اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی برای ساخت تابلو ال ای دی با آی سی CD4017

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی برای ساخت تابلو ال ای دی با آی سی CD4017

درود
    خدمت اساتید و همکاران گرامی

راهنمایی برای ساخت تابلو LED با میکرو و آی سی شیفت ریجستر​
    قصد ساخت تابلو ال ای دی کلمه (کافی نت) با تعداد حدود 500 ال ای دی قرمز ولتاژ 2.2 ولت رو دارم
    تابلو معمولی ال ای دی درست کردم ولی می خوام به عنوان تجربه اول با آی سی CD4017 این تابلو رو درست کنم
    از عزیزان و اساتید این سوال ها رو داشتم :

1- استفاده از این آی سی رو پیشنهاد می دید یا آی سی مشابه دیگه ای رو؟
    2- آی سی های های کپی در بازار مناسب این کار هستش یا آی سی اورجینال تهیه کنم؟
    3- برای تولید پالس مورد نیاز آی سی 555 رو پیشنهاد می دید یا استفاده از میکرو و در صورت استفاده از میکرو چه میکرویی رو پیشنهاد می دید؟
    4- با کابل های فلت مورد استفاده در تابلو روان چینی می شه سیم کشی این تابلو رو انجام داد؟
    4- چه کاری انجام بدم که سیم کشی تابلو خیلی زیاد و در هم نشه؟
    5- با استفاده از میکرو میشه افکت های نوری مختلف روی این تابلو اعمال کرد؟ یا فقط خاموش و روشن شدن پشت سر هم ال ای دی ها

ببخشید که تعداد سوال های خیلی زیاده
    ممنون از وقتی که می زارید و پاسخ می دید

تابلو رو می خوام مثل فیلم داخل لینک درست کردم - در این فیلم 32 ال ای دی درایو شده ولی من برای حدود 500 ال ای دی می خوام این کار رو انجام بدم
    https://www.aparat.com/v/k924oc8?refererRef=search​
    جدیدترین ویرایش توسط zmojtaba161; ۲۱:۲۹ ۱۴۰۵/۰۱/۲۳.

اساتید لطفاً راهنمایی بفرمایید

دیدگاه

عزیزان مساعدت فرمایید

دیدگاه

عزیزان و اساتید قابل بدونید و جواب سوال های من رو هم بفرمایید

دیدگاه

سلام
          1-همین ای سی بهتر است و مدار ساده تری نسبت به دیگر ای سی ها دارد.
          2- قرار نیست چند ماه یکبار مدام ای سی رو عوض کنید پس بهتره اورجینال بزارید.
          3-برای کمتر شدن هزینه و فضای لازمه ی کوچکتر ای سی 555 هم خوبه اما چون می گن فرکانسش پایدار نیست تو طولانی مدت، ای سی 4047 رو پیشنهاد می کنم.
          4-کابل های فلت تابلو روان چینی رو ندیدم اما اگر یک عکس از انها قرار دهید بهتر میتوانم کمک کنم.
          5-برای در هم نشدن سیم کشی میتونی مدار ای سی هاره رو یک PCB یا یک برد سوراخ دار یا حتی روی برد بورد انجام دهی و بعد فقط خروجی هاره به لام ها متصل کنی.(برد بورد رو پیشنهاد نمیدم چون اون هم کمی سیم کشی داره)
          6-با میکرو میشه افکت داد ولی بستگی به نوع افکت باید میکرو انتخواب بشه چون هر میکرویی تعداد پایه متفاوت و کاربرد متفاوت دارد.

امیدوارم توانسته باشم کمکتان کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط zmojtaba161 نمایش پست ها
            درود
            خدمت اساتید و همکاران گرامی
            قصد ساخت تابلو ال ای دی کلمه (کافی نت) با تعداد حدود 500 ال ای دی قرمز ولتاژ 2.2 ولت رو دارم
            تابلو معمولی ال ای دی درست کردم ولی می خوام به عنوان تجربه اول با آی سی CD4017 این تابلو رو درست کنم
            از عزیزان و اساتید این سوال ها رو داشتم :

1- استفاده از این آی سی رو پیشنهاد می دید یا آی سی مشابه دیگه ای رو؟
            2- آی سی های های کپی در بازار مناسب این کار هستش یا آی سی اورجینال تهیه کنم؟
            3- برای تولید پالس مورد نیاز آی سی 555 رو پیشنهاد می دید یا استفاده از میکرو و در صورت استفاده از میکرو چه میکرویی رو پیشنهاد می دید؟
            4- با کابل های فلت مورد استفاده در تابلو روان چینی می شه سیم کشی این تابلو رو انجام داد؟
            4- چه کاری انجام بدم که سیم کشی تابلو خیلی زیاد و در هم نشه؟
            5- با استفاده از میکرو میشه افکت های نوری مختلف روی این تابلو اعمال کرد؟ یا فقط خاموش و روشن شدن پشت سر هم ال ای دی ها

ببخشید که تعداد سوال های خیلی زیاده
            ممنون از وقتی که می زارید و پاسخ می دید
            درود.
            دوست عزیزم شما چقدر با الکترونیک و طراحی برد و طراحی مدار و برنامه نویسی میکرو اشنایی دارید ؟
            اگر هدفتون ساخت فلاشر هست بهتره از فلاشر های بازاری اماده استفاده کنید هم حرفه ای تر هست هم قیمتش مناسبه.
            این نمونه قیمتش ۲۸۰ تومان هست. لینک
            همین الان شما بخوای بری قطعات این فلاشر بخری و بسازی باید ۵۰۰ تومان حداقل هزینه کنید.
            جدیدترین ویرایش توسط majidmalvandi; ۲۱:۳۸ ۱۴۰۵/۰۱/۲۱.
            ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Alireza2025 نمایش پست ها
              سلام
              1-همین ای سی بهتر است و مدار ساده تری نسبت به دیگر ای سی ها دارد.
              2- قرار نیست چند ماه یکبار مدام ای سی رو عوض کنید پس بهتره اورجینال بزارید.
              3-برای کمتر شدن هزینه و فضای لازمه ی کوچکتر ای سی 555 هم خوبه اما چون می گن فرکانسش پایدار نیست تو طولانی مدت، ای سی 4047 رو پیشنهاد می کنم.
              4-کابل های فلت تابلو روان چینی رو ندیدم اما اگر یک عکس از انها قرار دهید بهتر میتوانم کمک کنم.
              5-برای در هم نشدن سیم کشی میتونی مدار ای سی هاره رو یک PCB یا یک برد سوراخ دار یا حتی روی برد بورد انجام دهی و بعد فقط خروجی هاره به لام ها متصل کنی.(برد بورد رو پیشنهاد نمیدم چون اون هم کمی سیم کشی داره)
              6-با میکرو میشه افکت داد ولی بستگی به نوع افکت باید میکرو انتخواب بشه چون هر میکرویی تعداد پایه متفاوت و کاربرد متفاوت دارد.

امیدوارم توانسته باشم کمکتان کنم.
              سپاس که پاسخ دادید
              4- در مورد کابل فلت این مدل کابل فلت طوسی رنگ مدنظرم هستش
              کابل فلت تخت 30 رشته به رنگ طوسی با طول 1 متر، مناسب انتقال هم‌زمان چند سیگنال در مدارهای دیجیتال، کنترلی و بردهای الکترونیکی

البته از نوع 16 رشته چون به مقدار زیاد الان موجود دارم
              جای آی سی ها رو می خوام بدم با لیزر روی ام دی اف سه میل پرینتی مشکی رنگ همراه با پایه های ال ای دی سوراخ بزنن و بعد کار رو برش بدن چون بدنه آی سی مشکی رنگ هستش و بدنه ام دی اف هم مشکی رنگ هستش تو ذوق نمی زنه و پشت کار هم خیلی شلوغ نمیشه
              6- در مورد میکرو هم هیچ تجربه کاری با میکرو و برنامه نویسی ندارم به همین خاطر راهنمایی خواستم که از چه میکرویی استفاده کنم که برای من مبتدی مناسب باشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majidmalvandi نمایش پست ها

درود.
                دوست عزیزم شما چقدر با الکترونیک و طراحی برد و طراحی مدار و برنامه نویسی میکرو اشنایی دارید ؟
                اگر هدفتون ساخت فلاشر هست بهتره از فلاشر های بازاری اماده استفاده کنید هم حرفه ای تر هست هم قیمتش مناسبه.
                همین الان شما بخوای بری قطعات این فلاشر بخری و بسازی باید ۵۰۰ تومان حداقل هزینه کنید.
                درود
                ممنون که پاسخ دادید
                قصد ساخت فلاشر ندارم
                چند مورد تابلو که ال ای دی تعقیب شونده یا به اصلاح chaser بود رو دیدم که جاهای مختلف نصب هستش
                تابلو ال ای دی ثابت زیاد ساختم
                خواستم از این نوع تابلو ال ای دی chaser درست کنم و قصد ساخت فلاشر ندارم

دیدگاه

درود.
                  قصدم ساخت یک تابلو ال ای دی بزرگ با این افکت ها و این نوع درایو کردن هستش مثل این فیلم ولی در ابعاد بزرگ

دیدگاه

من مثل باقی دوستان زیاد حرفه ای نیستم
                    ولی با میکرو و کمی برنامه نویسی امکانات زیادی در اختیارتون هست از جمله همون افکت گذاری ای که مد نظرتون بود
                    در کل میکرو این امکان رو به شما میده که با استفاده از توان برنامه نویسی و کمی خلاقیت پروژه ها و ایده هاتونو جذاب تر و عملی بفرمایید

دیدگاه

قصدم ساخت یک تابلو ال ای دی بزرگ با این افکت ها و این نوع درایو کردن هستش مثل این فیلم ولی در ابعاد بزرگ
                      این هم یک نوع فلاشر هست.اما از نوع دیجیتال.

این افکت های که داخل فیلم دیدم خیلی حرفه ای بود.
                      برای پیاده سازی این افکت ها روی ۵۰۰ تا الیدی نیازه که تک تک الیدی ها رو بتونید کنترل کنید.و فقط با الیدی دیجیتال قابل پیاده سازیه WS2812B

البته منظورم این نیست که اصلا با الیدی معمولی و ایسی کنترلی نمیشود.میشود.اما خیلی پیچیده و هزینه بر و نیاز به برنامه نویسی سنگین دارد.اما کتابخانه راه اندازی این الیدی دیجیتالWS2812B داخل اردینو هست.خیلی راحت راه اندازی میشود.

بازم ببین نظر بقیه دوستان چیه

جدیدترین ویرایش توسط majidmalvandi; ۲۲:۱۳ ۱۴۰۵/۰۱/۲۱.
                      ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

این هم یک نوع فلاشر هست.اما از نوع دیجیتال.

این افکت های که داخل فیلم دیدم خیلی حرفه ای بود.
                        برای پیاده سازی این افکت ها روی ۵۰۰ تا الیدی نیازه که تک تک الیدی ها رو بتونید کنترل کنید.و فقط با الیدی دیجیتال قابل پیاده سازیه WS2812B

البته منظورم این نیست که اصلا با الیدی معمولی و ایسی کنترلی نمیشود.میشود.اما خیلی پیچیده و هزینه بر و نیاز به برنامه نویسی سنگین دارد.اما کتابخانه راه اندازی این الیدی دیجیتالWS2812B داخل اردینو هست.خیلی راحت راه اندازی میشود.

بازم ببین نظر بقیه دوستان چیه

شما خودتون به شخصه کدوم رو پیشنهاد می دید با ذکر این نکته که برای ال ای دی های آر جی بی نمی خوام استفاده کنم و فقط برای ال ای دی تک رنگ 5 میلی متری می خوام استفاده کنم :
                        1- آی سی های 4017 با پالس ژنراتور آی سی 555 یا 4047 یا میکرو
                        2- استفاده از این آی سی که فرمودید : ws2812B
                        سپاس که پاسخ می دید

دیدگاه

شما خودتون به شخصه کدوم رو پیشنهاد می دید با ذکر این نکته که برای ال ای دی های آر جی بی نمی خوام استفاده کنم و فقط برای ال ای دی تک رنگ 5 میلی متری می خوام استفاده کنم :
                          1- آی سی های 4017 با پالس ژنراتور آی سی 555 یا 4047 یا میکرو
                          2- استفاده از این آی سی که فرمودید : ws2812B
                          سپاس که پاسخ می دید
                          یک نکته
                          ای سی 4017 یک شمارنده است و با هر پالس یکی از پایه هایش روشن می شود و پایه قبلی خاموش
                          عملکرد ای سی CD4017 به این صورت است که با اعمال پالس به پایه 14 این ای سی, پایه های خروجی ان یعنی Q0 تا Q9 به ترتیب و بصورت یک به یک از حالت صفر منطقی به حالت یک منطقی تغییر می کنند. به عبارت دیگر این ای سی تعداد پالس های ورودی که به پایه 14 ان اعمال می کنیم را می شمارد و با توجه به تعداد پالس ورودی خود, یکی از خروجی ها را فعال می کند. مثلا اگر فقط یک پالس به پایه 14 اعمال کنیم, ای سی پایه Q0 خود را فعال یا یک منطقی می کند. یا در مثال دیگر اگر 3 پالس به پایه 14 اعمال کنیم, ای سی ابتدا پایه Q0 را روشن وبعد خاموش در ادامه پایه Q1روشن و بعد خاموش و در نهایت پایه Q2روشن می شود.​

دیدگاه

به نظرم استفاده از اردوینو بهتره.
                            مثلا بیاید این 500 تا الیدی رو چند بخش کنید مثلا هر حرف جدا.
                            بعد با اردوینو برنامه بنویسید که یکی یکی این بخش هارو از راست به چپ روشن کنه اول (ک) بعد (ا) بعد ف و...
                            وقتی که کلمه کامل روشن شد حالا بیاد حروف رو یکی یکی از راست به چپ خاموش کنه اول (ک) خاموش شه بعد (ا) و...
                            بعد 1 ثانه کلمه (کافی نت) را روشن کند و با فاصله 0.5 ثانیه کل کلمه را خاموش و روشن کند.
                            و هی این چرخه تکرار شود.
                            میتونه حالت این چرخه بسته به سلیقه شما متفاوت باشه.
                            این که من گفتم یک مدلش بود.

دیدگاه

این WS2812B یک ایسی هست شما الیدی تکرنگ هم میتونید باهاش روشن کنید.

اما از اونجایی که الیدی ۵ میلیمتری میخواد روشن کنید
                              با شیفت رجیستر هم میتونید این تابلو رو بسازید توی افکت کاملا دستتون باز هست
                              ایسی 74hc595

معرفی و نمونه کد لینک
                              جدیدترین ویرایش توسط majidmalvandi; ۰۰:۲۲ ۱۴۰۵/۰۱/۲۲.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X