اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی برای انتخاب لچ یا شیفت رجیستر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی برای انتخاب لچ یا شیفت رجیستر

سلام.
    دوستان من یک ردیف 100تایی LED دارم که میخوام با میکرو در هر چند میلی ثانیه یه تعداد ال ای دی روشن بشه ینی اگه 8بیت قراره ارسال کنه میکرو چون تعداد روشن بودن ال ای دی های 8بیت دوم فرق میکنه واسه همین نمیشه شیفت داد پس باید هر 8تا یا 16تا LED رو به یه آیسی داد و دیتاهای اونارو توشون ریخت بعدش به ترتیب فعالشون کنیم.
    حالا از دوستان راهنمایی میخوام برای انتخاب بهترین و سریعترین آیسی یا مالتی پلکس ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

پاسخ : راهنمایی برای انتخاب لچ یا شیفت رجیستر

کمی توضیحات شما مبهم و غیرقابل درک بود!
    100 ردیف LED منظورتون اینه که توی هر ردیف هم ممکنه چندتا LED وجود داشته باشه!؟
    آیا شما در هر بار 100 ردیف رو با هم کنترل می کنید!؟
    آیا دقیقا منظورتون تابلو روان بوده که دیتای اول با دیتای بعد متفاوت است!
    لطفا بیشتر توضیح دهید تا بهتر راهنمایی کنیم! :nerd:
    آنچه که باعث موفقیت انسان ها می شود سخت کوشی است و نه نخبه بودن! Porsche 911 Turbo S 181.000 $ USD
    جناب سعدی فرموده بودند: "بر احوال ان مرد باید گریست _ که دخلش بود نوزده، خرجش بیست!"
    که اگه الان بود باید میگفت: "بود حال و احوال آن مرد زار _ که دخلش ریال است ، خرجش دلار :|"
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=80472.msg489565#msg489565
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82242.msg501926#msg501926

دیدگاه

اوه اوه داداش سوالای شما از من بیشتر شد که !!!!!!!!!!!!
      نه عزیز تابلو روان نیست فقط فقط یه ردیف صدتایی ال ای دی هست همین.
      یه چیزی شبیه تالو روان چرخان که یه ردیف ال ای دی داره.

من میخوام این صدتا ال ای دی رو با آیسی مالتی پلکسر یا ... وصل کنم به میکرو. همین.

اصن شما واسه تابلو چرخان جه آیسی رو پیشنهاد میکنید ؟؟

دیدگاه

سلام.
        شیفت رجیستر ها و لچ ها سرعت بالایی دارند به طور مثال شیفت رجیستر 74595 فکرکنم تا حدود 100 مگ کار میکنه.
        و این مورد برمیگرده به سرعت میکرو شما.
        به نظر من شما از شیفت رجیستر استفاده کن.
        به راحتی میتونی با spi راهشون بندازی . این شیفت رجیستر لچ داخلی هم داره جریان دهی پایه هاش هم واسه led مناسبه.
        تولید کننده انواع تابلو فرمان آسانسور با تکنولوژی روز دنیا

دیدگاه

مرسی از پاسختون.
          ینی من میتونم کل دیتای 100تا ال ای دی رو توشون بریزم بعد اونارو یکی یکی فعال کنم ؟
          میکرو من MEGA128 هست با فرکانس خارجی 16مگاهرتز.

من فقط هدفم اینه که چطوری یا با چه آیسیی دیتای این ال ای دی هارو بفرستم.
          چون دیتاهای ال ای دی ها مشترک نیست مثل تابلو روان نمیشه 8بیت دیتا رو هی شیفت داد پس بنابراین باید بشه که دیتای کل اونارو ینی 100تا ال ای د ی رو تو آیسی ریخت بعد اونو شیفت داد.

دیدگاه

کسی نیست اینجا جواب مارو بده ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!

تورو خدا یکی راهنمایی کنه.....

دیدگاه

شما یه تعداد از این شیفت رجیستر ها تهیه کن و با هم سری کن و ورودیشو بده به SPI . یا توی پروتئوس تست کن.
              پایه لچ همه اونها رو هم به هم وصل کن و بده به یکی از پایه های میکرو.

از اینجا به بعد دیگه کلا برنامه نویسیه.
              شما 100 تا led داری.هرجوری که میخواهی اونا رو روشن کنی به همون صورت بیت های یه متغییر رو 1 یا 0 میکنی.
              یعنی میشه یه متغییر 100 بیتی که هربیت وضعیت یک led رو مشخص میکنه.
              البته متغییر 100 بیتی که نداریم و ... این دیگه برمیگرده به برنامه نویسی.
              و سپس این متغییر رو با SPI میفرستی و پایه لچ رو فعال میکنی.

هر وقت هم خواستی که وضعیت led ها تغییر کنه کافیه دیتای جدیدی رو داخل متغییر قرار بدی.
              تولید کننده انواع تابلو فرمان آسانسور با تکنولوژی روز دنیا

دیدگاه

ممنونم بابت پاسخ کاملتون.
                ااما با توجه به فضای محدودی که من دارم نیاز به یه آیسی 16بیتی دارم.
                اگه دوستان مدلی رو میدونن معرفی کنن خواهشن.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdigostar
                    کار زیاد پیچیده ای نیست که.
                    جناب mehdi_nxp جواب کامل را که دادند. منظورتون از آیسی 16 بیتی چیه؟ میخواید 100 تا led رو به آیسی 16 بیتی وصل کنید؟

همون طور که گفتند باید از شیفت رجیستر استفاده کنید .(به مقدار لازم (برای 100 تا led)) که پایه هاش دقیق یادم نیست باید برم نگاه کنم ولی اصلیاش یک پایه کلاک ، یکی برای دادن مقدار و یکی برای وقتی که کار شیفت دادنتون تموم میشه و باید مقادیر را بندازید رو پایه های خروجی ( تو آیسی یه شیفت رجیستر و یه رجیستر وجود دارد که این پایه همون پایه لود رجیستره است) .
                    شما باید مقادیری که میخوهید وارد کنید رو به پایه دیتای شیفت رجیستر اول بدید و به ترتیب دیگه cout شیفت رجیستر ها رو به ورودی بعدی وصل کنید تا آخر.

فقط باید پایه های کلاک و اون لود که گفتم ، برای همه آیسی ها مشترک باشد و از میکرو بگیرید که به خاطر اینکه fan out پایه های میکرو محدود است باید تغذیه کمکی (بوسیله ترانزیستور) برای این خطها بگیرید.
                    راه اندازی ماژول nrf24l01p برای codevision (ارتباط بیسیم بین دو میکرو) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78587.0
                    کوچ کردن از کدویژن به http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81025.0 : AtmelStudio
                    نحوه نوشتن اصولی یک لایبرری و درایور نرم افزاری( بصورت ساده) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81071
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82130.0 سفارش راه انداز ماژول های مختلف توسط اعضای انجمن
                    انشالله به زودی تاپیک ها به روز رسانی خواهد شد،

دیدگاه

سلام.
                      من شماتیک 74hc595 میزارم لطفا دوستان نحوه اتصال پایه هارو بهم بگن ممنون میشم...

دیدگاه

این آی سی با 2WIRE میکرو هم جواب میده
                        پایه 14 دیتا سریال
                        پایه 11 کلاک سریال
                        پایه 12 لچ کردن دیتا بر روی آی سی که قبل و بعد ارسال دیتا بر روی آی سی باید یک پالس پایین رونده به این پایه داده بشه تا اطلاعات لچ بشه
                        پایه 9 واسه اتصال سریال به آی سی دیگه هست یعنی بیتهای اضاف بر 8 بیت به آی سی کناری ارسال میشن
                        پایه 10 پایه ریست
                        پایه 13 هم فعال کننده خروجی

دیدگاه

خدا خیرت بده.
                          ممنونم از پاسخ کاملت...

ینی من الان باید پایه 9 همه آیسی هارو بهم متصل کنم...
                          پایه 14 هم برای انتقال دیتا هست...
                          با یک کردن پایه 13 خروجی فعال میشه...

من چون تا حالا با این آیسی کار نکردم زیاد اطلاعات درموردش ندارم.
                          میشه راجع به پایه های 11 و 12 بیشتر توضیح بدید ؟؟؟؟

این نقشه درسته ؟

پایه MR مثبت میشه و پایه OE زمین میشه درسته ؟

دیدگاه

سلام
                            خواهش میکنم وظیفه است
                            پایه 9 واسه موقعی هست که شما قصد داری اطلاعات رو 16 بیتی بفرستی روی خط یا بیشتر دیگه نیازی نیست که جدا جدا به آی سی مورد نظر داده بدی 16 بیت رو مستقیم میفرستی روی آی سی اول آی سی دوم هم داده اضافه بر 8 بیت رو میگیره آی سی سوم هم داده اضافه بر 16 بیت الی آخر
                            پایه 11 بین همه مشترک و دیتا هم که پایه 14( همونطور که گفتم میتونی از هر دو روش spi و 2wire استفاده کنی )
                            پایه clock هر دو پروتکل وصل میشه به پایه 11
                            پایه دیتا یاmosi(واسه spi) وصل میشه به 14
                            پایه 12 هم هر موقع خواستی اطلاعات رو رو یکی از آی سی های دلخواه لچ کنی میای روی این پایه خودت یک پالس پایین رونده میگذاری قبل و بعد ارسال (نیازی به تاخیر هم نداره ولی شاید خود میکرو نتونه تاخیر روتشخیص بده واسه سرعت های بالا یک میکرو تاخیر بزار واسش)
                            یعنی بصورت زیر:
                            pinx=1
                            (delay_us(1
                            pinx=0

dataout

pinx=1
                            (delay_us(1
                            pinx=0
                            در ضمن اگر بخواهی اطلاعات رو به صورت 16 بیتی ارسال کنی باید لچ 2 آی سی بهم وصل باشه.
                            این نقشه درسته ؟
                            نقشه که ظاهرش اشکالی نداره عزیر اصل باطن اونه که برنامه است.
                            پایه MR مثبت میشه و پایه OE زمین میشه درسته ؟
                            پایه ها هم به نظرم درسته فقط یادمه بر عکس هم بودند و از جایی که پایه ریست فعال پایین هست به نظرم درست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X