اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ولتاژ کاری کریستال

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ولتاژ کاری کریستال

با سلام
    من یک برد nucleo-L476rg دارم و لازمه که میکرو در ولتاژ 1.8 تا 3 به درستی کار کنه. کریستال خارجی که در بخش st-link برد قرار داره با مدار اسیلاتور st-link کار میکنه و در ولتاژهای زیر 3.3 کار نمیکنه. من دنبال کریستالی هستم که در ولتاژهای 1.8 تا 3 ولت راه اندازی بشه و به درستی کار کنه تا به مدار اسیلاتور خود میکرو متصلش کنم. اما متاسفانه در دیتاشیت کریستال های موجود اصلا ولتاژ کاری قید نمیشه! علتش چیه؟ و اینکه از دوستان کسی میتونه کریستالی معرفی کنه که در ولتاژ موردنظر کار کنه در فرکانس 8 مگاهرتز؟؟​

نوشته اصلی توسط soryrah نمایش پست ها
    با سلام
    من یک برد nucleo-L476rg دارم و لازمه که میکرو در ولتاژ 1.8 تا 3 به درستی کار کنه. کریستال خارجی که در بخش st-link برد قرار داره با مدار اسیلاتور st-link کار میکنه و در ولتاژهای زیر 3.3 کار نمیکنه. من دنبال کریستالی هستم که در ولتاژهای 1.8 تا 3 ولت راه اندازی بشه و به درستی کار کنه تا به مدار اسیلاتور خود میکرو متصلش کنم. اما متاسفانه در دیتاشیت کریستال های موجود اصلا ولتاژ کاری قید نمیشه! علتش چیه؟ و اینکه از دوستان کسی میتونه کریستالی معرفی کنه که در ولتاژ موردنظر کار کنه در فرکانس 8 مگاهرتز؟؟​
    با سلام،
    اصولا کریستال معمولی چیزی به اسم ولتاژ کاری نداره، ولتاژی که کریستال با اون نوسان سازی میکنه بسته به مدار مربوطه ، میتونه از چند ده میلی ولت تا چند صد میلی ولت متغییر باشه.
    کریستال در اصل یه توان پیشنهادی برای نوسان سازی پایدار داره ( که معمولا در حد چند صد میکرووات هست ) و البته یه توان حداکثری هم داره که پیشنهاد سازنده اینه که توان اعمال شده به کریستال به این مقدار نرسه.
    اینکه میگید با ولتاژ زیر 3 ولت نوسان سازی نمیکنه ، یعنی بخش HSE میکروکنترلر نمیتونه کریستال رو وادار به نوسان سازی کنه.
    فوق کاری که در مورد کریستال میتونید انجام بدید ، اینه که از کریستال با برند معتبر مثل YXC , TXC , ABRACON استفاده کنید، به علاوه دو تا خازن لود کریستال هم میتونید بین 8 تا 22 پیکوفاراد تغییر بدید ، بلکه فرجی حاصل شد.
    اگر با این کار هم مشکل حل نشد ، مستقیما برید سراغ خود میکروکنترلر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط soryrah نمایش پست ها
      با سلام
      راستی ،
      میتونید از اسیلاتور 4 پایه 8 مگاهرتز به جای کریستال استفاده کنید ، دیگه به کریستال و دوتا خازن لود احتیاجی ندارید.
      تنها معایبش اینه که گرونتره و نیاز به سیم کشی دارید.

دیدگاه

ممنونم ازتون. من یکم دقیقتر بخوام بهتون بگم: در فایل شماتیکی که st برای این برد ارائه کرده برای پایه های OSCIN و OSCOUT که به میکروکنترلر stm32F103 (میکروکنترلر st-link) متصل میشه یک کریستال 8MHz - 12pF رسم کرده و دو خازن بار 20pF ! و در ادامه برای شماتیک MCU اصلی (stm32L476) چیزی که به عنوان کریستال خارجی توی طراحی ارائه کرده یک کریستال 8MHz - 16pF و باز هم دو خازن بار 20pF هست! به نظر میاد اختلاف از 12pF تا 16pF به دلیل ظرفیت stray متفاوت برای دو تا pcb اصلی و st-link و تفاوت در ظرفیت خازنی خود میکروهای F103 و L476 باشه!
        من از کریستالی که روی برد ارائه شده به دو روش استفاده کردم:
        1: فقط از خود کریستال و بار خازنی استفاده کردم و مدار اسیلاتور میکرو L476 رو وارد بازی کردم! احتمالا به خاطر همون اختلاف کریستال 12pF و 16pF اینجا مشکل ایجاد میشه و مدار اسیلاتور میکرو نمیتونه کریستال رو در ولتاژهای پایین به نوسان دربیاره! (این حدس منه و ممکنه اشتباه باشه)
        2: از کریستال به شکل bypass استفاده کردم و یک کلاک مربعی نهایی به پایه PH0 - OSC_IN میکرو اصلی ارسال کردم! اما اینجا هم چون کلاک بین 0 و 3.3 ولت نوسان داره وقتی ولتاژ VDD میکرو من میاد زیر 3.3، چون حد مجاز ولتاژ پایه های آنالوگ VDD+0.3 ولت هست سیگنال 3.3 خارج از محدوده ی VDD+0.3 برای ولتاژ های پایین تر 3.3 ولت میشه!
        حالا طبق فرمایش شما اگر من یک کریستال 16pF بگیرم و دوتا خازن 20pF هم به عنوان خازن بار استفاده کنم و کلا بخش st-link رو کنار بذارم ممکنه میکرو بتونه با مدار اسیلاتور خودش در ولتاژ پایین این کریستال رو استارت کنه؟
        عذرخواهی میکنم که توضیحاتم طولانی شد. با تشکر

دیدگاه

و البته یک نکته متناقض اینکه : قاعدتا کریستال 12pF باید راحتتر از کریستال 16pF راه اندازی بشه و نمیدونم اگه این 12pF با ولتاژ 2 ولت کار نکرد میشه انتظار داشت 16pF کار کنه؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X