اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می کنید؟ {نظر سنجی و تبادل نظر}

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می کنید؟ {نظر سنجی و تبادل نظر}

نوشته اصلی توسط مهدی رهی
    نه دقیقا اینطور نیست
    اعداد روی مقاومت های smd از لحاظ تعداد متغیره که با توجه به تعدادش نحوه خوندنشون هم متفاوت میشه
    این نوع قطعات smd که چیزی روشون نیست رو باید روی رول قطعاتش موقع خرید مقدارشون و نوع قطعه که خازنه یا سلفه و... رو نوشت مثلا cap 22p
    و اگر به دلایلی با هم قاطی بشن تنها راهش استفاده از مولتی متر و تست هر قطعه هستش برای همین بهتره که همیشه به صورت رول نگهشون دارین یا توی جعبه های نگه دارنده قطعات smd نگهشون دارین
    ممنون
    منظور من این بود که موقع مهندسی معکوس یک مدار به قطعاتی از نوع SMD رو به رو می شویم که اطلاعاتی از اون ها رو نداریم. لطفا روش هایی برای فهمیدن مقدار اون ها با حد بالای دقت معرفی کنید.

نوشته اصلی توسط matin.salehian
    من خیلی علاقه دارم با این نوع میکرو کنترلر ها کار کنم ولی چون لحیم کاریشون سخته و بلد نیستم با پروتئوس میکرو های smd رو بسازم ازشون استفاده نمیکنم
    اگر کسی یادم بده چطور توی پروتئوس قطعه بسازم شروع میکنم به کار با این میکرو ها
    در نرم افزار Proteus و در بخش رسم تخته مدار چاپی(ARES) با نوشتن کلمه TQFP می تونید به میکروکنترلرهای SMD دسترسی داشته باشید. و اگر نیاز به ویرایش اون ها داشتید پس از اینکه اون رو وارد صفحه کردید روی اون راست کلیک کنید و گزینه ی Decompose Tagged Objects را انتخاب کنید.

اضافه شده در تاریخ :
    نوشته اصلی توسط ircaspianhero
    ممنون دوست عزیز:من هیتر ندارم و میخوام از هویه استفاده کنم! 805 را نمیشه با هویه پد هاش را وصل کرد؟ سخته؟
    مثلا روی یک برد بر اساس 805 تعبیه شده است قطعات ! ایا میشه به جاش 1206 گذاشت؟ برای مقاومت و.. مثلا!
    راستی ای سی مگا32 smd را چطور پراگرام می کنند !! پایه ها را نگاه کنید!! چی به چی هست؟

سپاس
    شما باید برگه اطلاعاتی این قطعه رو دریافت کنید و پایه هایی که برای ریختن برنامه توی این میکرو استفاده میشه مثل MISO و MOSI و SCK و.... را پیدا کنید سپس برنامه را روی آن بریزید.
    جدیدترین ویرایش توسط فکر; ۲۲:۵۱ ۱۳۹۵/۰۷/۲۲.

دیدگاه

شما باید برگه اطلاعاتی این قطعه رو دریافت کنید و پایه هایی که برای ریختن برنامه توی این میکرو استفاده میشه مثل MISO و MOSI و SCK و.... را پیدا کنید سپس برنامه را روی آن بریزید.
      [/quote]
      من به عنوان یک بی سواد ((برگه اطلاعاتی)) یکم برام حضمش سخت بود.
      حالا میگم برگه اطلاعات = data sheet
      آخه گفتم نرین سر در گم بشین.
      درضمن قصد توحین به اساتید و بقیه دوستان نداشتم :redface: :redface: :agree: :agree:
      مشخصات : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.msg638969#msg638969

هیچ وقت از یادگیری نترس
      [move] :agree: :biggrin: :sad: :rolleyes:[/move]

دیدگاه

بعضی از خازن ها که روشون عدد ننوشته (مثلا 100nF)
        ولی برای اونایی که نوشته، از این سایت میتونین استفاده کنین:
        http://www.davidswinscoe.com/electronics/components/capacitorscode.html

برای خوندن مقدار مقاومت ها هم این سایت:
        http://www.hobby-hour.com/electronics/smdcalc.php
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=108455.msg777842#msg777842

دیدگاه

آقا یه بورد بزنید چند نوع پکیج رو روش تعبیه کنید
          چند تا قطعه هم فدای سرتون روش لحیم کنید کاملا دستتون میاد که چی به چیه..
          این چیزا تجربیه

دیدگاه

چه نوع سوکت PLCC برای ATmega8 مناسب هست؟
            یک نوع PLCC دیدم که در سمت چپ و سمت راست هر کدوم 7 تا پایه داشت و در سمت بالا و پایین هر کدوم 9 تا پایه داشت و مجموعش می شد 32 تا که مثل ATmega8 SMD هست ولی نکته موضوع اینجاست که ATmega8 SMD هر طرف خودش 8 تا پایه داره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ircaspianhero
              با سلام
              دوستانی که که با قطعات smd کار کردید لطفا بگید که کدام پکیج بهتر هست برای مقاومت و خازن و.. 1206 یا 805 ؟کدام رایج تر هست و بیشتر گیر میاد و کار باهاش اذیت کننده نیست از نظر ابعاد و....
              سپاس
              نمیشه به این راحتی گفت که کدوم پکیج بهتره!!!
              بستگی به کارتون داره
              یه جا دیپ عالیه یه جا SMD
              یه QFP و یه جای دیگه SOIC و یه جا هم فقط BGA جوابگو هستش
              برای قطعات SMD مثل مقاومت و خازن و غیره حتما به مقدار توانشون هم دقت کنین هر چه سایزشون کوچکتر بشه توانشون هم کمتر میشه
              من علاقه دارم کلا از کوچکترین سایزها استفاده کنم اما همین توان ها و نکات این موردیشون نمیزاره
              اما در مورد لحیم کردنشون من 3 سایز 1206 , 0805 , 0603 رو با هویه SMD لحیم کردم
              تقریبا میشه 1206 رو روی 0805 هم جایگذاری کرد و همینطور 0805 رو روی 1206
              از لحاظ اذیت کنندگی هم هر چی سایز بزرگتر بشه کار راحتتر میشه و اما درمورد سایزهای زیر 0603 (مثل 0402 و 0201) لحیم کاری با هویه SMD هم خیلی سخته (البته برای تولید انبوهش)
              همشون توی بازار گیر میان البته سایز 0201 کمی سخته و شاید بعضیا فقط به تعداد بالا (یک رول) بفروشن
              ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
              شهید دکتر مصطفی چمران
              اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
              ; C is not for children

دیدگاه

اول خواستم از زیر آوار بکشم بیرون :nice:
                ای کاش روزی همه از قطعات smd استفاده کنیم
                تا اینشالله دیگه از شر قطعات دهه 90 خلاص بشیم
                از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                --------------------------------------------------------
                تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

سلام یه جا روی بردتون کنار بزارید و یه هدر باکس بهش متصل کنید و این پایه ها رو بهش متصل کنید برای پروگرام کردن یا اپدیت نرم افزار
                  sck -mosi-miso-reset-gnd-vcc-xtal1
                  اگه فیوز بیت اشتباه پروگرم کردید با این پایه ها(xtal1) قابل بازگردانی هستند gnd که حتما باید باشه vcc هم الزامی نیست اما امکان داره تو تغذیه میکرو مشکلی پیش بیاد پس بهتره بزارین
                  سقراط : دانش من بدانجایی رسید که فهمیدم هیچ نمیدانم.

دیدگاه

خدا خیر بده کسی رو که این تاپیک رو ایجاد کرد. من از روزی که این تاپیک رو دیدم فقط از قطعات SMD استفاده می کنم. طراحی ساده تر، سوراخکاری کمتر و کیفیت بالاتر رفته. عالیه عالی به تمام کسانی که مثل من از SMD می ترسند باید بگم ترس رو کنار بذارید و یک بار امتحان کنید قطعا عاشقش میشید!
                    STM32 واقعا یه چیز دیگه است...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Javad Moosavi
                      خدا خیر بده کسی رو که این تاپیک رو ایجاد کرد. من از روزی که این تاپیک رو دیدم فقط از قطعات SMD استفاده می کنم. طراحی ساده تر، سوراخکاری کمتر و کیفیت بالاتر رفته. عالیه عالی به تمام کسانی که مثل من از SMD می ترسند باید بگم ترس رو کنار بذارید و یک بار امتحان کنید قطعا عاشقش میشید!
                      با سلام و درود
                      برای کار با قطعات SMD چه تجهیزات لحیم کاری ای را استفاده می نمایید؟ سیم لحیم چه اندازه ای؟ قطعات SMD چه میزان به گرما حساس هستند و برای جلوگیری از سوختن آنها در هنگام لحیم کاری چه تمهیداتی باید اندیشید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
                        با سلام و درود
                        برای کار با قطعات SMD چه تجهیزات لحیم کاری ای را استفاده می نمایید؟ سیم لحیم چه اندازه ای؟ قطعات SMD چه میزان به گرما حساس هستند و برای جلوگیری از سوختن آنها در هنگام لحیم کاری چه تمهیداتی باید اندیشید؟
                        سلام من از همین هویه معمولی سیم قلعی که تو همه مغازه ها پیدا میشه فقط قبل از لحیم کاری مثلا همین میکرو اول روی برد به قلع اقشته میکنم سپس کمی روغن فلاکس یا روغن لحیم روش میمالم بعدش میکرو رو برد میزون میکنم پایه هاش بعد با یه انگشت میکرو سرجاش نگه میدارم سپس نک هویه روی قلعی که قبلا برد به اون اغشته کردم قرار میدم به این صورت قلع ذوب میشه و پایه میکرو بهش میچسبه و فقط حرارت بسیار ناچیزی به میکرو منتقل میشه اونم با انقدر کمه که نمیشه با دست احساسش کرد
                        سقراط : دانش من بدانجایی رسید که فهمیدم هیچ نمیدانم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
                          با سلام و درود
                          همان طور که دوست عزیز جناب احدزاده فرمودند از یک هویه (با سر باریک) و سیم قلع معمولی . هویه حدود 40 وات عالیه. برد ترجیحا فایبرگلس باشه (بهتره). اول آی سی مد نظر اگه میکرو هست با دقت بشتر دقیق در محل خودش باید جایگذاری بشه و با چسب (نوار چسب) در محل فیکس بشود. سپس یک بخش از اون رو با قلع به برد محکم کنید. چسب رو بردارید و ب همین ترتیب 3 قسمت دیگه رو لحیم کنید . از چسبیدن پایه ها به هم نترسید. بعد از اتمام کار (لازم به ذکره پس از لحیم کردن هر بخش کمی به قطعه استراحت بدید تا سرد بشه) با قلع کش، قلع اضافی روی پایه ها رو بردارید. به همین سادگی، به همین خوشمزگی
                          STM32 واقعا یه چیز دیگه است...

دیدگاه

پاسخ : چقدر از میکروکنترلرهای smd استفاده می کنید؟ {نظر سنجی و تبادل نظر}

نوشته اصلی توسط Javad Moosavi نمایش پست ها
                            همان طور که دوست عزیز جناب احدزاده فرمودند از یک هویه (با سر باریک) و سیم قلع معمولی . هویه حدود 40 وات عالیه. برد ترجیحا فایبرگلس باشه (بهتره). اول آی سی مد نظر اگه میکرو هست با دقت بشتر دقیق در محل خودش باید جایگذاری بشه و با چسب (نوار چسب) در محل فیکس بشود. سپس یک بخش از اون رو با قلع به برد محکم کنید. چسب رو بردارید و ب همین ترتیب 3 قسمت دیگه رو لحیم کنید . از چسبیدن پایه ها به هم نترسید. بعد از اتمام کار (لازم به ذکره پس از لحیم کردن هر بخش کمی به قطعه استراحت بدید تا سرد بشه) با قلع کش، قلع اضافی روی پایه ها رو بردارید. به همین سادگی، به همین خوشمزگی
                            پیرو فرمایشات استادان عرض کنم که
                            نمیشه تمام قطعات رو با هویه زد
                            مثلا پکبج BGA
                            یا اگر پایه های NRF رو دبده باشید و خیلی قطعات دیگه
                            اینهایی که دوستان میفرمایند درسته ولی برای قطعات معمول
                            از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                            تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                            اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

قطعات پایه دار تا QFN رو میشه با هویه SMD لحیم کرد

لینک زیر رو ببینید

سلام... یک PDF آموزشی و یک فیلم آموزشی واسه لحیم کاری قطعات SMD با هویه پلود کردم... از دستش ندید : دانلود (http://www.mediafire.com/download/5z24xq5p4a89jx4/SMD_Soldering.zip)
                              تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

دوستانی که معتقد هستن برای شروع کار با قطعات نصب سطحی حتما به هویه سرامیکی یا باد گرم نیاز دارن باید بگم که خود من با همین هویه های معمولی 10تومنی کارم رو شروع کردم و بعد از این که کامل کار با این قطعات رو یاد گرفتم صرفا برای راحتی کار هویه دیجیتال و باد گرم خریدیم

اولین نکته برای کار با این قطعات قیمیت تمام شده محصول نسبت به قطعات دیپ هست

هرچند این مطلب از چناب کی نژاد خیلی میتونه مفید باشه:

نکته ای در طراحی مدار چاپی:

اگر لازم باشد یک مدار چاپی پر تراکم حتما بصورت یک رو طراحی شود، استفاده از قطعات smd (علیرغم فضای کمتری که اشغال می کنند) لزوما بهترین گزینه نیست. زیرا بیشتر بودن فاصله پایه های قطعات، امکان عبور یک یا چند track را بسته به نوع قطعه از بین پایه های آنها فراهم می کند که این امکان می تواند برای طراحی مدارهای پر تراکم بصورت یک رو بسیار مفید باشد. البته این مورد کاملا بستگی به آرایش مدار و نوع قطعات و ... دارد و نمی توان آن را بصورت یک قاعده کلی بیان کرد. اما منظور از این مطلب این است که مدارهایی را می توان مثال زد که در صورت استفاده ازکلیه قطعات از نوع smd، امکان طراحی مدار چاپی در ابعاد مشخص بصورت یک رو برای آنها وجود نداشته باشد. اما همان مدار را می توان در همان ابعاد در صورت استفاده از بعضی قطعات غیر smd و با فواصل پایه بیشتر، بصورت یک رو طراحی کرد.
                                (مطلب از کانال تلگرام knowledgeplus.ir کپی شده است)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X