اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

قدم در عرصه عمل و راه اندازی16f877a

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

قدم در عرصه عمل و راه اندازی16f877a

با سلام خدمت دوستان عزیز من بعد از کلی دنگ وفنگ بالاخره در pic یک برنامه صحیح وخیلی ساده در رابطه با کار با port های pic نوشتم ودر پروتئوس خوب جواب داد.اینا تا اینجا داشته باشین.....
    یکی از چیزهایی که من نسبت به دوستان این انجمن در محرومیت هستم این است که من بچه روستایی هستم ومثل اکثریت دوستان دسترسی به امکانات و وسایل را ندارم تا بتوانم نیاز های قطعات الکترونیکی و.... را رفع کنم(صرفاجهت دردودل :-?? خوب سرتون رابه درد نیارم من یه سری چندروز پیش به شهر زدم تا این که 2 عدد 16f877a و یک پزوگرامر شرکت نوآوران را گرفتم.بعد از دوروز تلاش موفق به پروگرام کردن شدم واولین پروژه ام را بستم روی بردبورداما کا نکرد . :cry2:
    برنامه:
    #include <16f877A.h> //micro name
    #fuses xt, NOBROWNOUT,NOPUT,NOPROTECT,NOWDT
    #use delay(Clock=12000000) // oscillator frequency
    VOID main()
    {
    set_tris_b(0x00); //set port b as outputs
    while(true)
    {
    delay_ms(1000); //wait 1
    output_high(PIN_B0); //set portb.0 ( turn on led)
    delay_ms(1000); //wait 1
    output_low(PIN_B0) ; //reset portb.0 ( turn off led
    }
    }
    من یک کریستال 12.000 و 2 خازن10nf وصل کردم به پایه های 13,14 pic
    وپایه های 11و32=vdd را به +5 وپایه های 12و31=vss به منفی زدم ولی کار نکرد اما در پروتئوس کار کرد .سوالات من این است که:
    1-کریستال ومنبع کلاک در ccs چطور پیکره بندی میشود؟
    2-در16f877a که 4پایه تغذیه دارد کدام باید اتصال داده شود؟
    3-من اگر یک پروگرام خوب بسازم ,بخرم یا ....(توروخدا فکر ما بچه دهاتی ها را هم بکنید) شما چه پیشنهاد میکنید؟

@};-عید غدیر خم را به تمام دوستان پیشاپیش تبریک وتهنیت عرض میکنم.(الهم صل علی محمدوآل محمد وعجل فرجهم) @};-
    با تشکراز شما......
    یا اباصالح المهدی ادرکنی

پاسخ : قدم در عرصه عمل و راه اندازی16f877a

سلام
    عید شما هم مبارک
    دوتا خازن 10nf رو بردار و بجاش دوتا خازن 22pf قرار بده . پایه شماره 1 رو با یک مقاومت 10k به +5 ولت وصل کن . درضمن وقتی فرکانس کریستال بالاتر از 4MHz باشه ، باید فیوز HS را انتخاب کنید و نه XT .

دیدگاه

پایه شماره یک برای چیه؟؟
      یا اباصالح المهدی ادرکنی

دیدگاه

پایه شماره 1 پایه MCLR یا همان RESET می باشد. اگر این پایه به 0 ولت وصل شود (LOW شود) میکرو ریست می شود و برای اینکه میکرو شروع به کار کند باید با یک مقاومت به +5 ولت وصل بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mojtabayazdani
          یکی از چیزهایی که من نسبت به دوستان این انجمن در محرومیت هستم این است که من بچه روستایی هستم ومثل اکثریت دوستان دسترسی به امکانات و وسایل را ندارم تا بتوانم نیاز های قطعات الکترونیکی و.... را رفع کنم
          اگر در روستای شما پست وجود داشته باشد میتوانید از فروشگاه های اینترنتی خرید کنید و درب منزل تحویل بگیرید:
          www.dspic.ir
          www.roboeq.com
          یک تاپیک هم برای فروشگاه های اینترنتی در همین سایت قرار داده شده که احتمالا به زودی سایت های دیگر هم درون آن نوشته میشود و میتونید استفاده کنید.
          همین سایت هم فروشگاه اینترنتی دارد که میتوانید با ورود به فروشگاه مشاهده کنید.
          موفق باشید
          از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
          هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
          اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
          اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
          شاد و موفق باشید

دیدگاه

مجید دلبندم اون خازنه باید بین 15 الی 33 پیکو باشه نه 10 بیست نانو با این کار اسیلاتور رو خفه :-S می کنین
            اگه دسترسی به این مقادیر ندارین میتونین اونها رو وصل نکنین تنظیمات اسیلاتور هم باید بصورت HS باشه

دیدگاه

سلام دوست عزیز
              پیش از هر چیز چند سوال: منبع شما برای کار با کامپایلر ccs چیه ؟خود میکرو کنترلر چی ؟

در کشور عزیز ما اکثر مردم عادت دارند برای شناخت تکنولوژی و ابزار جدید از سیستم " وَر " یا همون دستکاری استفاده کنند. این روش خصوصا برای کار با ابزاری مثل میکرو کنترلرها و امثالهم اصولا کاربردی نیست و نتیجه ای جز موفقیت های محدود و شکستهای متعدد و صرف وقت و هزینه زیاد و در نهایت احساس نا امیدی و... نداره. :read:

از مثالهایی که تا به حال آوردید به نظر میرسه به یک منبع دسترسی داشته باشید .(احتمالا نوشته آقای 1nafar ) به هر حال اگر بتونید کتابی حتی در مورد کامپایلر مشابه مثل mikroc k (میکروکنترلرهای pic نوشته مهندس هوار بطحایی انتشارات پندار پارس) تهیه کنید ، شیوه برنامه نویسی و راه اندازی بخشهای مختلف میکروکنترلر رو فرا خواهید گرفت ، و میتونید این اطلاعات رو در کامپایلر ccs خودتون مطابقت بدید .
              از طرفی دوستان بزرگوارمون در همین زمینه در حال نوشتن کتاب راهنمای الکترونیکی برای کار با میکروکنترلرهای pic شامل اطلاعات عمومی و اختصاصی و آموزش گام به گام کار با این میکرو هستند . که میتونید با مشاهده بخش مربوطه اطلاعاتی در مورد این کتاب کسب کنید...

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=39146.0

در مورد راه اندازی پروژه اخیر که ارسال کردید به نظر میرسه اشکال فقط مربوط به فیوز بیت اوسیلاتور باشه .با تنظیم فعلی(fuses xt#)
              شما با قرار دادن کریستال 4 مگا هرتز و اصلاح برنامه به use delay(Clock=4000000)# میتونید مشکلتون رو حل کنید .
              همچنین به خاطر داشته باشید در تنضیمات فیوز بیت اوسیلاتور انواع نوسان ساز ها تنظیمات مختلف دارند :
              برای کریستالهای کمتر یا مساوی 4 مگا هرتز کدی که شما نوشتید و برای بالاتر از 4 مگا FUSES HS# .
              و حالتهای دیگه ...

برای تنظیم این فیوز بیتها میتونید pic wizard به صورت زیر استفاده کنید:

این هم کد حاصل از تنظیمات بالا:

موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

کتاب زبان برنامه نویسی
                mikro c
                پندار پارس دارای غلطهای زیادی در برنامه نویسی و توضیحات دارد و حتی در کوچکترین برنامه نویسی برای صفر و یک کردن پایه ها نوشته ان
                portx.0=1

که داخل تمامی نسخ کامپایلر هلپ برنامه می گه برای دسترسی برای یک پین باید f رو قبل از مشخص کردن شماره پین آورده شود که در عیز اینصورت داده برنامه نویسی غیر معتبر است ( این دستور به کل در تمام کتاب یکسان به کار رفته است)

پیشنهاد می کنم کسی چنین کتابی رو خریداری نکند

کامپایلر موجود به جز 8.2 داخل سی دی هیچ کدام خروجی هگز صحیحی رو تولید نمی کنند و تراشه قادر به اجرای برنامه نمی باشد جز در پروتئوس
                هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

بله همیشه اشکالاتی وجود داره ، اما در وضعیت تاسف انگیز حاضر(از لحاظ انتشار مطالب سالم علمی) که اسناد معتبر چاپی و الکترونیکی که مطالب رو صحیح و به نحو مناسب مطرح کرده باشند خصوصا در زمینه های برق و الکترونیک و رایانه حتی در حوزه کتب دانشگاهی ، وجود نداره ، باید دست از ایده آل گرایی برداشت و به همین نمونه های به قولی پر از اشکال چنگ زد ، حتی برای فرا گرفتن یک یا چند مطلب oo: .
                  بنده عادت به خرده گیری و اشکال تراشی ندارم و معمولا به دنبال راهایی برای استفاده مفید تر از ابزار و امکانات نه خیلی کاملی که در دسترس هست میگردم و همیشه هم راههایی وجود داره.
                  به هر حال پیشنهادهای بنده مسلما بر اساس نظرات شخصی و به جهت افرادی هست که فکر می کنند پیگیری یک مطلب ارزشش رو داره و از فراگیری این مطالب هدف و انگیزه ای غیر از تفریح و سرگرمی دارند و هزینه ها اعم از اوقات و هزینه و انرژی که صرف میکنند رو سرمایه گذاری بر روی علم خودشون میدونند .

در پایان اگر پیشنهاد نامناسبی داشتم هیمن جا از تمامی دوستان عذر خواهی میکنم و در خواست می کنم که این رو به حساب تازه کاری و کم تجربگی بنده بگذارند.
                  موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X