اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تابلو روان با atmega 32

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تابلو روان با atmega 32

نوشته اصلی توسط ahmadmn
    سلام دایی میلاد
    اول اتمام سخت افزار رو تبریک میگم و خسته نباشی :applause:
    برای تابلوی 24 در 120 هر فریم یا تصویر شما 24x120 بیت حافظه اشغال می کنه.
    در AVR بجای بیت داده ها رو در بایت ها ذخیره می کنیم. پس 24x15 بایت حافظه نیاز داریم.
    می تونیم یه ارایه به این ابعاد تعریف کنیم و در همون برنامه ای که در صفحه 2 تاپیک گذاشتم تغییرات زیر رو ایجاد کنیم:
    بجای[ frame[24][5 بنویسیم[ frame[24][15
    بجای for(i=0;i<5;i++) بنویسیم for(i=0;i<15;i++)
    راستی این نوشته ها رو چطور در حافظه ریختی؟ از فلش می خونی؟
    آقا منم همین مشکل حافظه رو دارم .تابلویی که من دارم 32*128 هستش که متن رو از روی حافظه خارجی at24 می خونه.
    اما مشکل اینه که اگه بخوایم یه GIF رو نشون یدیم باید 512byte از حافظه خونده بشه که مدت زمان زیادی طول میکشه که باعث میشه عکس کند بشه.نگین که از بافر نرم افزاری استفاده کن که بازم نمیشه.
    حالا راهکار چیه؟
    1.میشه از حافظه سریعتر استفاده بشه؟(مدل حافظه رو پیشنهاد کنید؟)
    2. استفاده از حافظه SRAM ؟(مدل پیشنهاد کنید)
    می بینیم و نادیده می گیریم!

دیدگاه

یادم رفت بپرسم برای تغذیه LED ها از چی استفاده کردین؟
      تابلویی که دارم میسازم 40*16
      به نظره شما اگه از یه LM7805 وسه LED ها استفاده بشه کافیه یا باید از نوع قابلمه ایی باشه یا از یه تغذیه سوئیچینگ 5 ولت استفاده کنم؟
      یه سوال دیگه چطور میشه جریانی که هر LED میکشه رو کنترل کرد ؟

و سوال اخر شما تو برنامه ایی که واسه اون شماتیک نوشتین برای فعال کردن هر سطر اومدین اون پایه رو 1 کردین مگه کاتد LED ها تو قسمت سطرها به هم وصل نیستن؟
      ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
        سلام احمدا اقا
        یه سوالی داشتم فاصله بین هر LED معمولا چقدر بگیریم خوبه برای همین تابلویی که ساختین چقدر بوده؟
        چیزی که خودم دیدم بین 1.5 تا 2 cm بوده ایا همینطوره؟
        سلام دایی جان
        من تابحال تابلویی نساختم. فقط چندین سال پیش برای یکی از اولین سازنده های تابلوی روان در ایران مدارشو طراحی کردم.
        فاصله LED ها به فاصله ناظر از تابلو بستگی داره. اگه ناظر کنار تابلو باشه نباید بین LED ها فاصله باشه. اما نزدیک کردن LED ها هم باعث نور LED های مجاور تداخل داشته باشه.
        بنابراین باید تجربی به بهترین نتیجه برسی.
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohsen P
          آقا منم همین مشکل حافظه رو دارم .تابلویی که من دارم 32*128 هستش که متن رو از روی حافظه خارجی at24 می خونه.
          اما مشکل اینه که اگه بخوایم یه GIF رو نشون یدیم باید 512byte از حافظه خونده بشه که مدت زمان زیادی طول میکشه که باعث میشه عکس کند بشه.نگین که از بافر نرم افزاری استفاده کن که بازم نمیشه.
          حالا راهکار چیه؟
          1.میشه از حافظه سریعتر استفاده بشه؟(مدل حافظه رو پیشنهاد کنید؟)
          2. استفاده از حافظه SRAM ؟(مدل پیشنهاد کنید)
          سلام دایی جان
          معمولا من دیدم از فلش مموری ها استفاده می کنند. سرعت خوبی هم دارند. تازه کلی عکس و فیلم هم توش جا میشه.
          توی انجمن تاپیک های بسیاری دربارش هست.

دیدگاه

یادم رفت بپرسم برای تغذیه LED ها از چی استفاده کردین؟
            تابلویی که دارم میسازم 40*16
            به نظره شما اگه از یه LM7805 وسه LED ها استفاده بشه کافیه یا باید از نوع قابلمه ایی باشه یا از یه تغذیه سوئیچینگ 5 ولت استفاده کنم؟
            یه سوال دیگه چطور میشه جریانی که هر LED میکشه رو کنترل کرد ؟

و سوال اخر شما تو برنامه ایی که واسه اون شماتیک نوشتین برای فعال کردن هر سطر اومدین اون پایه رو 1 کردین مگه کاتد LED ها تو قسمت سطرها به هم وصل نیستن؟
            بسته به جریان هر LED داره دایی جان.
            مثلا اگه هر LED شما با 5 میلی آمپر نور نرمال رو داشته باشه، برای 16*40=640 تا LED باید تغذیه 3.2 آمپری داشته باشید.
            برای کل مدار بهتره از تغذیه 4 آمپری استفاده کنید.
            پس 7805 اصلا مناسب نیست.
            ساده ترین راه اینه که بری یه منبع 5 ولت 4 آمپر از زیرزمین امجد بخری. راه دیگه اینه که خودت با TNY280 بسازی. راه دیگه اینه که ترانس معمولی و پل دیود و خازن بخری و با رگولاتور های سوئیچینگ مثل MC34167 به 5 ولت آمپر بالا برسی.
            برای تغییر جریان LED ها میشه مقدار مقاومت سری رو تغییر داد. اما ساده ترین راه اینه که توی نرم افزار زمان روشن بودن به خاموش بودن یه LED رو تغییر بدیم. یه راه حرفه ای تر اینه که پایه PWM میکرو به Enable درایورهای LED وصل کنیم و هر LED که روشن شد یه مقدار PWM هم براش ست کنیم. با این روش میشه تصاویر gray scale ساخت اما مقدار حافظه مورد نیاز ما 8 برابر میشه. یعنی برای هر LED بجای 1 بیت که نماد روشن یا خاموش بودن آن است، یک بایت داریم که مقدار نور آنرا تعیین می کند.
            در اون شماتیک آند LEDآ‌ها به سطرها وصلند و کاتدشون به ستونها. اگه دقت کنی ULN ها در ستونها قرار گرفتند که قادرند جریان بکشند. تازه برای روشن کردن همن ULN ها هم باید 1 بدیم نه صفر. اگه درایور دیگه ای استفاده می کنید باید ببنید با صفر روشن میشه یا 1 و بر اساس همون برنامه رو تغییر بدید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
              سلام دایی جان
              معمولا من دیدم از فلش مموری ها استفاده می کنند. سرعت خوبی هم دارند. تازه کلی عکس و فیلم هم توش جا میشه.
              توی انجمن تاپیک های بسیاری دربارش هست.
              با درود
              منظور از فلش مموری ها ،رم SD می باشد که با AVR-DOS راه اندازی می شود یا EEPROM FLASH ?
              می بینیم و نادیده می گیریم!

دیدگاه

دمت
                همون رم SD منظورمه دایی جان

دیدگاه

این IC های که تو مدارتون استفاده کردن ایا smd شونم پیدا میشه ؟

این قسمت PWM رو متوجه نشدم منظورتون از Enable درایوها همون پایه G شیفت رجیسترهاست؟ یه کوچلو دیگه توضیح میدین (احمد جان دایی البته ببخشیدیا :redface

تصاویر gray scale چجور تصویریه دیگه :redface:

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

صددرصد دایی جان
                    من 74HC595 و ULN2803 رو SMD دارم.
                    برای سطرها UDN2981 نوع SMD توی بازار نیست و جوان فقط DIPشو داره.
                    البته اگه جریان سطر بالای 0.5 آمپر بره دیگه نمی تونی از UDN2981 استفاده کنی و باید ترانزیستور PNP یا ماسفت نوع p بزاری.
                    مثلا BD140 تا 1.5 آمپر جریان میده و ...
                    pwm رو درست حدس زدی. اگه پایه G شیفت رجیستر های ستونها رو به بهم وصل کنی و بدی به خروجی PWM میکرو، می تونی نور هر سطر LED ها رو کم و زیاد کنی. در واقع وقتی که نوبت روشن شدن هر سطر رسید باید رجیستر PWM داخل میکرو را هم ست کنی.
                    اگه بخوای برای تک تک LED ها اینکارو بکنی مجبور میشه ستونها رو هم تک تک اسکن کن. اینکار شدنیه اما زمان رفرش تابلو خیلی زیاد میشه.
                    در این صورت میشه تصاویر gray scale یا همونکه توی عکس سیاه و سفید می بینی بسازی.

دیدگاه

ممنون احمد جان
                      LED که مخصوص تابلو باشه روز دید هم باشه نوعش چیه و حدود قیمتشو میدونی
                      ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

سالاری
                        تجربه ای در زمینه این ندارمدایی جان
                        دایی مسعود متخصص LED و نورپردازیه:
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?action=profile;u=72408

دیدگاه

احمد اقا دارم یه برد واسه یه تابلو میزنم از اونجایی که از mmc هم استفاده میکنم spi میکرو هم به شیفت ریجیسترا میره و هم به mmc
                          حالا تو شماتیکش که دارم میکشم میخوام پایه G تموم شیفت ریجیسترا رو زمین کنم یا اینکه با میکرو بهشون فرمان بدم؟
                          ایا وقتی دارم با MMC ارتباط برقرار میکنم تو عملکرد شیفت رجیسترا مشکلی پیش میاد یانه؟
                          ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

احمد اقا دارم یه برد واسه یه تابلو میزنم از اونجایی که از mmc هم استفاده میکنم spi میکرو هم به شیفت ریجیسترا میره و هم به mmc
                            حالا تو شماتیکش که دارم میکشم میخوام پایه G تموم شیفت ریجیسترا رو زمین کنم یا اینکه با میکرو بهشون فرمان بدم؟
                            ایا وقتی دارم با MMC ارتباط برقرار میکنم تو عملکرد شیفت رجیسترا مشکلی پیش میاد یانه؟
                            درود.
                            ببخشید که پا برهنه میام وسط بحثتون.
                            مشکلی پیش نمیاد. ابتدا دیتا رو از mmc بخون و بعد بریز تو بافر و در انتها برای اینکه دیتای خونده شده از mmc رو به شیف رجیستر ها انتقال بدی از دستور Spiout استف کنید.
                            http://www.sharjweb.com/

دیدگاه

محسن جان شما خودت تست کردی بصورت عملی
                              ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نیاز نیست پایه G شیفت رجیسترها رو به میکرو وصل کنی دایی جان.
                                اگه دقت کنی پایه لود دیتای همه شیفت رجیسترها به میکرووصل شده و تا وقتی این پایه 1 و صفر نشه دیتا به شیفت رجیستر منتقل.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X