اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش میکروکنترولر PIC با MPLAB C

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش میکروکنترولر PIC با MPLAB C

سلام
    من جدیدا در حال تعویض خانواده 8 بیتی با خانواده 32 بیتی هستم و هنوز راه هست تا بتونم با تمامی بخش های این خانوداده آشنایی پیدا کنم ، ان شالله در این بخش هم وارد شدم حتما بتونم کمکی در رابطه با RTOS کنم
    هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

با سلام خدمت دوست عزیز baby_1 جان !
      کرک برای MPLAB X IDE داریم ؟
      موفق و شاد باشید .
      if all men are the same
      then
      why do women take so long to choose one ?

دیدگاه

سلام دوستان
        شرمنده دیر متوجه سوالاتتون شدم

پروتئوس تو پروژه هایی که زمان مهمه خوب کار نمیکنه .
        یعنی real time نیست . و هر چقدر که پروژه بزرگتر میشه وضع بدتر میشه . کار عملی بهتره .
        منم مثل شما proteus رو قبول ندارم و صرفا در مواقعی که بخوام نقشه مداری رو بکشم از این برنامه استفاده می کنم ، چون تئوری و بعد عملی شدن رو بیشتر و بهتر قبول دارم تا تست و خطای زیاد با شبیه سازی و نهایتا جواب گرفتن

با تشکر از آموزش بسیار خوبت و وقتی که میزارید

من با pic24 کار میکنم محاسبات ریاضی مثل sin .. را انجام نمیده ، شما میدونید چرا ؟ هیچ خطائی نمیده اما محاسبه هم نمیکنه
        جناب eshgh_namordeh ممنونم و خوشحال که مورد رضایت شما بوده
        برای این منظور شما باید از بسط تیلور برای این منظور استفاده کنین و می تونین با توجه به دقت مورد نیاز تعداد جمالات را افزایش یا کاهش بدین
        در سایت میکرو چیپ توصیه شده این بسط را توسط موتور DSP انجام بدین تا با کمترین زمان پردازش روبه رو بشین(البته اکثرا بسط تیلور رو ساده کرده و اعداد ثابت را محاسبه و با جایگذاری مقدار x دلخواه زمان پردازش رو کمتر می کنن)

کرک برای MPLAB X IDE داریم ؟
        دوست "josef2006"
        ادیتورهای Mplab نیاز به کرک کردن ندارن و مجانی محسوب می شن اگر منظورتون کامپایلرها هست و من بد متوجه شدم ، بهتر هست که از کرکهای موجود استفاده نکنین چون اکثر امکانات نسخ تجاری رو این ورژنهای عمومی دارا هستن و اگر فشردگی و اپتیموم کردن کدها برای پروژتون بسیار مهم هست بهتر هست نسخه اصلی رو تهیه کنین ، چون نسخه های کرک شده طبق تجربه های تلخی :sad: که برای تراشه PIC16f877 داشتم نه به خوبی کار می کنن و و نه دقت زیادی می تونن داشته باشن(خطا زیادی رو برای داده های اعشاری پدید می یارن)

هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

نظرتون با میکروبیسیک چیه؟

دیدگاه

سلام
            من قبلا با این برنامه و کامپایلر قدرتمندش که کار کردم راحتی ، سادگی رو به چشم دیدم اما قبلا من کرک مناسبی براش پیدا نکردم و بیش از 3-4 نوع از این برنامه رو دانلود کردم و مشکلاتی رو داخل پروژه بهش برخورد کردم که شامل:
            1-از دست دادن متغییر بعد از دو خط بعد از یک if یا بعد از جرا کردن یک دستور
            2-عدم پشتیبانی مناسب از داده float
            3-ایجاد خطاهای run time هنگام شروع

و بابت همین هم تند سویچ کردم به mplab که خدا رو شکر نه هیچ کدام از این مشکلات رو شاهد بودم و نه نیاز به کرک داشت ، تنها نکته منفی در زمان شروع عدم رفرنسهای مناسب یا جامع برای این کامپایلر قدرمتند بودم

دیدگاه

سلام،
              من دارم با تراشه PIC18F8722 کار میکنم اما اصلا نتیجه نمیگیرم (روشن کردن LED) این تراشه توی پروتئوس پایه ی MCLR نداره. نمیدونم چه جوری پیکره بندیش کنم که درست کار کنه. این شماتیک مدار :

اضافه شده در تاریخ :
              اینم کد برنامه:

کد:
              #include <p18f8722.h>
              #include <delays.h>
              #pragma config OSC=HS
              #pragma config PWRT=ON
              #pragma config WDT=OFF

void main(void)
              {
                TRISD = 0;
                PORTD = 0xff;
              }
              مشکل کار من کجاست؟ ممنون می شم اگه راهنماییم کنین!

دیدگاه

سلام
                پین MCLR ، پایه 9 میکرو هست که اگر دقت کنین به راحتی می بینین
                نکته:
                1-در برنامه همیشه در صورت عدم داشتن یک حلقه کلی حلقه خالی را قرار بدین تا وضعیت انتهایی میکرو نیز مشخص باشد
                کد:
                 while(1){Nop();};
                برنامه:
                کد:
                #include <p18f8722.h>
                #include <delays.h>
                #pragma config OSC=HS
                #pragma config PWRT=ON
                #pragma config WDT=OFF

/*
                 * 
                 */
                void main(void) {
                  TRISD = 0;
                  PORTD = 0xff;
                  while(1){Nop();};

}
                شماتیک ،به کار گیری پایه ریست و تست صحیح بودن برنامه و مدار:

دیدگاه

ممنون. حل شد. یعنی از پین 5 پورت G نمیشه استفاده ی دیگه ای کرد؟ و همیشه باید با مقاومت به 5v وصل بشه؟

دیدگاه

سلام
                    می شود از پایه MCRL برای IO استفاده کرد اما هیچ گاه توصیه نمی شود چون در این حالت دیگر ریست حالت میکرو رو از دست خواهین داد

دیدگاه

فکر کنم من درست متوجه نشدم! مگه نباید برای عملکرد میکرو این پایه به 5V وصل شه؟ حالا شما میگین میشه ازش به عنوان I/O استفاده کرد. ببخشید آخه من تازه اومدم سراغ PIC. تو AVR پایه ریست بایستی همیشه به Vcc وصل بشه و این پایه جزو هیچ پورتی نیست در حالیکه تو PIC قضیه فرق میکنه. ممنون میشم اگه واضحتر توضیح بدین.

دیدگاه

فکر کنم من درست متوجه نشدم! مگه نباید برای عملکرد میکرو این پایه به 5V وصل شه؟ حالا شما میگین میشه ازش به عنوان I/O استفاده کرد. ببخشید آخه من تازه اومدم سراغ PIC. تو AVR پایه ریست بایستی همیشه به Vcc وصل بشه و این پایه جزو هیچ پورتی نیست در حالیکه تو PIC قضیه فرق میکنه. ممنون میشم اگه واضحتر توضیح بدین.
                        سلام
                        در میکروهای AVR یا PIC در کنار هر پین فعالیتهایی که یک پین می تواند داشته باشد را به صورت / از هم جدا کرده اند.به عنوان مثال در خانواده مشهور atmega ها و به عنوان مثال تراشه atmega32 در پورت C برای پین های شماره 28 و 29 عبارت زیر را مشاهده می کنین
                        PC7 (TOSC2)
                        PC6 (TOSC1)
                        که یعنی اگر از این پین به صورت IO استفاده کنین پورت C شما بیتهای 6 و 7 از باینری رو در خروجی می تواند ظاهر کند و اگر به عنوان RTC بخواین از کریستال 32768 هرتز استفاده کنین دیگر Io نداشته و تنها می توانید به این دو پین کریستال مد نظر خودتون رو قرار بدین
                        در کنار پین 9 هم عبارت زیر رو مشاهده می کنین
                        RG5/MCLR/VPP
                        یعنی اگر بخواهین از IO استفاده کنین RG5 رو خواهین داشت و در صورت استفاده به عنوان پایه reset دیگر IO را از دست خواهید داد و به عنوان پایه ریست می توان مورد استفاده قرار داد.
                        این تنظیم فیوزبیتهای میکرو می تواند توسط برنامه میکرو یا پروگرمر صورت بگیرد.

دیدگاه

من یه مشکل دیگه دارم. وقتی دستورات زیر رو وارد میکنم کامپایلر موقع Build خطا میگیره. (میکرو PIC18F87K22 هستش) علتش چی میتونه باشه؟ از MPLABX با کامپایلر C18 استفاده می کنم.
                          کد:
                          #pragma config PWRT = ON
                          #pragma config WDT = OFF
                          #pragma config BOR = OFF
                          اینم اروری که میده:
                          کد:
                          C:\Users\Behzad\MPLABXProjects\behzad1.X\main.c:4:Error [1224] configuration setting 'PWRT' not recognized
                          C:\Users\Behzad\MPLABXProjects\behzad1.X\main.c:5:Error [1224] configuration setting 'WDT' not recognized
                          C:\Users\Behzad\MPLABXProjects\behzad1.X\main.c:6:Error [1224] configuration setting 'BOR' not recognized

دیدگاه

سلام
                            این بخش را ببینین
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...4105#msg404105

دیدگاه

دوستان من از سایت میکروچیپ میخوام فایل هارو دان کنم ولی یکمی گیچ شدم
                              اول دونوع IDE داره که یکی MPlAB XC8 که اخرین ورژه 8.8 هست
                              و دیگری MPLABX IDE هست که اخرین ورژنش 1.51 هست
                              و باز MPLABC18 هست که اخرین ورژن lite 3.44 هست
                              و یک سوال wizard تابحال طراحی نشده برای این سری؟
                              هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                              بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
                              میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

ببینید برای برنامه نویسی با هر میکرو دو دسته برنامه وجود داره که هر دوتاش رو باید داشته باشی:
                                1. محیط توسعه یکپارچه یا IDE. این نرم افزار کامپایلر و اسمبلر و لینکر و دیباگر و ... رو داخل خودش یکپارچه میکنه(یه جورایی محیط مادر هستش). خود این نرم افزارها بطور پیش فرض تمامی امکانات اساسی به جز کامپایلر رو دارن. یعنی شما میای این نرم افزار رو نصب میکنی بعد میای یه کامپایلر بهش اضافه میکنی. MPLAB IDE و MPLABX IDE هردوتاشون محیط توسعه هستن که MPLABX از MPLAB جدیدتره. هر دوتاشونم مال شرکت میکروچیپ (سازنده ی میکروهای PIC) هستن و واسه همین از سایر نرم افزارها ارجح تر هستن(به نظر من).
                                2. کامپایلر. متناسب با زبانی که میخوای واسه برنامه نویسی استفاده کنی، میای یه کامپایلر به IDE اضافه میکنی. واسه میکروهای PIC توسط خود میکروچیپ کامپایلرهای متفاوتی عرضه شده که همشون واسه زبان C هستن و شامل:
                                الف - کامپایلرهای HiTech.
                                ب - کامپایلرهای سری C. (مثل C18 برای خانواده ی PIC18xxxx و C16 برای PIC16xxxxو ...)
                                ج - کامپایلرهاتی سری XC که عبارتند از:
                                XC8 برای تمام میکروهای 8 بیتی
                                XC16 برای تمام میکروهای 16 بیتی
                                XC32 برای تمام میکروهای 32 بیتی
                                حالا از بین MPLABX و MPLAB، چون MPLABX جدیدتره و از این به بعد IDE اصلی شرکت میکروچیپ همین نرم افزار هستش، واسه همین توصیه میشه از همون اول با این IDE کار کنیم. در خصوص کامپایلرها، سری XC از همه جدیدتر هستن و میکروچیپ از از این به بعد روی این سری کار خواهد کرد و و علاوه بر تولیدات فعلی، تولیدات آینده ی این شرکت بطور کامل توسط این سری پشتیبانی خواهند شد. در نتیجه سری XC بهتر هستش.
                                مخلص کلام، MPLABX به عنوان IDE و کامپایلرهای سری XC برای استفاده توصیه میشن، چون هم جدیدترین هستن و هم مال خود شرکت سازنده ی میکروهای PIC هستن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X