اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی سنسور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی سنسور

نوشته اصلی توسط tayebeh_it83
    به نظرتون منطقاً مدار GSR درسته؟ ...
    بسم الله الرحمن الرحیم

این مدار را برای GSR بررسی کنید و نیازی نیست که قسمت اندازه گیری ولتاژ LM3915 را ببندید. فقط ولتمتر ( اسیلوسکوپ ) را قرار بدهید روی خروجی پ امپ . یعنی مدار را با پ امپ ببندید و همان میله های نقره /کلراید و نتیجه را بررسی کنید.

سوال دوم یک مقدار نامفهوم است اما فرکانس نمونه برداری شما میشود عدد یک تقسیم بر زمانی که اولین خط مربوط به آن اجرا می شود تا زمانی که دوباره همان خط مجددا اجرا شود.
    والسلام علی من اتبع الهدی .... و درود بر کسانی که راه هدایت را دنبال می کنند.

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

بسم الله الرحمن الرحیم

بررسی اثر رسانایی پوست و دریافت پاسخ دقیق از مدار ؛ آنگونه که شایسته یک تحقیق درست و حسابی باشد که بتواند به مردم و این مملکت خدمت کند ؛ مطلبی نیست که بتوان به آسانی از کنار آن گذشت و رسیدن به یک پاسخ دقیق کاری نیست که جوابش در اینترنت باشد!

صادقانه این مطلب شما برای خودم تازگی داشت و با خودم گفتم که اگر من قرار بود این را بسازم باید چکار می کردم. اول از همه این مهم است که شما انتظار دارید از این مدار ، چه خروجی داشته باشید؟ از چند ولت تا چند ولت؟ و چرا؟ بر اساس اطلاعات و دانش و بضاعت اندک من استفاده از هر پ امپی نمی تواند راهگشا باشد. و اینکه از چه الکترود ی استفاده کنیم و مواردی دیگر که ممکن است در حین کار پیدا شوند که حتما هم پیدا می شوند ... اما به نظر من عمده دلایل موثر در نتیجه کار در آرایش اپ امپ ها ، بهره مدار و فیلترها هستند. کیفیت کارتان به کیفیت قطعات مصرفی بستگی دارد.

تاکید می کنم که انتخاب پ امپ بسیار مهم است. مثلا به عنوان نمونه OPA4336 ساخت شرکت تگزاس اینسترومنت Texas Instrument است که منحصرا برای شرائط مشابه سوال شما طراحی و ساخته شده است. با توجه به کیفیتی که انتظار دارید ، انتخاب قطعه موثر است. ممکن است این شماره که حالا برای مثال آوردم در ایران پیدا نشود. اما اینجوری هم نیست که اصلا نشود هیچ کاری انجام داد.
      و روش انتخاب هم این است که حتما از اسیلوسکوپ در کارتان استفاده کنید . آن چیزی که باعث ایراد است را تشخیص دهید. چه چیزی باعث می شود به نتیجه نرسید.

همچنین این دو نفر Mustafa Bagdatli and Che-Wei Wang مثل شما بر روی همین روش کار کرده اند که نتیجه کارشان را در آدرس های زیر به اشتراک گذاشته اند.

http://www.mustafab.com/blog/?p=437
      http://cwwang.com/2008/04/13/gsr-reader/

برای استفاده معنوی دیگران ؛ لطفا نتیجه کارتان را (همین جا) به اشتراک بگذارید
      با هم موفق باشیم

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

این لینک در رابطه با GSR . گفتم شاید براتون جالب باشه
        http://www.medicaleng.ir/fa/%D8%B4%D...D9%83-gsr.html

دیدگاه

دوستان الکترونیکی اگر امکانش هست به بنده یک تقویت کننده ای که بتونه در حد میکرو ولت حساسیت داشته باشه و بشه در بازار ایران پیدا کرد معرفی بفرمایید، در این مورد نظرتون رو هم راجع به AD620 بفرمایید. چون من با LM358n نتونستم به نتیجه مورد نظرم برسم. دوستان منو ببخشید به خاطر دانش کم در الکترونیک این همه سوالات ابتدایی می پرسم. ممنون از راهنمایی شما

دیدگاه

بسم الله الرحمن الرحیم

یادم است آن زمان ها (یادش بخیر ) که می رفتیم دانشگاه به ما می گفتند که اگر سطح سیگنال خیلی پائین بود طوری که نشود به درستی مقادیر قرائت شده اعتماد کرد. یا قابل قرائت نبود. بیاین از پل وتسون WheatStone استفاده کنید.

یکی مثلا اینجوری:

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

سلام
              مدارات تقویت کننده سیگنال های حیاتی معمولاً تغذیه منفی احتیاج دارند. پ امپ هایی که نویز ناچیز و آفست کم دارند معمولاً تغذیه منفی هم می خوان.
              گفتید که خروجی برای چند فرد آزمایش شده یکسان بود. خروجیِ مدارتون چند ولت بوده؟
              وقتی دارید مدارِ پ امپِ تک تغذیه می بندید باید به اشباع خروجیِ اون توجه کافی داشته باشید. مدارِ شما رو متوجه نشدم چی کار می کنه. قیافه ش شبیهِ تقویت کننده ایزار دقیقه.
              به هر حال نظرِ من ایناس:
              1) اگه مشکلتون اشباعِ تقویت کننده ست، از AD8572 استفاده کنید. خوب، دقیق، کم نویز، با آفست بسیار عالی، امپدانس ورودیِ بسیار عالی، و مهمتر از همه، Rail-to-Rail.
              دقت کنید که LM358 خیلی درِ پیته! و مقاومتِ ورودیش در حدِ همون مگا اهمه. بنابر این در هنگام استفاده باید به این مسئله دقت کنید.
              2) به نظرم مقاومتِ DC پوست زیاده. و باید امپدانسِ پوست رو در حالت AC اندازه بگیرید. برای همین، نیاز به منبع جریان AC دارید و تقویت کننده AC و امثالهم.
              3) همین مطلبی که توی وب سایتِِ مدیکالنج گذاشتید همه چی رو گفته دیگه. طبقِ توضیحاتش مدارتون رو تغییر بدید. انتظار نداشته باشید که با اولین PCB جوابِ نهایی رو بگیرید! کار تحقیقاتی زمان بره و نیاز به انرژی و پشتکار داره.
              4) از زبانِ شیوای انگلیسی برای جستجوی مدارات الکترونیک کاربردی و امثالهم استفاده کنید. شک نکنید که جستجوی فارسی توی اینترنت هیــــــــــــچ ثمری نداره.

موفق باشید
              بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
                سلام
                مدارات تقویت کننده سیگنال های حیاتی معمولاً تغذیه منفی احتیاج دارند. پ امپ هایی که نویز ناچیز و آفست کم دارند معمولاً تغذیه منفی هم می خوان.
                گفتید که خروجی برای چند فرد آزمایش شده یکسان بود. خروجیِ مدارتون چند ولت بوده؟
                وقتی دارید مدارِ پ امپِ تک تغذیه می بندید باید به اشباع خروجیِ اون توجه کافی داشته باشید. مدارِ شما رو متوجه نشدم چی کار می کنه. قیافه ش شبیهِ تقویت کننده ایزار دقیقه.
                به هر حال نظرِ من ایناس:
                1) اگه مشکلتون اشباعِ تقویت کننده ست، از AD8572 استفاده کنید. خوب، دقیق، کم نویز، با آفست بسیار عالی، امپدانس ورودیِ بسیار عالی، و مهمتر از همه، Rail-to-Rail.
                دقت کنید که LM358 خیلی درِ پیته! و مقاومتِ ورودیش در حدِ همون مگا اهمه. بنابر این در هنگام استفاده باید به این مسئله دقت کنید.
                2) به نظرم مقاومتِ DC پوست زیاده. و باید امپدانسِ پوست رو در حالت AC اندازه بگیرید. برای همین، نیاز به منبع جریان AC دارید و تقویت کننده AC و امثالهم.
                3) همین مطلبی که توی وب سایتِِ مدیکالنج گذاشتید همه چی رو گفته دیگه. طبقِ توضیحاتش مدارتون رو تغییر بدید. انتظار نداشته باشید که با اولین PCB جوابِ نهایی رو بگیرید! کار تحقیقاتی زمان بره و نیاز به انرژی و پشتکار داره.
                4) از زبانِ شیوای انگلیسی برای جستجوی مدارات الکترونیک کاربردی و امثالهم استفاده کنید. شک نکنید که جستجوی فارسی توی اینترنت هیــــــــــــچ ثمری نداره.

موفق باشید
                ممنون از توضیحاتتون
                اگر امکانش هست لینک وب سایتی که گفتید رو بذارید. متوجه نشدم
                منظورتون اینه؟
                http://www.biomedical-engineering-online.com/
                ولتاژ خروجی مدار زمانی که الکترودها روی دست قرار میگیرند حدود 0.55 ولت و وقتی برداشته می شن خروجی مدار 2.9 ولت است و رسانایی پوست در حد چند میکروزیمنس.
                باز هم ممنونم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tayebeh_it83
                  ممنون از توضیحاتتون
                  اگر امکانش هست لینک وب سایتی که گفتید رو بذارید. متوجه نشدم
                  منظورتون اینه؟
                  http://www.biomedical-engineering-online.com/
                  ولتاژ خروجی مدار زمانی که الکترودها روی دست قرار میگیرند حدود 0.55 ولت و وقتی برداشته می شن خروجی مدار 2.9 ولت است و رسانایی پوست در حد چند میکروزیمنس.
                  باز هم ممنونم
                  لینکی که خودتون تو یه پستِ قبلی گذاشتید. ایناها:
                  http://www.medicaleng.ir/fa/%D8%B4%D...D9%83-gsr.html

پیشنهادِ من برای طراحی و ساختِ یک مدارِ آدمیزادی و استفاده از روشِ مستقیمِ مهندسی اینه:
                  شما باید با مطالعه، تحقیق و آزمایش یک محدوده معقول برای اندازه گیری امپدانس پیدا کنید. مثلاً از 100 کیلو تا 1 مگا اهم. بعد باید مشخص کنید که این امپدانس به صورت مقاومتی و DC هست، یا ترکیب مقاومت با سلف/خازن یعنی امپدانسِ AC.
                  بعدش برای اندازه گیریِ اصولی، بهتره یه منبع جریان درست کنید (DC یا AC با دامنه مناسب بسته به مواردِ بالا) و از دو تا الکترود رد کنید. فکر نمی کنم منبع جریانِ شما بیشتر از 100 میکرو آمپر دامنه داشته باشه. بنابر این به سادگی، واقعاً به سادگی با یه پ امپ می تونید درستش کنید و مستقیم از خروجیِ پ امپ جریان رو تأمین کنید.
                  آخرش هم ولتاژِ دو سرِ الکترود رو به صورتِ تفاضلی اندازه بگیرید.
                  بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

با عرض سلام مجدد خدمت همه دوستان
                    من از ICهایی که در آزمایشگاه داشتیم استفاده کردم. مدار تقویت رسانایی پوست رو با AD620 بستم.

ظاهرا مشکلی نداره. فقط من رفرنس اون رو به زمین بستم ولی می خوام دقیقترش کنم (همونطور که میدونید برای کارهای پزشکی باید دقت کارو ببریم بالا) :biggrin:. برای همین مسئله برای تولید رفرنس دقیق سراغ Reference Generator ها رفتم. یکی پیدا کردم که برای چند تا ولتاژ ثابت قابل برنامه ریزی و قیمت نسبتا مناسبی هم داره، به نام AD584JN. ولتاژ 2.5، 5، 7.5 و 10 ولت رو تولید میکنه.
                    البته هنوز موفق به تهیه اش نشدم. این آی سی احتمالاً بتونه جوابگوی بخشی از کارم باشه ولی مشکلی که وجود داره اینه که، رنج شتاب سنجم صفر تا 3.3 ولت، و رنج رسانایی پوست 0.5 تا 3 ولت و رفرنس AD0804 (ماژول تبدیل آنالوگ به دیجیتال) 1.5 ولت هست. برای این رنج ها واقعا چه راه حلی هست. تو اینترنت سرچ زدم ولی اگه شما هم تجربه ای در این زمینه در اختیارم بذارید واقعا ممنون میشم.

دیدگاه

ببخشید یه خورده در پرسیدن سوالم عجله کردم. یکی از دوستان در همین سایت موارد زیر رو پیشنهاد کردند که همگی موجود و قیمتشون بین 3000 تا 15000 تومانه.
                      REF3012AI- REF3020AI - REF3025AI - REF3033AI
                      REF3040AI
                      REF5020AID
                      LM4040CIZ-2.5
                      LM4040AIM3
                      LM4040BIM3-5
                      LM285D-1.2G
                      LM4051AIM3-1.2

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X