اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ولتمر 220V AC با میکرو با خطای نیم ولت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت ولتمر 220V AC با میکرو با خطای نیم ولت

نوشته اصلی توسط leader. نمایش پست ها
    پروفسور خیلی عذر میخوام ببخشید طبق دستور عمل نکردم.
    من پروفسور نیستم
    ولی این مداری که تو داری کار میکنی که نه از دوستان سوال میفرمایی و کپی میکنی من خودم با تلاش خودم چند سال پیش انجام دادم
    مطمئنا با مشکاتشم بیشتر اشنا هستم
    درضمن این مدار خیلی ساده تر از اون بود که براش تاپیک بزنید .. کافی بود یه سرچ میکردید تو انجمن و مشاهده میکردید این مدار رو دوستان 10 سال پیش انجام میدادن و کلی تاپیک در همین مورد در انجمن هست
    الان هم دیر نشده و یه سرچی کن و تمام سوال های که در ذهن داری به جواب میرسه خواهشا به تاریخ تاپیک ها هم یه نگاهی بنداز تا احیانا این غروز کاذبت فروکش کنه
    و اینکه یادم نمیاد بهت دستور داده باشم .. فقط از روی حس انسان دوستانه و دلسوزی خواستم کمکت کنم .. البته اون اوایل تاپیک

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
      من پروفسور نیستم
      ولی این مداری که تو داری کار میکنی که نه از دوستان سوال میفرمایی و کپی میکنی من خودم با تلاش خودم چند سال پیش انجام دادم
      مطمئنا با مشکاتشم بیشتر اشنا هستم
      درضمن این مدار خیلی ساده تر از اون بود که براش تاپیک بزنید .. کافی بود یه سرچ میکردید تو انجمن و مشاهده میکردید این مدار رو دوستان 10 سال پیش انجام میدادن و کلی تاپیک در همین مورد در انجمن هست
      الان هم دیر نشده و یه سرچی کن و تمام سوال های که در ذهن داری به جواب میرسه خواهشا به تاریخ تاپیک ها هم یه نگاهی بنداز تا احیانا این غروز کاذبت فروکش کنه
      و اینکه یادم نمیاد بهت دستور داده باشم .. فقط از روی حس انسان دوستانه و دلسوزی خواستم کمکت کنم .. البته اون اوایل تاپیک
      لطف فرمودین.
      من تازه الکترونیک را شروع کردم و مثل حضرتعالی باتجربه نیستم.
      شما باتوجه به تجارب فراوانی که در این رابطه داشتین و الان این مدل مسایل براتون بسیار پیش و پا افتاده است.لطف کنید بفرمایید الان مشکل سرچیه که از 0 تا 300 ولت امکان اسکن ولتاز با خطای نزدیک نیم ولت وجود دارد ولی در این بازه مشکل داریم.
      مطمعنا بقیه دوستان هم پاسختان را کالبد شکافی خواهند کرد

دیدگاه

لطف فرمودین.
        من تازه الکترونیک را شروع کردم و مثل حضرتعالی باتجربه نیستم.
        شما باتوجه به تجارب فراوانی که در این رابطه داشتین و الان این مدل مسایل براتون بسیار پیش و پا افتاده است.لطف کنید بفرمایید الان مشکل سرچیه که از 0 تا 300 ولت امکان اسکن ولتاز با خطای نزدیک نیم ولت وجود دارد ولی در این بازه مشکل داریم.
        مطمعنا بقیه دوستان هم پاسختان را کالبد شکافی خواهند کرد
        خواهش میکنم
        شاید بچه گانه بنظر برسه ولی من اگر قرار بود بهتون جواب بدم .. توی پاسخ قبلی ارائه میکردم ..
        بهتره که خودتون کمی تلاش کنید و موارد رو بررسی کنید .. با توجه به ساده بودن جواب انتظار میره خودتون بتونید و فقط نمیخواید تلاش کنید
        باور کن من وقتی این مدار انجام دادم تا جایی که یادمه خودم همه محاسبات و طراحی رو انجام دادم
        الان پیشنهادم به شما همین تا تسلط بیشتری پیدا کنید
        در نهایت توی همین انجمن سرچ کنید به پاسخ میرسید
        پاسخ سوال شما فقط یه کلمه ست
        و اینکه شمای که تازه الکترونیک شروع کردید نباید دچار غرور کاذب بشید .. من هم نه استادم نه اصلا رشتم برق الکترونیک و با چنگ ناخن مقدار کمی یاد گرفتم
        و اینو خوب میدونم که اصلا در سطح قابل قبولی نیستم
        ولی خدا رو شکر این مدار کار کردم .. خب بگذریم
        اینکه گفتم فکر میکنید همه چی دقیق درست گفتم و خطای شما بیشتر از اون چیزی هست که فکر میکنید
        خب حالا خودت کمی فکر کن و تجزیه و تحلیل کن ببین به چه نتایجی میرسی .. اگر عاجز شدی و نتونستی من جوابمو بهت ارائه میدم
        راستی جوابت فقط یک کلمه ست

دیدگاه

ممنونم از لطف شما
          توصیه شما عالیه .
          الان ولتاژ را 5 ولت و مبنا را 300 ولت محاسبه کردم یعنی از 0 تا 300 ولت.
          برای محاسبات دقیق از باقیمانده تقسیم ها هم استفاده کردم و دقت خوبی حاصل شده.
          فقط مشکلی که وجود دارد اینه که در ولتاژهای بین 215 الی 219 ظاهرا حساسیت بسیار زیاده یعنی اکثرا 216 و 217 و 218 به ندرت مشاهده میشود ولی در بقیه محدوده ها همه چی دقیقه.
          محاسبات هم برای تمامی محدوده های ولتاژ هست حالا موندم چرا در این محدوده این قضیه اتفاق می افتد
          با سلام و احترام.
          دوستمون اگه جواب رو صریحا نمیگه هدفش خیره و برای اینه که میخواد خودتون بیشتر دنبال مشکل بگردید و دلیلش رو پیدا کنید.
          شما نوشته اید که یک مبدل انالوگ به دیجیتال برای اندازه گیری ولتاژ rms استفاده میکنید که ولتاژ رفرنس را ۵ ولت انتخاب کرده اید و مبنا را ۳۰۰ ولت. این بدین معناست که وقتی ولتاژ مورد اندازه گیری شما ۳۰۰ ولت پیک معادل ۲۱۲ ولت rms شود خروجی تقسیم مقاومتی که به پایه adc میکرو وصل است ۵ ولت خواهد بود.اگر فرض بالا صحیح باشد در اینحالت خروجی مبدل آنالوگ به دیجیتال میکرو ( اگر ۱۰ بیتی باشد) عدد ۱۰۲۴ را محاسبه میکند و از اینجا به بعد دیگر هر چقدر که ولتاژ اعمال شده به پایه adc بالا رود میکرو نمیتواند عددی بیشتر از ۱۰۲۴ محاسبه کند. ( توجه کنید در اینحالت اگر ولتاژ مورد اندازه گیری از ۳۰۰ ولت بیشتر شود خروجی تقسیم مقاومتی هم از ۵ ولت بیشتر میشود که اگر برای محافظت از ورودی میکرو از زنر ۵.۱ ولت استفاده نکرده باشید، بالا رفتن ولتاژ در ورودی adc بیشتر از ۵.۵ ولت، میتواند باعث آسیب به میکرو شود. )
          بهتر است در اینگونه موارد نقشه مداری را که توسط آن اندازه گیریها را انجام میدهید پیوست نمایید،تا امکان بررسی دقیقتر از طرف دوستان فراهم شود و سریعتر به جواب برسید.
          موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
            با سلام و احترام.
            دوستمون اگه جواب رو صریحا نمیگه هدفش خیره و برای اینه که میخواد خودتون بیشتر دنبال مشکل بگردید و دلیلش رو پیدا کنید.
            شما نوشته اید که یک مبدل انالوگ به دیجیتال برای اندازه گیری ولتاژ rms استفاده میکنید که ولتاژ رفرنس را ۵ ولت انتخاب کرده اید و مبنا را ۳۰۰ ولت. این بدین معناست که وقتی ولتاژ مورد اندازه گیری شما ۳۰۰ ولت پیک معادل ۲۱۲ ولت rms شود خروجی تقسیم مقاومتی که به پایه adc میکرو وصل است ۵ ولت خواهد بود.اگر فرض بالا صحیح باشد در اینحالت خروجی مبدل آنالوگ به دیجیتال میکرو ( اگر ۱۰ بیتی باشد) عدد ۱۰۲۴ را محاسبه میکند و از اینجا به بعد دیگر هر چقدر که ولتاژ اعمال شده به پایه adc بالا رود میکرو نمیتواند عددی بیشتر از ۱۰۲۴ محاسبه کند. ( توجه کنید در اینحالت اگر ولتاژ مورد اندازه گیری از ۳۰۰ ولت بیشتر شود خروجی تقسیم مقاومتی هم از ۵ ولت بیشتر میشود که اگر برای محافظت از ورودی میکرو از زنر ۵.۱ ولت استفاده نکرده باشید، بالا رفتن ولتاژ در ورودی adc بیشتر از ۵.۵ ولت، میتواند باعث آسیب به میکرو شود. )
            بهتر است در اینگونه موارد نقشه مداری را که توسط آن اندازه گیریها را انجام میدهید پیوست نمایید،تا امکان بررسی دقیقتر از طرف دوستان فراهم شود و سریعتر به جواب برسید.
            موفق باشید.
            ممنون بابت پاسخ جنابعالی.
            متاسفانه این دوستمان جناب کاکو ظاهرا جز با نیش و کنایه حرف زدن ، چیز دیگه ای بلد نیستند و من راهکار محاسباتی و علمی فعلا که از ایشان ندیده ام.
            همین که شما میفرمایید سر راه ورودی یه زینر بزار هرچند این کار انجام شده ولی اشاره به این مطالب بیانگر قصد دادن راهکار و کمک به حل موضوع است.
            بنده از ایشان جز سیگنال منفی چیزی دریافت نکرده ام.
            مطالبی که نوشتین کاملا صحیح اند .من بیشتر دنبال علت این قضیه ام که چرا دراین محدوده برخلاف بقیه 0 الی 300 ولت وضعیت عادی نیست؟درحالیکه در بقیه محدوده اسکن و نمایش ولتاژ بسیار دقیقه.

دیدگاه

متاسفانه این دوستمان جناب کاکو ظاهرا جز با نیش و کنایه حرف زدن ، چیز دیگه ای بلد نیستند و من راهکار محاسباتی و علمی فعلا که از ایشان ندیده ام.
              همین که شما میفرمایید سر راه ورودی یه زینر بزار هرچند این کار انجام شده ولی اشاره به این مطالب بیانگر قصد دادن راهکار و کمک به حل موضوع است.
              مطالبی که نوشتین کاملا صحیح اند .من بیشتر دنبال علت این قضیه ام که چرا دراین محدوده برخلاف بقیه 0 الی 300 ولت وضعیت عادی نیست؟درحالیکه در بقیه محدوده اسکن و نمایش ولتاژ بسیار دقیقه.
              با سلام مجدد
              دلیلش را برایتان نوشته ام. وقتی ولتاژی که به پایه ورودی ADC اعمال میکنید بیشتر از Vref شود دیگر نباید انتظار اندازه گیری درست داشته باشید.
              موفق باشید.

دیدگاه

من قبلا هم ذکر کردم که فقط در کامنت های اولیه قصد کمک به شما رو داشتم و بعد از اون منصرف شدم
                بله درست متوجه شدید من هیچی بلد نیستم البته تعجب کردم که شما بلاخره یک چیزی رو خوب متوجه شدید
                ولی مطمئنا بخوام سوالی بپرسم خیلی بهتر از شما بلدم سوالمو مطرح کنم
                چرا فکر میکنید من خودمو استاد تاجی بانا جا زدم ؟ چه کسی گفته اینجا همه استاد هستن ؟ آیا اسم این انجمن ؟ انجمن استادان هست ؟
                من یک کاربر معمولی هستم .. همین کاربر معمولی داشت بهت کمک میکرد تا متوجه شد شما خودتون استاد هستید

شما به چند نفر کمک کردید ؟ که انتظار دارید به شما کمک بشه اون هم با این روحیات جالب
                و دوست گرامی مون هم از روی احساسات پاسخ شما رو داد و البته ایشون اختیار کامل دارند راجب به عملکردشون
                زنر هم خودتون در ابتدا اشاره کردید و مداری که در سطح نت دیده بودید رو برامون تصویر سازی کردید
                خلاصه من اصلا علاقه ای ندارم که شما به من علاقمند بشید
                امیدوارم هر چه سریع تر استاد بشید و همه انجمن از وجود شما لذت ببرند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
                  با سلام مجدد
                  دلیلش را برایتان نوشته ام. وقتی ولتاژی که به پایه ورودی ADC اعمال میکنید بیشتر از Vref شود دیگر نباید انتظار اندازه گیری درست داشته باشید.
                  موفق باشید.
                  بازم ممنون.
                  محدوده ولتاژ 0 الی 300 ولت در نظر گرفته شده.
                  دستگاه فقط و فقط در همین محدوده چند ولت اشاره شده مشکل دارد
                  ولتاژی محدوده 0 الی 5 ولته. با این محاسبات ولتاژ215 که مشکل از انجا شروع میشود میشه 3.6 ولت. چیزی که حداقل از ولتاژ مرجع 1.4 ولت هم کمتره.
                  لطفا بفرمایید این ولتاژ 3.6ولتی چطوری از ولتاژ مرجع 5 ولتی بیشتر شده که موجب این مشکل شده.
                  بازم از همه دوستانی که وقت برای جواب دادن صرف کردند سپاسگذارم.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
                  من قبلا هم ذکر کردم که فقط در کامنت های اولیه قصد کمک به شما رو داشتم و بعد از اون منصرف شدم
                  بله درست متوجه شدید من هیچی بلد نیستم البته تعجب کردم که شما بلاخره یک چیزی رو خوب متوجه شدید
                  ولی مطمئنا بخوام سوالی بپرسم خیلی بهتر از شما بلدم سوالمو مطرح کنم
                  چرا فکر میکنید من خودمو استاد تاجی بانا جا زدم ؟ چه کسی گفته اینجا همه استاد هستن ؟ آیا اسم این انجمن ؟ انجمن استادان هست ؟
                  من یک کاربر معمولی هستم .. همین کاربر معمولی داشت بهت کمک میکرد تا متوجه شد شما خودتون استاد هستید

شما به چند نفر کمک کردید ؟ که انتظار دارید به شما کمک بشه اون هم با این روحیات جالب
                  و دوست گرامی مون هم از روی احساسات پاسخ شما رو داد و البته ایشون اختیار کامل دارند راجب به عملکردشون
                  زنر هم خودتون در ابتدا اشاره کردید و مداری که در سطح نت دیده بودید رو برامون تصویر سازی کردید
                  خلاصه من اصلا علاقه ای ندارم که شما به من علاقمند بشید
                  امیدوارم هر چه سریع تر استاد بشید و همه انجمن از وجود شما لذت ببرند
                  شما لطف دارین.
                  ناراحت نشین
                  مشکل هرچی باشه بالاخره حل میشه معجزه ای اتفاق نیافتاده است

دیدگاه

بازم ممنون.
                    محدوده ولتاژ 0 الی 300 ولت در نظر گرفته شده.
                    دستگاه فقط و فقط در همین محدوده چند ولت اشاره شده مشکل دارد
                    ولتاژی محدوده 0 الی 5 ولته. با این محاسبات ولتاژ215 که مشکل از انجا شروع میشود میشه 3.6 ولت. چیزی که حداقل از ولتاژ مرجع 1.4 ولت هم کمتره.
                    لطفا بفرمایید این ولتاژ 3.6ولتی چطوری از ولتاژ مرجع 5 ولتی بیشتر شده که موجب این مشکل شده.
                    بازم از همه دوستانی که وقت برای جواب دادن صرف کردند سپاسگذارم.
                    با سلام مجدد
                    بنظر می آید مدار شما ولتاژ پیک را اندازه گیری میکند و توسط نرم افزار آنرا به RMS تبدیل میکند برای همین با رنج 300Vpp در محدوده 212Vrms به مشکل میخورید. بدون بررسی نقشه و برنامه میکرو امکان راهنمایی بیشتری نمیباشد.
                    موفق باشید.

دیدگاه

ممنونم از لطف شما
                      توصیه شما عالیه .
                      الان ولتاژ را 5 ولت و مبنا را 300 ولت محاسبه کردم یعنی از 0 تا 300 ولت.
                      برای محاسبات دقیق از باقیمانده تقسیم ها هم استفاده کردم و دقت خوبی حاصل شده.
                      فقط مشکلی که وجود دارد اینه که در ولتاژهای بین 215 الی 219 ظاهرا حساسیت بسیار زیاده یعنی اکثرا 216 و 217 و 218 به ندرت مشاهده میشود ولی در بقیه محدوده ها همه چی دقیقه.
                      محاسبات هم برای تمامی محدوده های ولتاژ هست حالا موندم چرا در این محدوده این قضیه اتفاق می افتد
                      خوشحالم که کارتون پیشرفت داشته

این که فرمودید حساسیتش برای ولتاژهای 215 تا 219 خیلی زیاده یعنی چی

گفتید یعنی خود اعداد 216 و 217 و 218 به ندرت مشاهده میشن
                      منظورتون اینه که مثلا 216.5 یا 217.5 یا 218.5 رو به جای 216 و 217 و 218 میبینید ؟

ضمنا باید در نظر بگیرید که حساسیت در قسمت بالای رنج بیشتر از ابتدای اون خواهد بود که طبیعیه
                      البته در این صورت باید مثلا برای ولتاژهای 240 یا 250 هم همینطور باشه و حتی بیشتر

ولی گفتید برای بقیه محدوده ها طبیعیه ، یعنی بالاتر از این رنج ، حساسیتش نرماله
                      اصلا تونستید برای ولتاژهای بالاتر از محدوده گفته شده تست کنید ؟
                      چون برای اینکار باید یک منبع تغذیه ولتاژ بالا داشته باشید

منظورم اینه که اگر با برق شهر امتحان میکنید، معمولا توی همون رنجه
                      به نظرم اگه منبع تغذیه ولتاژ بالا (تا 300 ولت) داشته باشید ، توی هر ولتاژی بالای 216تا218
                      هم همینطور خیلی حساس خواهد بود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط x935418 نمایش پست ها
                        خوشحالم که کارتون پیشرفت داشته

این که فرمودید حساسیتش برای ولتاژهای 215 تا 219 خیلی زیاده یعنی چی

گفتید یعنی خود اعداد 216 و 217 و 218 به ندرت مشاهده میشن
                        منظورتون اینه که مثلا 216.5 یا 217.5 یا 218.5 رو به جای 216 و 217 و 218 میبینید ؟

ضمنا باید در نظر بگیرید که حساسیت در قسمت بالای رنج بیشتر از ابتدای اون خواهد بود که طبیعیه
                        البته در این صورت باید مثلا برای ولتاژهای 240 یا 250 هم همینطور باشه و حتی بیشتر

ولی گفتید برای بقیه محدوده ها طبیعیه ، یعنی بالاتر از این رنج ، حساسیتش نرماله
                        اصلا تونستید برای ولتاژهای بالاتر از محدوده گفته شده تست کنید ؟
                        چون برای اینکار باید یک منبع تغذیه ولتاژ بالا داشته باشید

منظورم اینه که اگر با برق شهر امتحان میکنید، معمولا توی همون رنجه
                        به نظرم اگه منبع تغذیه ولتاژ بالا (تا 300 ولت) داشته باشید ، توی هر ولتاژی بالای 216تا218
                        هم همینطور خیلی حساس خواهد بود
                        ممنون از لطف جنابعالی
                        دستگاه برای تنظیم و تزریق ولتاژ شبکه از 0 تا 300 ولت داریم
                        دقت در بیشتر محدوده ها بسیار دقیقه
                        ولی در برخی محدوده ها هم بسیار حساسه.بعبارتی وقتی که ولتاژ را از 170 تا 250 ولت بالا می بریم نمایشگر دستگاه با یک عدد اعشاری همانی را نشان میدهد که در ولتمتر دقیق نمایش داده میشود.اما وقتی از ولتاز 215 میخواهیم با سمت بالا برویم بی دقتی تا ولتاژ219 شروع میشود یعنی 216 را گاهی 219 یا 218 نشان میدهد. مشکل از دستگاه هم نیست مطلقا چون بدون دستگاه و با ولتاز خود شبکه هم ماجرا همانه و ارتبازی به نویز و این داستانها هم ندارد چون بقیه محدوده ها را در همین شرایط تست کنیم مشکلی ندارند.
                        به احتمال نزدیک به یقین مشکلی در محاسبات هست که گرد کردن اعداد اعشاری در این محدوده زیاد میشود و منجر به این داستان میشه.البته احتمال میدم.
                        بحرحال هرچی باشه بالاخره حل میشه.

دیدگاه

سلام خسته نباشید
                          دوست عزیز اگر شما میخواید یک ولت متر درست بکنید که با برق شبکه کار بکند اول از همه اینکه حداکثر ولتاژ شبکه رو برای خودتون تعیین کنید و اگر فرض بکنیم که شبکه 30 درصد افزایش ولتاژ داشته باشد که دور از واقعیت هست میتوان به عنوان ولتاژ حداکثر ورودی درنظر گرفت.

حال اگر adc شما 10 بیت باشد این ولتاژ رو میتوانید به 1024 قسمت تقسیم بکنید پس شما میتوانید با دقت 0.279V , ولتاژ RMS این ولتاژ رو بخونید.
                          این دقت نیاز شمارو تامین میکنه

حالا اگر شما بگید که دقت 0.5 ولت RMS حداکثر دقت مورد نیاز شما است پس میتوانید تا ولتاژ 512V را بخونید.
                          برای محاسبه ولتاژ هم کافی هست که شما از فرمول زیر استفاده بکنید.

(ADC/1024)*Vinmax

نکته بعد که باید توجه بکنید اینکه شما از زینر در ورودی استفاده کرده اید که کار خوبی هست ولی باید دقت داشته باشید نباید ولتاژ آستانه زینر شما کمتر از 5 ولت باشد.
                          فکر کنم علت اینکه شما در ولتاژهای بالای 215 ولت دچار مشکل میشوید اینکه در این ولتاژ زینر شما شروع به هدایت میکنه و باعث تغییر ضریب تبدیل شبکه مقاومت شما میشود.

امیدوارم کمک کرده باشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saman_varahram نمایش پست ها
                            سلام خسته نباشید
                            دوست عزیز اگر شما میخواید یک ولت متر درست بکنید که با برق شبکه کار بکند اول از همه اینکه حداکثر ولتاژ شبکه رو برای خودتون تعیین کنید و اگر فرض بکنیم که شبکه 30 درصد افزایش ولتاژ داشته باشد که دور از واقعیت هست میتوان به عنوان ولتاژ حداکثر ورودی درنظر گرفت.

حال اگر adc شما 10 بیت باشد این ولتاژ رو میتوانید به 1024 قسمت تقسیم بکنید پس شما میتوانید با دقت 0.279V , ولتاژ RMS این ولتاژ رو بخونید.
                            این دقت نیاز شمارو تامین میکنه

حالا اگر شما بگید که دقت 0.5 ولت RMS حداکثر دقت مورد نیاز شما است پس میتوانید تا ولتاژ 512V را بخونید.
                            برای محاسبه ولتاژ هم کافی هست که شما از فرمول زیر استفاده بکنید.

(ADC/1024)*Vinmax

نکته بعد که باید توجه بکنید اینکه شما از زینر در ورودی استفاده کرده اید که کار خوبی هست ولی باید دقت داشته باشید نباید ولتاژ آستانه زینر شما کمتر از 5 ولت باشد.
                            فکر کنم علت اینکه شما در ولتاژهای بالای 215 ولت دچار مشکل میشوید اینکه در این ولتاژ زینر شما شروع به هدایت میکنه و باعث تغییر ضریب تبدیل شبکه مقاومت شما میشود.

امیدوارم کمک کرده باشم
                            سلام و صدها درود.
                            ولتاژ ورودی به زینر حتی به 4 ولت هم نمیرسد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X