اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انشعاب گیری از A/D

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

انشعاب گیری از A/D

سلام

میخاستم بدونم میشه از ورودی آنالوگ به دیجیتال یه ای سی که داره کار خودشو میکنه بدون اینکه توکارش اختلالی ایجاد بشه بتونم یه انشعاب بگیرم و بدمش یه ورودی a/d یه میکرو و منم مقدارشو بخونم؟ تغییراتش 0 تا +5v هستش از اپتو کوپلر میشه استفاده کرد؟

پاسخ : انشعاب گیری از A/D

نیاز به اپتوکوپلر نیست . مستقیم ازش یه انشعاب بگیر دیگه مشکلی پیش نمیاد .

دیدگاه

سلام
      از لحاظ تئوری این بستگی به امپدانس ورودی A/D جدید و همینطور امپدانس خروجی مداری داره که ورودی ADC ها رو تغذیه میکنه

اگه امکانش هست وقتی ADC اولت تو مداره ورودی ADC دومت رو هم بهش وصل کن حالا اگه عددی که adc اول نشون میده
      کمتر بشه با استفاده از یه OPAMP یه بافر ولتاژ درست کن و ورودی ADC رو به خروجی این بافر بده

دیدگاه

امکان تست بالا مقدور نیست چون a/d اصلی ecu ماشینه...

سنسور مورد نظر سنسور تعیین موقعیت دریچه گاز هستش

برای ساخت بافر ولتاژ توی موتور ماشین که پر از نویزه کار خاصی باید کرد؟
        *باید مدار بافر نزدیک به پتانسیو متری که ولتاژ رو تولید میکنه باشه ؟
        *یا میشه یه سیم 2 متری به سر وسط پتانسومتر وصل کرد و اورد توی اتاق به میکرو وصل کرد؟

دیدگاه

چون امپدانس ورودی بافر ولتاژمون خیلی بیشتر از امپدانس خروجیشه پس هر چی سیمهای طرف ورودیش کوتاهتر باشه بهتره
          از نظر نویز هم اگه بافرت رو تو یه فویل فلزی که بدنه شده قرار بدی جواب بهتری میگیری ضمنا خازن دکوپلاژ خوب
          100n دو سر تغذیه Opamp هم فکر میکنم مناسب باشه

به نظرم آی سی TLC272 برا این کار مناسبه چون اولا ولتاژ آفستش بهینه شده هم امپدانس ورودی اون
          تقریبا بینهایت هستش
          البته چیزایی که من گفتم حاصل تجربیات خودم و در حد سواد ناقصمه :redface:
          فکر میکنم دوستان دیگه بتونن بیشتر راهنماییت کنن

دیدگاه

سلام
            دوستمون آقا مجید کاملا درست میگن .
            بهتره بافر در نزدیکترین موقعیت ممکن نسبت به محل انشعاب باشه چند تا نکته هم به نظر بنده رسید که خدمتتون عرض میکنم:

-لازمه که ولتاژ تغذیه بافرتون حدود 2 ولت بیشتر از حد اکثر ولتاژ ورودی مورد نظر باشه ، اگر تصمیم دارید ولتاژی بین 0 تا5 ولت رو بافر کنید
            پیشنهاد من استفاده از یک رگولاتور 8 ولتی جمع و جور مثل 78L08 هست .دلیل پیشنهادم اینه که گرچه ولتاژ 12 ولت به راحتی در اتومبیل در اختیار هست و از 5 ولت هم به اندازه کافی بزرگتره اما جدا من در بین ولتاژ های تغذیه مختلفی که تا حالا دیدم ولتاژ +12 ولت اتومبیل نویزی ترینشونه . :eek:
            -خازن دیکوپلینگ 100 میکرو موازی با یک خازن 100 نانو در ورودی رگولاتور و در خروجی بسیار موثر در ساخت یک تغذیه تمیز هست.
            - پیشنهاد میکنم که در تمامی ورودی ها و خروجیها بدون استثناء از خازن دی کوپلینگ 1 نانو فاراد معمولی یا اگر گیر بیارید (فید ترو )که مخصوص دی کوپلینگ ترمینالهای I/O و تغذیه در مدارهای الکترونیکی حساس به نویز هست استفاده کنید.

- استفاده از یک کابل کواکسیال 50 اهمی دو شیلد (مس بافته شده و فویل آلومینیوم) برای انتقال ولتاژ از قسمت مورد نظر تا میکرو کنترلر هم کار رو تکمیل میکنه و هر چه مسیر عبور این کابل از سیستم جرقه زنی و شارژ باطری دور باشه نتیجه بهتری خواهید گرفت.

از طرفی اگر نیاز به نمونه برداری از سیگنال با سرعت خیلی بالا ندارید (رسم نمودار یا Captuer کردن) قرار دادن یک خازن موازی بین 4.7 تا 10 میکرو فاراد با ولتاژ کار 50 یا 63 ولت (برای افزایش عمر خازن در شرایط نویزی) در نزدیکی پایه رودی a/d عدد قرائت شده توسط میکرو رو تا حدود زیادی تثبیت میکنه.

با آرزوی موفقیت شما
            موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan2000
              سلام
              دوستمون آقا مجید کاملا درست میگن .
              بهتره بافر در نزدیکترین موقعیت ممکن نسبت به محل انشعاب باشه چند تا نکته هم به نظر بنده رسید که خدمتتون عرض میکنم:

-لازمه که ولتاژ تغذیه بافرتون حدود 2 ولت بیشتر از حد اکثر ولتاژ ورودی مورد نظر باشه ، اگر تصمیم دارید ولتاژی بین 0 تا5 ولت رو بافر کنید
              پیشنهاد من استفاده از یک رگولاتور 8 ولتی جمع و جور مثل 78L08 هست .دلیل پیشنهادم اینه که گرچه ولتاژ 12 ولت به راحتی در اتومبیدی ها و خ
              - استفاده از یک کابل کواکسیال 50 اهمی دو شیلد (مس بافته شده و فویل آلومینیوم) برای انتقال ولتاژ از قسمت مورد نظر تا میکرو کنترلر هم کار رو تکمیل میکنه و هر چه مسیر عبور این کابل از سیستم جرقه زنی و شارژ باطری دور باشه نتیجه بهتری خواهید گرفت.
              ......

با آرزوی موفقیت شما
              بابا درمتون گرم خیلی کامل توضیح دادین :nice:

فقط خازن هایی که گفتین از فروشنده به چه اسمی بخام چون معمولا بی سوادن (هر چند که خودمم درست نمیشناسمشون ):redface:

در مورد کواکسیال 50 اهمی چی همه سیم فروشی ها تا بهشون میگم اهم میگن چی!؟ اسم خاصی داره این نوع کواکسیال؟

این مدار voltage buffer رو هم بستم ولی خروجی از 2 ولت کمتر نمیشه چرا؟

دیدگاه

این مدار voltage buffer رو هم بستم ولی خروجی از 2 ولت کمتر نمیشه چرا؟
                سلام مجدد
                این مشکل 2 تا راه حل داره:
                1) برای تغذیه صفر مدار به جای زمین یه ولتاژ منفی مثلا 5- ولت قرار بدی
                2) راه حلی که عملی تره استفاده از TLC272 هستش

دیدگاه

فقط خازن هایی که گفتین از فروشنده به چه اسمی بخام چون معمولا بی سوادن (هر چند که خودمم درست نمیشناسمشون ):redface:

در مورد کواکسیال 50 اهمی چی همه سیم فروشی ها تا بهشون میگم اهم میگن چی!؟ اسم خاصی داره این نوع کواکسیال؟
                  اگه این 2 تا سوالمم جواب بدین دیگه حل حله

دیدگاه

عرض به خدمت شما که اول باید میزان اهمیت حذف نویز تو کاری که انجام میدید معلوم بشه .
                    مساله نویز در سیستمها به گونه ای هست که باید تمامی راهکار ها و اصول جهت کاهش مقدار نویز تا حد قابل قبول در یک سیستم در نظر گرفته بشه (عملا مقدار نویز در مدارها هرگز به صفر نمیرسه) .
                    بنده مساله رو از روی اصول حذف کامل نویز خدمتتون مطرح کردم ، اما در عمل شاید نیاز به این همه سخت گیری نباشه . تشخیصش با خودتونه .

در مورد خازنها باید بگم که خازنهای FEED THRU اصولا در مدارتی که به طور کامل توسط پوشش فلزی شیلد شدند بسیار در حذف نویز موثرند ام در غیر این صورت (مدار شیلد نشده باشه)هر نوع خازنی با ظرفیت 1 تا 10 نانو فاراد مناسب هست مثلا سرامیکی یا عدسی چون جمع و جوره و در مورد ولتاژ کاریش هم که حد اقل ولتاژ کار پاسخ گو هست . تصویر انواع خازنهای FEED THRU و نحوه استفاده رو رو در گوگل می تونید با وارد کردن نام این خازن در بخش تصاویر مشاهده کنید .

در مورد کابل هم باید بگم که بطور کلی از دید سیگنالها کابل تشکیل شده از تعداد زیادی سلف (با ظرفیت بسیارکم) که با مسیر عبور سیگنال از یک سر تا سر دیگه کابل سری هستند و هر یک از این سلفها به یک خازن موازی(با ظرفیت بسیارکم) با مسیر عبور سیگنال متصلند این مساله باعث میشه که امپدانسی حاصل از این سلفها و خازنها ایجاد بشه که به هنگام عبور سیگنال از کابل باعث افت سیگنال میشه . کارخانه سازنده کابل معمولا این امپدانس رو در طول مشخصی از کابل اندازه گیری و در برگ اطلاعات محصول به مشتری ارائه میده .
                    هر چه فرکانس سیگنال عبوری بیشتر بشه ضریب افت سیگنال بیشتر میشه .امپدانس رو بر حسب اهم و ضریب تضعیف بر حسب فرکانس سیگنال رو در طول مثلا 100 متر بر حسب db (دسی بل) بیان میکنند.این مقادیر اکثرا روی خود سیم هم ثبت میشه .
                    چون مقصود شما انتقال یک ولتاژ با فرکانس کم هست (سرعت افزایش و کاهش ولتاژ بین 0 تا 5 ولت گرچه dc باشه تایین کننده فرکانس هست) احتیاجی به تهیه یک کابل گرون قیمت ندارید .
                    اما من اسامی چند کابل خوب رو خدمتتون میگم :
                    RG8U-RG213-RG174AU -RG58 و خیلی های دیگه.

در مورد TLC272 بد نیست که از تجربیات دوستان استفاده کنید چون توانایی کار در تغذیه تک (سینگل) رو داره. که اگر از خیلی آی سی های دیگه بخواید استفاده کنید اول باید زحمت تهیه تغذیه دوبل متقارن رو بکشید که تهیه ولتاژ منفی در اتومبیل فکر کنم تولید درد سر اضافی خواهد کرد . :read:

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

دیروز رفتم سراغ ماشین

3 تا سیم وصل کردم به 3 سر سنسور گاز یا همون فشنگی گاز و وصلش کردم به ولت متر وقت نداشتم به اسیلسکپ وصلش کنم حیف

تغییراتش همونه که حدس زدم از 0.5 تا 4.5 تغییراتشه و سیم خودشم یه سیمه بدون شیلده! و جالبه که به طرز بدی به آلترناتور ماشین تزدیکه!!! تغریبا" 10 سانت فاصله داره...

دیدگاه

با این وضع فجیعی! که کابل ارتباطی سنسور به ECU متصل شده میشه حدس زد که امپدانس سنسور باید پایین باشه
                        :job:

دیدگاه

دوستان واقعا" ممنون

امروز رفتم ای سی رو خریدم ( هر گند که رنج دمایی زیر 0 پیدا نکردم! )

اسکپو بردم وصل کردم به گاز ماشین دقیقا" اینطوری :

نویزی که دیدم rms حدود 100 میلی آمپر داشت با کلی وررفتن نفهمیدم چیشد ولی به علت انتخاب کردن زمین نامناسب حسابی به ماشین فشار اومد و هی میخاشت خاموش بشه ولی بلخره با انتخاب زمین مناسب درست شد ولی نویز بود! :NO:

خلاصه اومدم اون مدار voltage buffer رو ساختم با همون 87l08 هم تغذیش کردم 2 تام خازن توی ورودی 100nو خروجی 1n گزاشتم :rolleyes:

بازم نیز نرفت! توی خروجی هم دیده میشد!!!! :cry:

از خازن 1n تا 100n بین زمین و ورودی opamp و همینطور خروجی opamp گااشتم ولی بد تر میشد نویز خروجی ! بدون خازن خیلی بهتر بود ولی اسپایکایی داشت...
                          روی اسکپ دیدم یه فرکانس نویز 800 تا 1200 بازی میکنه فوری یه مقاومت 50k ورداشتم گزاشتم روی ورودی خیلیی خوب شد موج ورودی!
                          ولی موج خروجی زیاد جالب نبود بازی میکرد...

اومدم یه 50 کیلو هم برای خروجی گزاشتم و یه low pass ساختم براش طوری که بعد از مقاومت یه خازن 1u وصل کردم به زمین توووپ شد! :nice:

بعدم رفتم برنامه رو نوشتم و وصلش کردم به مدار کاش فیلمشو گرفته بودم براتون حیف شد با دقت خیلییی خوبی بهم مقدار باز بودن دریچه گاز رو میگه فقط یه 4 تا عدد هی بعضی وقتا بازی میکنه که با یه کلک نرم افزاری درستش میکنم

از همه تشکر میکنم

اگرم دوست دارین بدونین برای چی اینو میخاستم بسازم برین اینجا ببینید...
                          http://www.tuningtalk.com/forum/topic-t37658.html

دیدگاه

باعث خوشهالیه که مدارتون توپ کار میکنه :applause:

LOW pass فکر خوبیه ( به جای جلوگیری از ورود نویز ، اون رو تو خروجی حذف کردید) حتی میتونید با همون بافر اکتیوش هم بکنید .راستش به نظر میرسید که به امپدانس پایینی در خروجی احتاج دارید 50 کیلو افت نداره ؟
                            به هر حال حرکت جالبی بود .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan2000
                              باعث خوشهالیه که مدارتون توپ کار میکنه :applause:

LOW pass فکر خوبیه ( به جای جلوگیری از ورود نویز ، اون رو تو خروجی حذف کردید) حتی میتونید با همون بافر اکتیوش هم بکنید .راستش به نظر میرسید که به امپدانس پایینی در خروجی احتاج دارید 50 کیلو افت نداره ؟
                              به هر حال حرکت جالبی بود .
                              بافر اکتیو دیگه چیه؟!

آره دیگه میدمش به a/d میکرو خیلی جریان نمیکشه ....

چرا 50 کیلو یه افت کمی داره ولی برای من مهم نیست...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X