پاسخ : ساختار نمایشگرهای تمام رنگی (Full Color RGB LED Display )
نوشته اصلی توسط xmegamahdi
....می خواستم بگم یکی از دوستان دوره هنرستان من جدیدا یک شرکت به اسم فناوران شرق زده که داره تابلو روان 16 میلیون رنگ تولید میکنه که قیمتش متری 800 هزار تومان و فقط با یک مگا 32 خودم .................
نوشته اصلی توسط manmardam
آقا ما تابلو سه رنگ با یدونه mega32 درست کردیم ولی 16 میلیون رنگ با یدونه ... :eek:
با سلام
اگه در اون تابلو ساخت دوست آقای " xmegamahdi " هر LED رو با 8 بیت ( 256 حالت gray scale) بصورت PWM روشن و خاموش کنیم ، با این ضرب ساده ، میشه : 16777216حالت نوری = 256 * 256 * 256
با سلام
اگه در اون تابلو ساخت دوست آقای " xmegamahdi " هر LED رو با 8 بیت ( 256 حالت gray scale) بصورت PWM روشن و خاموش کنیم ، با این ضرب ساده ، میشه : 16777216حالت نوری = 256 * 256 * 256
[/quote]
فقط جدول ضربش بدرد بخور بود ؟ !! مابقی رو شما اطلاع داشتید ؟ !! اگه اینطوره ، پس آیکون تعجب آخر نوشته شما " آقا ما تابلو سه رنگ با یدونه mega32 درست کردیم ولی 16 میلیون رنگ با یدونه ... :eek: " جهت تفریح بود ، تمسخر و یا تعجب برای نوشته اون دوستمون ؟؟
سعی کنیم از امکانات این فروم ، بخصوص از وجود این شکلکهای بسیار زیبا !! بموقع استفاده کنیم !!!.
شما هم در صورت امکان ، اطلاعات تابلوی سه رنگتون رو اینجا قرار بدید تا بقول بزرگی .. ذکات علم ، نشر آن باشد .
ببین رفیق ماجرای تابلوی سه رنگ با تابلویی که اساس کارش pwm هست فرق میکنه.
ما تو تابلوی خودمون fat 32 استفاده کردیم و همه میدونیم که کلی از زمان و ram رو اشغال میکنه. منظورم ازون شکلک چیزه بدی نبود. فقط تعجب کردم از اینکه چطور با یه میکرو هم ارتباطات رو میشه ردیف کرد هم pwm رو برای led ها . در سه رنگ حدودا نصف کار میکرو صرف این میشه که از روی mmc بخونه.و نصف دیگه هم برای Switch کردن ledها .
راستی بیایید کمتر جو تایپیک هارو به هم بریزیم. به نظرم این حق شما نیست که جواب بنده رو بدید. خود اون آقا میومد ، و با هم یه بحثی میکردیم که شاید بدرد بقیه بخوره.اینجا یه فروم علمی هست و برای منه بی سواد بعضی مواقع تعجب لازمه. بیایید به هم کمتر گیر بدیم.
به نام خدا
سلام دوستان می خواستم بگم یکی از دوستان دوره هنرستان من جدیدا یک شرکت به اسم فناوران شرق زده که داره تابلو روان 16 میلیون رنگ تولید میکنه که قیمتش متری 800 هزار تومان و فقط با یک مگا 32 خودم رفتم خونشون بردش رو دیدم و مانیتور هم که فیلم نشون میده با 12 فریم همه طراحی هاش هم با خودش بوده اونم البته اونجوری که خودش میگفت با avr طراحی کرده ولی این یکی رو من نرفتم خونشون ببینم چطوری ...
سلام
لطفا آدرس سایت شرکت دوستتون یا شماره تلفنش رو بزارید و اگر امکان داره به دوستتون بگید بیاد تو این بحث شرکت کنه و درباره طرحش توضیح بده .
با تشکر
حضرت علی (ع) : خداوند از جاهلان پیمان فراگیرى علم نگرفته ، مگر آنکه قبلا از دنشمندان پیمان تعلیم دادن گرفته است .
به نام خدا سلام بچه ها این دوستم اتفاقا خیل انسان خیر و مثبتی ولی نمیدونم حاضر با شما همکاری بکنه یا نه ولی در هر حال من با اون صحبت میکنم اگر حاضر شد سعی ارتباط اون رو با شما برقرار کنم در ضمن در مورد نوشته هام شک نکنید چون من خودم به شخصه تابلو رو دیدم (روشن کرد) و اصلا قرار شد نمایندگیش رو هم بگیرم بیارم دم مغازه و در پایان میخواهم بگم من خیلی کارهای دیگر عجیبی که همین دوستم با avr و کد ویژن انجام داده دیدم که زمانی که این کار جدیدش رو به من نشون داد اصلا تعجب نکردم من که علاقه و تجربه ای در زمینه تابلو ندارم ولی به شما میتونم این توصیه دوستانه رو داشته باشم که دیدتون رو نسبت به توانایی های avr ارتقا ببخشید چون avr خیلی قویتر از اون چیزی هست که فکر میکنید به عنوان مثال تا به حال فکر کردید چطور میتونید از adc همین میکرو دقت 20000 گرفت و ویا خیلی چیز های دیگر سعی کنید به روشهایی که قبلا استفاده شده فکر نکنید خودتون میتونید روشهای خیلی بهتر برنامه نویسی رو ابداع کنید خداحافظ :agree:
به نام خدا سلام بچه ها این دوستم اتفاقا خیل انسان خیر و مثبتی ولی نمیدونم حاضر با شما همکاری بکنه یا نه ولی در هر حال من با اون صحبت میکنم اگر حاضر شد سعی ارتباط اون رو با شما برقرار کنم در ضمن در مورد نوشته هام شک نکنید چون من خودم به شخصه تابلو رو دیدم (روشن کرد) و اصلا قرار شد نمایندگیش رو هم بگیرم بیارم دم مغازه و در پایان میخواهم بگم من خیلی کارهای دیگر عجیبی که همین دوستم با avr و کد ویژن انجام داده دیدم که زمانی که این کار جدیدش رو به من نشون داد اصلا تعجب نکردم من که علاقه و تجربه ای در زمینه تابلو ندارم ولی به شما میتونم این توصیه دوستانه رو داشته باشم که دیدتون رو نسبت به توانایی های avr ارتقا ببخشید چون avr خیلی قویتر از اون چیزی هست که فکر میکنید به عنوان مثال تا به حال فکر کردید چطور میتونید از adc همین میکرو دقت 20000 گرفت و ویا خیلی چیز های دیگر سعی کنید به روشهایی که قبلا استفاده شده فکر نکنید خودتون میتونید روشهای خیلی بهتر برنامه نویسی رو ابداع کنید خداحافظ :agree:
سلام
این تاپیک که اصلا بحث کار و همکاری نیست ، فقط در مورد ساختار و روشهای ساخت این نمایشگرها می خواهیم بحث کنیم . نیازی نیست ایشون جزئیات طرحشون رو بگن ، فقط مشخصات نمایشگری که ساختن (آرزولوشن ، تعداد Gray هر LED ، فرکانس رفرش و ... ) و روش کلی کار .
حضرت علی (ع) : خداوند از جاهلان پیمان فراگیرى علم نگرفته ، مگر آنکه قبلا از دنشمندان پیمان تعلیم دادن گرفته است .
البته اون رو هم اگه نگن اتفاق خاصی نمی افته ها :biggrin:
در ضمن چند تا نکته :
اینکه میگین فلان چیز قویه یا ضعیف نسبیه !! AVR نسبت به ... البته که قویه :applause:
در ضمن بچه های اینجا کارشون درسته. این جورا هم ساده به اطراف نگاه نکنین oo:
:nice:
واقعا از همه بچه ها ممنون
ولی ای کاش تکلیف روشن بشه که با avr میشه یا نه؟اصلا مگه fpg قضیش چیه؟چی داره که بهش نمیگن میکرو کنترلر؟فرقش با میکرو چیه؟به جز این که 50mhzهست؟ :eek: :cry2: :angry:
به نام خدا سلام بچه ها اول این که این fpga که رفیق من استفاده کرده بود تا اون جایی که به من گفت 200 مگا هرتز سرعت داشت و من نظرم این است که شما با تابلو رنگی شروع کنید که خیلی ساده است خودتون میدونید که برای ساختن تعداد نامحدودی خروجی pwm احتیاج به تعداد مشخصی latch مثل 74373 و در برنامه فقط احتیاج به یک تایمر دارید به این ترتیب که با رفتن به روتین وقفه میتوانید همه خروجی های pwm خودتون رو کنترل کنید این که دیگه خیلی ساده پس دیگه منتظر چی هستید بقیه مشکلات رو هنگام پیاده سازی طرح میشه برطرف کرد
به نام خدا سلام بچه ها اول این که این fpga که رفیق من استفاده کرده بود تا اون جایی که به من گفت 200 مگا هرتز سرعت داشت و من نظرم این است که شما با تابلو رنگی شروع کنید که خیلی ساده است خودتون میدونید که برای ساختن تعداد نامحدودی خروجی pwm احتیاج به تعداد مشخصی latch مثل 74373 و در برنامه فقط احتیاج به یک تایمر دارید به این ترتیب که با رفتن به روتین وقفه میتوانید همه خروجی های pwm خودتون رو کنترل کنید این که دیگه خیلی ساده پس دیگه منتظر چی هستید بقیه مشکلات رو هنگام پیاده سازی طرح میشه برطرف کرد
با سلام
متوجه منظورتون در این جمله نشدم"خیلی ساده است خودتون میدونید که برای ساختن تعداد نامحدودی خروجی pwm احتیاج به تعداد مشخصی latch مثل 74373 و در برنامه فقط احتیاج به یک تایمر دارید به این ترتیب که با رفتن به روتین وقفه میتوانید همه خروجی های pwm خودتون رو کنترل کنید این که دیگه خیلی ساده " !!
چطور میشه با 74373 و تایمر ، تعداد نامحدودی PWM را تولید و کنترل نمود ؟ امکان داره واضحتر و با یه شماتیک توضیح بدید ؟
پاینده باشید.
تنها مساله نمایش اطلاعات بر روی تابلو نیست بلکه یکی از مسایلی که اشخاصی که با این گونه تا بلو ها در گیر هستند، مشکل ارسال اطلاعات بر روی تابلو هست. فرض کنید اگر شما بخواهید از خروجی کارت گرافیک اطلاعات نمونه برداری کرده و بر روی تابلو نمایش بدید باید در نظر بگیرید که فرکانس Refresh اطلاعات در هر سطر و ستون و (البته همان رزولوشن مانیتور) یکی از موارد هست که باید در نظرگر فت برای مثال اگر مانیتور در مد 320 در 200 با 8 بیت عمق رنگ باشد و با فرکانس 65 هرتز رفرش شود باید برای هر رنگ با فرکانس 320*200*3 *65 نمونه برداری را انجام دهید.
راه حل اینست که یا تابلو با یک فرکانس یا ریزولوشن ثابت کار کند یا اینکه فرکانس های , Horizontal, Vertical را باید از روی ورودی پیدا کند.
320*200 Resolutionدر کمتر جایی استفاده می شود و برای رزولوشن ها ی بالاتر که واقعی هستند و کیفیت تصویر بالاتری دارند فرکانس نمونه برداری بسیار بالاتر است و به A/D با فرکانس بالا نیاز است . بعد از جمع آوری نمونه به مرحله ارسال اطلاعات به تابلو می رسیم که خود این مورد هم یک بحث دیگر ی است . در تابلو هایی با ابعاد بالا مثل تابلو ی استادیو م آزادی که 14 متر طول تابلو هست کشیدن کابلهای دیتا طراحی جدا گانه ای را می طلبد . مرحله سوم نمایش اطلاعات رسیده به هر بلوک توسط درایور هاست . که به نظر من ساده ترین مرحله است.
دیدگاه