اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

خست نباشید دوستان .من تازه وارد انجمن شدم .یه سوال داشتم میخواستم بدونم کسی میدونه چطوری باید پروگرمرstk500تو ویندوز 8درایو کرد .درایورهاش از کجا گیر بیارم ممنون

دیدگاه

جواب سوال بابگ------- من بابک هستم و در ترکیه زندگی میکنم . الآن مشغول ساخت یک مدار ساده محافظ یخچال با AVR atmega8 هستم شما هنگام پروگرام کردن میکرو در قسمت فیوز بیتها گزینه جیتک را معکوس کنید یا تیک آن رابردارید من با پروگرمری که نام بردی آشنایی ندارم من از پروگرمر 200/300 استفاده می کنم رضا از سایت کفران دانلود www.kafrandownload.ir

دیدگاه

با سلام . از اونجاییکه خوندن کله تاپیک خارج از حوصله هستش من یه سوال عجله ای داشتم که گفتم دیگه کل تاپیک نخونم. میخاستم بدونم توی avr studio اگر بخایم ولتاژ bodelevel روی 2.7 ولت باشه باید فیوز بیت boden تیکش بخوره یا نخوره؟؟؟با تشکر
        طب اسلامی

دیدگاه

سلام میدونم که این درخواستم به این پست مربوط نیست اما به کمکتون نیاز دارم لطفا به این لینک بیاین و در مورد علت سوختن میکرو توی این مدار به من کمک کنید ، ده بار مدار رو چک کردم لطفا شماهم ببینید : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=113685.msg738671#new

دیدگاه

سلام
            اگه میکرو رو رو این فیوز بیت تنظیم کنم قفل میشه؟
            KLA987-100000=Ext. Clock; Start-up time: 6 CK + 64 ms; [CKSEL=0000 SUT=10]

مگا سی و دو قفل شد
            چجوری برگردونم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Rubashka
              سلام
              اگه میکرو رو رو این فیوز بیت تنظیم کنم قفل میشه؟
              KLA987-100000=Ext. Clock; Start-up time: 6 CK + 64 ms; [CKSEL=0000 SUT=10]

مگا سی و دو قفل شد
              چجوری برگردونم؟
              حالت فوق میکرو قفل یا اصلاحا لاک نمیشود. بلکه منبع کلاک میکرو بر روی اکسترنال یا همان خارجی تنظمی میشود. و در صورتیکه میکروی شما به منبع کلاک مناسبی وصل نباشد. روشن و راه اندازی نمیشود.

اگر نوع پروگرامر خود را اعلام کنید شاید بهتر بتوان کمک کرد. برخی پروگرامرها امکان راه اندازی میکرو را در این حالت دارند ولی اغلب پروگرامرها فاقد امکان تامین کلاک مناسب برای میکرو هستند.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

با سلام،
                میخواستم اگه امکانش باشه در مورد atmega 64 و فیوزبیت ها یه توضیح بدید.
                میخواستم ببینم میشه در حالت عملی و در هنگام اجرای برنامه در صورت قفل کردن چه جوری برنامه و میکرو رو ریست کرد با تنظیم فیوز بیت ها
                ممنون از به اشتراک گذاشتن اطلاعات

اضافه شده در تاریخ :
                سلام مجدد
                میخواستم اگه امکانش باشه در مورد atmega 64 و فیوزبیت هاش صحبت کنید
                و چجوری میتونیم برنامه رو در صورت قفل کردن با تنظیم فیوز بیت ها ریست کرد به صورت اتوماتیک
                تشکر از به اشتراک گذاشتن اطلاعات و علم شما

دیدگاه

با سلام
                  من یه مگا32 دارم که چند بار با پروگرامر STK500 پروگرام کردم و هیچ مشکلی نداشت.
                  ولی نمیدونم چی شد اینبار که خواستم پروگرام کنم این ارور رو داد:

اینم سربرگ فیوزبیت ها:

چه کنم؟؟ :angry: :angry:
                  Yes You Can...!!!
                  re20za22@
                  re20za@yahoo.com

دیدگاه

با توجه به تصویر تنظیمات فیوز بیت عملا نباید مشکلی در پروگرام داشته باشید؛ ولی

1-- با توجه به اینکه کلاک میکرو را بر روی کریستال خارجی تنظیم کردید، مطمئن شوید که کلاک مناسب به میکرو داده میشود. در اغلب پروگرامرهای موجود در بازار امکان درج کریستال پیش بینی شده است.

2-- با توجه به اینکه میکروی شما atmega32 است؛ و احتمالا بر روی زیف سوکت پروگرام میکنید، و خطای Entering programming mode...FAILED! داده شده است. معمولا یکی از دلایل شایع آن به نصب بسیار ساده اما بسیار غلط زیف سوکت بر روی پروگرامر فوق است که با اتصال کوتاه کردن پایه های مختلف زیف سوکت به هم سعی بر پوشش برخی از AVR ها بر روی یک زیف سوکت کرده اند. به تصویر زیر دقت کنید :

در این روش با توجه به اینکه میکروی شما 40 پایه است و تمامی پایه های آن به زیف سوکت متصل است و از طریق زیف سوکت پایه های زیادی از میکرو به هم اتصال کوتاه شده اند بخصوص پایه های SPI که برای پروگرام کردن نیاز هستند و حتی خطوط تغذیه به سایر پین های میکرو وصل شده است. احتمال تداخل سیگنالی بر اثر اینکه پایه ای در برنامه شما خروجی تعریف شده باشد؛ بسیار زیاد است و باعث عدم شناسایی میکرو توسط پروگرامر میشود. البته نباید فراموش کنید که در این روش غلط همیشه به محض درج میکرو تغذیه به میکرو رسیده و آنرا روشن میکند که کاملا اشتباه است.

برای رفع مشکل بالا یا باید میکرو را خارج از پروگرامر و بر روی برد توسط کابل پروگرام کنید و یا اگر مایل به استفاده از زیف سوکت هستید باید از پروگرامرهایی مثل **** استفاده کنید که زیف سوکت بصورت هوشمندانه درج و نوع میکرو را تشخیص داده و فقط پایه های مورد نیاز را متصل میکند و سایر پایه ها رها هستند و تغذیه در حین برنامه ریزی اعمال میشود و قبل و بعد از پروگرام تغذیه قطع است.

دیدگاه

سلام و ادب خدمت دوستان و اساتید محترم.میخام میکروی مگا32 رو با کریستال7372800هرتز راه اندازی کنم لطف کنید بفرمایید فیوز بیتهای CKSELوCKOPTرو دقیقا چجوری ست کنم اخه هر کاری میکنم راه نمیافته.ترو خدا کمک کنید.

دیدگاه

تمامیCKSEL ها را یک و CKOPT را صفر کنید.

دقت کنید بعد از تنظیم فوق میکرو جهت راه اندازی به کریستال نیاز دارد. و باید در مراحل بعد بر روی مدار به همراه کریستال پروگرام کنید و یا اینکه از پروگرامری استفاده کنید که قابلیت تولید کلاک مورد نیاز را داشته باشید.

دیدگاه

سلام
                          دوستان برای تنظیم کلاک 16MHz برای Atmega328 در کدویژن راهنمایی میکنید
                          من با استفاده از دیتاشیت که cksel3...0 را 1110 و sut1...0 را 01 قرار دادم و کریستال و خازن همراهش را وصل کردم اما بر روی مدار جواب نمی دهد
                          اگر جایی را اشتباه کردم لطفا راهنمایی بفرمایید

دیدگاه

سلام براساتیدمحترم وسال نوی همگی مبارک باشه
                            مشکلی که درزیربهش اشاره کردموجای دیگه هم عنوان کرده بودم امابا احتمال زیادمشکلم ازتنظیمات بدفیوزبیتهاست بنابراین اینجاهم عنوان کردم
                            میخواستم برنامه یک ایسی اتمگا8رودریک ایسی دیگه بریزم که به مشکل برخوردم
                            مشکلم اینه که پس ازریختن برنامه درایسی دوم ایسی کارمیکنه امادرصفحه نمایشگردومنوحذف شده
                            این دومنوهم مربوط به دوپورت ازخروجی میکروهست که میتونند خروجی های مربوطشونوفعال ویاغیرفعال کنند(حالت کلید)مثلایکی میتونه یک ledرو ودیگری یک بلندگوروفعال یاغیرفعال کنه الان درمیکروی جدیدم منوهای دسترسی به این دوخروجی اصلاوجودنداره ولی بقیه گزینه هامن الجمله وضعیت باطری و...دردسترس هستند
                            ضمناازبرنامهeXtreme Burner - AVRدرلب تاپم استفاده میکنم البته اولین باره که ازاین نرم افزاراستفاده میکنم
                            حالابه نظراساتیدمشکل ازتنظیم اشتباه فیوزبیت های میکروهست ویانه برنامه هگزروخوب نتونستم بریزم
                            کریستال روبرای 8مگاهرتزداخلی تنظیم کردم و...یابهتره بگم کل تنظیمات فیوزبیتم اینگونه بوده
                            CKSEL0 0
                            CKSEL1 0
                            CKSEL2 1
                            CKSEL3 0
                            SUT0 0
                            SUT1 1
                            BODEN 1
                            BODLEVEL 1

BOOTRST 1
                            BOOTSZ0 0
                            BOOTSZ1 0
                            EESAVE 0
                            CKOPT 0
                            SPIEN 0
                            WDTON 1
                            RSTDISBL 1

دیدگاه

سلام خدمت دوستان عزیز
                              یه مشکلم اینه که عکسای تاپیک رو نمیتونم ببینم مثلا زده که هینطور که میبینید ولی چیزی واسه ی دیدن نیست.
                              مشکل اصلیم اینه که ریست مگاهشتو اشتباهن غیر فعالش کردم حالا پروگرم نمیشه اگرکه راهی واسه ی فعال کردن ریست میدونید بگید .ممنون میشم.

دیدگاه

برای حل این مشکل باید از برنامه ریزی HVPP استفاده کنید.توی نت مدارش هست به علاوه سخت افزارش.توی بازار هم یک مداری میفروشن به نام AVR Fuse Doctor اینم دقیقا از یکی از روشهای های ولتاژ برای پرورگرم استفاده میکنه.باهاش میتونین پین ریست رو دوباره فعال کنید و دوباره بتونین از طریق ISP برنامه ریزی کنین
                                جدیدترین ویرایش توسط Aristar; ۱۸:۲۶ ۱۳۹۵/۱۲/۲۵.
                                Aristar Group - Always And Forever

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X