اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مقا یسه Luminary Micro ARM Cortex M3 با سایر ARM های کمپانی های دیگر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مقا یسه Luminary Micro ARM Cortex M3 با سایر ARM های کمپانی های دیگر

در حال حاضر به نظر من ARM های Philips بهترین گزینه اند.

توضیح: ویرایش شد.
    There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

ما اینجا در مورد Linux ,... کاری نداریم

ما در اینجا می خواهیم بگوییم برای کسانی که با 8 بیتی ها کار می کنند و می خواهند میکرو قویتری را انتخاب کنند انتخاب ARM Cortex M3 از Luminary Micro گزینه عالی است از جهات زیر:
      هزینه کم ای سی ها
      هزینه کم JTAG , پرو گرامر و kit های ان
      از لحاظ یاد گیری
      device driver اماده به زبان c همراه با manual یا راهنمای کاریر
      مستندات خوب و کامل
      graphic LCD library with WIDGETs(free of charge) همراه با راهنمای کاربری
      سخت افزار متنوع و پر بار( انواع میکروها -- حاوی USB-- CAN -- LAN--PWM Mototr control --ADC--,....)

ما فعلا کاری به x86 و linux ,... برای کارهای پیچیده تر و خیلی بالا نداریم.
      خوب ، اول باید ببینیم چرا یه نفر میخاد دست از avr8 ( یا حالا هر میکرو 8 بیتی دیگری که اینجا پیدا میشه ) بکشه و بره سر یه میکرو قوی تر ؟!

یکی میگه avrآ‌ خز شده همه کار میکنن پس من میرم سراغ یه چیز دیگه ( متمئننا هیچ کدام از ما از این دسته نیستیم ) .

یکی دیگه هم میگه چون میکرو 8 بیتی جواب منو نمیده . ما میخواهیم کار های بزرگتری انجام بدیم . میکرو 8 بیتی اون قدرت و امکانات رو نداره .

خوب پس قرار شد که کار های بزرگتری انجام بدیم ، حالا بستگی داره این کار چقدر بزرگ باشه . اگه یکم بزرگتر از همین کارایی هست که الان میکنیم که هیچ همین چیزی که شما میفرمایید صد در صد درسته . ادم واسه چی خودش رو درگیر کنه ، اما اگر یکم بزرگتر تر شد چی ، ایا نباید اینده نگری کرد ؟!

یعنی چی اینده نگری ؟! یعنی اینکه از اول پی رو طوری بریزی که فردا خواستی 2 طبقه دیگه هم اظافه کنی به مشکل بر نخوری یا جایی پی بریزی که فردا شهرداری بهت نگه اینجا بالای 4 طبقه نمیشه ساخت !
      به نظر من اگر کسی واقعا برای قدرت میخواد اپگرید کنه و کلی کتابو منوال بخونه و وقت بزاره دنبال یه چیزی باشه که حالا حالا ها قدیمی نشه .

وقتی که کار بزرگ میشه نیاز به سیستم عامل احساس میشه . درباره این اصلا بحث نکنید . اگه کسی قبول نداره تو یه تاپیک دیگه دنبالشو میگریم . حالا اونچیز هایی که دوستمون درباره graphical library و امکاناتی که اون کمپانی برای میکرو هاش offer میکنه ، همه رو میشه توی سیستم عامل های امروزی پیدا کرد .

معمولاً فقط برای Peripherals خود چیپ، درایور آماده وجود داره و برای سایر سخت افزارها خیر. اگر هم بخواهید با Application هایی که در Mode کرنل عمل نمی کنند سخت افزار رو درایو کنید معمولا ارتباط به صورت Real-Time نخواهد بود.
      گل گفتی ، اما یه چیز رو در نظر نگرفتی ، اون هم پرفورمنس بالای هوست یعنی avr32 هست . وقتی پرفورمنس بالا باشه و سیستم عامل فقط قسمت کوچکی از cpu timeآ‌ رو بخودش اختصاص بده ، دیگه یوزر مود و کرنل مود زیاد فرقی ندارن و پردازش ها تو یوزر مود هم عملا real time میشه ، مگه اینکه بخواهی لیوان رو تا جایی که امکان داره پر کنی . مثلا اینکه بخواهی Avr32 رو به یک comunication port گیگابیتی وصل کنی و ازش حداکثر استفاده رو ببری. اونوقت مجبوری درایور بنویسی تا اینکارو تو کرنل مود برات انجام بده . اما کارای معمولی تر نیاز به ورود به دنیای کرنل نداره .

اما به نظر باز هم ARM های ST بهترین گزینه اند. از لحاظ Document، تنوع قطعات، قیمت، Availability، اعتبار Brand، صنعتی بودن و ...
      من الان دیتاشیتش یکیشون رو دانلود کردم ،

STR91xFAx3x STR91xFAx4x

همین جوری یه نگاهی انداختم متوجه یه مورد حاد شدم :

این پارت فقط از usb2 مود fullspeed پشتیبانی میکند که 12mbpsاست و با protocol overheadآ‌ تقریبا 10Mbps میشه .

در ضمن همین STR912FAW47 که دوستان پیشنهاد خریدش رو دادند تو رکورد های digikeyآ‌ موجود نبود ولی بقیه هم خانواده هاش بیشترشون non stock شده بودن . قیمت بعضی هاشون بین 12 تا 15 دلار بود .

قیمت avr32 هم ap7000 که مجهز ترینشون هست 20 دلار و NGW100 هم 94 دلار هست (آ‌از اخرین باری که من قیمت گرفتم کلی گرون شده )آ‌ .

همچنین Atmel پارت های دیگه ای با قدرت کمتر (آ‌ معماری At32 ) . سری UC3 از معماری AVR32Aآ‌ استفاده میکند (آ‌ برخلاف AP که AVR32B است ) . این میکرو ها قدرتشون در برابر سری apآ‌ کمتر و همچنین قیمت و مصرف انرژی شون هم کمتر هست . مثلا :AT32UC3A1512

32-bit Flash Microcontroller based on AVR32 UC core featuring 512K bytes Flash, 64 KBytes SRAM, 10/100 Ethernet MAC, full-speed (12 Mbps) USB 2.0 with On-The-Go (OTG) capability.
      The AT32UC3A devices deliver 80 Dhrystone MIPS (DMIPS) at 66 MHz and consume only 40 mA at 3.3V.

متسفانه مثل بالایی usb یش 12mbps هست .

و پکیج 100-TQFP

با قیمت 18 دلار ( توجه کنید Atmega128 هم 15 دلار اونجا قیمت داره اما ما میخریم زیر 5 دلار میخریم ) . حالا اگر کسی نمیخواد از همون اول با سری AP شروع کنه اینا شاید برای شروع مناسب تر باشه . خودم به شخصه اون str91 رو بهش ترجیح میدم اما اینده نگری نمیزاره :mrgreen:
      فتو بلاگ من
      کاردستی ها :
      روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
      فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
      کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا سپاس یار
        اما به نظر باز هم ARM های ST بهترین گزینه اند. از لحاظ Document، تنوع قطعات، قیمت، Availability، اعتبار Brand، صنعتی بودن و ...
        من یک Evaluation Kit این شرکت رو سفارش دادم و منتظرم به دستم برسه :rolleyes:
        با سلام
        آقای سپاسآ‌یار میآ‌شه لطفا یه توضیح مختصری بدید که چطوری سفارش بورد رو دادید؟ امیدوارم سفارشتون به سلامتی و به سرعت به دستتون برسه!
        با تشکر فراوان
        من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

در مورد ARM Cortex M3 بگویم که خیلی جدید است و هسته ان توسط شرکت ARM www.arm.com طراحی شده که یک شرکت قدیمی و قوی است و 75 درصد میکروها و cpu های 32 بیتی دنیا را تامین میکنه و حالا حالا ها هم هست و cortex را برای کارهای embedded ساخته و بهینه کرده در ضمن سیستم عامل یا RTOS روی ان قابل اجرا است و TCP/IP و file system و Graphic LCD Library هم روی ان کار می کند از همه کم مصرفتر است و متنوعتر و خیلی هم جدید است جدید تر از STR9 , َAVR 32 من فکر می کنم ATMEL از بیرون دادن AVR32 پشیمان شده چون فکر می کرد میگیره ولی اینطور نشد و استقبال نشد.

ARM خصوصا Cortec M3 یک چیز دیگری است!

این لینک را ببینی می فهمید چی میگم:

حتما کامل بخونید:

http://www.arm.com/products/CPUs/ARM_Cortex-M3.html

دیدگاه

خوب پس قرار شد که کار های بزرگتری انجام بدیم ، حالا بستگی داره این کار چقدر بزرگ باشه . اگه یکم بزرگتر از همین کارایی هست که الان میکنیم که هیچ همین چیزی که شما میفرمایید صد در صد درسته . ادم واسه چی خودش رو درگیر کنه ، اما اگر یکم بزرگتر تر شد چی ، ایا نباید اینده نگری کرد ؟!
            اتفاقا اگر می خواهید آینده نگری کنید نباید زیاد روی AVR32 حساب کنید. علت اش هم اینه که تولید انبوه میکروهای ARM باعث شده که روز به روز قیمت شون کاهش پیدا کنه (الان فیلیپس چیپ هایی با قیمت حدود 2$ تولید می کنه) و Atmel به علت تیراژ کمتر محصولاتش نمی تونه قیمت AVR32 رو کمتر کنه. در نتیجه مجبور خواهد بود که یا خط تولیدش رو متوقف کنه یا با ضرر چیپ هاش رو بفروشه که مسلماً دومین کار را نخواهد کرد!!

در ضمن استفاده از Feature هایی خاص و پیشرفته ی AVR32 (و برخی پردازنده های MIPS) نظیر DSP، SIMD، MMU، Java نیاز به دانش تئوریک بالایی داره که معمولا مشتری های عمده اش شرکت هایی هستند با بودجه های R&D بالا و متخصصان حرفه ای. به عنوان مثال یه کاربرد عمده ی این چیپ ها در کدینگ MPEG است که یک بحث ریاضیه و تئوری است (همون طور که می دونید پردازنده ی ویدئویی iPod یک AVR32 است!!). می خوام این رو بگم که همیشه اینطور نیست که اگر یک ابزار وجود داشت استفاده از اون هم راحته، بلکه نیاز به کل مطالعه و تحقیق داره.

گل گفتی ، اما یه چیز رو در نظر نگرفتی ، اون هم پرفورمنس بالای هوست یعنی avr32 هست . وقتی پرفورمنس بالا باشه و سیستم عامل فقط قسمت کوچکی از cpu timeآ‌ رو بخودش اختصاص بده ، دیگه یوزر مود و کرنل مود زیاد فرقی ندارن و پردازش ها تو یوزر مود هم عملا real time میشه ، مگه اینکه بخواهی لیوان رو تا جایی که امکان داره پر کنی . مثلا اینکه بخواهی Avr32 رو به یک comunication port گیگابیتی وصل کنی و ازش حداکثر استفاده رو ببری. اونوقت مجبوری درایور بنویسی تا اینکارو تو کرنل مود برات انجام بده . اما کارای معمولی تر نیاز به ورود به دنیای کرنل نداره .
            این کار یعنی هدر دادن Resource ها و با اصول طراحی Embedded System ها منافات داره. به این ترتیب شما با بالا بردن توان مصرفی و قیمت سخت افزار، افزایش هزینه های مربوط به EMC و بردمدار چاپی (در فرکانس های بالا برد یک لایه جواب نمیده)، Efficiency سیستم ات رو پایین اوردی که اساساً یک کار اشتباهه و اگر یک شرکتی که محصولی رو تولید انبوه میکنه این سیاست رو داشته باشه، یه سرعت ورشکست خواهد شد (البته تو بازار رقابتی دنیا و کاری به بحث اینجا ندارم).

این پارت فقط از usb2 مود fullspeed پشتیبانی میکند که 12mbpsاست و با protocol overheadآ‌ تقریبا 10Mbps میشه .
            می دونید که برای Feed کردن کنترلر USB2 با سرعت 480 مگابیت بر ثانیه باید 60 مگابایت دیتا در ثانیه تامین کنید. سوالی که پیش میاد اینه که اولاً این دیتا از کجا می خواد تامین بشه و بعد یک میکروکنترلر با 80 MIPS چطور می خواهد این رو Handle کنه؟ در ضمن می دونید که طراحی PCB برای یک لینک سریال با سرعت 480 مگ، کار زیاد ساده ای نیست.

در ضمن همین STR912FAW47 که دوستان پیشنهاد خریدش رو دادند تو رکورد های digikeyآ‌ موجود نبود ولی بقیه هم خانواده هاش بیشترشون non stock شده بودن . قیمت بعضی هاشون بین 12 تا 15 دلار بود .
            قیمت avr32 هم ap7000 که مجهز ترینشون هست 20 دلار و NGW100 هم 94 دلار هست (آ‌از اخرین باری که من قیمت گرفتم کلی گرون شده )آ‌ .
            ST شرکت ایتالیایی است و digikey امریکایی پس در دسترس بودن اون در digikey زیاد جالب نیست، سورستون باید چین باشه!!

در مورد برد NGW100 هم این سیاست Atmele که Evalution های ارزون (که معمولا که قیمت فروش اش کمتر از قیمت تولیدشه) کاربرا رو جذب کنه. در مورد AVR8 کیت Butterfly رو که می شناسید!!؟ :agree:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط manian

با سلام
              آقای سپاسآ‌یار میآ‌شه لطفا یه توضیح مختصری بدید که چطوری سفارش بورد رو دادید؟ امیدوارم سفارشتون به سلامتی و به سرعت به دستتون برسه!
              با تشکر فراوان
              من چون یه مقدار عجله داشتم به یکی از دوستام که چین بود گفتم برام تهیه کنه و بیاره اما اگر عجله ندارید تو بازار کسانی (؟) هستند که یکماهه براتون میارن (اگر اسمشو بگم دوباره دعوا میشه :redface: )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط avr1100
                در مورد ARM Cortex M3 بگویم که خیلی جدید است و هسته ان توسط شرکت ARM www.arm.com طراحی شده که یک شرکت قدیمی و قوی است و 75 درصد میکروها و cpu های 32 بیتی دنیا را تامین میکنه و حالا حالا ها هم هست و cortex را برای کارهای embedded ساخته و بهینه کرده در ضمن سیستم عامل یا RTOS روی ان قابل اجرا است و TCP/IP و file system و Graphic LCD Library هم روی ان کار می کند از همه کم مصرفتر است و متنوعتر و خیلی هم جدید است جدید تر از STR9 , َAVR 32 من فکر می کنم ATMEL از بیرون دادن AVR32 پشیمان شده چون فکر می کرد میگیره ولی اینطور نشد و استقبال نشد.

ARM خصوصا Cortec M3 یک چیز دیگری است!

این لینک را ببینی می فهمید چی میگم:

حتما کامل بخونید:

دوست عزیز، متاسفانه من فرصت مقایسه کردن AVR32 با Cortex رو ندارم اما بدیهی است که در حال حاضر معماری AVR32 پیشرفته تر از Cortex است. به نظر میاد در آینده، شرکت ARM هسته ی پیشرفته تری رو که تفاوت های عمده ای با Cortex داره معرفی خواهد کرد (همون طور که در حال حاضر تفاوت های Cortex با ARM7TDMI کاملا محسوسه)، چیپ هایی با کارایی AVR32 فعلی اما قیمتی بسیار مناسب تر :smile:

دیدگاه

The increasingly widespread adoption of ARM technology in consumer
                  electronic devices was illustrated during 2006 by the 47% increase in
                  the reported total shipments of ARM Powered® products to 2.45 billion
                  units
                  , up from the reported 1.66 billion units in 2005. Our strong
                  financial performance continued: dollar revenue growth increased
                  by 16% and there was a 20% increase compared with 2005 in the
                  year-end order backlog.

منبع:

http://media.corporate-ir.net/media_files/irol/19/197211/reports/ar06.pdf

دیدگاه

ARM Cortex M3 جانشین بسیار خوبی برای 8 بیت ها است در واقع برای کارهای متوسطی که RTOS و FAT File system , TCP/IP networking,Graphic LCD Lib,USB,CAN
                    دارند است و در ضمن جانشین َARM7 شده است مقایسه ان و خواص در لینک امده است:

دیدگاه

آقای avr1100 منچند سری از اینها رو بررسی کردم ولی از لحاظ ram مشکل دارند!!

دیدگاه

چه مشکلی دارند؟

نمونه دیتا یکی از ان میکرو ها:
                        http://www.luminarymicro.com/products/LM3S8738.html

دیدگاه

من سری های 100و303و300 را بررسی کردم که حجم بسیار کمی داشتند.

دیدگاه

در مورد اینتراپتهای این نوع از آرمها:
                            آیا هنگام ورود به یک روتین اینتراپت بقیه اینتراپتها غیرا فعال می شوند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

تا جایی که یادم است تو در تو و اولویتی است.
                              nested ,priority based.

دیدگاه

ولی فکر کنم الویت بندی اونها fix باشه نه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X