اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سنسور IR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سنسور IR

نوشته اصلی توسط SAMAN.ASADI
    برای حذف نویز محیط باید از این فرستنده و گیرنده استفاده کنید چون فرستنده فرکانس ثابتی معادل 38کیلو را قطع و وصل میکنه و از طرف گیرنده هم اگر ببیند که یک نوری با فرکانس 38 کیلو داره میاد اون رو آشکار سازی میکنه و به همان میزان که فرستنده قطع و وصل کرده میتوان از این سیگنالها که در خروجی مادون قرمز پدید میاد استفاده کنیم.
    خوب حالا با توجه به این توضیحات میتوان نتیجه گرفت که اگر نور خورشید هم باشه تاثیر خیلی پایینی داره روی گیرنده
    در ضمن با ADC هم کار نکنید ....

البته این رو هم بگم که فرستنده فرکانس ثابتی را ارسال میکنه و در قسمت گیرنده هم خروجی به طور دائم زمین هست و اگر جلوی نور را بگیری میبینی که خروجی گیرنده تغییر میکند
    این برنامه و این مداری که گذاشتم رو ببندید و تست کنید و نتیجه رو اعلام کنید .
    با سپاس

موفق باشید
    من پروژه ام سنسور تشخیص باران برای ماشین هستش.که عملکردش به صورت عکس زیر هستش،که موقع خشک بودن شیشه تقریبا تمام نور فرستنده برگشت داده میشه،ودرصورت داشتن باران کمتر میشه.

با توجه به مطالبی که گفتم چد تا سوال درمورد مدار شما دارم.
    1-با این مدار میشه شدت نور فرستنده رو اندازه گیری کرد؟یا فقط بودن یا نبودن رو تشخیص میده؟
    2-در مدار گیرنده،اگه بخوام وصلش کنم به میکرو باید از پایه 3 خروجی بگیرم؟ و مقاومت دیگه لازم نیست؟
    3-چون در پروژه من نور باید بازتاب بشه و به گیرنده برسه ، تغییری در مدار بوجود نمیاد؟
    4-برنامه ای که نوشتید کامله؟ چون رجیستر های تایمر رو تو فقط main مقداردهی کردید و اینتراپت تایمر نیست.
    5-گفتید که با adc کار نکنم،میخواستم بدونم چه جوری بدون ADC میتونم میزان شدت نور رو تشخیص بدم.
    -- ببخشید که زیاد پرسیدم ، اگه فقط یه راهنمایی کوچیک هم برای این سوال ها بفرمایید کافیه .
    ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط xiao
      من پروژه ام سنسور تشخیص باران برای ماشین هستش.که عملکردش به صورت عکس زیر هستش،که موقع خشک بودن شیشه تقریبا تمام نور فرستنده برگشت داده میشه،ودرصورت داشتن باران کمتر میشه.
      آهان . . .
      برای اینکار میخواین . . . من فکر کردم که برای
      نوشته اصلی توسط saeedkamaly
      من می خوام یک سنسور مادون قرمز رو روی یک راهرو که عرضش 1 متر کار بزارم ولی چون فاصله زیاده , جواب نمیده
      با بسکام کار می کنم و خواهش میکنم مدار معرفی کنید
      این کار میخواین
      اگه برای اینکار بخواین نمیدونم که کارتون بشه یا نه ...
      ولی به نظر میرسه که نور از آب رد بشه . . . و خوب منعکس نشه ...
      شاید هم بشه هااااا نمیدونم
      نوشته اصلی توسط xiao
      1-با این مدار میشه شدت نور فرستنده رو اندازه گیری کرد؟یا فقط بودن یا نبودن رو تشخیص میده؟
      خیر نمیشه و با این مدار میشه فقط بودن و نبودن رو تشخیص داد
      نوشته اصلی توسط xiao
      2-در مدار گیرنده،اگه بخوام وصلش کنم به میکرو باید از پایه 3 خروجی بگیرم؟ و مقاومت دیگه لازم نیست؟
      بله . پایه 3 خروجی هست . میکرو خودش مقاومت Pullup داره و این مقاومت میتونه حذف بشه البته فکر کنم که مقاومت Pullup داخلی میکرو براش زیاد باشه و باید مقاومت 1کیلو اهم رو از بیرون Pullup کنید
      نوشته اصلی توسط xiao
      3-چون در پروژه من نور باید بازتاب بشه و به گیرنده برسه ، تغییری در مدار بوجود نمیاد؟
      والا نمیدونم که نور منعکس بشه یا نه ولی آب مثل شیشه هست و نور رو خوب منعکس نمیکنه (شاید بکنه ولی کامل نه)
      نوشته اصلی توسط xiao
      4-برنامه ای که نوشتید کامله؟ چون رجیستر های تایمر رو تو فقط main مقداردهی کردید و اینتراپت تایمر نیست.
      برنامه ای که نوشتم نیازی به زیر برنامه وقفه نداره چون به صورت سخت افزاری فرکانس تولید میکنه و فقط کافیه که رجیستر ها تنظیم بشه . این برنامه فقط برای تست بود . این برنامه فقط فرکانس 38کیلو را درست میکنه .
      نوشته اصلی توسط xiao
      5-گفتید که با adc کار نکنم،میخواستم بدونم چه جوری بدون ADC میتونم میزان شدت نور رو تشخیص بدم.
      از اون جایی که نمیدونستم اون حرف رو زدم . پس برو تو کار ADC البته باز هم میگم شاید کارتون نشه ... (همش فاز منفی )
      نوشته اصلی توسط xiao
      -- ببخشید که زیاد پرسیدم ، اگه فقط یه راهنمایی کوچیک هم برای این سوال ها بفرمایید کافیه .
      ممنون
      نفرمایید ... سوالات خوبی بود ذهنم بازتر شد :nice: :applause:
      ممنون

یه چیزی
      ببین توی حالت های زیر دامنه چقدر هست .
      بدون آب و بدون نور مادون قرمز
      بدون آب و با نور مادون قرمز
      با آب و بدون نور مادون قرمز
      با آب و با نور مادون قرمز
      با همین فرکانس ها فکر کنم کارمون میشه البته با ADC کار میکنیم . البته نه فرکانس بالا در حد 100 هرتز هم باشه کافیه
      جوابشون رو بررسی کن و نتیجه رو بگید
      ممنون

موفق باشید
      [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
      معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
      معرفی نرم افزار Codewizard PWM
      با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

ولی به نظر میرسه که نور از آب رد بشه . . . و خوب منعکس نشه ...
        البته من دقیقا میخوام که وقتی آب هستش خوب منعکس نکنه که بفهمم بارون اومده . البته این جوری که من کار کردم هنوز خوب به این حالت عمل نمیکنه .
        یه چیزی
        ببین توی حالت های زیر دامنه چقدر هست .
        بدون آب و بدون نور مادون قرمز
        بدون آب و با نور مادون قرمز
        با آب و بدون نور مادون قرمز
        با آب و با نور مادون قرمز
        من این تست ها رو نفهمیدم منظورتون چیه ،مخصوصا اونایی که نوشتین بدون مادون قرمز. اگه مادون قرمز نباشه چیرو تست کنم؟ oo:
        با همین فرکانس ها فکر کنم کارمون میشه البته با ADC کار میکنیم . البته نه فرکانس بالا در حد 100 هرتز هم باشه کافیه
        جوابشون رو بررسی کن و نتیجه رو بگید
        من الان با میکرو فرکانس 30Kh درست کردم و دادم به فرستنده اگه 100hz بزارم چشمک میزنه.

بعد یه چیزدیگه اینکه من با همون سنسور خودم(2 پایه) کارکنم دیگه ؟چون که گفتید با این سنسور فقط قطع و وصل بودن رو میشه فهمید.
        ممنون

دیدگاه

ببخشید دیر جواب میدم ...
          با این اینترنت ایران .....
          اون موقع ها که هندلی بود حالا هم که ADSL هست باز هم هندلیه ...
          البته بعضی موقع ها هم سرور سایت خراب میشه ....
          بگذریم...
          نوشته اصلی توسط xiao
          من این تست ها رو نفهمیدم منظورتون چیه ،مخصوصا اونایی که نوشتین بدون مادون قرمز. اگه مادون قرمز نباشه چیرو تست کنم؟ oo:
          بعد یه چیزدیگه اینکه من با همون سنسور خودم(2 پایه) کارکنم دیگه ؟چون که گفتید با این سنسور فقط قطع و وصل بودن رو میشه فهمید.
          این عکس رو ببین

منظورم از مادون قرمز اینه که فرستنده نور رو بفرستد یا نفرستد
          عدد ADC رو طبق مراحلی که گفتم انجام بده و مقادیر رو یاد داشت کن
          از اون گیرنده 3 پایه هم استفاده نکن . از گیرنده های 2 پایه استفاده کن .(مطابق عکس)
          نوشته اصلی توسط xiao
          من الان با میکرو فرکانس 30Kh درست کردم و دادم به فرستنده اگه 100hz بزارم چشمک میزنه.
          همونطور که گفتم نیازی به فرکانس بالا نیست و با فرکانس پایین قراره کار کنیم .
          در ضمن ...
          مگه نور مادون قرمز رو میبینین که میگین چشمک میزنه ؟؟؟ :eek: :eek: نکنه چشم شما خاص هست ؟؟؟
          دوما" : مگه فرکانس چشم شما چقدره که میگید چشمکش رو میبینم ؟؟؟
          معمولا مغز انسان 24 عکس در ثانیه میگیره ... که میشه 41هرتز ...

موفق باشید
          با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

مگه نور مادون قرمز رو میبینین که میگین چشمک میزنه ؟؟؟ :eek: :eek: نکنه چشم شما خاص هست ؟؟؟
            دوما" : مگه فرکانس چشم شما چقدره که میگید چشمکش رو میبینم ؟؟؟
            معمولا مغز انسان 24 عکس در ثانیه میگیره ... که میشه 41هرتز ...
            موفق باشید
            آخه چشم های من مادون قرمز بینه !! :biggrin:
            با دوربین موبایل دیدم.
            البته من با تایمر 16 بیتی میکرو فرکانس رو تولید میکنم که تو فرکانس های پایین چشمک میزنه .این مداری که گذاشتید(فرستنده) فرکانس 100hz تولید میکنه .
            چیزایی رو که گفتید تست میکنم نتیجه اش رو میگم.
            ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط xiao
              آخه چشم های من مادون قرمز بینه !! :biggrin:
              با دوربین موبایل دیدم.
              البته من با تایمر 16 بیتی میکرو فرکانس رو تولید میکنم که تو فرکانس های پایین چشمک میزنه .این مداری که گذاشتید(فرستنده) فرکانس 100hz تولید میکنه .
              چیزایی رو که گفتید تست میکنم نتیجه اش رو میگم.
              ممنون
              والا من که تا تست نکردم خیالم راحت نشد ...
              دقیقا 38065 هرتز تولید میکنه ...
              این هم سندش

با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

والا من که تا تست نکردم خیالم راحت نشد ...
                دقیقا 38065 هرتز تولید میکنه ...
                این هم سندش

ممنون بابت توجه
                البته جمله من سوالی بود که فکر کنم یادم رفته بود علامت سوالش رو بزارم :smile:
                چون گفتید قراره با فرکانس پایین (100hz)کار کنیم پرسیدم. این فرکانس رو برای فرستنده گفتید یا گیرنده؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط xiao
                  ممنون بابت توجه
                  البته جمله من سوالی بود که فکر کنم یادم رفته بود علامت سوالش رو بزارم :smile:
                  چون گفتید قراره با فرکانس پایین (100hz)کار کنیم پرسیدم. این فرکانس رو برای فرستنده گفتید یا گیرنده؟
                  آهان
                  نه هنوز برنامه رو ننوشتیم
                  ولی قدم اول اینه که اون جدولی که گفتم رو بدست بیاریم
                  اگر دیدید که مقادیر جدولتون خیلی زیاده باید مقدار مقاومتتون رو زیاد کنید و بلعکس .
                  باید اینقدر کم و زیادش کنید تا بهترین حالتش رو بدست بیارین ...
                  با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X