اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش Labview با محوریت حل مثال

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

آموزش Labview با محوریت حل مثال

دوستان یه پیشنهاد جالب دارم. امیدوارم خوشتون بیاد. من به این نتیجه رسیدم که اکثر بچه ها از آموزش هایی که فاقد حل تمرینات زیاد هست استقبال نمی کنند. روشی که من دارم اینه که آموزش رو با انجام یه مثال برای هر موضوع پیش ببریم. هر شب یه مثال. آموزش از من سوال از شما. تا دلتون بخواد مثال های کاربردی و خوب دارم. از مثال های آسون شروع میکنیم و میریم جلو.

پاسخ : آموزش Labview با محوریت حل مثال

امروز انشالله یه مثال رو با هم کار میکنیم. البته ادامه مباحث منوط به همکاری دوستانه..
    عنوان مثال رو هم بگم از الان : نحوه ایجاد صفحه loggin .. یعنی یکاری کنید که برنامه رو فقط افراد مجاز بتونن اجرا کنن

دیدگاه

این مثال رو از خود مثال های لب ویو درآوردم. ولی خوب توضیحش و اینکه بر چه اساسی ساخته شده و نحوه کارش چطوریه میتونه حائض اهمیت باشه. تو لب ویو مثال زیاده ولی باید دوستان توجه داشته باشن که در لب ویو شما برخی مواقع با مسائلی روبرو میشید که در ظاهر هیچ تابعی برای رفع اون مشکل نیست و اینجاس که بحث نکات ریز و کلیدی پیش میاد. من امیدوارم بتونم با عنوان مثال های خوب و کاربردی در حد توانم عزییزان رو یاری کنم.

حالا میریم سر حل مثال login شدن تو یه برنامه. توجه داشته باشید که این مثال با پسورد گذاشتن واسه بلوک دیاگرام فرق داره. شما تو این مثال کاری میکنید که صفحه پانل دارای پسورد بشه.
      اولین کاری که میکنیم یه لیست از افراد که اجازه دسترسی دارن به همراه پسورد برای هر کدوشون تهیه میکنیم. برای اینکار ابتدا یه المان Table Control تو صفحه پانل قرار بدید و از قسمت visible items گزینه column headers رو فعال کنید.

حالا تو قسمت بالای جدول و در سطر مربوط هیدر ، user name , password رو وارد کنید. و در ادامه در زیر username اسامی و در زیر password شماره رمز ها رو وارد کنید .

دیدگاه

آقا با اجازه
        اول از همه ممنون به خاطر توضیحاتت
        سفارش مثال هم میشه داد ؟
        یه مثال برای کار کردن با دیتابیس ها و حتی فایلهای xml هم میشه بزارید ؟

دیدگاه

بله حتما...

دیدگاه

سلام. ادامه مثال رو پیش میگیریم. ببخشید که دیر شد اینترنت نداشتم . خوب کجا بودیم. بله داشتیم یه جدول شامل نام و رمز های عبور برای برنامه میساختیم. حالا باید با انجام اعمال مقایسه درستی رشته های ورودی رو چک کنیم. چون در کل ما نمیدونیم چه تعداد اسم و رمز وجود داره از یه حلقه while استفاده میکنیم. تو صفحه پانل هم دو تا المان رشته ای از نوع کنترلی قرار میدیم. کاری که میخواهیم انجام بدیم اینه که اول username ورودی رو با username های موجود در لیست مقایسه میکنیم و هر وقت با یه کدوم مساوی بود ، مقایسه رو password ها صورت میگیره. و اگه حاصل دو مقایسه true باشه ، یه led که نشان دهنده درست بودن مشخصات ورودی هست روشن میشه. شرط خروج از حلقه هم یا درست بودن مشخصات و یا تمام شدن لیست هستش. ابتدا با کمک دو تا تابع index Array که ورودی هاشون جدولیه که درست کردیم ستون های اول دوم رو که بیانگر username , password هست رو استخراج میکنیم و به دیواره حلقه سیم کشی میکنیم. حالت auto indexing رو هم فعال میکنیم. از یه تابع array size هم استفاده میکنیم تا سایز جدول رو بدست بیاریم. فقط ستون رو داشته باشیم کافیه. حالا با کمک دو تابع مقایسه گر مساوی یا equal یوزر نیم و پس ورد های ورودی رو با مشخصات موجود در جدول مقایسه میکنیم. و خروجی دو مقایسه گر رو به یه تابع and میدیم. خروجی array size رو هم یه دونه کم میکنیم و با شمارنده حلقه مقایسه میکنیم. حالا خروجی تابع and و مقایسه کننده سومی رو باهم or میکنیم و به شرط حلقه سیم کشی میکنیم. دلیل اینم که از خروجی array size یه دونه کم کردیم این بود که مثلا سایز ستون جدول 5 هست . شمارنده حلقه از عدد صفر شروع میشه. و تا 4 میره ، یعنی 5 بار میشمره.
            حالا خروجی تابع and رو به led موجود در خارج حلقه هم سیم کشی میکنیم تا وضعیت رو مشخص کنه.
            امیدوارم با توضیحات بیان شده تونسته باشین برنامه رو درست کنید. البته برنامه ساذه ای هستش و هدف من این بود که فکر شمارو به ساخت همچین برنامه هایی سوق بدم. میتونید از این برنامه یه تابع بسازید که شامل دو ورودی رشته ای برای ورود مشخصات و یه خروجی به عنوان درست یا غلط بودن ورودی ها باشه. و این تابع رو اول برنامه اصلیتون قرار بدید و در صورت درست بودن مقادیر ورودی توسط یه کاربر مجاز وارد برنامه اصلی بشه.

دیدگاه

سلام و خسته نباشید
              اگه امکان داره همین اول آموزش امکانات نرم افزار labview رو ذکر کنید. اصلا کارش چیه؟ واسه چی استفاده میکنیم؟چه امکاناتی داره؟ فرقش با نرم افزارهای مشابه دیگه چیه و ...؟
              با تشکر
              The harder I work, the luckier I get

دیدگاه

سلام.

من اگه بخوام Labview رو تو چند ت جمله به طور مفید و مختصر معرفی کنم میتونم بگم Labview زبان برنامه نویسی مهندسیه. قابلیت های این نرم افزار بیشماره و هر روز در حال افزایشه :
                1 - پردازش پیشرفته سیگنال
                2 - طراحی سیستمهای کنترلی
                3 - ارتباط با انواع پروتکل های ارتباطی
                4 - رباتیک
                5 - پردازش تصویر
                6 - ریاضیات
                7 - مانیتورینگ پیشرفته
                8 - جمع آوری دیتا
                9 - پردازش صدا
                و . . . دهها کاربرد دیگر

دیدگاه

مثال دومی که میخوام مطرح کنم درباره گراف ها هستش. فرض کنید شما یه اسیلوسکوپ ساختید که شکل موجشو تو لب ویو میبینید. خوب اگه دقت کرده باشید در اسلوسکوپ های واقعی دو تا cursor هست که با تنظیم اونها میتونید مثلا دامنه یه سیگنال رو در یه فاصله زمانی مشخص بدست بیارید و چند کاربرد مفید دیگه...

کاری که امروز میخواهیم انجام بدیم شبیه سازی این حالته. یعنی دوتا cursor ایجاد کنیم و از مقادیرشون در برنامه استفاده کنیم و برخی پارامترهای سیگنال رو نمایش بدیم. من طرز ساخت و بدست آوردن مقادیرشون رو میگم ، شما میتونید از این روش تو برنامه های مختلف خودتون بنا به سلیقه استفاده کنید. انشالله بعد از آماده شدن متن و تصاویر شب میزارم تو پست که دوستان ببینند.

دیدگاه

سلام. فایل مثال دوم رو میزارم واستون.. امیدوارم مفید واقع بشه..
                    البته مثال سختی نیست ولی کاربردیه..
                    فایل های پیوست شده

دیدگاه

من می خواهم cursor موس رو ، روی chart بذارم و دامنه رو بخونم تو گراف میشه ، این کار رو کردم ، اما تو نمودار (chart) چطور این کار رو انجام بدم ؟

دیدگاه

یعنی منظورت اینه که دیگه از cursor های خود گراف استفاده نشه؟

راستی میدونستی که میشه به جای چارت از گراف درون یه حلقه استفاده کرد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید رضا حسین وردی
                          یعنی منظورت اینه که دیگه از cursor های خود گراف استفاده نشه؟

راستی میدونستی که میشه به جای چارت از گراف درون یه حلقه استفاده کرد؟
                          1-بله ، اگه بشه موس رو روی هر نقطه ای از نمودار (chart نه graph) که بذارم و دامنه اونجا رو نشون بده oo:
                          2- نه ، اینو نمیدونستم ! میشه براش بافر هم گذاشت ، که بشه دیتاهای گذشته رو هم نمایش بده ؟

دیدگاه

بافر نیاز نیست. کافیه از داده هات یه آرایه بسازی.
                            برای اینکه بتونی از گراف به جای چارت استفاده کنی کافی داخل حلقه از یه تابع insert in to array به همراه شیفت رجیستر استفاده کنی.

برای گراف چکار کردی که جای کرسر گراف از کرسر موس استفاده کردی؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید رضا حسین وردی

برای گراف چکار کردی که جای کرسر گراف از کرسر موس استفاده کردی؟
                              از کرسر خود گراف استفاده کرده بودم
                              حالا چی جوری با موس دامنه ی نمودار رو بخونم !؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X