اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرکانس نمونه برداری

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرکانس نمونه برداری

نوشته اصلی توسط BlueApple
    شما سنسور رو دستت بگیر و یکبار در ثانیه به چپ و راست حرکتش بده، اونوقت خروجی با فرکانس 1 هرتز نوسان میکنه. اگر تحریک سریعتر باشه، فرکانس خروجی بیشتر
    سلام
    پس یعنی این فرکانس 1 هرتز در محدوه همون 10 هرتزی هست که محدود کردیم (پهنای باند) و ما در خروجی اونو داریم و اگر مثلا در 1 ثانیه 20 بار ای سی رو حرکت بدیم یا بچرخونیم که فرکانس 20 میشه دیگه خروجی نداریم چون خارج از پهنای باندمونه؟درست متوجه شدم؟
    ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Navid_Micro
      Crystal Frequency/ADC Prescaler/13 = Sample Rate
      این جواب درسته ولی کامل توضیح نداده .
      اولین تبدل 25 تا کلاک میخواد تبدیل های بعدی 13 تا کلاک . البته می تونه مثلا در کلاک 8 ام تبدیل کامل بشه ولی ما همون 13 در نطر میگیرم .
      برای کارکرد با اطمینان مبدل کلاک 250 کیلو هرتز مناسب است . البته شاید 400 کیلو هم کار کنه که ریسکش بالاست . ما همون حدود 250 کیلو را انتخاب میکنیم . فرکانس میکرو ت رو هم 16 مگ میگیریم .یک تقسیم مناسب تقسیم بر 64 است .که دقیقا برابر 250 کیلو هرتز میشه . حال با تقسیم 250 کیلوهرتز بر 13 با توجه به اینکه همه تبدیل ها 13 کلاکی نخواهند بود حدودا 20 کیلو سمپل بدست میاد . یعنی میتونی با 10 نمونه برداری از هر پریود نمودار امواج تا حداکثر 2 کیلوهرتز را رسم کرد.
      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

تقریبا درسته
        البته نباید انتظار داشته باشین که در خروجی به هیچ وجه 20 هرتز رو نبینین. چون فیلتر فقط تضعیف میکنه و نمیتونه کاملا حذف کنه.
        بنابراین شما خروجی 20 هرتزو میبینی ولی با دامنه کمتر(البته من دارم روی خروجیهای آنالوگ صحبت میکنم)

دیدگاه

سلام
          adxl202 سنسور شتاب با خروجی دیجیتاله نه انالوگ اگه می خوای انالوگ استفاده کنی از adxl203 استفاده کن
          اما در مورد 202 بگم که مقاومت رو 1 مگا اهم انتخاب کن دقت خوبی داره و برای خازن هم 104 قرارا بده
          من خودم با دقت بالائی راه اندازیش کردم و باهاش تراز دیجیتال درست کردم ...
          موفق باشی...

دیدگاه

سلام blue apple
            در مورد پهنای باند ورودی انالوگ و فرکانس نمونه برداری من اینطو برداشت کردم که اگر پهنای باند را زیاد کنیم طبق رابطه2f فرکانس نمونه برداری افزایش یافته و دقت شیب سنج بالا میرود ودر عوض نویز هم افزایش می یابد و اگر پهنای باند را کم کنیم فرکانس نمونه برداری کاهش یافته دقت شیب سنج پایین می اید ولی نویز کاهش میابد.
            استدلالم درسته؟
            ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shaiigan
              سلام blue apple
              در مورد پهنای باند ورودی انالوگ و فرکانس نمونه برداری من اینطو برداشت کردم که اگر پهنای باند را زیاد کنیم طبق رابطه2f فرکانس نمونه برداری افزایش یافته و دقت شیب سنج بالا میرود ودر عوض نویز هم افزایش می یابد و اگر پهنای باند را کم کنیم فرکانس نمونه برداری کاهش یافته دقت شیب سنج پایین می اید ولی نویز کاهش میابد.
              استدلالم درسته؟
              ممنون
              دقیقا متوجه منظور شما نشدم
              ولی میتونم بگم که پهنای باند مشخصه ورودی سیستم ( بلوک تبدیل ) است و فرکانس نمونه برداری مشخصه خروجی یک بلوک تبدیل است.
              بنا براین فکر نکنم درست متوجه منظور شما بشم
              یک توضیح دیگه بدم خیلی به این قضیه نایکوست رو با نمونه برداری قاتی نکنید اون یک چیز دیگست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                دقیقا متوجه منظور شما نشدم
                ولی میتونم بگم که پهنای باند مشخصه ورودی سیستم ( بلوک تبدیل ) است و فرکانس نمونه برداری مشخصه خروجی یک بلوک تبدیل است.
                خب همین وردی و خروجی بلوک تبدیل کم و زیاد شدنشون روشون تاثیر نمیذاره.اگه پهنای باند ور.دی باشه کم و زیاد شدنش در خروجی که فرکانس نمونه برداری هست تاثیر نداره؟

نوشته اصلی توسط aliila

یک توضیح دیگه بدم خیلی به این قضیه نایکوست رو با نمونه برداری قاتی نکنید اون یک چیز دیگست
                فرکانس نمونه برداری طبق قضیه نایکویست تعیین نمیشه؟

دیدگاه

سلام
                  نوشته اصلی توسط shaiigan
                  اگر پهنای باند را زیاد کنیم طبق رابطه2f فرکانس نمونه برداری افزایش یافته و دقت شیب سنج بالا میرود ودر عوض نویز هم افزایش می یابد و اگر پهنای باند را کم کنیم فرکانس نمونه برداری کاهش یافته دقت شیب سنج پایین می اید ولی نویز کاهش میابد.
                  استدلالم درسته؟
                  ممنون
                  دقت شیب سنج رو چگونه تعریف میکنید؟ معمولا دقت یک مبدل رو تحت آزمایشهای استاتیکی میسنجند. یعنی شما شیب سنج رو روی یک جسم ساکن با زاویه مشخص قرار میدید بعد خروجیش رو ثبت میکنید و بررسی میکنید که خروجیش صحیح هست یا نه.
                  پس برای سنجش دقت ما شرایط استاتیکی رو در نظر میگیریم نه شرایط دینامیکی. بنابراین پهنای باند اثری بر دقت نخواهد داشت.
                  ببینید وقتی پهنای باند رو زیاد میکنید شیب سنج به حرکات سریع هم حساس میشه.
                  ولی شما که نمیخواهید شیب سنج رو مدام تکون بدین. شما قراره شیب یک محل ساکن رو اندازه گیری کنین. پس پهنای باند بالا به درد شما نمیخوره و فقط باعث افزایش نویز میشه
                  اگر میخواستید شیب یک جسم متحرک رو که مثلاً قراره 50 بار در ثانیه تغییر زاویه بده رو اندازه گیری کنید، اونوقت لازم بود پهنای باند رو حداقل 50 انتخاب کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shaiigan
                    خب همین وردی و خروجی بلوک تبدیل کم و زیاد شدنشون روشون تاثیر نمیذاره.اگه پهنای باند ور.دی باشه کم و زیاد شدنش در خروجی که فرکانس نمونه برداری هست تاثیر نداره؟
                    خوب ربطی نداره ؟ اصلا ورودی میتونه یک ولتاز dc باشه . ولی فکر کنم منظور شما اینه که خوب اگر نرخ نمونه برداری خروجی کم باشه و با این تبدیل آنالوگ به دیجیتال خوب کل سیگنال از بین میره و ارزش نداره .

فرکانس نمونه برداری طبق قضیه نایکویست تعیین نمیشه؟
                    قضیه نایکوئست میگه
                    در بعضی از پردازش های سیگنال دیجیتال ما بیشتر با فرکانس کار داریم نه دامنه. در این صورت اگر با نرخ 2 برابر ماکزیمم فرکانس ورودی نمونه برداری کنیم
                    اولا قطعا از هر تناوب 2 تا نمونه داریم ( خوب از اون تناوب های که فرکانسش کمه خوب شاید 1000 نمونه داشته باشیم )
                    ثانیا با این دوتا حداقل نمونه از هر تناوب مشخصه فرکانسی سیگنال اولیه قابل تولید است .

پس بنابر این قضیه نایکوست کاربرد های خاص خودش رو داره . و با رعایت شرط نایکوئست فقط یک سیگنال مربعی از سیگنال اصلی خواهیم داشت

http://s3.picofile.com/file/7553530321/steps_beats.jpg

دیدگاه

نوشته اصلی توسط BlueApple

وقتی پهنای باند رو زیاد میکنید شیب سنج به حرکات سریع هم حساس میشه.
                      ولی شما که نمیخواهید شیب سنج رو مدام تکون بدین. شما قراره شیب یک محل ساکن رو اندازه گیری کنین.
                      سلام
                      منظورم همین بود که شما گفتید پس ربطه به دقت نداره.
                      میدونید شیب سنج من چطور باید باشه یکی از میله های فوتبال دستی رو در نظر بگیرید من باید دور دسته رو مدرج کنم و شیب سنجم رو اونسر دیگه ی میله روش قرار بدم و دسته رو که میچرخونم شیب سنجم باهاش میچرخه و هر درجه ای که در این صفحه یمدرج مشخص میشه روی ال سی دی شیب سنج هم باید نمایش داده بشه.

و استادم هم اصرار داره که پهنای باند 20 هرتز باشه.

دیدگاه

سلام
                        خوب اگه قراره روی میله فوتبال دستی قرار بگیره پس دیگه شیب استاتیکی نیست. چون میله فوتبال دستی مدام در حال حرکته
                        پس بهتره پهنای باندو زیاد انتخاب کنید

دیدگاه

سلام
                          میله فوتبال دستی مثال بود ولی در کل باید چنین چیزی باشه که گفتم.

پس پهنای باند 20هرتز خوبه؟
                          ممنون

دیدگاه

سلام
                            اگر حرکاتش در حد سرعت حرکات دست باشه احتمالاً 20 هرتز خوبه، گمون نکنم کسی بتونه با دستش 20 بار در ثانیه ارتعاش ایجاد کنه

دیدگاه

سلام blue apple

1 - توی دیتا شیت 202 نوشته که حساسیت نامی این ای سی با تغذیه 5 ولت 300mv/g میشه این یعنی چی؟

2- 0g یعنی خروجی افست سنسور؟یعنی وقتی که جاذبه نداریم ؟میشه اینطور گفت؟

3- +- 1g یعنی چی؟

4- در مورد کالیبره کردن سنسور گفته که محورهای اندازه گیری روی زمین قرار گیرد مقدار 1g خوانده شود بعد 180 درجه میچرخانیم مقدار -1g
                              را بدست میاوریم sesitivity =A-B/2gاینکار برای چیه؟ فرق این با حساسیت 300mv/g چیه؟

ممنون

دیدگاه

یه سوالم یادم رفت

5- فرکانس نمونه برداری که گفتیم حداقل باید 2f باشه کجا مشخص میشه؟ مثلا الان که پهنای باندم 20 هرتز هست فرکانس نمونه برداری حداقل 40 میشه درسته؟این کجای طراحی قرار داره کجا تعیین میکنیم که اینقدر باشه؟

امیدوارم سوالام خیلی رو مخ نباشه.
                                ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X