اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی 6 التراسونیک با یک میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی 6 التراسونیک با یک میکرو

سلام به همه ی اساتید و دوستان گرامی
    راستش من توی یه پروژه ربات کار میکنم و میخواستم 6 سنسور التراسونیک رو فقط با یه میکرو راه اندازی کنم
    قبلا هر دو تا التراسونیک رو با یه میکرو راه اندازی میکردم چون برا هر کدوم از یه تایمر و یه وفقه استفاده میکردم
    میکرویی که استفاده میکردم atmega32a بود
    از تایمر 0 و 2 و دو تا وقفه برای تریگر کردن و بدست اوردن زمان رفت و برگشت موج استفاده میکردم و سپس این سه تا میکرو تک تک هر کدوم دو تا التراسونیک رو تریگ میکردن ینی التراسونیک اول تریگ میشد بعد یه وقفه اتفاق می افتاد و التراسونیک دوم تریگ میشد و این اتفاق برای هر کدوم از ایم میکرو ها می افتاد
    حالا میخوام کل این کار ها رو فقط با یه میکرو انجام بدم.ینی یه میکرو بتونه 6 تا التراسونیک رو با هم تریگ کنه.ینی دیگه نیازی به سه تا میکرو نباشه و با یه میکرو همه کارا انجام بشه.
    ایا اصلا میشه چنین کاری کرد یا باید اونا تک تک و پشت سر هم تریگ کرد ؟ایا این کار با یه میکرو atmega 32 امکان پذیره یا باید از یه سری بالاتر استفاده کنم؟
    نوع سنسور التراسونیک من هم srf05 هست.
    پیشاپیش ممنون از کمکتون

پاسخ : راه اندازی 6 التراسونیک با یک میکرو

از یک آی سی مالتی پلکستر استفاده کن و هر دفعه یکی از آلتراسونیک ها رو انتخاب کن و تریگرش کن و داده ها ی مربوط به فاصله و اعداد و تنظیمات تایمرها رو در یک آرایه یا ساختار ذخیره کن. توی این کار فقط از یک تایمر هم میتونی استفاده کنی. :smile:
    ... و (بدانید) گرفتن تصمیمهاى محکم (براى رسیدن به اهداف بزرگ) با خوش گذرانى و سفرهآ‌هاى رنگین سازگار نیست و چه بسیار که خواب شبانه تصمیمهاى محکم روز را از میان برده و تاریکیآ‌ها، خاطره همتآ‌هاى بلند را از یادها محو کرده است. (نهجآ‌البلاغه، خطبه211)

امام علی (ع):کسی که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد، با لگد دشمنش بیدار می شود (غررالحکم،ص 422)

دیدگاه

اول ممنون از جوابتون
      این چیزی که من فهمیدم و شما گفته بودید فقط یه تایمر نیاز داره
      با این احتساب به یه وقفه هم نیاز داریم یا باید از یه میکرو با چند تا 6 تا وقفه استفاده کنیم؟
      اگه یه ایسی مالتیپلکسر هم معرفی کنید ممنون میشم
      باز هم ممنو بابت جوابتون :wow:

دیدگاه

شما برای هرآلتراسونیک یک وقفه و تایمر احتیاج دارید که با مالتی پلکستر کارتون با یدونه هم راه میفته.
        فقط بگید هر آلتراسونیک چندتا پایه ورودی خروجی داره که به میکرو باید وصل بشه تا براساس اون یک مالتی پلکستر معرفی کنم :smile:
        ... و (بدانید) گرفتن تصمیمهاى محکم (براى رسیدن به اهداف بزرگ) با خوش گذرانى و سفرهآ‌هاى رنگین سازگار نیست و چه بسیار که خواب شبانه تصمیمهاى محکم روز را از میان برده و تاریکیآ‌ها، خاطره همتآ‌هاى بلند را از یادها محو کرده است. (نهجآ‌البلاغه، خطبه211)

امام علی (ع):کسی که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد، با لگد دشمنش بیدار می شود (غررالحکم،ص 422)

دیدگاه

برای ورودی یه پایه و برای خروجی هم یه پایه
          ینی جمعا دو تا پایه به میکرو وصل میشه

دیدگاه

آی سی های 74151 و 74137. یکیشون مالتی پلکستر و دیگری دی مالتی پلکستره که برای ارسال و دریافت استفاده باید بشه. چون هم ارسال داریم و هم دریافت و آی سی های TTL فکر کنم یک طرفه باشند. البته معادل cmos رو پیدا کنی فکر کنم دوطرفه باشند و با یه دونه هم کارت حل میشه

دیدگاه

اقا ممنون
              انشالا اینا رو امتحان میکنم اگه سوالی داشتم دوباره مزاحمتون میشم
              ممنون بابت کمک هاتون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X