اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یه تحلیل مسخره در مورد کریستال

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یه تحلیل مسخره در مورد کریستال

یک نکته ای که وجود داره اینه که اگه شما کریستال را تا حد زیادی گرم کنید (برای لحیم کاری بدنه) کریستال (لایه شیشه ای درون قطعه) آسیب می بینه

البته شاید تاثیر زیادی در نویز نداشته باشه ولی اتصالش به GND در فرکانسهای بالا خالی از لطف نیست :smile:
    بهترین روش اتصال بدون لحیم کاری هست مثل این شکل:

موفق باشید
    امام علی (علیه السلام) : الزکات العلم نشرهُ/ زکات علم نشر آن است

دیدگاه

درود دوستان
      ببخشید آقای صرامی
      یه سوال
      گفته من رو تایید میکنید یا تکذیب ؟؟ میشه ؟؟ تجربه خودمه ... نمیدونم حالا شاید اشتباه کردم ولی دیگه با کریستال کار نمی کردند !!!
      نوشته اصلی توسط سامان اسدی
      من دقیقا این کار رو کردم مدار اسیلاتور کریستالی خود میکرو سوخت و دیگه با کریستال خارجی راه اندازی نمیشه !!!
      ولی میشد فیوز بیت رو برگردونی !!! ولی دیگه با کریستال کار نمیکرد !!!
      دوستان
      هیچ وقت بدنه خود کریستال رو زمین نکنید زیرا مدار اسیلاتور کریستالی میکرو میسوزه و دیگه کار نمیکنه !!! میتوانید امتحان کنید!!!
      من این مطلب رو نمیدونستم و این باعث شد که دوتا از میکروکنترلرها دیگه نتوانم با کریستال خارجی کار کنم!!!
      روی مادر برد کامپیوتر هم که نگاه کردم دیدم کریستال ساعت رو روی صفحه مسی لحیمش کردند ولی اون بدنه به هیچ جا وصل نیست !!!
      [b]چگونه همه پایه های میکروکنترلر AVR را PWM کنیم؟
      معرفی نرم افزارEasy 7segment (برای راه اندازی آسانتر 7segment )
      معرفی نرم افزار Codewizard PWM
      با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Abbas Sarami
        یک نکته ای که وجود داره اینه که اگه شما کریستال را تا حد زیادی گرم کنید (برای لحیم کاری بدنه) کریستال (لایه شیشه ای درون قطعه) آسیب می بینه
        ...
        لایه شیشه ای!؟
        ما هیچ لایه ای نداریم. و همچنین شیشه هم نیست. اگه منظورت اون ورق شفاف هستش که در بعضی نوع ها به شکل دیاپازون هستش، اون یه ورق کوارتز هستش.

...البته شاید تاثیر زیادی در نویز نداشته باشه ولی اتصالش به GND در فرکانسهای بالا خالی از لطف نیست :smile:
        ...
        بعضی نوسانسازهای کوارتز(کریستال) مثل کریستال ساعت(RTC) که شکلش رو هم بالا گذاشتی رو همیشه زمین میکنن. جالب اینجاست که توی کریستال های فرکانس بالاتر این موضوع به ندرت دیده میشه(تا حدودا 20MHz). قلب مدارات دیجیتال نوسانساز ها هستن. اگه دقت بهتر خواستید یا خواستید با فرکانس های بالاتر کار کنید که دیگه کلا بهتره(یا شایدم مجبورید) از یه اوسیلاتور کریستالی استفاده کنید. اکثر MPUها و MCUها واسه فرکانس های بالاتر PLL دارن که با یه کریستال فرکانس پایین کارشون راه میفته.
        بهترین روش اتصال بدون لحیم کاری هست مثل این شکل:
        +1

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus

به عنوان مثال شما خودتون تا حالا دیدید کریستال 3 تا پایه داشته باشه ؟ من که ندیدم !!! به جز اینها !!!! :

خودتونم میگید رزوناتور. این قطعه بر اساس ساختارش نیاز به 3 پایه داره و هیچ کدوم از پایه هاش زمین نشده. و پینی که به زمین متصل میشه در اصل خازن های داخلی رو زمین میکنه نه بدنه کریستال رو

دیدگاه

خودتونم میگید رزوناتور. این قطعه بر اساس ساختارش نیاز به 3 پایه داره و هیچ کدوم از پایه هاش زمین نشده.
            یا ابولفضل !!!!!!!!!!!
            تو رو به خدا این حرف ها رو هر جایی نزنید برای خودتون میگم خوبیت نداره
            لااقل قبل این که این حرفو بزنید یه سرچ میکردید توی گوگل بعد میدید که مدل های 3 پایه رزوناتور عکس هاش خیلی کمتر از 2 پایه هست
            https://www.google.com/search?q=crystal+resonator&biw=1366&bih=68 1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=iKa QVM6ZB9fbauehgXA&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ

https://www.google.com/search?q=crystal+resonator&biw=1366&bih=68 1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=iKa QVM6ZB9fbauehgXA&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm =isch&q=ceramic+resonator

یا مثلا میرفتید به ویکیپدیا میدید که تو مدخل کریستال ها عکس از کریستال رزوناتور 2 پایه و اوسیلاتور کریستال 4 پایه گذاشتند
            http://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_oscillator

یا مدخل رزوناتور هارو باز میکردید میدیدید نوشته اگر احیانا خدایی ناکرده پایه گراند داشتند وصل کنید
            http://en.wikipedia.org/wiki/Ceramic_resonator#Packages
            پس این که بگیم به خاطر ساختارش 3 پایه داره صحیح نیست اگر بود همیشه باید 3 تا پایه حداقل میداشت
            احتمالا شما رزوناتور رو با اسیلاتور اشتباه گرفتید که گفتید به خاطر ساختارشون احتیاج به 3 پایه دارند و...

اصلا چرا راه دور بریم اولین پستی که توی این تاپیک دادم رو با هم مرور میکنیم یه بار دیگه (اپلیکیشن نوت ATMEL)
            Connect the external capacitors needed for the crystal and the ceramic resonator operationas well as the crystal housing to the ground plane

ببینید وقتی یکی میاد یه چیزی مینویسه کسی زحمت خوندنشم نمیکشه همینه دیگه . ترجمه ی دست و پا شکستش میشه این اگه اشتباه هست تصحیح کنند دوستان :
            خازن های خارجی مورد نیاز برای کریستال یا رزوناتور سرامیکی رو متصل کنید به گراند به همان ترتیبی که بدنه کریستال رو به گراند پلین متصل میکنید.

با فونت درشت مینویسم : crystal housing تا جایی که سوادم قد میده Housing اینجا معنی بدنه میده یکی بیاد از خودش سوال کنه چرا ننوشته پین !!!!! اگه قرار هست پایه ای به گراند وصل بشه اسمش پین هست نه بدنه یا Housing!!!
            دوستان حتی عکس هم از گراند کردن بدنه به این شیوه قرار دادند و مشخص هست به پلیگان بزرگی هم متصل هست که احتمالا همون گراند هست
            پس همون طور که قبلا گفتم این که بگیم نه اصلا این کار صحیح نیست خودش به نوعی اشتباه دیگه هست و این که بگیم همیشه این کار انجام شه مجددا اشتباه بزرگتری هست.
            از منبر میام پایین میکروفن رو میدیم به باقی دوستان . :mrgreen: :mrgreen:
            من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

درود دوستان
              این حرف تایید میشه یا رد ؟؟
              من دقیقا این کار رو کردم مدار اسیلاتور کریستالی خود میکرو سوخت و دیگه با کریستال خارجی راه اندازی نمیشه !!!
              ولی میشد فیوز بیت رو برگردونی !!! ولی دیگه با کریستال کار نمیکرد !!!
              دوستان
              هیچ وقت بدنه خود کریستال رو زمین نکنید زیرا مدار اسیلاتور کریستالی میکرو میسوزه و دیگه کار نمیکنه !!! میتوانید امتحان کنید!!!
              من این مطلب رو نمیدونستم و این باعث شد که دوتا از میکروکنترلرها دیگه نتوانم با کریستال خارجی کار کنم!!!
              روی مادر برد کامپیوتر هم که نگاه کردم دیدم کریستال ساعت رو روی صفحه مسی لحیمش کردند ولی اون بدنه به هیچ جا وصل نیست !!!
              با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

من هیچ اطلاعی در مورد سوال شما ندارم و در مورد اون حالت خاص هیچ پیشنهادی ندارم ولی یه تحلیل میتونم بکنم برای اتفاقی که شاید شاید افتاده باشه
                کریستال یه قطعه پیزوالکتریک هست (همچنین یه قطعه الکترو مکانیکی) و در صورت وارد اومد شوک (حرارتی ,ضربه ای و...) این دسته مواد میتونن ولتاژهای بسیار بالای لحظه ای ایجاد کنند (مثل جرقه زن فندک های غیر سنگی) که برای نابود کردن خیلی از قطعات که به ESD و چیزایی شبیه این حساسند میتونه مضر باشه
                در ضمن شما در مورد نحوه ی زمین کردنتون هم توضیحی ندادید اون هم میتونه استرس های زیادی رو به قطعه وارد کرده باشه
                من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus
                  من هیچ اطلاعی در مورد سوال شما ندارم و در مورد اون حالت خاص هیچ پیشنهادی ندارم ولی یه تحلیل میتونم بکنم برای اتفاقی که شاید شاید افتاده باشه
                  کریستال یه قطعه پیزوالکتریک هست (همچنین یه قطعه الکترو مکانیکی) و در صورت وارد اومد شوک (حرارتی ,ضربه ای و...) این دسته مواد میتونن ولتاژهای بسیار بالای لحظه ای ایجاد کنند (مثل جرقه زن فندک های غیر سنگی) که برای نابود کردن خیلی از قطعات که به ESD و چیزایی شبیه این حساسند میتونه مضر باشه
                  در ضمن شما در مورد نحوه ی زمین کردنتون هم توضیحی ندادید اون هم میتونه استرس های زیادی رو به قطعه وارد کرده باشه
                  ببین دوست خوبم
                  من دوتا از میکرو هام اینجوری شده ...
                  پس اتفاقی نمیشه بگی ...
                  کریستال و میکرو ها سالم هستند ...
                  ولی میکرو ها دیگه نمیتوانند با کریستال خارجی کار کنند ...
                  من اومدم فقط بدنه کریستال رو زمین کردم ... بعد تا تغذیه به مدار وصلش کردم دیدم کار نمیکنه ...
                  یه برنامه ساده نوشتم ... دیدم کار نمیکنه ...
                  با اسیلاتور داخلی تست کردم برنامه درست بود ... ولی تا فیوز بیت رو میگذاشتم روی کریستال خارجی دیگه کار نمیکرد ...
                  پیش خودم گفتم شاید برای زمین کردن بدنه کریستال باشه ...
                  زمین را از بدنه کریستال قطع کردم و میکرویی که دیگه با کریستال کار نمیکرد را با یک میکروی نو دیگری عوض کردم راه افتاد !!! :angry: :angry:
                  این کار رو برای دو بار انجام دادم!!!
                  نمیدونم .... شاید اتفاقی باشه ... ولی اگر اتفاقی باشه چرا برای دو میکرو این اتفاق افتاد ؟؟؟ پس اتفاقی نبوده ...
                  با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

من دوتا از میکرو هام اینجوری شده ...
                    پس اتفاقی نمیشه بگی ...
                    من هیچ اطلاعی در مورد سوال شما ندارم و در مورد اون حالت خاص هیچ پیشنهادی ندارم ولی یه تحلیل میتونم بکنم

حرفتون کاملا صحیحه
                    همون طور که گفتم در مورد این اتفاق تجربه ای ندارم که بخوام چیزی بگم تنها چیزی که به ذهنم رسید اون مطلبی بود که عرض کردم
                    وگرنه منم بدم نمیاد هم تجربه خودم بیشتر بشه هم بتونم به کسی کمک کنم و دریغ کنم . مسلما اتفاقی نیست
                    ولی اینکه بگیم به خاطر اون مساله بوده هم زیاد نمیتونه منطقی باشه
                    از لحاظ الکتریکی کریستال هایی که برای میکرو میزاریم بدنشون به پایه هاشون وصل نیست که بخواد با گراند شدن آسیبی به قطعه های دیگه برسونه
                    فردا سر فرصت باید بشینیم مدار قسمت ورودی کریستال میکرو رو نگاه کنیم ببینیم ربطی داره یا نه
                    ولی در مورد این که مشکل شما به خاطر اون بوده یا نه به نظرم 10000 تا چیزه دیگه بوده که میتونسته تاثیر داشته باشه
                    برای بار 1000 ام هم دارم این رو مینویسم اون مطلب بالا از اپلیکیشن نوت اتمل بود شما اگه با میکرو اتمل کار کرده باشید اون مطلب شامل حال شما هم میشه
                    که میتونید بدنه رو گراند کنید پس نمیتونه از اون باشه در غیر اینصورت یا اون رو نمینوشت یا تذکر میداد(احتمالا چون نوع میکرو رو چک نکردم )
                    منظور من هم از نحوه گراند کردن نحوه لحیم کردن کریستال به گراند بود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus

حرفتون کاملا صحیحه
                      همون طور که گفتم در مورد این اتفاق تجربه ای ندارم که بخوام چیزی بگم تنها چیزی که به ذهنم رسید اون مطلبی بود که عرض کردم
                      وگرنه منم بدم نمیاد هم تجربه خودم بیشتر بشه هم بتونم به کسی کمک کنم و دریغ کنم . مسلما اتفاقی نیست
                      ولی اینکه بگیم به خاطر اون مساله بوده هم زیاد نمیتونه منطقی باشه
                      از لحاظ الکتریکی کریستال هایی که برای میکرو میزاریم بدنشون به پایه هاشون وصل نیست که بخواد با گراند شدن آسیبی به قطعه های دیگه برسونه
                      فردا سر فرصت باید بشینیم مدار قسمت ورودی کریستال میکرو رو نگاه کنیم ببینیم ربطی داره یا نه
                      ولی در مورد این که مشکل شما به خاطر اون بوده یا نه به نظرم 10000 تا چیزه دیگه بوده که میتونسته تاثیر داشته باشه
                      برای بار 1000 ام هم دارم این رو مینویسم اون مطلب بالا از اپلیکیشن نوت اتمل بود شما اگه با میکرو اتمل کار کرده باشید اون مطلب شامل حال شما هم میشه
                      که میتونید بدنه رو گراند کنید پس نمیتونه از اون باشه در غیر اینصورت یا اون رو نمینوشت یا تذکر میداد(احتمالا چون نوع میکرو رو چک نکردم )
                      منظور من هم از نحوه گراند کردن نحوه لحیم کردن کریستال به گراند بود
                      من اون قسمت ته کریستال رو لحیم کردم ... ولی جالب اینجا بود که بعد از این همه بلایا :mrgreen: کریستال باز هم کار میکرد !!!!
                      پس ضربه جدی ندیده ...
                      میکرو ها هم چون از نوع SMD بودن دیگه حوصله برداشتن و زدن نداشتم ... دیگه ریسک نکردم ...
                      مزاحم خوابتون نمیشم ...
                      از اینکه وقتتون رو در اختیارمون قرار دادید بسیار سپاسگذارم @};-
                      شبتون خوش و موفق باشید
                      با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

ولی جالبی اینجا بود که بعد از این همه بلایا :mrgreen: کریستال باز هم کار میکرد !!!!
                        کریستال چیزی توش نداره که بخواد بسوزه یا کار نکنه توش سنگ معدنی کریستال کوارتز هست
                        حرارت یا ضریه شدید باعث تغیر در فرکانس کاری اون میشه اگه خیلی شدید باشه ممکنه آسیب طوری باشه که دیگه کار نکنه

آقای اسدی عزیز شما و باقی دوستان بسیار بسیار در گذشته و حال لطف داشتید به امثال من و من فقط دارم جبران زحمات میکنم
                        وقت خواب گذشته دیگه :biggrin: :!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Rohalamin
                          لایه شیشه ای!؟
                          ما هیچ لایه ای نداریم. و همچنین شیشه هم نیست. اگه منظورت اون ورق شفاف هستش که در بعضی نوع ها به شکل دیاپازون هستش، اون یه ورق کوارتز هستش.
                          شاید عدم نوشتن کلمه "شکل" شما را دچار برداشت اشتباه کرد
                          توی تصاویری که گذاشتم یک لایه شیشه ای [glow=red,2,300]شکل[/glow] ، که همون لایه کوارتز هست کاملاً مشخصه
                          برای دوستانی که می خواهند مطالعه ی بیشتری در این زمینه داشته باشند به لینک زیر مراجعه کنند (بخش Crystal structures and materials)
                          http://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_oscillator

در بعضی مدارات (اغلب نظامی) شاید دیده باشید برای اتصال بدنه کریستال به زمین از یک عدد گیره مسی استفاده میشه (متاسفانه تصویری ازش در دسترسم نیست :NO

شاید هم دیده باشید کریسال هایی که بدنشون را لحیم میکنند از نوع بلند و سطح فوقانی اون لحیم میشه (که بازهم توصیه نمیشه)

موفق باشید

دیدگاه

در بعضی مدارات (اغلب نظامی) شاید دیده باشید برای اتصال بدنه کریستال به زمین از یک عدد گیره مسی استفاده میشه (متاسفانه تصویری ازش در دسترسم نیست :NO
                            شکل گیره چجوری بود ؟؟ مخصوص کریستال بود یا از همین سوسماری معمولی هااااا ؟؟؟
                            با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : یه تحلیل مسخره در مورد کریستال

ببخشید آقای صرامی
                              یه سوال
                              گفته من رو تایید میکنید یا تکذیب ؟؟ میشه ؟؟ تجربه خودمه ... نمیدونم حالا شاید اشتباه کردم ولی دیگه با کریستال کار نمی کردند !!!
                              فکر نکنم زمین کردن بدنه کریستال بتونه واحد اسیلاتور میکرو را بسوزونه :-? ، ممکنه عاملی به غیر از این مورد باعث شده میکرو کار نکنه (مثلاً ESD)
                              شکل گیره چجوری بود ؟؟ مخصوص کریستال بود یا از همین سوسماری معمولی هااااا ؟؟؟
                              خیر ؛ قطعه ای U شکل مسی که به Ground متصل است

اضافه شده در تاریخ :
                              به تصویر زیر توجه کنید
                              نمونه ای دیگه از اتصال بدنه کریستال به زمین

موفق باشید

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : یه تحلیل مسخره در مورد کریستال

فکر نکنم زمین کردن بدنه کریستال بتونه واحد اسیلاتور میکرو را بسوزونه :-? ، ممکنه عاملی به غیر از این مورد باعث شده میکرو کار نکنه (مثلاً ESD)خیر ؛ قطعه ای U شکل مسی که به Ground متصل است

اضافه شده در تاریخ :
                                به تصویر زیر توجه کنید
                                نمونه ای دیگه از اتصال بدنه کریستال به زمین

موفق باشید
                                خیلی ممنون دوست خوبم
                                روم به دیوار ESD چیه ؟؟
                                میکروها سالم هستند ولی دیگه با کریستال کار نمیکنند ... حتی میشه فیوزبیتها رو برگردوند ولی دیگه با کریستال کار نمیکردند !!!
                                کریستال هم تستش کردم سالم بوده
                                با من بیشتر آشنا شوید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X