اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فیوز بیت های ATmega8

نوشته اصلی توسط حمید بادامی
    [color=blue]
    فیوز بیت های SUT0 ، SUT1 :
    همونطور که گفتیم این فیوز بیت ها سرعت ریست میکروکنترلر را مشخص می کنند. که طبق جدول زیر برنامه ریزی می شوند.
    نکته مهم : توصیه می شود که هنگام تغییر فیوز بیت ها SUT0=0 و SUT1=1 قرار داده شود.
    سلام میشه علت این رو بگید چرا این مدلی بهتره؟

[color=blue]
    فیوز بیت CKOPT:
    با برنامه ریزی کردن این فیوز بیت، خازنهای داخلی میکرو با مقدار 36pf فعال می شوند و دیگر نیازی به استفاده از خازنهای خارجی در روی کریستال نیست. همچنین با فعال کردن این فیوز بیت دامنه ولتاژ اسیلاتور چندین برابر می شود.
    این فیوز بیت تو bascom به چه اسمیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شازده
      سلام میشه علت این رو بگید چرا این مدلی بهتره؟
      این فیوز بیت تو bascom به چه اسمیه؟
      سلام
      زمان استارت اپ رو معمولا بر اساس نوع نوسان ساز تعیین میکنن.(نوسان ساز ها برای پایدار شدن کلاک به زمان نیاز دارن).
      اسم فیوزبیت ها که همه جا ثابته.
      قبل از دویدن باید راه رفتن یاد گرفت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط musefian
        سلام
        زمان استارت اپ رو معمولا بر اساس نوع نوسان ساز تعیین میکنن.(نوسان ساز ها برای پایدار شدن کلاک به زمان نیاز دارن).
        اسم فیوزبیت ها که همه جا ثابته.
        ممنون. اگه نوسان سازها به زمان نیاز دارند پس چرا فیوز بیت ها رو طوری انتخاب کرده که کمترین زمان تاخیر رو داشته باشه؟ یا چرا تو توضیحات نوشته برای منابع تغذیه سریع؟ اگه منبع تغذیمون سوئیچینگ بود جواب نمیده؟

دیدگاه

پاسخ : بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

کلاً مدار برای stable شدن نیاز به زمان داره (هم منابع تغذیه و هم نوسان سازها)
          پس چرا فیوز بیت ها رو طوری انتخاب کرده که کمترین زمان تاخیر رو داشته باشه؟
          منظورتون چیه ؟ Atmel برای حالات مختلف فیوزبیت گذاشته ، مثلاً منبع تغذیه و نوسان ساز شما اگه سریع باشه و به سرعت stable بشه میتونی تاخیر شروع را حداقل قرار بدی

موفق باشید
          امام علی (علیه السلام) : الزکات العلم نشرهُ/ زکات علم نشر آن است

دیدگاه

حمید جان ( ) من فکر کنم با ATmega16 یا ATmega32 شروع کنیم بد نباشه چون اکثر بچه ها از این ای سی ها استفاده میکنن. خوب اگر کسی ای سی خاصی رو مد نظر داشت بگه تا ما اونو هم کامل توضیح میدیم.

فیوز بیت های ATmega32 و ATmega16

ATmega16 دارای 2 ریجیستر 8 بیتی برای تنظیمات فیوز بیت ها است. شکل زیر رو نگاه کنید:

خوب اول بریم سراغ تشریح هر کدوم از این فیوز بیت ها بعد هم سراغ تنظیم کردنشون.
            ببخشید که یک کم غیر منظم توضیح داده میشه،.

فیوز بیتهای CKSEL0، CKSEL1 ، CKSEL2 ، CKSEL3:

این فیوز بیتها منبع کلاک سیستم را تعیین می کنند. در واقع نوع کلاک سیستم مطابق جدول زیر تعیین می شود. توجه داشته باشیدکه تیک زدن هرکدام از فیوز بیتها به معنای صفر شدن آن فیوز بیت تلقی می گردد. خوب حالا به این جدولی که در آوردیم نگاه کنید:

به ستاره های نوع کلاک دقت کنید:

توضیحات:
            * اگر میخواهید کلاک میکرو را مانند شکل زیر تولید کنید باید از این گزینه استفاده کنید:

** اگر میخواهید کلاک میکرو را با استفاده از یک مدار RC بسازید می توانید از گزینه هایی که مشخص کردیم و شکل زیر این کار را انجام دهید.

*** در زمان استفاده از کریستال خارجی می بایست مقدار فرکانس آن مشخص باشد. در ضمن تفاوت عمده بین حالتهای کریستال خارجی در مدت زمان بالا آمدن میکرو پس از reset می باشد که دیگه تو این قسمت مدت زمانها رو توضیح نمیدیم و به همین اکتفا میکنیم. دقت داشته باشید که فیوز بیت های SUT که بعداً بهشون میرسیم نیز واسه همین کار تعبیه شده اند.

فیوز بیت های SUT0 ، SUT1 :
            همونطور که گفتیم این فیوز بیت ها سرعت ریست میکروکنترلر را مشخص می کنند. که طبق جدول زیر برنامه ریزی می شوند.

نکته مهم : توصیه می شود که هنگام تغییر فیوز بیت ها SUT0=0 و SUT1=1 قرار داده شود.

فیوز بیت های BODEN وBODLEVEL
            فیوز بیتBODEN قابلیت Detection Brown –out آی سی را فعال می کند. این قابلیت بدین صورت است که اگر ولتاژ تغذیه آی سی از حدی پایین تر آید، میکروReset می شود. این ولتاژاز طریق فیوز بیت BODLEVEL تعیین می شود.

فیوز بیت BOOTRST :
            این فیوز بیت در صورت برنامه ریزی شدن آدرس بردار Reset را به ابتدای حافظه Boot انتقال می دهد.

فیوز بیت های BOOTSZ0 و BOOTSZ1:
            این فیوز بیتها برای تعیین اندازه و مکان شروع حافظه Boot بکار می روند که طبق جدول زیر تعیین می شود.

فیوز بیت EESAVE:
            اگر این فیوز بیت برنامه ریزی شود در هنگام Erase کردن، فقط حافظه Flash پاک می شود و حافظه EEPROM آن ثابت باقی می ماند.

فیوز بیت CKOPT:
            با برنامه ریزی کردن این فیوز بیت، خازنهای داخلی میکرو با مقدار 36pf فعال می شوند و دیگر نیازی به استفاده از خازنهای خارجی در روی کریستال نیست. همچنین با فعال کردن این فیوز بیت دامنه ولتاژ اسیلاتور چندین برابر می شود.

فیوز بیت JTAGEN
            اگر از رابط JTAG برای پروگرم کردن استفاده می کنید باید این فیوز بیت فعال شود. دقت داشته باشید که اگر این فیوز بیت فعال شده باشد دیگر قادر به استفاده از پورتی که بیت های JTAG برروی آن می باشد (مثلاً پورت C در ATmega16 ) نیستیم. به طور پیش فرض این فیوز بیت فعال می باشد و برای استفاده از پورت C باید این فیوز بیت را غیرفعال کنیم.

فیوز بیت SPIEN :
            اگر این فیوز بیت فعال باشد میکرو قابلیت اتصال پروگرمرهایی که با رابط SPI کار میکنند (به طور مثال پروگرمر STK200 ) را پیدا میکند.( در نرم افزار code vision و بسکام این فیوز بیت در اختیار کاربران قرار نمیگیرد)

فیوز بیت OCDEN :
            اگر این فیوز بیت فعال شود میکرو قابلیت debug شدن را پیدا می کند.

[color=blue]خوب فکر کنم مبحث فیوز بیت های ATmega16 و ATmega32 تموم شده باشه نظر شما چیه؟؟؟

اگر IC خاصی در نظر دارید بگید تا فیوز بیتهاش رو در بیاریم و بذاریم.
            سلام عکس هارو نمایش نمیده

دیدگاه

آقا ما فیوزبیت های میکرو atmega8 رو روی کریستال خارجی فرکانس پایین تنظیم میکنیم ولی جواب نمیگیریم یعنی میکرو رو دیگه شناسایی نمیشه و باید با پروگرامر stk برش گردوند مشکل کجاست ؟
              فیوز بیت ckopt رو هم برنامه ریزی کردن جواب نداد
              ممنون میشم جواب بدین
              * *

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gh-m
                آقا ما فیوزبیت های میکرو atmega8 رو روی کریستال خارجی فرکانس پایین تنظیم میکنیم ولی جواب نمیگیریم یعنی میکرو رو دیگه شناسایی نمیشه و باید با پروگرامر stk برش گردوند مشکل کجاست ؟
                فیوز بیت ckopt رو هم برنامه ریزی کردن جواب نداد
                ممنون میشم جواب بدین
                سلام
                چجوری تنظیم میکنی؟
                رو بِرِد بورد کریستال رو میبندی!؟(اگه میخوای رو بردبورد با کریستال کارکنی باید پایه های کریستال رو به پین های xtal میکرو لحیم کنی!)
                در فرکانس های پایین ckoptلازم نیست.
                1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
                من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
                !Electronic On! Programming On
                هوشمندانه سوال بپرسیم!
                http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
                  از اقای بادامی یه خواهشی داشتم اگه می شه عکس هایی که از فیوز بیت ها تو صفحات نخستین قرار داده شده دوباره اپلود کنید تا مطالبی که گذاشتین مفهومی تر بشه
                  ممنون
                  به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

برای مطالعه بهتر در زمینه ی فیوزبیت ها به تاپیک زیر مراجعه کنید

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...0033#msg600033

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* سوالی ک من دارم اینه که من فیوزبیت های کلاک رو روی 1001 ست کردم و در این حالت باید از کریستال ساعت با فرکانس 32768HZ استفاده کرد.من استفاده کردم روی بردبورد و با اینکه پایه هاشو به

صورت مستقیم ب پایه های میکرو وصل کردم ولی هنوز chip enable program error میده :angry: . چکار کنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amirrenjer
                      برای مطالعه بهتر در زمینه ی فیوزبیت ها به تاپیک زیر مراجعه کنید

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...0033#msg600033

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* سوالی ک من دارم اینه که من فیوزبیت های کلاک رو روی 1001 ست کردم و در این حالت باید از کریستال ساعت با فرکانس 32768HZ استفاده کرد.من استفاده کردم روی بردبورد و با اینکه پایه هاشو به

صورت مستقیم ب پایه های میکرو وصل کردم ولی هنوز chip enable program error میده :angry: . چکار کنم؟
                      سلام
                      اگر میخواهید که با کریستال اونم روی برد بورد کار کنید باید آنرا به پین های xtal میکرو لحیم کنید.
                      برای کمتر شدن نویز، بدنه کریستال رو زمین کنید.
                      به پین ریست هم این مدار رو ببندید:

اون کلید الزامی نیست...
                      هوشمندانه سوال بپرسیم!

دیدگاه

باو من همه این کارو رو کردم قبلا...نمیدونم چرا جواب نمیگیرم.

دیدگاه

سلام من با 128 یه برنامه نوشتم که درست پروگرم شد ودرست هم کار میکنه فقط lcd که به پورت c وصل کردم غیرفعاله،lcd سالمه و روی میکرو دیگه کار میکنه کنار پورت c حرفA رو نوشته دلیل کارکردن کل برنامه و کار نکردن LCD پورتCنیست؟با اینکهJTAGE رو پورتFولی اینجا هم غبر فعالش کردم ولی کار نمیکنه خواهشا راهنمایی کنید ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hime
                            سلام من با 128 یه برنامه نوشتم که درست پروگرم شد ودرست هم کار میکنه فقط lcd که به پورت c وصل کردم غیرفعاله،lcd سالمه و روی میکرو دیگه کار میکنه کنار پورت c حرفA رو نوشته دلیل کارکردن کل برنامه و کار نکردن LCD پورتCنیست؟با اینکهJTAGE رو پورتFولی اینجا هم غبر فعالش کردم ولی کار نمیکنه خواهشا راهنمایی کنید ممنون
                            فیوز بیت m103 رو غیر فعال کن
                            هوشمندانه سوال بپرسیم!

دیدگاه

تفاوتی بین IO های mega128 نیست ، مهم تنظیم فیوز بیت هاست
                              JTAGEN = off
                              M103C = off
                              پست اصلاح شد
                              امام علی (علیه السلام) : الزکات العلم نشرهُ/ زکات علم نشر آن است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Abbas Sarami
                                تفاوتی بین IO های mega128 نیست ، مهم تنظیم فیوز بیت هاست
                                JTAGEN = 0
                                M103C = 0
                                فک کنم اشتباه کردید!
                                فیوزبیت ها با 1 کردن غیر فعال میشوند!
                                هوشمندانه سوال بپرسیم!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X