یک مدار برای اتصال رله به mega16 لازم دارم
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
یک مدار برای اتصال رله به mega16 لازم دارم
Collapse
X
-
پاسخ : یک مدار برای اتصال رله به mega16 لازم دارم
سلام .................
نمیپرسم با چه کامپایلری کار میکنید چون میدونم .. (CodeVision ..درسته؟ ) .. حالا یه سوال دیگه .. صرفا یه مدار برای کنترل سوئیچ رله میخواید؟ یا Feature خاصی مد نظرتون هست؟ یک مقدار در مورد این بخشش توضیح بدین .. موفق باشید ..دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..
-
سلام
حامد جان نیازی به گزاشتن اپتوکوپلر نیست چون خود ترانزیستور کار ایزوله رو برای میکرو انجام می ده چون هیچ وقت جریان از کلکتور به بیس برقرار نمی شه.
آقا محمود اون مقاومتی که شما در بیس ترانزیستور وصل کردید و از آنجا به vcc دادید غلط هست چون شما از ترانزیستور npn استفاده کرید و این ترانزیستور فعال یک هست در این حالت ترازیستور اشباع هست و رله همیشه فعال است. شما باید سر مقاومت را به زمین وصل کنید.
ممنون
دیدگاه
-
اپتوکوپلر ساختاری مثل این شکل داره :

اما مداری که میگم اینجوریه :

به توضیحات جانبی توجه نکن . فقط فرم کلی رو ببین.
اما در مورد ایزوله.
نکته ای که مهمه اینه که با این کار تغذیه مدار خروجی با مدار ورودی جدا میشه . و اثرات ac و نویز خروجی به مدار قبل از اپتوکوپلر بر نمی گرده . ضمنا در صورتی که مدار خروجی اتفاقا آسیب ببینه ( مثلا اتصال کوتاه بشه ) به ورودی ( میکرو ) ضربه نمی خوره . اسا کار PLC ها هم به همین صورته .
هر چند که میشه هر دو طرف رو با یه تغذیه ساپورت کرد .
و در مورد اون مقاومت مدار احسان ( و نه محمود :icon_razz: ) : اگه پایه میکرو صفر بشه بازم ترانزیستور روشنه ؟ پس نمیشه گفت همیشه رله بایاس میشه
دیدگاه
-
سلامآقا محمود اون مقاومتی که شما در بیس ترانزیستور وصل کردید و از آنجا به vcc دادید غلط هست چون شما از ترانزیستور npn استفاده کرید و این ترانزیستور فعال یک هست در این حالت ترازیستور اشباع هست و رله همیشه فعال است. شما باید سر مقاومت را به زمین وصل کنید.
درسته. من اینو خودم نکشیدم! تو گوگل پیدا کردم. متاسفانه خیلی دقت نکردم. اصلاً نیازی به مقاومت نیست
دیدگاه
-
سلام . خوبی جعفر جان ...!
خوب اولا میتونی پایه + تو رله ها مشترک بگیری (هر وقت خروجی ULN صفر بشه رله فعال میشه ) :nerd:
دوما اگر نمیخوای میتونی تو برنامت تعیین کنی هر وقت خواستی رله فعال بشه اون پایه صفر بشه
البطه همیشه رله ها به صورت common + تو مدارات بسته میشه .
دیدگاه

دیدگاه