اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طرز کار دیمر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طرز کار دیمر

سلام دوستان میشه یکم دربارهی کارکرد دیمر توضیح بدین تنها چیزی که ازش میدونم اینه که باهاش میشه میزان نور لامپ و دور موتور رو کنترل کرد یه سری شماتیک دیدم و یه سری سوال دارم مدار قبل میکرو که به برق شهر وصله و توسط یک اپتوکوپلر بامیکرو ارتباط داره چه کاری انجام میده و ترایاک چگونه عمل میکنه وچگونه میزان نور یا دور موتور کنترل میکنه ویه چیز دیگه که دیدم ترایاک توسط یک ترانزیستور pnp به پایه oc1a وصل شده پس احتمالا ترایاک با لبه پایین رونده و موج ایجاد شده از پایه کار میکنه و تو پروتئوس تست کردم با بالا بردن فرکانس سرعت موتور کم میشد و با پایین اوردنش زیاد. با تشکر شرمنده سرتونو درد اوردم :nerd:
    سقراط : دانش من بدانجایی رسید که فهمیدم هیچ نمیدانم.

پاسخ : طرز کار دیمر

سلام
    اگه یه سرچ توی همین eca بزنید ده تا مطلب درباره دیمر میاره که تقریبا جواب همه سوالاتون اونجا هست
    مدارهای زیادی هم هست که کار دیمر رو انجام میدن پس مداری که ازش سوال دارید رو بزارید
    1-اپتوکوپلر برای ایزوله کردن مدار قدرت از مدار میکرو کنترلر هست و کارش (بسته به شماتیک مدارتون داره)آشکار کردن عبور از صفر ولتاژ سینوسی هست تا اغاز هر سیکل رو میکرو بفهمه
    2-ترایک هم اینجوری کار میکنهhttp://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%...8C%D8%A7%DA%A9
    طرز برش سیگنال هم نشون داده
    3-میزان نور یا دور متور رو هم با کم و زیاد کردن ولتاژ موثری که به بار میرسه کنترل می کنه(مساحت زیر سطح موج)
    میشه گفت میزان توان ای که به بار میرسه رو کنترل میکنه
    4-خود ترایاک بسته به این که موج در کجا قرار داره هم با مثبت تریگ میشه هم با منفی.
    5-طرز کار مدار هم اینجوری که اول میکرو لحظه اغاز هر نیم سیکل برق شهر رو پیدا میکنه(توسط اپتوکوپلر) سپس از لحظه عبور از صفر موج صبر میکنه تا زمان تریگ برسه(که زمان تریگ توسط کاربر یا هر چیزی دیگه مشخص میشه)که این زمان بندی توسط تایمر انجام میشه
    زمان تریگ که رسید یک ولتاز به گیت ترایاک میده تا ترایاک روشن میشه وترایاک تا انتهای نیم سیکل روشن باقی می ماند سپس خود به خود خاموش میسه بعد نیم سیکل و سیکل های بعدی هم همین جوری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa moradmoghadam
      آشکار کردن عبور از صفر ولتاژ سینوسی هست تا اغاز هر سیکل رو میکرو بفهمه
      میشه در این باره توضیح بدین
      با تشکر :read:

دیدگاه

سلام دوستان کسی دیمر تو پروتوس ک جواب بده نداره؟؟ :read: :read:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sajad12365
          میشه در این باره توضیح بدین
          با تشکر :read:
          مدار آشکار کردن عبور از صفر ولتاژ سینوسی در واقع یه مدار تبدیل موج سینوسی برق شهر به موج مربعی با مقادیر صفر و یک که توسط یک اپتو کوپلر و ولتاژ 5ولت به میکرو اعمال میشه و میکرو میتونه از طریق لبه بارونده اغاز هر سیکل رو بفهمه
          نوشته اصلی توسط Nourbakhsh Rad
          من برای قسمت " آشکار ساز گذر از صفر " از این مدار استفاده کردم که مختصر و مفیده و خوب هم جواب میده، شما اجباری ندارید که از این استفاده کنید، هر چی که میخواد باشه، فقط باید در تمامی گذر از صفرها لبه بالا رونده داشته باشه، در غیر اینصورت، باید تنظیمات اینتراپت رو اصلاح کنید :

دیدگاه

فکر کنم زمانی که ولتاژ ac از صفر به ولتاژنامی خودش میرسه در خروجی اپتوکوپلر یک بار روشن میشه وتا به صفررسیدن ولتاژ به صورت روشن باقی میمونه
            البته اگه دوستان ما رو راهنمایی کنن بهتر میشه منظور این که با کمک دوستان یه دیمر پیاده سازی کنیم البته بحث ساخت دیمر نیست منظور از این کار یادگیری جزئیات مدار های دخیل دراین پروژه هست وتحلیل وروش برنامه نویسی اون به این امید که به دانشمون افزوده بشه و در طراحی مدار های دیگر استفاده بشه
            با تشکر

اضافه شده در تاریخ :
            سلام کسی نیست ما رو راهنمایی کنه
            :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

دیدگاه

اما توضیح نقشه مدار : برق شهر توسط پل دیود BR1 یکسو میشود، سپس به دو انشعاب تقسیم میگردد. یک مسیر توسط مقاومتآ‌های R5, R6 ولتاژ کاهش داده میشود و پس از عبور از دیود D1 به خازن C2 داده میشود تا این ولتاژ صاف گردد و قابل استفاده توسط ترانزیستورهای Q2 , Q3 و ورودی اپتوکوپلر U1 شود. دقت کنید در صورت درست کار کردن این بخش از مدار آشکارساز عبور از صفر ولتاژ تامین شده ( ولتاژ دو سر خازن C2 ) در حدود 7.3 ولت خواهد بود.
              اخطار ! بدلیل اینکه در این مدار از ولتاژ برق شهر (220 ولت) استفاده شده لذا حتما نکات ایمنی مربوط یه ایزولاسیون رعایت گردد.

انشعاب دوم ولتاژ یکسو شده برق شهر از طریق مدار تقسیم ولتاژ شامل مقاومتآ‌های R7 , R8 , R9 کاهش پیدا کرده و به بیس ترانزیستور Q2 اعمال میشود. در زمانیکه ولتاژ ورودی در حال گذر از سطخ صفر است بر روی بیس ترانزیستور Q2 ولتاژی وجود ندارد در نتیجه این ترانزیستور خاموش خواهد بود و باعث میگردد تا پالسی بر روی کلکتور آن تولید شود. این پالس به بیس ترانزیستور Q3 اعمال میشود و ترانزیستور فوق روشن میشود و باعث روشن شدن LED درون اپتوکوپلر میگردد. و نور این LED ، بیس ترانزیستور داخلی اپتوکوپلر را تحریک میکند و این ترانزیستور را روشن میکند. با روشن شدن این ترانزیستور ولتاژ کلکتور آن کاهش یافته و باعث خاموش شدن ترانزیستور Q4 خواهد شد، با خاموش شدن Q4 پالس مثبتی بر روی کلکتور آن ظاهر میشود که جهت تولید وقفه به میکروکنترلر داده میشود. در سایر زمانها که ولتاژ برق شهر از سطح صفر عبور نکرده روال فوق دقیقا معکوس خواهد بود و بعلت روشن بودن ترانزیستور Q4 ولتاژ کلکتور آن صفر است و پالس نداریم.
              در بخش خروجی نیز میکرو کنترلر با صفر کردن پین 1 از پورت B ترانزیستور Q1 را روشن میکند و باعث تحریک شدن گیت ترایاک خواهد شد. و ولتاژ ورودی برق شهر به بار منتقل میگردد و با صفر شدن ولتاژ ورودی ترایاک خاموش میگردد تا مجددا توسط میکروکنترلر فعال شود.
              خودم فهمیدم چی شد
              با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X