چی شد کمکی نمی خواهید بکنید. جناب پروشانی منتظریم :angry: :angry: :angry: :angry:
                    bioosun@gmail.com

دیدگاه

سلام :

ببینید کار با این firmware خیلی راحته ( البته اگر winavr یا avrgcc بلد باشین)
                      یک سری فایل داره بصورت هدر که میاد یک سری مولفه ها و تایمینگها رو برای usb تعریف میکنه و بعد یک فایل main داره که شما برنامه رو باید تو جایی که براش در نظر گرفته بنویسید .
                      همین !
                      برای سمت pc هم نگران نباشید !
                      چون این firmware حالتهای مختلفی دارد از جمله HID که من با این کار کردم و خیلی راحت جواب میداد .
                      البته من کار خیلی پیچیده ای نکردم باهاش فقط با یک mega8 یک کیبرد USB بصورت HID ساختم که خوب درایور نمیخواست ( به همراه کلیدهای مالتی مدیا )

اما برای شروع من آدرس سایتی که مرکز نشر این firmeware بوده و سایت خوبی هم هست ( فروم داره و سوالتتان رو هم خوب جواب میدن) میدم که شما برید یکم مطالعه کنید ، 4 تا پروژه ببینید که باهاش کار شده و خودتون دست بکار بشید.

http://www.obdev.at/products/avrusb/index.html

موفق باشید

دیدگاه

سلام
                        حامد جان فقط یکم بیشتر در مورد روند عملی کار چون شما کار کردی توضیح بده بقیش با من.
                        مثلا تصویری چیزی که بیشتر وارد عمل بشیم تا تئوری

دیدگاه

سلام :

روباه جان باور کن همش تو همون سایت هست !
                          2 تا دیود زنر و یک میکرو !
                          پروگرم میکنی وصل میکنی به پورت می بینی که USB شناخته !
                          باور کن به همین راحتیه که میگم !

شما یک نگاه به سایتی که دادم بکنید متوجه می شوید !

موفق باشید

دیدگاه

حامد جان من میخوام دیتا رو بصورتی که خودم میخوام بفرستم

دیدگاه

سلام دررابطه با HID میشه یکم توضیح بدید من فقط نگران برنامه روی pc هستم فرض کنید یکی از همین پروژه ها رو بدون اینکه تغییری روی اون بدیم بسازیم مثلا power swith خوب حالا می خوام دیتا به این سخت افزار بفرستم چطور این کار رو باید مثلا در دلفی یا vb انجام بدم فکر نمی کنم تبدیل برنامه روی میکرو به codevision کار زیاد سختی باشه من شروع کردم به مطاله و برسی فایل های اگر انشا... به نتیجه برسم شما رو هم باخبر می کنم ولی خوب برای تستش آیا احتیاج به یک برنامه ندارم که دیتا بفرسته به این سخت افزار
                              لطفا اگر براتون امکان داره یک برنامه نمونه مثلا برای همین power swith بزارید تا بااون بتونم شروع به کار کنم :nice: :nice:
                              bioosun@gmail.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X