اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تاپیک سوالات درباره ADC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تاپیک سوالات درباره ADC

ممنون از جوابت
    ولی xmega32A4 فقط یه دونه ADC داره (ADCA) . جالبه که تو ویزارد هم ADCA تعریف میشه هم ADCB . ولی وقتی کدی که توش از ADCB استفاده شده رو کامپایل میکنی کلی خطا برای موجود نبودن ADCB میگیره

دیدگاه

کسی اطلاعی از نحوه استفاده Adc8 تا Adc11 با کامپایلر کدویژن نداره؟ :cry:

ATXmega32A4

دیدگاه

سلام
        ایراد رو پیدا کردم
        گفتم بذارم شاید به درد بقیه هم بخوره

اشکال کار توی Wizard کد ویژنه که دو تا اشکال برا تنظیمات ADC ایکسمگاهای سریA4 داره
        اولیش اینه که با توجه به اینکه سری A4 فقط یه هسته ADC داره ولی تو Wizard دو ADC یعنی ADCA و ADCB تعریف شده. و عملا ADCB وجود خارجی نداره که بشه کانفیگش کرد.

دوم این که تعداد ورودی های اکسترنال در ADCA رو 8 عدد یعنی از ADC0 تا ADC7 آورده در صورتیکه با مراجعه به دیتا شیت مشخص میشه که ADCA دارای 12 عدد ورودیه مالتی پلکسه که 8 تا روی پورت A و 4 تای دیگش روی پورت B هستند

هر کدوم از 4 کانال ADC یک رجیستر انتخاب ورودی دارن (MUXCTRL) که با توجه به کانالی که ازش استفاده میکنیم این رجیستر رو مقدار دهی میکنیم.

در مورد کانال صفر داریم:

ADCA.CH0.MUXCTRL=(ADCA.CH0.MUXCTRL & (~(ADC_CH_MUXPOS_gm | ADC_CH_MUXNEG_gm))) | ADC_CH_MUXPOS_PINX_gc;
        که PINX میتونه از PIN0 تا PIN11 باشه

مثلا کانال صفر رو روی ADC11 قرار میدیم:

ADCA.CH0.MUXCTRL=(ADCA.CH0.MUXCTRL & (~(ADC_CH_MUXPOS_gm | ADC_CH_MUXNEG_gm))) | ADC_CH_MUXPOS_PIN11_gc;

دیدگاه

یکی از معایب کار با محیط کد ویزارد در کدویژن، (به غیر از کدهای زائد زیادی که تولید می شود و بیجهت برنامه را پیچیده و شلوغ می کند) عدم آشنایی با عملکرد رجیسترهاست و می تواند به مواردی هم مانند اشکال اخیر منجر شود. در مورد XMEGA بصورت خاص، کدویژن و کدویزارد ابزارهای قابل اعتمادی نیستند و بهتر است کد خود را با توجه و تسلط کامل به رجیسترها بنویسید.
          اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
          دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
          برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
          ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

سلام
            من xmega64a3u دارم
            یه پروژه adc باهاش درست کردم که به دقت 12بیت عینا نیاز دارم
            برا همین یه آیسی رفرنس خوب تهیه کردم که الان قیمتش با میکروم برابری می کنه (15 تومان)
            باید هر 12 بیت دقت باشه اما من تو اعداد خونده شده از میکرو فقط 3 بیت دقت دارم و بقیش مرخص هست و همش نوسان داره
            مشکل از کجاست؟؟؟؟

من کار هایی رو که کردم عرض می کنم
            1- با کد ویژن برنامه رو نوشتم
            2- با آیسی رفرنس دقیق ولتاژ رفرنس بستم
            3-مدار رو هم روی برد برد بستم که قبول دارم که مقداری از نویز بخاطر این مورد هست ولی نه 9 بیت
            4-ولتاژ هم رگوله هست

دیدگاه

اندازه ولتاژ رفرنست و تغذیت چقدره؟ از یک کانال فقط میخونی یا چند تا کاناله؟

دیدگاه

سلام

چند تا خازن ریز و درشت رو با سیگنال آنالوگ و زمین دیکوپل کن، تا نویز حذف شه. بسته به فرکانس و دامنه ی نویز خازن ها بزرگتر یا کوچکتر می شن و تعدادشون کم یا زیاد می شه.
                مشکلی نیست که آسان نشود مرد میخواهد که هراسان نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر . م
                  اندازه ولتاژ رفرنست و تغذیت چقدره؟ از یک کانال فقط میخونی یا چند تا کاناله؟
                  3.3000 ولت و فقط از یک کانال می خونم
                  نوشته اصلی توسط رضا
                  سلام

چند تا خازن ریز و درشت رو با سیگنال آنالوگ و زمین دیکوپل کن، تا نویز حذف شه. بسته به فرکانس و دامنه ی نویز خازن ها بزرگتر یا کوچکتر می شن و تعدادشون کم یا زیاد می شه.
                  می شه بیشتر توضیح بدی
                  دیکوپل چیه ؟؟؟؟ بعد فکر نمی کنم منبع تغذیه و سنسورم اصلا هیچی نویز داشته باشه !!!! کاملا موجش صافه
                  من که فکر می کنم مشکل از میکرو هست

دیدگاه

دیکوپل چیه ؟؟؟؟ بعد فکر نمی کنم منبع تغذیه و سنسورم اصلا هیچی نویز داشته باشه !!!! کاملا موجش صافه
                    من که فکر می کنم مشکل از میکرو هست
                    سیگنال رو با یه اسکوپ دقیق ببین، هم روی خروجی سنسور و هم رو ورودی میکرو، با این رفرنس و رزلوشن حتی یک میلی ولت هم نویز محسوب میشه.

منظور از دیکوپل با زمین اینه که سیگنال رو با چند تا خازن موازی به زمین متصل کنی، که یک طرف خازن ها سیگنال آنالوگ و طرف دیگه به زمین متصل بشه.
                    مشکلی نیست که آسان نشود مرد میخواهد که هراسان نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mmh1
                      سلام
                      من xmega64a3u دارم
                      یه پروژه adc باهاش درست کردم که به دقت 12بیت عینا نیاز دارم
                      برا همین یه آیسی رفرنس خوب تهیه کردم که الان قیمتش با میکروم برابری می کنه (15 تومان)
                      باید هر 12 بیت دقت باشه اما من تو اعداد خونده شده از میکرو فقط 3 بیت دقت دارم و بقیش مرخص هست و همش نوسان داره
                      مشکل از کجاست؟؟؟؟

من کار هایی رو که کردم عرض می کنم
                      1- با کد ویژن برنامه رو نوشتم
                      2- با آیسی رفرنس دقیق ولتاژ رفرنس بستم
                      3-مدار رو هم روی برد برد بستم که قبول دارم که مقداری از نویز بخاطر این مورد هست ولی نه 9 بیت
                      4-ولتاژ هم رگوله هست
                      نوشته اصلی توسط mmh1
                      3.3000 ولت و فقط از یک کانال می خونم
                      در XMEGA ولتاژ Reference باید حداکثر Avcc-0.6 باشد و شما نمی توانید 3.3 ولت را به صورت توام به تغذیه و مرجع اعمال کنید (AVcc یک پین مجزاست و باید به ولتاژ تغذیه مناسب متصل شده باشد). همچنین اشکال بوجود آمده ممکن است به دلیل نوع کدنویسی باشد که به دلیل عدم قرار دادن کد، امکان اظهار نظر در این مورد میسر نیست.
                      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا
                        سیگنال رو با یه اسکوپ دقیق ببین، هم روی خروجی سنسور و هم رو ورودی میکرو، با این رفرنس و رزلوشن حتی یک میلی ولت هم نویز محسوب میشه.

منظور از دیکوپل با زمین اینه که سیگنال رو با چند تا خازن موازی به زمین متصل کنی، که یک طرف خازن ها سیگنال آنالوگ و طرف دیگه به زمین متصل بشه.
                        سلام و ممنون اره حنما سعی می کنم با اسکوپ ببینم اما الان دسترسی ندارم قبلا که با یه آیسی adc کار می کردم از این جهت مشکلی نبود
                        خازن هم که نباید بزارم چون می خوام تغییرات آنی رو هم ببینم
                        من دارم با یک سنسور مغناطیس آنالوگ کار می کنم (چون دیجیتالش نیست) و باید با سرعت بالایی اطلاعات رو از روش بخونم و خازن تغییرات رو خراب می کنه
                        نوشته اصلی توسط طراح
                        در XMEGA ولتاژ Reference باید حداکثر Avcc-0.6 باشد و شما نمی توانید 3.3 ولت را به صورت توام به تغذیه و مرجع اعمال کنید (AVcc یک پین مجزاست و باید به ولتاژ تغذیه مناسب متصل شده باشد). همچنین اشکال بوجود آمده ممکن است به دلیل نوع کدنویسی باشد که به دلیل عدم قرار دادن کد، امکان اظهار نظر در این مورد میسر نیست.
                        سلام جناب استاد
                        خوشحالم که شما رو دوباره می بینم
                        این هم برنامه
                        http://mmh12.persiangig.com/lkj.c

دیدگاه

ممکنه یکی از دوستان محبت کنه این برنامه رو با iar برام بنویسه
                          یه adc روی پورت b
                          رفرنسش روی پایه پورت a
                          و ارسال اطلاعات خونده شده روی سریال صفر پورت e
                          usarte0

دیدگاه

در نمونه کد قرار داده شده، ورودی به PB1 متصل است (نه PB0). آیا شما ورودی را به همین پین متصل کرده اید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                              در نمونه کد قرار داده شده، ورودی به PB1 متصل است (نه PB0). آیا شما ورودی را به همین پین متصل کرده اید؟
                              بله
                              حتی سنسور مغناطیس تغییرات میدان رو در اطراف خودش به خوبی نشون می ده
                              منظورم اینه که مثلا وقتی آهنربا نزدیک میشه عدد از 1500 به 1800 تغییر می کنه اماباز هم 24 تا نویز داره و هی بالا و پایین میره
                              ممکنه از برد برد باشه ؟؟ من قبلا همین سنسور رو با ایسیadc تست کرذه بودم بدون نویز جواب داد بود
                              با همین آِیسی رفرنس
                              تا حالا خودتون بالاترین دقتی که از این گرفته بودید چقدر بود؟؟؟؟

دیدگاه

برخی از عواملی که می تواند سبب تغییرات در خروجی باشد:
                                1- وجود نویز و ناپایداری در تغذیه بخش آنالوگ یا ولتاژ مرجع.
                                2- اضافه شدن نویز به سیگنال به دلیل استفاده از سیم های ارتباطی نامناسب و برد بورد و ...
                                3- مشکلات ناشی از ADC های سری A که در سری های AU به بعد برطرف شده است (به خصوص استفاده از مدunsigned single ended که بهتر است از مد signed single ended استفاده شود).
                                4- استفاده احتمالی از سایر پین های پورت ADC برای کاربردهای دیجیتال با تغییرات سریع.
                                در هرصورت پیشنهاد می شود علاوه بر توجه به موارد فوق و در صورتی که نمونه گیری بسیار سریع از ADC مد نظر شما نیست از روش متوسط گیری استفاده کنید. به این ترتیب که N نمونه را با هم جمع کنید و حاصل را تقسیم بر N کنید تا نتیجه پایدارتری حاصل شود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X