اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی برای ساخت تابلو ال ای دی با آی سی CD4017

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط zmojtaba161 نمایش پست ها
    درود
    خدمت اساتید و همکاران گرامی
    قصد ساخت تابلو ال ای دی کلمه (کافی نت) با تعداد حدود 500 ال ای دی قرمز ولتاژ 2.2 ولت رو دارم
    تابلو معمولی ال ای دی درست کردم ولی می خوام به عنوان تجربه اول با آی سی CD4017 این تابلو رو درست کنم
    از عزیزان و اساتید این سوال ها رو داشتم :

1- استفاده از این آی سی رو پیشنهاد می دید یا آی سی مشابه دیگه ای رو؟
    2- آی سی های های کپی در بازار مناسب این کار هستش یا آی سی اورجینال تهیه کنم؟
    3- برای تولید پالس مورد نیاز آی سی 555 رو پیشنهاد می دید یا استفاده از میکرو و در صورت استفاده از میکرو چه میکرویی رو پیشنهاد می دید؟
    4- با کابل های فلت مورد استفاده در تابلو روان چینی می شه سیم کشی این تابلو رو انجام داد؟
    4- چه کاری انجام بدم که سیم کشی تابلو خیلی زیاد و در هم نشه؟
    5- با استفاده از میکرو میشه افکت های نوری مختلف روی این تابلو اعمال کرد؟ یا فقط خاموش و روشن شدن پشت سر هم ال ای دی ها

ببخشید که تعداد سوال های خیلی زیاده
    ممنون از وقتی که می زارید و پاسخ می دید
    دوست عزیز ابتدا باید هدفتون رو مشخص کنید،تابلو روان با نوشته و افکت می خواهین یا چند نوشته ساده؟اینکه فکر کنید تها با 555 و 4017تنها و کمی وایر کشی به هدفتون میرسید کاملا اشتباهه ،اگر علاقه مند به الکترونیک و مدارات دیجبتال هستید و اصرار دارین خودتون تجربه کنید خیلی خوبه و حتما راه طولانی و سختی در پیش دارین و از یک ماتریس 8 در 8 باید شروع کنید تا برسید بجایی که این تایلو رو بسازید و درایو کنید و هزینه زیادی هم برا ازمون خطا و آموزش دارین ولی در عوض متخصص میشین تو این کار و با همه سختی هاش اگه اراده شو داشته باشین می تونین یه متخصص این کار بشین و کلی در الکترونیک دبجبتال هم یاد بگرین ولی اگه برا تابلو کافی نتتون می خوایین من باشم میرم خوب تحقیق می کنم و یه سسیتم کامل با درایوراش میخرم هزینه خیلی کمتر و وقت هم الکی تلف نمی کردم چون فقط یه ای سی 555و4017 و تعدادی ال ای دی نیست کلی داستان داره که البته اگه کارتون کافی نت هست اگه تخصصش رو در هر سطحی از اینکه خودتون همه چیز رو بسازین یا قطعات آماده بخرین و اسمبل کنید می توانید بعدش که رو موضوع احاطه پیدا کردید یکی از منابع درامدی تون باشه ولی موضوع خیلی پبچیده تر از 555و 4017 و حتی اردینو تنها است
    در ضمن بگم خود درایو 500 ال ای دی یا بیشتر بفرض اینکه قسمت کنترلش هم درست کردین خود درایو 500 عدد ال ای دی خودش داستانیه جدا تا درایو 12 ال ای دی تک رنگ روی کیت دانش اموزی
    جدیدترین ویرایش توسط omid.mm; ۰۳:۴۴ ۱۴۰۵/۰۱/۲۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omid.mm نمایش پست ها

دوست عزیز ابتدا باید هدفتون رو مشخص کنید،تابلو روان با نوشته و افکت می خواهین یا چند نوشته ساده؟اینکه فکر کنید تها با 555 و 4017تنها و کمی وایر کشی به هدفتون میرسید کاملا اشتباهه ،اگر علاقه مند به الکترونیک و مدارات دیجبتال هستید و اصرار دارین خودتون تجربه کنید خیلی خوبه و حتما راه طولانی و سختی در پیش دارین و از یک ماتریس 8 در 8 باید شروع کنید تا برسید بجایی که این تایلو رو بسازید و درایو کنید و هزینه زیادی هم برا ازمون خطا و آموزش دارین ولی در عوض متخصص میشین تو این کار و با همه سختی هاش اگه اراده شو داشته باشین می تونین یه متخصص این کار بشین و کلی در الکترونیک دبجبتال هم یاد بگرین ولی اگه برا تابلو کافی نتتون می خوایین من باشم میرم خوب تحقیق می کنم و یه سسیتم کامل با درایوراش میخرم هزینه خیلی کمتر و وقت هم الکی تلف نمی کردم چون فقط یه ای سی 555و4017 و تعدادی ال ای دی نیست کلی داستان داره که البته اگه کارتون کافی نت هست اگه تخصصش رو در هر سطحی از اینکه خودتون همه چیز رو بسازین یا قطعات آماده بخرین و اسمبل کنید می توانید بعدش که رو موضوع احاطه پیدا کردید یکی از منابع درامدی تون باشه ولی موضوع خیلی پبچیده تر از 555و 4017 و حتی اردینو تنها است
      در ضمن بگم خود درایو 500 ال ای دی یا بیشتر بفرض اینکه قسمت کنترلش هم درست کردین خود درایو 500 عدد ال ای دی خودش داستانیه جدا تا درایو 12 ال ای دی تک رنگ روی کیت دانش اموزی
      درود
      وقتتون به خیر
      قصد ساخت تابلو روان ندارم - الان ماژول های 32 در 16 تک رنگ تابلو روان به وفور در بازار موجوده و از لحاظ اقتصادی صرف نمی کنه بخوام خودم بسازم
      قصد ساخت تابلو ال ای دی ثابت رو دارم با شرایطی که ذکر کردم
      می خوام یک منبع پالس ژنراتور داشته باشم وصلش کنم به آی سی های شیفت ریجستر و از ای سی اول تا آی سی آخر به صورت زنجیر وار بهم وصل باشن
      در پست های قبلی عرض کردم می خوام آی سی های 4017 و آی سی پالس ژنراتور رو جهت جلوگیری از شلوغ شدن پشت تابلو، پایه های آی سی ها رو با لیزر جاهاشون رو در بیارن که پشت تابلو شلوغ نشه و سیم کشی هم نظم داشته باشه، آی سی رو ها را روی ام دی اف مشکی جا بزنم و پایه هاش رو از پشت ام دی اف لحیم کنم
      چند نمونه از این نوع تابلو رو جاهای مختلف دیدم ولی متأسفانه الان دسترسی ندارم که ازشون عکس بزارم تا منظورم بهتر انتقال پیدا کنه

دیدگاه

اساتید و عزیزانی فعال در این زمینه لطفاً مساعد فرمایید

دیدگاه

عزیزان برای درایو کردن این تعداد ال ای دی (حدود 500 عدد) آی سی 4017 رو پیشنهاد می دید یا 74hc959 و اینکه چه میکرویی رو برای راه اندازی این تعداد ال ای دی (500 عدد) پیشنهاد می فرمایید و اینکه احتیاج به آی سی بافر بین میکرو و آی سی های درایور هستش یا خیر؟
          با سپاس

دیدگاه

عزیزان لطفا مساعدت فرمایید

دیدگاه

ای کسانیکه ایمان آورده اید بخورید و بیاشامید به ما هم یک راهنمایی کنید

دیدگاه

عزیزان لینک نمونه کوچک ساخته شده رو به خدمتتون ارسال می کنم
                تابلویی در ابعاد بزرگتر با همین حالت رقص نور می خوام بسازم

دیدگاه

عزیزان لینک نمونه کوچک ساخته شده رو به خدمتتون ارسال می کنم
                  تابلویی در ابعاد بزرگتر با همین حالت رقص نور می خوام بسازم
                  https://www.aparat.com/v/k753gv1?refererRef=search
                  درود
                  من این تاپیک رو خیلی وقته دنبال میکنم و متاسفانه تخصصی تو این زمینه ندارم ولی چیزی که با توجه به پیام های قبلی به ذهنم رسید اینه که به نظرم اگه این افکت فید داخل ویدیو آخر رو میخواین پیاده کنین مثلا حرف کافی نت که مد نظرتون هست رو به چند تا برش فرضی عمودی تبدیل کنین و وصلشون کنین به یه ترانزیستور آمپر بالا مثل ss8050 یا مشابهش و بیسش رو توسط آی سی کنترل کنین
                  برای این کار ایده اینه که شما مثلا ال ای دی های یک بخش رو به یک ترانزیستور متصل کنید و به وسیله سیگنالی که آی سی میده اون ترانزیستور رو کنترلش کنین، شاید با این روش یدونه آی سی هم برای کنترل کافی باشه

به عبارتی به جای اینکه این ال ای دی هایی که داخل ویدیو هستن روشن و خاموش بشه،یه ترانزیستور این کار رو با مجموعه ای از ال ای دی های متصل بهش بکنه، اینجوری یه حرف کامل یا حتی یک بخش عمودی میتونه فید بشه

برای بهتر شدن و روان تر شدن افکت، هر چقدر بخش هاتون کوچکتر باشه افکت روان تر دیده میشه که البته تعداد ترانزیستور و تعداد آی سی های بیشتری باید استفاده بشه

امیدوارم پیشنهادم مفید بوده باشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hamid.MS نمایش پست ها

درود
                    من این تاپیک رو خیلی وقته دنبال میکنم و متاسفانه تخصصی تو این زمینه ندارم ولی چیزی که با توجه به پیام های قبلی به ذهنم رسید اینه که به نظرم اگه این افکت فید داخل ویدیو آخر رو میخواین پیاده کنین مثلا حرف کافی نت که مد نظرتون هست رو به چند تا برش فرضی عمودی تبدیل کنین و وصلشون کنین به یه ترانزیستور آمپر بالا مثل ss8050 یا مشابهش و بیسش رو توسط آی سی کنترل کنین
                    برای این کار ایده اینه که شما مثلا ال ای دی های یک بخش رو به یک ترانزیستور متصل کنید و به وسیله سیگنالی که آی سی میده اون ترانزیستور رو کنترلش کنین، شاید با این روش یدونه آی سی هم برای کنترل کافی باشه

به عبارتی به جای اینکه این ال ای دی هایی که داخل ویدیو هستن روشن و خاموش بشه،یه ترانزیستور این کار رو با مجموعه ای از ال ای دی های متصل بهش بکنه، اینجوری یه حرف کامل یا حتی یک بخش عمودی میتونه فید بشه

برای بهتر شدن و روان تر شدن افکت، هر چقدر بخش هاتون کوچکتر باشه افکت روان تر دیده میشه که البته تعداد ترانزیستور و تعداد آی سی های بیشتری باید استفاده بشه

امیدوارم پیشنهادم مفید بوده باشه
                    درود و سپاس فراوان که وقت گذاشتید و پاسخ دادید
                    فرمایش شما کامل درست و مقبول هستش
                    این نوع فید شدن با فلاشرهای داخل بازار با هزینه کم و خیلی راحت میشه درستش کرد ولی هدفم اینکه ال ال دی های شیفت پیدا کنن و افکت آبشاری داشته باشند که با فلاشرهای بازاری نمیشه این کار رو کرد و حتماً باید مدار جداگانه ای براش درست کرد و چون در بحث میکرو فاقد اطلاعات و تخصص هستم از مشورت و همفکری اساتید می خواستم استفاده کنم
                    در این گروه اساتید زیادی هستند که کار تخصصی برنامه نویسی و طراحی برد انجام می دهند ولی متأسفانه قابل ندونستند تا حالا راهنمایی بفرمایند

دیدگاه

• Alireza2025
                      Alireza2025 دیدگاه ثبت کرد
                      Editing a comment
                      سلام.
                      اساتید که می خواهند کمک کنند اما هم چون اسم تاپیک منظور رو خوب نمی رساند و شما در توضیحات تاپیک دقیق شرح ندادید که چه نوع افکتی می خواهید اساتید هم نمی دانند چگونه راهنمایی تان کنند.
                      اکثرا هم وقت ندارند تا یکی یکی پیام ها را بخوانند تا متوجه شوند که شما دقیقا در مورد ساخت چه تابلویی با چه افکتی کمک می خواهید.
                      برای همین هست که افرادی که خیلی با برنامه نویسی پیچیده اشنایی ندارند خواستند تا به شما کمک کنند.
                      چون شما یک ایسی ساده را برای ساخت تابلو ملاک قرار دادید و اسم ان را در نام تاپیک مطرح کردید اساتید زمان زیادی برای رفع مشکل صاحب تاپیک صرف نمی کنند و در نتیجه افرادی عادی مثل من تصور می کنند که یک افکت ساده برای تابلو می خواهید و وارد بحث می شوند تا راهنمایی تان کنند.

درود
                    متن تاپیک عنوان رو عوض کردم و لینک فیلم رو هم قرار دادم

دیدگاه

اساتید گرامی لطفاً راهنمایی بفرمایید

دیدگاه

سلام
                        وقت بخیر

.... لطفاً راهنمایی بفرمایید
                        گزینه مناسب برای اجرای تابلوی مورد نظرتون ، استفاده از آی سی شیفت رجیستر 74595 هست .

برای درایو 504 عدد ال ای دی ، بدون استفاده از میکروکنترولر ، تعداد :

63 عدد 74595
                        یک عدد آی سی nand
                        یک عدد آی سی D_flip flop
                        یک عدد سویچ دو حالته
                        مورد نیاز میباشد .

یک نمونه برای راه اندازی و اجرای دو افکت بر روی 32 عدد ال ای دی :

05-01-25
                        جدیدترین ویرایش توسط amir_moayeri; ۱۷:۰۷ ۱۴۰۵/۰۱/۲۶.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir_moayeri نمایش پست ها
                          سلام
                          وقت بخیر

گزینه مناسب برای اجرای تابلوی مورد نظرتون ، استفاده از آی سی شیفت رجیستر 74595 هست .

برای درایو 504 عدد ال ای دی ، بدون استفاده از میکروکنترولر ، تعداد :

63 عدد 74595
                          یک عدد آی سی nand
                          یک عدد آی سی D_flip flop
                          یک عدد سویچ دو حالته
                          مورد نیاز میباشد .

یک نمونه برای راه اندازی و اجرای دو افکت بر روی عدد 32 ال ای دی :

05-01-25
                          درود و سپاس که پاسخ دادید
                          مهندس با میکرو اگر بخوام انجام بدم چه میکرویی رو پیشنهاد می دید برای این تعداد ال ای دی ؟
                          مورد دوم اینکه آی سی های شیفت ریجستر چینی در بازار جوابگوی کارم هستند یا باید آی سی اورجینال تهیه کنم (چون اختلاف قیمت آی سی چینی با اورجینال خیلی بالاست)
                          ممنون که وقت می زارید و پاسخ می دید

دیدگاه

اساتید لطفاً راهنمایی بفرمایید

دیدگاه

درود و سپاس که پاسخ دادید
                              .... با میکرو اگر بخوام انجام بدم چه میکرویی رو پیشنهاد می دید برای این تعداد ال ای دی ؟
                              مورد دوم اینکه آی سی های شیفت ریجستر چینی در بازار جوابگوی کارم هستند یا باید آی سی اورجینال تهیه کنم (چون اختلاف قیمت آی سی چینی با اورجینال خیلی بالاست)
                              ممنون که وقت می زارید و پاسخ می دید
                              با هر میکروکنترولری قابل اجراست ، و فقط به سه پین نیاز دارید .
                              DATA
                              CLOCK
                              LATCH

الان اکثر قطعات الکترونیکی یا آی سی های موجود در بازار ، ساخت چین هستند. و برای مدار مورد نظر شما ، جوابگو هست .

05-01-26

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X