من ویندوز 7 هستم . برای کدبلوک می خوام خرت و پرت بسازم از سورس opencv
در شکل روبرو اول کانقیگور را زدم که یک پنجره باز شد و MinGW Makefiles
را انتخاب کردم.
انتخاب Specify native compilers را هم در شکل روبرو زدم و next می کنم.
بعدش بروید cmd را اجرا کنید و بروید داخل پوشه مقصدی که به برنامه make داده بودید
با cd.. از یک پوشه میشه خارج شد و با cd foldername میشه وارد یک پوشه شد.
بعدش اینو بزنید:
mingw32-make
در عکس بالا داره کار می کنه و ده درصده فعلا.مقداری طول می کشه . نمی دونم چند دقیقه.
وقتی 100 درصد شد من همون جا اینو درج کردم:
mingw32-make install
این محله گویا اجباری نیست و آخرین مرحله است و سریع زیر یک دقیقه یا کمتر تموم میشه.
من یک کپی ازش گرفتم. 2 گیگ بود.
با opencv در کدبلوک برنامه می سازیم و عکس ها را پردازش می کنیم.
از مودم فریم هایی که esp32 ارسال کرده را می گیریم و پردازش می کنیم، این طوری در کامپیوتر مطلعیم که ربات ما چی می بینه ، مثل پهبادهای کوچکی میشه که دوربین داره و مردم با گوشی شون تصویر دوربین را حین پرواز پهباد می بینند.
مرحله بعدی دستور دادن به ربات است. مثلا با wi fi یا بلوتوث . برد esp32 وای فای و بلوتوث دارد.
در شکل بالا برد esp32 cam را می بینید که دارای دوربین و وای فای و بلوتوث است.
پایه نرم افزاری در کامپیوتر وقتی کامل بشه ، می رویم سراغ ارتباط با سخت افزار ربات.
اگر اینجا در کامپیوتر خوب پردازش تصویر کار کنیم ، بعدا در رزبری پای همین کدها به کار می آید ، پس فکر نکنید تلاشها در کامپیوتر فرق داره با تلاش در رزبری پای. هر دو یکیه ، فقط محل اجرای کدها فرق داره.
Lcd الان به میکروکنترلر اتمگا ۳۲ وصل است.
ممکن است اتمگا ۳۲ را برای پایین تنه ربات اختصاص دهم و esp32 حکم چشم و مغز و فرمانده ربات را داشته باشه. یک اتمگا ۱۶ هم دارم که بعدا میره برا کنترل پاها و اتمگا ۳۲ میاد برای کنترل بازوها.
یک اتمگا ۸ هم دارم.
میکروکنترلرها برای پاسخ سریع پاها خوبن.مثلا تعادل و ...
دوستان من دارم آماده میشم وارد برنامه نویسی با کدبلوک بشم. یکسری آموزش لینکش را دو پست قبل گذاشتم تا کمی با محیط آشنا بشوید.
بعد کامپایل سورس opencv حدود 2 گیگ حجم ساخته شد. فایلهای مورد نیاز را بزودی می فهمید کدام ها هستند . شاید باقیشو بشود ریخت دور تا حجم هاردتان آزاد شود. خودتون بعدا بررسی و اقدام کنید.
ما با کدبلوک می خواهیم دو کار بکنیم
اولی دریافت عکس و پردازش عکس
دوم ارتباط با ربات و دستور دادن به اون.
شاید این دو کار را بین هم و نامنظم انجام دهیم. گیج نشوید. شایدم نوع سوم و چهارم کار پیدا شد انجام دادیم.
یک جمع بندی بکنم تا اینجا:
مهم ترین هدف من پردازش تصویر در کامپیوتر است . چون رزبری یا چیز مناسب که بشه روی ربات سوار باشه و پردازش بکنه نداشتم.
البته کار بدی هم نیست چون قدرت کامپیوتر خیلی بالاست و خیلی پردازش های سریع و پیچیده می تونه انجام بده و خوبه ربات بهش وصل باشه بوسیله مودم تا ده بیست متر یا مقداری بیشتر شعاع عمل امواج مودم خانه است و اگر یک تقویت کننده موج هم کنارش بزارید کلی بیشتر میشه.
ثانیا به جای کامپیوتر می تونه لپ تاب استفاده بشه که قابل حمل تر از کامپیوتر خانه است.
دیدگاه