اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سنسور مادون قرمز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سنسور مادون قرمز

آقا من تو این پروژم چون نیازه زمان رو هم lcd کنم ، پس نمیتونم با خود میکر فرکانس 38 کیلوهرتز رو تولید کنم . . .
    به فکر این افتاد که با همون تایمر 555 این فرکانس رو تولید کنم و از خیر تولید فرکانس با میکرو گذشتم . . .
    میشه لطف کنید و بفرمایید که اسم دقیق این آی سی تو بازار چیه و چه مدلی رو بگیرم و اگه قطعات دیگه ای لازم داره ممنون میشم ذکر کنید که همه رو یکجا بخرم ،
    خیلی ممنون
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

اسمش 555 هست !!!
      یدونه پتانسیومتذ 100 کیلو برای تغیر فرکانس و یه خازن و دو سه تا مقاومت!!!
      نقشه رو نگاه کنی متوجه میشی

دیدگاه

ببخشید کدوم نقشه رو نگاه کنم ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط yousef55
          اسمش 555 هست !!!
          یدونه پتانسیومتذ 100 کیلو برای تغیر فرکانس و یه خازن و دو سه تا مقاومت!!!
          نقشه رو نگاه کنی متوجه میشی
          شرمنده که تو کلامت میزنم
          نیاز به پتانسیومتر نداره
          با همون مقادیری که پست های قبلم بهت گفتم یه اسیلاتور استابل ببند

http://www.circuitsgallery.com/wp-content/uploads/2012/10/Astable-Multivibrator-Using-555-timer-IC-Circuit-Diagram.jpg

R1 = 1.8K
          R2 = 18k
          C = 1nF

این مدار عین چیزیه که من باش جواب گرفتم

بعدشم یه سوال اساسی رو بهم جواب بده
          وقتی خروجی یک قطقعه ای مثل چشم پارسی یا 0 هست یا 1 (صفر ولت یا 5 ولت) یا اصطلاحا دیجیتاله خروجیش شما چرا با ADC میخوای بخونیش؟

همین تجربه کوتاهم تو استفاده از چشم پارسی چیزایی یادم دادم در مورد کار باهاشون
          ال ای دی فرستنده رو حتما یا وارنیشی چیزی بنداز دورش. اینجوری نورش انگار از تو یه لوله منتشر میشه و زاویه انتشار نور خیلی کم میشه

من چشم پارسی رو روشن کرده بودم، کنترل تلویزیون رو پشتمم که میگرفتم و دکمه هاشو فشار میدادم این میگرفت
          بعید نیست که وقتی شما دستگاهت رو روشن کردی، از لحاظ نوری خوب فرستنده و گیرنده رو از هم جدا نکردی و برای همین هم خروجی ولتاژ نزدیک صفر داشته
          البته شرایط تستت رو هم نگفتی

دیدگاه

آقا دمت گرم ، من فکر کردم چشم پارس هم مثل گیرنده معمولیه باید بدی به AD :redface:C !
            ولی چشم پارس رو حالتی که تغذیش میکنم و با مولتی متر خروجی ش رو میگرم 0.27 میده ، وقتی هم جلوی گیرنده یا کنترل میگیرمش ، باز هم همون 0.27 رو میده ! کلآ خنثی کار میکنه !
            برم این قطعات رو بگیرم روش کار کنم ببینم چی میشه . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط عزیز خورشیدزاده
              شرمنده که تو کلامت میزنم
              نیاز به پتانسیومتر نداره
              با همون مقادیری که پست های قبلم بهت گفتم یه اسیلاتور استابل ببند

http://www.circuitsgallery.com/wp-content/uploads/2012/10/Astable-Multivibrator-Using-555-timer-IC-Circuit-Diagram.jpg

R1 = 1.8K
              R2 = 18k
              C = 1nF

این مدار عین چیزیه که من باش جواب گرفتم

بعدشم یه سوال اساسی رو بهم جواب بده
              وقتی خروجی یک قطقعه ای مثل چشم پارسی یا 0 هست یا 1 (صفر ولت یا 5 ولت) یا اصطلاحا دیجیتاله خروجیش شما چرا با ADC میخوای بخونیش؟

همین تجربه کوتاهم تو استفاده از چشم پارسی چیزایی یادم دادم در مورد کار باهاشون
              ال ای دی فرستنده رو حتما یا وارنیشی چیزی بنداز دورش. اینجوری نورش انگار از تو یه لوله منتشر میشه و زاویه انتشار نور خیلی کم میشه

من چشم پارسی رو روشن کرده بودم، کنترل تلویزیون رو پشتمم که میگرفتم و دکمه هاشو فشار میدادم این میگرفت
              بعید نیست که وقتی شما دستگاهت رو روشن کردی، از لحاظ نوری خوب فرستنده و گیرنده رو از هم جدا نکردی و برای همین هم خروجی ولتاژ نزدیک صفر داشته
              البته شرایط تستت رو هم نگفتی
              اون پتانسیومتر برای این بود که بتونه میزان خطای مقاومت ها رو اصلاح کنه یا بتونه گیرنده های دیگه رو هم راه اندازی کنه :agree: :agree: :agree: :agree: :agree:

دیدگاه

فرمایشت متین ه
                منتهای اونوقت احتیاج به فرکانس متر و داستان پیش میاد واسش خصوصا الان که چشم پاریش ظاهرا درست جواب نمیده حالت عادی

مقادیری که عرض کردم عیناً دو هفته پیش استفاده کردم
                خطای مقاومت ها نهایتاً 5 % میشه که در این صورت لبه مرزی میشه با توجه به تلرانس چشم پارسی اما واقعیت هیچ وقت این قدر خطا ندیدم مگر تو قطعات معیوب شده
                اما گل فرمودی و این نکته رو یادم آوردی که بگم
                خطای مقومتی انقدر نیست اما خازن خیلی مهمه
                حتما سعی کن خازن مرغئب بخری مثل پلی استر یا مولتی لایر که خطای کمتری نسبت به عدسی ها دارن

دیدگاه

استاد گرامی!
                  بنده فرکانس لازم رو با میکرو میسازم
                  با اون پتانسیومتر وقتی که فرکانس تغییر کنه سطح گیرندگی هم تغییر میکنه و میتونه به حداکثر گیرندگی برسه
                  احتیاجی هم به فرکانس متر نبود!!!

دیدگاه

من همیشه ادعا شاگردیم میشه
                    ولی فکر میکنم آقای مجدی الان باید سریع تر به یه جواب قابل قبول برسه تا موضوع رو درک کنه بعد گسترشش بده و مثالا با همون پتانسیومتر که فرمودین بخواد سطح گیرندگی رو به حداکثر برسونه

حق با شماست فرکانس متر هم نیاز نیست اما حسب شرایطی که دیدم گفتم
                    من معذرت میخوام

دیدگاه

آقایون سلام و شرمنده از این که تا الان اذیتتون کردم ، ببخشید :
                      اول اینکه من رفتم قطعات مورد نیازی که بود رو گرفتم + چشم پارس که فکر کردم سوخته ، این چشم پارسی که الان گرفتم زمین تا آسمون با اون قبلیه فرق میکنه ، فکر کنم اشتباهی یه چیز دیگه داده بوده قبلآ :agree: !!!
                      چون الان با 5 ولت تغذیش میکنم خروجی 4.89 ولت رومیده وقتی فرستنده جلوش نیست . . .
                      ولی یک مشکل دارم : من این مدار استابل رو بستم با 555 ، بدین صورت

ولی وقتی فرستنده رو با دوربین چک میکنم روشن نمیشه !!! و وقتی مقاومت 1k رو برمیدارم و 330 رو میزارم ، فرستنده روشن میشه !! من با 5 ولت تغذیش کردم ترسیدم بسوزه :redface:، میگم نکنه با ولتاژ بیشتری باید تغذیه بشه ؟ تو دیتاشیتش اینو نوشته :

The output circuit is capable of sinking or sourcing current up to 200 mA. Operation is specified for supplies of
                      5 V to 15 V. With a 5-V supply, output levels are compatible with TTL inputs.

ترجمه صفحه اول دیتاشتش :
                      این دستگاه مدارهای زمان بندی دقیق هستند
                      قادر به تولید و یا تاخیر زمان دقیق
                      نوسان است. در زمان تاخیر و یا حالت monostable
                      از عمل، فاصله موقع است که توسط یک کنترل
                      مقاومت خارجی تک و شبکه خازن است. که در
                      حالت نا پایدار از عمل، فرکانس و
                      چرخه می تواند به طور مستقل با کنترل
                      دو مقاومت خارجی و تنها با یک خارجی
                      خازن است.
                      سطح آستانه و ماشه به طور معمول
                      دو سوم و یک سوم، به ترتیب، VCC.
                      این سطوح را می توان با استفاده از تغییر
                      ترمینال کنترل ولتاژ. هنگامی که ورودی ماشه
                      زیر میزان ماشه، فلیپ فلاپ است و
                      خروجی بالا می رود. اگر ورودی ماشه است بالا
                      سطح ماشه و ورودی آستانه بالاتر
                      سطح آستانه، فلیپ فلاپ RESET است و
                      خروجی کم است. تنظیم مجدد (RESET) ورودی می توانید تمام ورودی های دیگر نادیده گرفتن و می تواند مورد استفاده قرار گیرد برای شروع یک زمان بندی جدید
                      چرخه. هنگامی که RESET کم می رود، فلیپ فلاپ RESET است و خروجی کم می رود. هنگامی که خروجی کم است،
                      مسیر امپدانس کم است بین تخلیه (DISCH) و زمین ارائه شده است.
                      مدار خروجی قادر به غرق و یا در حال حاضر یافتن منابع تا 200 میلی آمپر است. عملیات برای تامین مشخص
                      5 V تا 15 V. با یک تغذیه 5-V، سطح خروجی سازگار با ورودی TTL هستند.

[/right]

دیدگاه

دوستان من الان با 12 ولت هم تغذیش کردم ( 555 رو ) و با دوربین گوشی نگاه کردم که گیرنده ضعیف روشن شده بود . . .
                        بعدش مقاومت متصل به فرستنده رو هم عوض کردم که به 330 جایگزین کردم نورش بیشترش شده بود . . .
                        به هر حال در هر دو حالت جلوی چشم پارس گذاشتم ، خروجی چشم پارس رو با مولتی متر میگرم ، 5 ولت رو میده !!!!
                        پس چرا خروجی چشم پارس تغییر نمیکنه ؟؟؟

دیدگاه

تغذیه رو 5 ولت بذار و به جای 1 کیلو اهم میتونی 100 تا 330 اهم بذاری
                          من خودم 220 اهم گذاشتم برای فاصله 10 سانت که میخواستم

اما برا چشم پارسی
                          شماره چشم پارسی رو چک کن که انتهاش 38 باشه حتما

دیدگاه

سلام مجدد :
                            اول اینکه : من تغذیش رو 12 ولت دادم ، سوخته ؟؟؟ oo:
                            دوم اینکه : گیرنده چشم پارس رو با کنترل تلویزیون چک کردم ، وقتی کلیدی میزنم خروجیش از 5 ولت به 4 ولت تغییر میکنه
                            سوم اینکه : وقتی همین مدار استابل رو با 12 ولت تغذیه کردم و فرستنده رو جلوی گیرنده قرار دادم ، فقط و فقط لحظه ی اول یک تغییر ولتاژ 5 به 3.5 دارم در خروجی چشم پارس ، بعدش به حالت 5 ولت اولش برمیگرده و تغییر لحظه ای داره فقط همون اولش !!!! :sad:
                            مشکل کار کجاست ؟؟؟
                            چهارم اینکه : آره چشم پارس 38 رو انتهاش داره . . .

دیدگاه

چرا چشم پارس فقط لحظه ی اول یک افت ولتاژ داره ، یعنی برای یک لحظه از 5 به 3.5 میرسه و بعدش 5 ولت میشه ، ولی وقتی کنترل تلویزیون رو جلوش میگیرم ، خروجی ش 3.5 باقی میمونه ؟؟؟؟ :sad:

دیدگاه

مشکل اینجاست که ده بار توضیح دادم :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
                                این فرکانس کریر هست و با میکرو یک لحظه 555 رو فعال میکنی و خروجی رو چک میکنی و به همین ترتیب ادامه میدی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X