اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت شارژ باتری سیلیکونی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت شارژ باتری سیلیکونی

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
    اگه میخواید با روش اول کار کنید بگید تا راح حل های ممکن رو بهتون بگم.

خب میشه بگید چطور دقیقا این مراحلو انجام بدم

در ضمن مشخصات کامل مبدل دی سی به دی سی رو بگید(یا یه عکس از مسخصاتش بگیرید).
    دقیقا چه مشخصاتی میخاین ؟
    ((( تا زمانی که به قدرت نرسیده ای فرمانبردار باش و چون به آن رسیدی، فروتن. )))

((( سکه ها همیشه سر و صدا می کنند ، اما پول های کاغذی همواره ساکت اند. پس وقتی ارزش شما زیاد می شود، ساکت و فروتن باقی بمانید.)))

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mamaly2008

خب میشه بگید چطور دقیقا این مراحلو انجام بدم

دقیقا چه مشخصاتی میخاین ؟
      میخوام مشخصاتشو ببینم که آیا یه وقت همچین چیزی هست یا نه: constant current که بعید بدونم باشه.
      ایده ای که دارم اینه که مراحل کنترل جریان رو به صورت گسسته با مثلا 5 عدد مقاومت آجری اهم پایین که هر کدام با درین سورس یک ماسفت موازی شده انجام بدیم. یعنی در واقع با فعال شدن هر ماسفت مقاومت مورد نظر از مدار خارج میشه. یک مقاومت 0.1 اهم هم برای اندازه گیری جریان میذاریم تا بتونیم توسط میکرو جریان رو اندازه بگیریم
      لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

میخوام مشخصاتشو ببینم که آیا یه وقت همچین چیزی هست یا نه: constant current که بعید بدونم باشه.
        ایده ای که دارم اینه که مراحل کنترل جریان رو به صورت گسسته با مثلا 5 عدد مقاومت آجری اهم پایین که هر کدام با درین سورس یک ماسفت موازی شده انجام بدیم. یعنی در واقع با فعال شدن هر ماسفت مقاومت مورد نظر از مدار خارج میشه. یک مقاومت 0.1 اهم هم برای اندازه گیری جریان میذاریم تا بتونیم توسط میکرو جریان رو اندازه بگیریم
        dc to dc توسط یکی از شرکت های داخل مشهد طراحی و ساخته شده و محدود کننده ی جریان هم نداره ، که بشه جریان را ثابت نگه داشت

در ارتباط با ماسفت ها اجازه بدین ببینم درست متوجه شدم

شما میگید باید 5 تا ماسفتی که درین سورس اونا ب یک مقاومت وات بالا به صورت موازی متصل شده قرار بدیم و طوری باشن که باز همشون باهم موازی

قرار بگیرن تا جریان با توجه به تمایلی که داره ( از مسیر کم اهم تر) عبور کنه و بعد با روشن شدن هر ماسفت اون مقاومت از مدار خارج میشه

حالا سوالی که پیش میاد اینه که با فعال شدن ماسفت جریان بیشتری که از باتری عبور میکنه نسبت به حالتی که مقاومت در مسیر است؟

شاید من درست متوجه نشدم؟

((( سکه ها همیشه سر و صدا می کنند ، اما پول های کاغذی همواره ساکت اند. پس وقتی ارزش شما زیاد می شود، ساکت و فروتن باقی بمانید.)))

دیدگاه

dc to dc توسط یکی از شرکت های داخل مشهد طراحی و ساخته شده و محدود کننده ی جریان هم نداره ، که بشه جریان را ثابت نگه داشت

در ارتباط با ماسفت ها اجازه بدین ببینم درست متوجه شدم

شما میگید باید 5 تا ماسفتی که درین سورس اونا ب یک مقاومت وات بالا به صورت موازی متصل شده قرار بدیم و طوری باشن که باز همشون باهم موازی

قرار بگیرن تا جریان با توجه به تمایلی که داره ( از مسیر کم اهم تر) عبور کنه و بعد با روشن شدن هر ماسفت اون مقاومت از مدار خارج میشه

حالا سوالی که پیش میاد اینه که با فعال شدن ماسفت جریان بیشتری که از باتری عبور میکنه نسبت به حالتی که مقاومت در مسیر است؟

شاید من درست متوجه نشدم؟
          منطور من این بود که طوری بشه که هر یک از مقاومت ها که ماسفت بهشون موازی هست با هم متوالی بشن. اما این روش چندان جالب نیست :-w بهتره یه کار دیگه کنیم :-?
          ببینید وقتی باتری ها خالی هستند مثلا 12 ولت هستند و اختلاف 72 و 60 میشه 12 ولت که در 4.86 ضرب کنیم میشه 58 وات که در واقع این مقدار تلف میشه. حالا شما اگه با این تلف شدن مشکلی نداری میتون یه مدار با ترانزیستور و ماسفت براتون طراحی کنم که جریان ثابت بده و بتونیم به صورت گسسته اونو تغییر بدیم. مثلا 8 تا از پرت های میکرو رو بههش اختصاص میدیم و 8 حالت برای جریان به وجود میاریم. خوب اگه اوکی هست بگید تا من برم تو کارش. در ضمن برای تغذیه میکرو از چه منبعی قراره استفاده بشه؟ آیا 12 ولت هم در اختیار داری؟ حداکثر هزینه ای که میخوای بکنی چقدره؟

دیدگاه

منطور من این بود که طوری بشه که هر یک از مقاومت ها که ماسفت بهشون موازی هست با هم متوالی بشن. اما این روش چندان جالب نیست :-w بهتره یه کار دیگه کنیم :-?
            ببینید وقتی باتری ها خالی هستند مثلا 12 ولت هستند و اختلاف 72 و 60 میشه 12 ولت که در 4.86 ضرب کنیم میشه 58 وات که در واقع این مقدار تلف میشه. حالا شما اگه با این تلف شدن مشکلی نداری میتون یه مدار با ترانزیستور و ماسفت براتون طراحی کنم که جریان ثابت بده و بتونیم به صورت گسسته اونو تغییر بدیم. مثلا 8 تا از پرت های میکرو رو بههش اختصاص میدیم و 8 حالت برای جریان به وجود میاریم. خوب اگه اوکی هست بگید تا من برم تو کارش. در ضمن برای تغذیه میکرو از چه منبعی قراره استفاده بشه؟ آیا 12 ولت هم در اختیار داری؟ حداکثر هزینه ای که میخوای بکنی چقدره؟
            هزینش تا سقف 200 تومن مشکلی نیس
            برای تغذیه ی میکرو حدالمقدور از همین باتری ها استفاده کنیم چون دیگه اونجا معلوم نیس برق باشه که از یه منبع جداگانه استفاده کنیم.
            بریم تو کارش ؟
            خب به منم بگید تا باهم جلو بریم

اول یک میکرو با مدارات محافظتی و مدار تغذیه و ی برنامه که بخاد 8 تا حالت جریان دهی رو برای ما تعبیه کنه درسته ؟

میشه از PWM که با تایمر ساخته بشه استفاده کرد
            ب

دیدگاه

جناب محمد شاهی ما منتظره نظراتتون هستیم :biggrin:

دیدگاه

جناب محمد شاهی ما منتظره نظراتتون هستیم :biggrin:
                مهندس mamaly2008 شرمنده تا چهارشنبه شدیدا گرفتارم

دیدگاه

مهندس mamaly2008 شرمنده تا چهارشنبه شدیدا گرفتارم
                  ی دنیا ممنون فقط بعد از اون بی زحمت ی سری بزنید به اینجا ممنون

دیدگاه

سلام بر دوستان عزیز

ی سوال داشتم : قضیه ی بالانسینگ در باتری های سری شده چیه ؟ ( ولتاژ همه ی سل ها برابر باشه در هنگام شارژ و فول شارژ ؟)

چطور اینکارو برای 5 عدد باتری انجام بدیم ؟

دیدگاه

اقای محمدشاهی بی صبرانه منتظرممممم

دیدگاه

سلام بر دوستان عزیز

ی سوال داشتم : قضیه ی بالانسینگ در باتری های سری شده چیه ؟ ( ولتاژ همه ی سل ها برابر باشه در هنگام شارژ و فول شارژ ؟)

چطور اینکارو برای 5 عدد باتری انجام بدیم ؟
                        خوب قضیه اینه که باتری ها مثل هم نیستند و ممکنه یکی از دیگری میزان شارژ بیشتری داشته باشه و باعث میشه باتری که اول از همه شارژ میشه ولتاژ زیاد تری دو سرش بیفته که همین باعث میشه الکترولیت باتری سریع تر خشک بشه و عمر کم تری کنه. چه طوریش رو نمیدونم. یه کم تو نت تحقیق کنید(انگلیسی) ببین چیزی پیدا میشه یا نه؟
                        هزینش تا سقف 200 تومن مشکلی نیس
                        برای تغذیه ی میکرو حدالمقدور از همین باتری ها استفاده کنیم چون دیگه اونجا معلوم نیس برق باشه که از یه منبع جداگانه استفاده کنیم.
                        بریم تو کارش ؟
                        خب به منم بگید تا باهم جلو بریم

اول یک میکرو با مدارات محافظتی و مدار تغذیه و ی برنامه که بخاد 8 تا حالت جریان دهی رو برای ما تعبیه کنه درسته ؟

میشه از PWM که با تایمر ساخته بشه استفاده کرد
                        ب
                        بله. با همین سنسور جریان مدار حفاطتی رو میذارید. من 5 حالت رو کشیدم شما 3 تا دیگه اضافه کن. به ترانزیستور مرحله به مرحله جریان بده با میکرو جریان رو اندازه گیری کن و به همین همه ی پورت های بیس ترانزیستور رو فعال کن تا جریان بتونه تا سقف 4.86 کشیده بشه. بعد از کاهش قابل توجه جریان( همونطور که گفتم) ماسفت لاجیک رو فعال کن تا ولتاژ کامل مدل به باتری برسه بعد از کاهش جریان به همون میزان که گفتم همه ی پورت های سی رو قطع کن و تا زمانی که ولتاژ باتری ها به ازای هر کدوم به 12.8 نرسیده عمل شارژ رو مجددا انجام نده تا این که زیر 12.8 برسه
                        اقای محمدشاهی بی صبرانه منتظرممممم
                        در مورد مقدار مقاومت های بیس هم بر اساس بتای ترانزیستور خودتون حساب کنید در ضمن دستورات delay رو تو برنامه نوسیس فراموش نکنید

دیدگاه

خوب قضیه اینه که باتری ها مثل هم نیستند و ممکنه یکی از دیگری میزان شارژ بیشتری داشته باشه و باعث میشه باتری که اول از همه شارژ میشه ولتاژ زیاد تری دو سرش بیفته که همین باعث میشه الکترولیت باتری سریع تر خشک بشه و عمر کم تری کنه. چه طوریش رو نمیدونم. یه کم تو نت تحقیق کنید(انگلیسی) ببین چیزی پیدا میشه یا نه؟بله. با همین سنسور جریان مدار حفاطتی رو میذارید. من 5 حالت رو کشیدم شما 3 تا دیگه اضافه کن. به ترانزیستور مرحله به مرحله جریان بده با میکرو جریان رو اندازه گیری کن و به همین همه ی پورت های بیس ترانزیستور رو فعال کن تا جریان بتونه تا سقف 4.86 کشیده بشه. بعد از کاهش قابل توجه جریان( همونطور که گفتم) ماسفت لاجیک رو فعال کن تا ولتاژ کامل مدل به باتری برسه بعد از کاهش جریان به همون میزان که گفتم همه ی پورت های سی رو قطع کن و تا زمانی که ولتاژ باتری ها به ازای هر کدوم به 12.8 نرسیده عمل شارژ رو مجددا انجام نده تا این که زیر 12.8 برسهدر مورد مقدار مقاومت های بیس هم بر اساس بتای ترانزیستور خودتون حساب کنید در ضمن دستورات delay رو تو برنامه نوسیس فراموش نکنید

واقعا ی دنیا ممنونم . میرم برای تست تا ببینم چی خواهد شد. راستی این سنسور جریان داخل بازار ایران هست یا خیر؟

دیدگاه

واقعا ی دنیا ممنونم . میرم برای تست تا ببینم چی خواهد شد. راستی این سنسور جریان داخل بازار ایران هست یا خیر؟
                            خواهش میکنم. بله هست:
                            http://roboeq.ir/products/category/77/

دیدگاه

خوب با توجه به اون جدولی که تو دیتاشیت هست باید طی سه step باتریتون رو شارژ کنید(به charging curve دقت کن) ولی شما چون شرایط 0.25c رو ندارید(که به 14.7 برشونید) و همچنین ولتاژتون نمیتونه بیشتر از 14.4 ولت باشه بهتره از یکی از دو تکنیک زیر استفاده کنید:

با ماکزیمم جریان ممکن(که مبدل میتونه بده) باتری رو شارژ میکنید و میذارید ولتاژ به 14.4 برسه. وقتی که به 14.4 رسید ولتاژ رو ثابت نگه میدارید و میذارید باتری هر چقدر خواست جریان بکشه. حالا جریان رو اندازه گیری میکنید هر وقت جریان شارژ به 1 آمپر رسید ولتاژ رو رو 13.65 نگه میدارید.

اگه مبدلتون محدود کننده جریان نداره: برای روش اول باید مداری ترتیب بدید که جریان رو بتونید کنترل کنید
                              سلام
                              ممنون ک تا اینجا راهنایی فرمودید

جسارتا من کمی گیج شدم چون در پست ص قبل ی متدی بیان شده و در اخرین پست و مداری که ترسیم کردید یک تکنیک دیگه مورد استفاده قرار گرفته :sad:

میشه دوباره ی مروری کنیم ببینیم کدومش دقیقا درسته ؟

من 1. بایستی جریان باتری را توسط ترانزیستور BJT کم کم و مرحله به مرحله افزایش دهم تا جریان به 4.86 برسه
                              2.حالا اینقدر صب کنم تا جریان کاهش پیدا کن( چقدر؟1 امپر خوبه؟ )
                              3.حالا همزمان که ترانزیستور با 8 تا مقاومت بیسش فعاله ماسفتو روشن کنم ( خب ما که اجازه ی عبور جریان حداکثرو دادیم چطور با فعال شدن ماسفت دوباره باتری جریان میکشه ؟ و اینکه در عمل هم تست کردم جریان نمیکشه
                              4.فرض بگیریم مرحله ی قبل اتفاق میفته دوباره صبر کنم تا جریان کاهش پیدا کنه ؟

سوالات
                              1. در این متد که ولتاژ روی باتری ها اندازه گیری نمیشه ؟( فقط برای شروع شارژ چک میشه ، وقتی باتری ها از 12.8 کمتر شده )
                              2.من وقتی باتری ها رو میزنم به dc -dc افت ولتاژی در خروجیش داره یعنی 72 ولت میشه حدود 64 ولت و به همین خاطر جریانم از 2 امپر بالاتر نمیره .البته کاهش ولتاژ سلول خورشیدی باعث این اتفاق میشه . اخه اینطوری نمیشه ج درست گرفت از مدار شارژر .چکار کنم؟

با تشکر

دیدگاه

ما منتظریم .... :smile: :smile: :smile: :smile:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X