اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کدوم برد STM32 برای شروع خوبه؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کدوم برد STM32 برای شروع خوبه؟

نوشته اصلی توسط amin20107 نمایش پست ها
    پس از خوندن کتاب میکرو کنترلرهای ARM اقای سپاس یار عزیز کمی در مورد این میکروها اطلاع کسب کردم ولی خب اطلاعاتم کامل نیست و با مشورتی که با دوستان داشتم فهمیدم که فعلا میکرو های STM32 دارند حرف مهمی توی بازار پردازنده های ARM میزنند و هر روز هم داره قیمتشون کمتر میشه و این جور که پیداست تا 5 سال دیگه این نمونه میکرو ها یکی از پر استفاده ترین میکروهای ARM بازار خواهند بود. من در خواست دارم از دوستان تا یک منبع اموزشی مطمن و کار درست به همراه معرفی یک برد آموزشی با قیمت ارزان و مناسب جهت شروع کار معرفی بفرمایند. آیا به نظر شما مناسب هست که خودم برد آموزشی خودم رو بسازم یا نه اماده توی بازار بخرم و این کار رو در آینده انجام بدم؟ آیا راه اندازی یک STM32 به اسونی یک atmega32 هست یا نه خیلی پارامترهای دیگه داره؟
    بله. این چیزی که دوستتون گفته درسته.
    در بین غیر ایرانی ها هم که شدیدا داره مورد استفاده قرار میگیره. تو خود ایران هم که چند نفری از اعضای همین فروم صحبت میکردن که رفتن برای مصاحبه کار و تو مصاحبه ازشون راجب این میکرو و تسلط بهش ازشون پرسیدن.
    شما با یه مبلغ خیلی کم می تونید یا دیباگرش رو بسازید یا بخرید. حتی اصلیش! این هم لینک خرید اصلی و فیک دیباگرشون:

دیگه اون دنیای کابوسی PIC یا AVR تموم شد که باید کلی پول بابت خرید دیباگرشون می پرداختین.(من خودم هیچ کدوم رو ندارم. چون یه J-Link خریده بودم. ولی باید یه ST-Link هم بخرم)
    اگه یه هدر برد خودت برای خودت طراحی کنی خب به سخت افزارش جهت راه اندازی هم وارد میشی. مهندس همین طوری که داری به STM32 فکر میکنی به STM8 هم فکر کن. بسیار شبیه همین STM32 هستش ولی چون هشت بیتی هستش و طراحی هسته و تکنولوژیش هم مال ST هستش و برای رنج قیمت کم بسیار مناسبه. اینطور که معلومه خیلی ارزونتره و خیلی هم شبیه همین STM32 هستش. من خودم براش دارم برنامه میریزم. حتی رنج کم مصرف و اتوموتیو هم داره که بسیار عالی هستش. قبل از هر کاری باید ببینی شرکت سازنده چیا در اختیارت گذاشته. پس اول من تو صیه میکنم صفحه مربوط به STM32 رو بخونی:

اینم واسه STM8 اگه خواستی بخونی:

اگه روی شکل هاشون کلیک کنی میری به صفحه مورد نظر اون سری و اطلاعات کلی تری بهت میده. مهندس همه جا رو زیر و رو کن! خصوصا ببین چه اسناد و ابزار هایی و داکیومنت هایی برات گذاشته. جامع ترین و پیوسته ترین مرجع یادگیری محصولات ST خصوصا میکرو هاش فعلا همین سایتش هستش. البته کتاب و ویدئو هم روی نت زیاد هست.
    برد رو اگه می خوای سریع فقط به کدنویسیش کامل وارد بشی می تونی یه برد اموزشی بخری. اگه برای مبتدی می خوای می تونی هدر برد بخری که همه نمونه اش هست. هم سنگینش(امکانات بیشتر داره. مثلا جا باتری RTC) و هم سبکش که دور بر 13 تومن هستش ولی خب میکروش هم کوچیکه(فقط برای یادگیری قسمت های ضروری).
    یه مقدار کوچولو STM با AVR فرق داره. مثلا شما باید خازن دیکاپلینگ رو حتما برای پایه های Vcc بذارید وگرنه کار نمیکنه. توی AVR ممکنه میکرو کار کنه ولی ایراد پیدا میکنه. یه مقدار به خاطر امکانات بیشتر، موضوعاتش بیشتر شده ولی پیچیده نیست. تقریبا همه میکرو های ARM اینجوری هستن.
    یادت نره که CubeMX رو دانلود کنی و با اون کار کنی. خیلی راحت مثل کد-ویزارد کدویژن برات کدهای مقدار دهی رو تولید میکنه. برای دانلود کردنش کافیه توی همون صفحه STM32 که بالا برات گذاشتم سمت راست روی Tools & software بزنی و یه منو باز میشه.حالا توی این قسمت روی
    STM32 Configurators and Code Generators (8) بزنی. بعد توی صفحه ای میری که اولین نرم افزار همینه. همه جا رو بگرد. از بس امکانات زیاد گذاشته که خسته میشی. از تحریم ها و این چیزا هم نترس. مثل NXP یا فری-اسکیل یا تگزاس نیست. تو سایت ST واسه خودت ثبت نام کن و از هر چی که می خوای دانلود کن. تو فرومش هم راحت مشاوره بگیر. کسی باهات کاری نداره. فقط سیستم فرومش اعصاب آدمو خورد میکنه.

دوباره تاکید میکنم همه چی و همه جا رو بگرد.
    موفق باشی و خوش اومدی

دیدگاه

البته در توضیح یکی دو خط آخر اقای روح الامین بگم که فکر کنم جدیدا" امکان دانلود برای ایران محدود شده . همین دیروز میخواستم stm studio رو دانلود کنم . تمام صفحه با همه جزئیات لود میشد بجز لینک دانلود که خب اصولا" برای ما ایرانی ها حل کردن این دست مشکل ها از ساختن یک بلینکر راحت تر هست (ضرب المثل الکترونیکی ! ) فیلترشکم سه سوت بازش کرد.
      من خودم تازه اومدم سراغ ARM . آماتور آماتورم به همین دلیل شاید تا حدودی بهتر مشکلات تازه کار ها رو درک کنم . یکی دوتا پیشنهاد میدم شاید بدردتون بخوره. اول اینکه حتما STLINK بخر یا بساز چون میتونی STM8 رو هم باهاش پروگرام کنی ( اشتباه منو تکرار نکنید. JLINK گرفتم )دیگه اینکه کار کردن با کتابخونه HAL به نظر من بهترین بهترین هاست . توابع خیلی قابل درک هستن. جدیدا" یک کانال آموزشی پیدا کردم از آقای رسول قنبری که چند تایی از بخش های STM32 رو با همین کتابخانه آموزش داده . برای من که خیلی مفید بود کمک زیادی کرد. واقعا دستش درد نکنه
      در نهایت اینکه ادم برد آماده بگیره خیلی بهتر از اینه که بسازه . به هر حال ساخت هم اینکه وقت گیر هست و هم اینکه کوچکترین مشکلی که اگر توی برد بوجود بیاد و شما متوجه نشده باشید بعد ها موقع استفاده نمیتونید به بردتون اعتماد کنید ( مثلا" یک تراک قطع شده باشه ).

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sorena01 نمایش پست ها
        البته در توضیح یکی دو خط آخر اقای روح الامین بگم که فکر کنم جدیدا" امکان دانلود برای ایران محدود شده . همین دیروز میخواستم stm studio رو دانلود کنم . تمام صفحه با همه جزئیات لود میشد بجز لینک دانلود که خب اصولا" برای ما ایرانی ها حل کردن این دست مشکل ها از ساختن یک بلینکر راحت تر هست (ضرب المثل الکترونیکی ! ) فیلترشکم سه سوت بازش کرد...
        ولی من هیچ مشکلی ندارم. مثلا ببینید:

البته قبول دارم که جدیدا برای دانلود باید عضو سایت بشید و برای دانلود هم قابلیت resume رو برداشتن که اذیت میشه آدم ولی محدودیت وجود نداشته برای ما. اگه لینک دیگه دارید بدید تا چک کنیم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X