اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار وصل کردن زیف سوکت به پروگرمر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار وصل کردن زیف سوکت به پروگرمر

نوشته اصلی توسط hamidelectroniic
    خیلی ممنون
    این روش تشخیص اتوماتیک میکرو باید چطوری انجام بشه؟
    الان به عنوان مثال یکی بخواد یک پروگرامر بسازه اصلا سورس کد نیست تا بخواد این امکان رو اضافه کنه چون بیشتر پروژه های پروگرامر فقط فایل hex دارن
    یا مثلا کسانی مثل من که میخوام برای پروگرامر MKII یک زیف سوکت بزارم به برنامه پروگرامر دسترسی ندارم تا این کار رو انجام بدم
    مگر اینکه یک میکرو جداگانه برای زیف بزاریم، درسته؟
    اگر در این مورد اتوماتتیک کردن شناسایی میکرو یک روشی رو توضیح بدید ممنون میشم
    همانطور که اشاره کردید برای تشخیص اتوماتیک باید به سورس دسترسی داشت و قاعدتا در پروگرامرهای تجاری و یا آزادی که فقط فایل هگز وجود دارد عملا کار خاصی نمیتوان انجام داد.

یا باید به سراغ پروژهایی با سورس آزاد رفت و در آنها تغییراتی داد و یا اینکه خودتان دست به کار شوید و اینکار انجام بدهید و یک برنامه از صفر تا صد بنویسید. بدلیل اینکه این موضوع هم به تسلط بالایی در برنامه نویسی و سخت افزار نیاز دارد اغلب تولید کنندگان از همان روش اول استفاده میکنند.
    اما گروه دیگری از تولید کننده ها تلاش بیشتری کرده و پروگرامر حرفه ای را طراحی میکنند ولی همانطور که عرض شد بدلیل اینکه این نوع از پروگرامرها بنا بر استاندارد خاصی جهت ارتباط با کامپیوتر نیستند و طراح همیشه پروتکل مخصوص خود را تعریف و استفاده میکند. همانند پروگرامرهای هاتل و جمشاد و TNM عملا شما مجبور به استفاده از نرم افزارهای شرکت سازنده هستید و متاسفانه امکان استفاده از محیط های استانداردی همچون بسکام را نخواهید داشت.

البته یک راه دیگر این است که شما مثلا یک پروتکل استاندارد همچون MKII را دقیقا شبیه سازی کرده سپس قابلیت ساپورت کامل زیف را به آن اضافه کنید که این کاری سختر از دو روش قبلی است. یکی از دلایل آنهم دست بسته شما است و باید یا رعایت دقیق تمامی زمان بندی ها و مشخصات طرح اصلی ویژگی جدید را به نوعی به آن اضافه کنید که نرم افزارهای استاندارد همچون بسکام و یا Atmel Studio متوجه اختلاف سخت افزار نشوند.

به همین دلیل تا بحال بنده چنین پروگرامری را جز پروگـــــــــرامر ســــــانا ندیده ام که هم زیف سوکت را ساپورت کند و هم از پروتکل استاندارد قابل شناسایی در نرم افزارهایی مثل بسکام استفاده کند.

برای اینکه این موضوع روشن شود باید بدانید که جهت شناسایی اتوماتیک میکرو دو مرحله کار باید انجام شود:
    1- تشخیص درج قطعه بر روی زیف.
    2- خواندن AVR Signature Bytes

برای مرحله اول یعنی تشخیص درج قطعه میتوان از روش های مختلفی همچون تغییر سطح ولتاژ در پایه های زیف در اثر جریان کشی استفاده کرد.
    برای مرحله دوم هم باید تمامی حالات امکان درج قطعه تست شده و در هر مرحله سعی در خواندن AVR Signature Bytes کرد.

همانطور که مشاهده میکنید این دو کار به زمان نیاز دارد و در این جا است که هنر برنامه نویسی و طراحی روشن میشود که بتوان این کارها را بسرعت و نحوی انجام داد که زمان بندی ارسال و دریافت پاسخ از سوی پروگرامر معمولی با نوع زیف سوکت دار یکسان باشد. تا در حین کار با نرم افزارهای استاندارد خطایی بوجود نیامده و پروگرامر درست کار کند.

همین موضوع باعث شده که تمامی شرکت های تولید کننده پروگرامر به سراغ پروتکل های اختصاصی خود رفته و قید نرم افزارهای استاندارد را بزنند.

حالا روش پیشنهادی شما قرار دادن یک میکرو مجزا هم میتواند یک روش باشد به شرطی از پس مسائل بالا برآیید.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lachini
      همانطور که اشاره کردید برای تشخیص اتوماتیک باید به سورس دسترسی داشت و قاعدتا در پروگرامرهای تجاری و یا آزادی که فقط فایل هگز وجود دارد عملا کار خاصی نمیتوان انجام داد.

یا باید به سراغ پروژهایی با سورس آزاد رفت و در آنها تغییراتی داد و یا اینکه خودتان دست به کار شوید و اینکار انجام بدهید و یک برنامه از صفر تا صد بنویسید. بدلیل اینکه این موضوع هم به تسلط بالایی در برنامه نویسی و سخت افزار نیاز دارد اغلب تولید کنندگان از همان روش اول استفاده میکنند.
      اما گروه دیگری از تولید کننده ها تلاش بیشتری کرده و پروگرامر حرفه ای را طراحی میکنند ولی همانطور که عرض شد بدلیل اینکه این نوع از پروگرامرها بنا بر استاندارد خاصی جهت ارتباط با کامپیوتر نیستند و طراح همیشه پروتکل مخصوص خود را تعریف و استفاده میکند. همانند پروگرامرهای هاتل و جمشاد و TNM عملا شما مجبور به استفاده از نرم افزارهای شرکت سازنده هستید و متاسفانه امکان استفاده از محیط های استانداردی همچون بسکام را نخواهید داشت.

البته یک راه دیگر این است که شما مثلا یک پروتکل استاندارد همچون MKII را دقیقا شبیه سازی کرده سپس قابلیت ساپورت کامل زیف را به آن اضافه کنید که این کاری سختر از دو روش قبلی است. یکی از دلایل آنهم دست بسته شما است و باید یا رعایت دقیق تمامی زمان بندی ها و مشخصات طرح اصلی ویژگی جدید را به نوعی به آن اضافه کنید که نرم افزارهای استاندارد همچون بسکام و یا Atmel Studio متوجه اختلاف سخت افزار نشوند.

به همین دلیل تا بحال بنده چنین پروگرامری را جز پروگـــــــــرامر ســــــانا ندیده ام که هم زیف سوکت را ساپورت کند و هم از پروتکل استاندارد قابل شناسایی در نرم افزارهایی مثل بسکام استفاده کند.

برای اینکه این موضوع روشن شود باید بدانید که جهت شناسایی اتوماتیک میکرو دو مرحله کار باید انجام شود:
      1- تشخیص درج قطعه بر روی زیف.
      2- خواندن AVR Signature Bytes

برای مرحله اول یعنی تشخیص درج قطعه میتوان از روش های مختلفی همچون تغییر سطح ولتاژ در پایه های زیف در اثر جریان کشی استفاده کرد.
      برای مرحله دوم هم باید تمامی حالات امکان درج قطعه تست شده و در هر مرحله سعی در خواندن AVR Signature Bytes کرد.

همانطور که مشاهده میکنید این دو کار به زمان نیاز دارد و در این جا است که هنر برنامه نویسی و طراحی روشن میشود که بتوان این کارها را بسرعت و نحوی انجام داد که زمان بندی ارسال و دریافت پاسخ از سوی پروگرامر معمولی با نوع زیف سوکت دار یکسان باشد. تا در حین کار با نرم افزارهای استاندارد خطایی بوجود نیامده و پروگرامر درست کار کند.

همین موضوع باعث شده که تمامی شرکت های تولید کننده پروگرامر به سراغ پروتکل های اختصاصی خود رفته و قید نرم افزارهای استاندارد را بزنند.

حالا روش پیشنهادی شما قرار دادن یک میکرو مجزا هم میتواند یک روش باشد به شرطی از پس مسائل بالا برآیید.
      خیلی ممنون بابت توضیحات کاملتون
      یعنی در این روش میکرو ها همشون روی یک محل از زیف سوکت قرار میگیرند؟ و مثل پروگرامرهای دیگه هر میکرو یکجا قرار نمیگیره مثلا یکی وسط یکی بالا و ...
      من با این پروگرامرهایی که با سیم کشی برای همه نوع میکرو زیف سوکت قرار دادن خیلی مشکل داراشتم، یکیشون اینه که باید پی در پی USB پروگرامر جدا و وصل کنم چون خیلی وقتها بعد اینکه میکرو رو پروگرام میکنم و میزارم رو مدار تست کنم بعد میام دوباره میزارم رو پروگرامر و برنامه تغییر داده شده پروگرام کنم، کمپایلر میکرو رو شناسایی نمیکنه و مجبورم USB جدا و دوباره وصل کنم...
      و در اخر مجبور شدم از پروگرامر هاتل استفاده کنم، ولی بدی که داره ساپورت نشدن توسط کمپایلرها هستش که اینم کمی اذیت کنندست
      الان به نظر شما استفاده از یک میکرو جدا برای قرار دادن زیف سوکت برای پروگرامر MKII شدنی هستش؟
      و اینکه اگر امکان داره یک کم در مورد نحوه و روش تشخیص محل قرار گیری میکرو و نوع میکرو راهنمایی کنید ممنون میشم.

دیدگاه

همانطور که خود شما هم اشاره داشتید، در پروگرامرهایی که فقط با اتصال پین های زیف به هم سعی در پروگرام میکرو بر روی یک زیف سوکت داشتند مشکل تداخل سیگنال پروگرامر با سیگنال میکرو وجود دارد و باعث عدم شناسایی میکرو و یا پروگرامر میشود.
        البته بجز فروشگاه این سایت من هیچ فروشنده و یا تولید کننده دیگری را ندیدم که به ضعف فوق اشاره کنند که این نوعی صداقت سایت را نسبت به مشتریان خود میرساند.
        در مورد هاتل هم ایراد اصلی به عدم استفاده از پروتکل استاندارد و استفاده از یک روش اختصاصی جهت ارتباط بین کامپیوتر و پروگرامر هست و عملا شما نمی توانید غیر از برنامه شرکت از امکانات خود کمپایلرها همچون بسکام استفاده کنید که برخی از آن امکانات خیلی مفید و جالب هستند مثل نمونه ای که آقای زکی زاده در سایت خود به آن اشاره کرده اند، با عنوان : خلاص شدن از شر فیوزبیت ها در BASCOM
        که لینک آن در زیر است :
        http://avr64.com/bascom-fusebits.php

و همانطور که عرض شد پیاده سازی این روش بخصوص اگر بخواهید شبیه سازی یک پروگرامر استاندارد را داشته باشید کار بسیار مشکل و سختی است ولی غیر ممکن نیست.

و در واقع مثل پروگرامر سانا هم زیف سوکت به نحو بسیار خوبی ساپورت شده و تمامی قطعات از پین یک بر روی پروگرامر قرار گرفته و هم کلاک مورد نیاز تامین میشود تا بتواند پوشش قایل قبولی برای حالات مختلف CKSEL داشته باشد. و در کنار آن امکان شناسایی کامل آن در محیط بسکام و سایر کمپایلرها را دارد و محدودیت پروگرامر هاتل و جمشاد و TNM را نداشته باشد.

بنابراین در صورتیکه فقط به دنبال تهیه چنین پروگرامری هستید میتوانید یک عدد پروگرامر سانا را خریداری کنید. و از استفاده از آن لذت ببرید.

اما اگر بدنبال آشنایی با نحوه تشخیص وجود پروگرامر هستید برای تشخیص درج قطعه از تغییر سطح ولتاژ پین ها در اثر عبور جریان متوجه حضور قطعه در سوکت شوید و سپس براساس ترتیب چینش پایه های تغذیه و سایر پین های مورد نیاز جهت پروگرام در هر میکرو سیگنالهای SPI را تولید و توسط آن دستور خواندن AVR Signature Bytes را بدهید. تا نوع میکرو مشخص شود. این روند باید باسرعت و دقت بالا انجام شود که عملا کامپیوتر احساس تاخیر در روند ارتباط و پاسخ گرفتن از میکرو نشود!!!
        تمام سختی کار در همین جا است و شاید سایر تولید کنندگان این مشکل را حل میکردند تولیدات خود را همچون پروگرامر سانا عرضه میکردند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lachini
          ...
          با عنوان : خلاص شدن از شر فیوزبیت ها در BASCOM
          که لینک آن در زیر است :
          http://avr64.com/bascom-fusebits.php

...
          آقا یه سوال:
          چجوری میشه با کدویژن و یا اتمل استدیو این کار رو کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
          من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
          !Electronic On! Programming On
          هوشمندانه سوال بپرسیم!
          http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

در رابطه با پروگرام مستقیم فیوز بیت ها باید گفت که بسکام همیشه راه ها را ساده کرده ولی این بدان معنی نیست که در سایر کمپایلرها ممکن نباشد.
            اگر از کدویژن استفاده میکند و در تنظیمات پروژه Configure project در تب After Build منوی Action را به Program the Chip تغییر دهید. خواهید دید که تنظیمات فیوز بیت در اختیار شما قرار خواهد گرفت. از این به بعد همراه با پروگرام شدن میکرو فیوز بیت ها هم تنظیم میشوند.

در رابطه با Atmel Studio و هر محیط IDE دیگری که از AVR-GCC پشتیبانی میکند. اینکار براحتی قابل انجام است و صد البته با کارایی بسیار بالاتر، شما با استفاده از فایل make و نوشتن دستورات لازم علاوه برای کمپایل برنامه میتوانید فیوز بیت ها را نیز تعریف کنید تا همزمان پروگرام میکرو فیوز بیت ها هم صورت گیرد. البته میتوانید پا را فراتر گذاشته و نوع میکرو را نیز به انتخاب استفاده کننده بگذارید و make طوری نوشته شود که با توجه به نوع میکرو انتخابی روش و فایل های زمان کمپایل را به همراه فیوز بیت ها را در بهترین حالت تنظیم کند.

و صد البته که حتما پروگرامر باید استاندارد و مورد پشتیبانی مستقیم نرم افزارهای فوق باشد.

دیدگاه

خیلی ممنون از توضیحاتتون
              الان یک پروگرامر MKII مال یکی از دوستانمه داده براش ZIF سوکت بزارم
              الان میخوام یک چیز ساده برای این بزارم که خرج زیادی نبره، خودش اینطور خواسته
              من هر پروگرامری دیدم قسمت ISP 8 پد یا سیم داره، اما MKII فقط 6 تاست
              الان این باید از همین 6 تا برای زیف سوکت استفاده کنم؟
              مثل پروگرامرهای دیگه به پایه های زیف سوکت وصل کنم؟ فرقی با هم ندارند؟ از نظر تعدا پد که فرق دارند و نمیدونم دلیلش چیه
              ان شاا... از پروگرامر سا نا هم استفاده میکنم اگر خوب باشه دیگه مشکلات ندارم و راحت میشه کار پروگرام کردن...

راستی دوستان کسی مدار صفحه قبل رو نداره؟ اگر هم عکس یا شماتیک هم باشه بازم خوبه

دیدگاه

کلا در حالت ISP شما به 6 سیگنال نیاز دارید (mosi-miso-sck-reset-vcc-gnd) در پروگرامر MKII همه آنها موجود است. اما در سایر پروگرامرها که از کانکتور 10 پین استفاده شده چند پین اضافه موجود هست که معمولا آزاد و یا به gnd , vcc متصل میشوند.
                برای مشاهده نحوه سیگنال بندی عبارت زیر را در گوگل سرچ کنید :
                isp header pinout

دیدگاه

سلام
                  خیلی ممنون
                  من طبق اون هدر مربوط به isb تبدیل رو طراحی کردم اما مشکل داره و وقتی هر نوع آی سی رو روی زیف سوکت میزارم پروگرامر خاموش میشه و ارتباطش با کامپیوتر خاموش میشه
                  اینم bcb :

ممنون میشم اگر مشکلی داره راهنمایی کنید.

دیدگاه

در سایت زیر نحوه اتصالات با نقشه شماتیک و PCB و حتی تصویر مدار موجود هست :
                    http://bascom.at.ua/publ/zif_avr_3_v_odnom_usb_asp_avrdoper_prottoss/1-1-0-68

این هم تصویر محل قرارگیری قطعات بر روی زیف :

همینطور میتوانید از عکس زیر و نحوه قرارگیری میکروها متوجه سیم بندی بین پایه های زیف سوکت شوید :

البته این تصویر مربوط سایتی است که قیمت فروش این تبدیل را ده هزار تومان اعلام کرده!

و در نهایت از راهنمای پروگرامرهای موجود در اینترنت منجمله پروگرامر فروشگاه سایت و یا سایر فروشگاه ها به نحوه سیم بندی پی ببرید.

دیدگاه

خیلی ممنون ازتون مهندس
                      من از روی زیف سوکت پروگرامر usbasp اینو طراحی و برد رو زدم و طریقه قرار دادن میکرو روی زیف سوکتش طقریبا مثل پروگرامر stk500 هستش
                      این عکس طریقه قرار دادنش :

اگر وقت دارید یک نگاه به pcb بندازید ببینید اشتباهی درش هست ممنون میشم راهنمایی کنید،
                      اون پروگرامر usbasb هم که نحوه اتصال zif از روش طراحی کردم هم خیلی هادرست کردن و جواب گرفتن بدون مشکل

دیدگاه

به نظر من همان بردی را که تصویر آن قرار داده شد را به قیمت 10 هزار تومان خرید کنید. هم از نظر قیمت به نفع شما است و هم زمان.
                        ابعاد نقشه شما بزرگتر از تصویر فوق شده و در ثانی با هزینه خرید قطعات و چاپ مدار بازهم خرید برد آماده بهتر است چون برد شما قاعدتا نه چاپ سبز و نه راهنما خواهد داشت.
                        وقت هم که طلا است. زمان مورد نیاز برای طراحی و عیب یابی، آنهم صرفا برای یک برد تبدیل منطقی نیست.
                        در نهایت هم میتوانید اگر علاقه به داشتن نحوه سیم بندی دقیق داشته باشید از برد خریداری شده نمونه برداری کنید.
                        درنهایت این تصویر را مشاهده کنید پشت برد یک پروگرامر هست که از زیف هم استفاده کرده :

تصویر روی برد البته تمامی تصاویر مربوط به گهی فروش در ایسام هست :

دیدگاه

بله حق با شماست
                          ولی خب هم به فکر گشتن برای خرید تبدیل نبودم و گفتم شاید این تبدیل اماده اش وجود نداشته باشه و هم زیف سوکت داشتم و برد رو طراحی کردم
                          پروگرامر هم مال خودم نیست مال یکی از دوستانه و میخواد بفروشه پروگرامر رو
                          تو شهر ما هم بیشتر دانشجوها و کسانی که با برنامه نویسی کار میکنند اصلا نمیدونند isp چیه!! (تجربه برخورد با اونا)
                          به نظر خودم وقتی میکرو به زیف سوکت وصل میکنم تغذیه پروگرامر به میکرو میره و مال پروگرامر قطع میشه! (یعنی تغذیه ای که از usb به پروگرامر وصله به میکرو میره یا حال نصف میشه یا اینکه کلا قطع میشه) حالا این مشکل چه جوری حل میشه نمیدونم
                          حالا اگر مشکل حل نشه پروگرامر بر میگردونم بهش میگم بهش تبدیل براش بخر

دیدگاه

...(یعنی تغذیه ای که از usb به پروگرامر وصله به میکرو میره یا حال نصف میشه یا اینکه کلا قطع میشه) حالا این مشکل چه جوری حل میشه نمیدونم
                            حالا اگر مشکل حل نشه پروگرامر بر میگردونم بهش میگم بهش تبدیل براش بخر
                            پروگرامر mk2 (اورجینال ) به میکرو تغذیه نمیده اصلا...
                            اون پین های vcc و gnd پروگرامر، برای اینه که پروگرامر ولتاژ میکروی هدف رو بفهمه.
                            باید یه منبع تغذیه ی جدا برای برد بزارید.
                            1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
                            من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
                            !Electronic On! Programming On
                            هوشمندانه سوال بپرسیم!
                            http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahan.Rafiee
                              پروگرامر mk2 (اورجینال ) به میکرو تغذیه نمیده اصلا...
                              اون پین های vcc و gnd پروگرامر، برای اینه که پروگرامر ولتاژ میکروی هدف رو بفهمه.
                              باید یه منبع تغذیه ی جدا برای برد بزارید.
                              خیلی ممنون از راهنماییهاتون
                              یعنی باید اینکه من اومدم vcc و gnd پروگرامر رو برای زیف سوکت سیم کشی کردم درسته، ولی باید بجز اون از یک منبع دیگه مثلا یک آداپتور 5 ولت 1 آمپر هم به vcc و gnd زیف سوکت وصل کنم درسته؟
                              اون قسمت vcc و gnd پروگرامر وقتی با مولتی متر اندازه میگیرم 5 ولت هستش
                              و اینکه پروگرامر رو جعبش سایت avrmkii.tk زده که ایرانی این سایت، پروگرامر هم از روبو ای کی یو خریداری کرده

دیدگاه

....و اینکه پروگرامر رو جعبش سایت avrmkii.tk زده که ایرانی این سایت، پروگرامر هم از روبو ای کی یو خریداری کرده
                                همیشه بهترین کار این هست که با سازنده تماس بگیرید. البته همانطور که در تصویر برد تبدیل برایتان ارسال کردم دقت کنید این تبدیل نیز مربوط همان شرکت avrmkii.tk است. که هیچ محلی برای اتصال تغذیه در آن وجود ندارد و مستقیما به پروگرامر متصل میشود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X