اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

وصل کردن LED 1 وات به میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : وصل کردن LED 1 وات به میکرو

نوشته اصلی توسط aliblue
    خواهشا یک نفر راهنمایی کنه.
    سلام
    دوست عزیز هر ترانزیستوری واسه یه کاری ساخته شده....این ترانزیستوری که شما انتخاب کردید با جریان خیلی کم بیس هم روشن میشه!
    حتما میدونید که برای استفاده از ترانزیستور به عنوان کلید باید جریان بیس رو به قدری بالا برد(NPN) یا به حدی پایین آورد(PNP) که باعث بشه ترانزیستور بره تو مود اشباع...
    حالا شما دو راه دارید یا مقاومت بیس رو به قدری زیاد کنید که به این راحتی به اشباع نره یا ترانزیستور رو عوض کنید...
    این فایل که گذاشتم رو یه نگاه بندازید...متوجه میشید....واسه جریان های کم میشه از BC337 و برای جریان های بالا در حد چند آمپر از TIP41 استفاده کنید...
    در ضمن برای روشن کردن LEd یا رله یا هرچی یک ترانزیستور کافیه...استفاده از 2 یا چند طبقه ترانزیستور باعث میشه جریان نشتی ترانزیستور اولی توسط دومی تقویت بشه و ممکنه حتی بدون اشباع شدن اولی مدارتون روشن بشه که مطلوب نیست...
    تو فایلی که گذاتشتم یه بار ترانزیستور اولی رو به مقاومت وصل کنید...یه بار دومی و یه بار هم هردو تا رو وصل کنید...در حالت سوم میبیند که LED با یه نور کم روشن میشه و دلیلش هم همونه که گفتم...
    موفق باشی

http://www.mediafire.com/?8e7xphcz85zttgf
    تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

با تشکر از شما. پس شما پیشنهاد می کنید که برای روشن کردن LED 1 وات و LED 3 وات از چه ترانزیستوری(npn) برای هرکدام استفاده شود؟
      ممنون.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliblue
        خواهشا یک نفر راهنمایی کنه.
        سلام
        دوست عزیز رو هوا که مدار طراحی نمیکنن
        من کار به LED شما ندارم ولی مثلا توی دیتاشیت یه LED سفید 1 وات نوشته If = 350ma و Vf = 3.3 - 3.6v یعنی جریان کاری LED باید 350 میلی آمپر باشه برای این جریان ولتاژ دو سر LED بین 3.3 تا 3.6 ولت میشه
        اگه اینو مستقیم وصل کنی به میکرویی که خروجی پایه ها نهایت نهایت میتونه 15 تا 25 میلی آمپر جریان بده بعد از چند ثانیه میکرو میسوزه
        این تا اینجا مفهوم کار
        حالا باید مداری طراحی کنید که بتونه ولتاژ و جریان LED رو تامین کنه برای همین داریم :

توی مدار بالا ترانزیستورا به صورت دارلینگتون بسته شدن
        ولتاژ بیس 2N2222 میشه 1.5 ولت که 2تا VBE هست پس جریان عبوری از مقاومت ( که از میکرو کشیده میشه ) میشه تقریبا 1 میلی آمپر ( پس به میکرو آسب نمیزنه )
        در این حالت جریان امیتر 2N2222 میره به بیس BD135 و اون رو اشباع میکنه که در حالت اشباع VCE(sat این ترانزیستور حدود 1 ولته که توی عکس این ولتاژ می افته زیر کلکتور LED شما
        ولتاژ خود LED هم 3.4 ولت هست و ولتاژی که روی مقاومت بالا می افته میشه 0.6 ولت که اگه بخوای مثلا 300 میلی آمپر از LED عبور کنه باید مقاومتو 2 اهم بذاری
        حالا باید توان مقاومت رو اندازه بگیری که میشه ولتاژ مقاومت در جریانش = 180 میلی وات یعنی از مقاومت معمولی یک چهارم وات هم میتونی استفاده کنی
        حتی میتونی کلا مقاومت رو نذاری یا با کمو زیاد کردنش مقدار روشنایی رو کنترل کنی
        بازم سوالی بود در خدمتم
        موفق باشی
        درایور شبکه و nRF24L01
        کاتالوگ محصولات
        کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
        شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
        فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliblue
          با تشکر از شما. پس شما پیشنهاد می کنید که برای روشن کردن LED 1 وات و LED 3 وات از چه ترانزیستوری(npn) برای هرکدام استفاده شود؟
          ممنون.
          خواهش میکنم....ببین کلا برای راه اندازی مصرف کننده هایی از قبیل رله ، Power LED ، بک لایت السیدی ، یا هر مصرف کننده ای که جریان بیشتر از 20میلی آمپر میکشه باید این جریانو توسط یه المان دیگه تامین کنی...بهترین پیشنهاد میتونه ترانزیستور باشه...حالا بسته به مصرف توان و راه اندازی باید ترانزیستور مورد نظرتو انتخاب کنی...مثلا همون ترانزیستور TIP41 میتونه تا 6 آمپر رو تامین کنه...ولی واسه یه Power LED که 330 میلی آمپر میکشه استفاده از TIP مناسب نیست...مثلا برو سراغ BC337 یا BC338....
          ...باید بتونی از تو دیتاشیت مقصودتو پیدا کنی...

www.intelart.ir

دیدگاه

ممنون از توضیحات کامل شما.
            ولی من LED رو به طور مستقیم به منبع تغذیه 3.5 ولت وصل کردم اما نورش از led ساده هم کم نورتر بود. اما با 5 ولت درست شد. مشکل از کجاست؟

دیدگاه

دوست عزیز با مقامت 220 اهم و ترانزیستور BD13X می تونی راحت اینکار رو بکنی دیگه لازم نیست هتاد تا ترانزیستور استفاده کنی
              یکی یه سوال می پرسه همه میافتن روش سر در گم می کنن !!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliblue
                ممنون از توضیحات کامل شما.
                ولی من LED رو به طور مستقیم به منبع تغذیه 3.5 ولت وصل کردم اما نورش از led ساده هم کم نورتر بود. اما با 5 ولت درست شد. مشکل از کجاست؟
                اون power led رو خودم 2 ماه پیش از همین فروشگاه سایت خریدم و با یه ترانزیستور راهش انداختم و فعلا هم که کار میکنه!
                با 5 ولت کار میکنه نه 3ولت!!!!!!
                با همون مدار که گفتم روشنش کن...
                ببین از دیتاشیت استفاده نمیکنی اینطوری میشه....
                این لینکو نگاه کن جواب همه سوالاتو میگیری...

http://www.wayjun.com/Datasheet/Led/1W%20High%20Power%20LED.pdf

در جواب دوستمون هم بگم مگه بده شما سوال بپرسی بقیه جواب بدن؟...خوبه بیای یه سوال بپرسی هیچ کس جوابتو نده؟؟؟؟ :NO:
                در ضمن این ترانزیستور نیمه قدرت هستش واسه جریانهای حداکثر 3 آمپر استفاده میشه نه 330 میلی آمپر!

www.intelart.ir

دیدگاه

مهندس یکی سوال میپرسه اون کسایی که هیچی بلد نیستن میکشن حاشیه یارو پشیمون میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط exelance
                    مهندس یکی سوال میپرسه اون کسایی که هیچی بلد نیستن میکشن حاشیه یارو پشیمون میشه
                    آره داداش اینم هست...ولی باور کن همین که یه نفر پیدا بشه که مشکلت واسش مهم باشه و در صدد این باشه که حلش کنه خودش یه دنیا می ارزه...
                    فروم های خارجی رو ببین اگه بفهمن که سوالت تکراریه یا حتی با گوگل کردن میتونستی جوابتو پیدا کنی سریعا پستو حذفش میکنن...ولی تا به حال خودم کلی سوال پرسیدم که بعدا دیدم یه نفر دیگه همینو پرسیده ولی باز هم جوابمو دادن و منو راهنمایی کردن :biggrin:
                    دستشون طلا

www.intelart.ir

دیدگاه

متاسفانه من نتونستم مدار شما رو ببینم. یعنی نمیدونم با چی بازش کنم. اگه ممکنه با پروتوئس بذارید.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : وصل کردن LED 1 وات به میکرو

نوشته اصلی توسط punisher.x64
                        اون power led رو خودم 2 ماه پیش از همین فروشگاه سایت خریدم و با یه ترانزیستور راهش انداختم و فعلا هم که کار میکنه!
                        با 5 ولت کار میکنه نه 3ولت!!!!!!
                        با همون مدار که گفتم روشنش کن...
                        ببین از دیتاشیت استفاده نمیکنی اینطوری میشه....
                        این لینکو نگاه کن جواب همه سوالاتو میگیری...

http://www.wayjun.com/Datasheet/Led/1W%20High%20Power%20LED.pdf

در جواب دوستمون هم بگم مگه بده شما سوال بپرسی بقیه جواب بدن؟...خوبه بیای یه سوال بپرسی هیچ کس جوابتو نده؟؟؟؟ :NO:
                        در ضمن این ترانزیستور نیمه قدرت هستش واسه جریانهای حداکثر 3 آمپر استفاده میشه نه 330 میلی آمپر!
                        آقا شما خودت دیتا شیتی که گذاشتیو خوندی؟!
                        کجا نوشته ولتاژ فروارد LED سفید 5 ولته؟!
                        اگه اینطوری باشه که نیاز به 2تا تغذیه تو مدار هست ( 5 ولت برا میکرو و مثلا 9 ولت برا LED )
                        حتی توی همون دیتا شیت ص 12 نوشته 3.3 تا 3.6 ولت ( نمیدونم این 5 ولت رو روی چه حسابی میگید )
                        و این که LED رو با ولتاژ درایو نمیکنن بلگه با جریان درایو میشه شما با هر ولتاژی که بتونی جریان 350 میلی آمپرو از LED عبور بدی نوی یکسانی خواهی گرفت
                        و این که دوستمون میکه با 3 ولت کم نوره چون باید ولتاژ بالای 3.6 باشه تا بتونه به 350 میلی آمپر برسه
                        این از این
                        راجب اون دوستمون که میگه یه BD13x بذار باید بگو نه که نشه ولی جریان بیس زیاد میشه چون تو جریان 350 میلی آمپر یا 1 آمپر بتای ترانزیستور کمه و حدود 10 تا 20 میلی آمپر جریان نیاز داره تا اشباع شه که این به میکرو ممکنه آسیب بزنه ( میشه مث محصولات چینی )
                        چون توان بالاست باید به مقاومت ها هم دقت کنید ( درست نیست LED رو بدون مقاومت بایاس کرد )
                        مداری که پیشنهاد دادم هم از نظر علمی هم اصولی درست و دقیق طراحی شده
                        نه قطعه زیادی نیاز داره نه هزینش زیاد میشه جریان ماکزیمم BD135 هم 1.5 آمپره که 350 میلی آمپر ترانزیستورو تو بهترین شرایط کاری و دمایی قرار میده
                        مداری هم که پانیشر طراحی کردن من نتونستم ببینم ( پروتئوس 8 بود )
                        حالا اگه اشکالی به مدار من وارده بگید تا برطرف کنم و بهتره ما به توافق برسیم تا یه مدار درست حسابی برای علی آبی در بیاد
                        درایور شبکه و nRF24L01
                        کاتالوگ محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliblue
                          متاسفانه من نتونستم مدار شما رو ببینم. یعنی نمیدونم با چی بازش کنم. اگه ممکنه با پروتوئس بذارید.
                          اینم پروتئوسه دیگه! oo:
                          آها نکنه ورژنت پایینه...من ورژن 8 هستم!

بیا این عکسشه :

http://upload7.ir/images/76145202516459438233.jpg
                          دیگه فک نکنم توضیح خاصی بخواد...

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط punisher.x64
                            اینم پروتئوسه دیگه! oo:
                            آها نکنه ورژنت پایینه...من ورژن 8 هستم!

بیا این عکسشه :

http://upload7.ir/images/76145202516459438233.jpg
                            دیگه فک نکنم توضیح خاصی بخواد...
                            منو ببخشید ولی مدار پانیشر کلا رد میشه
                            آخه این مدارو برای LED پاور استفاده میکنن؟!
                            شما دقت کردی که بتا توی جریان کاری ما 10 میشه و باید 30 میلی آمپر به بیس بدی؟! میکرو میده این جریانو؟!
                            بعد این که وقتی مقاومت 4.7کیلو گذاشتی تو بیس فکردی باید اختلاف 2 طرفش چند باشه تا جریان بیس رو تامین کنه؟!
                            مدار منو یه بار دیگه نگاه کن فقط یه تغذیه 5 ولت داره و با 5 ولت میکرو هم کنترل میشه ( اینی شما کشیدی فلش سر بالا یعنی Vcc و مقدار مشخص نیست )
                            و این که میدونی اگه تغذیه بالای مدارت که به LED وصله 5 بذاری 3.6 تا هم LED میندازه 1 ولت هم ولتاژ اشباع کلکتور-امیتر ترانزیستوره و بکشی ترانزیستورو بیشتر از 170 میلی آمپر جریان نمیتونه بده؟!
                            این مدار شما نیاز به یه تغذیه جدا برای LED داره که حداقل 9 ولت باشه تا بتونی 350 میلی آمپر ازش بگیری
                            علی مداری کشیدمو ببند خودتو راحت کن
                            درایور شبکه و nRF24L01
                            کاتالوگ محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بسطام بیرامی
                              آقا شما خودت دیتا شیتی که گذاشتیو خوندی؟!
                              کجا نوشته ولتاژ فروارد LED سفید 5 ولته؟!
                              اگه اینطوری باشه که نیاز به 2تا تغذیه تو مدار هست ( 5 ولت برا میکرو و مثلا 9 ولت برا LED )
                              حتی توی همون دیتا شیت ص 12 نوشته 3.3 تا 3.6 ولت ( نمیدونم این 5 ولت رو روی چه حسابی میگید )
                              و این که LED رو با ولتاژ درایو نمیکنن بلگه با جریان درایو میشه شما با هر ولتاژی که بتونی جریان 350 میلی آمپرو از LED عبور بدی نوی یکسانی خواهی گرفت
                              و این که دوستمون میکه با 3 ولت کم نوره چون باید ولتاژ بالای 3.6 باشه تا بتونه به 350 میلی آمپر برسه
                              این از این
                              راجب اون دوستمون که میگه یه BD13x بذار باید بگو نه که نشه ولی جریان بیس زیاد میشه چون تو جریان 350 میلی آمپر یا 1 آمپر بتای ترانزیستور کمه و حدود 10 تا 20 میلی آمپر جریان نیاز داره تا اشباع شه که این به میکرو ممکنه آسیب بزنه ( میشه مث محصولات چینی )
                              چون توان بالاست باید به مقاومت ها هم دقت کنید ( درست نیست LED رو بدون مقاومت بایاس کرد )
                              مداری که پیشنهاد دادم هم از نظر علمی هم اصولی درست و دقیق طراحی شده
                              نه قطعه زیادی نیاز داره نه هزینش زیاد میشه جریان ماکزیمم BD135 هم 1.5 آمپره که 350 میلی آمپر ترانزیستورو تو بهترین شرایط کاری و دمایی قرار میده
                              مداری هم که پانیشر طراحی کردن من نتونستم ببینم ( پروتئوس 8 بود )
                              حالا اگه اشکالی به مدار من وارده بگید تا برطرف کنم و بهتره ما به توافق برسیم تا یه مدار درست حسابی برای علی آبی در بیاد
                              آقا بسطام سلام
                              بله خوندمش...ولتاژ فوروارد هم بین 3.2 تا 3.6 هست
                              من که نمیگم برو صاف بزنش به 5ولت....اصلا این که میگم دیتاشیتو بخون واسه اینکه همه چی دستش بیاد...مثلا پیک جریانو نوشته 0.8...یعنی میتونه جریانشو در حالت عادی تا 0.5 هم ببره بالا...اگه گفتم از 5 استفاده کن واسه اینه که تغذیه مدار 5 هست و خیلی راحت میتونه با یه محاسبه ساده یه مقاومت بذاره که همون محدوده 3.2 تا 3.6 رو واسش محیا کنه...طبق فرمایش خودتون : "چون توان بالاست باید به مقاومت ها هم دقت کنید ( درست نیست LED رو بدون مقاومت بایاس کرد )" چون استفاده از مقاومت باعث افت ولتاژ میشه باید و مجبوریم که از تغذیه ای بالا تر استفاده کنیم؟اگه حرفم اشتباه هست بهم بگید...
                              ببخشید اگه دیر جواب میدم...کیبوردم فارسی نداره!!!

www.intelart.ir

دیدگاه

آقای بیرامی ما که شاگرد شماییم ...اگه به این دوستمون هم این مدارو پیشنهاد دادم واسه اینه که خودم ازش استفاده کردم و خوب هم جواب گرفتم و نظرم هم اینه که از حداقل قطعات استفاده کنم ...
                                حالا اگه میگید اینطوریه که من دیگه نباید چیزی بگم...

www.intelart.ir

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X