اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تقویت سیگنال دیجیتال ...

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تقویت سیگنال دیجیتال ...

سلام
    power opamp ها هم برای تقویت پالس جواب میدن ولی خیلی گرون قیمت هستند... :NO:
    slew rate بیش از 100v/us دارند!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hesam_M

عزیزان ، جواب سوال من فراموش شد. :nerd:
      سلام
      نه نمیشه. این آی سی ها برای این کارها نمیشه، اینها به زور میتونن صدا رو به بار 8 اهمی بزنند. چه برسه به پالس مربعی به بار 1 اهمی. تازه ترانزیستور که ارزون تر در میاد.
      بت در بغل و به سجده پیشانی ما کافر زده خنده بر مسلمانی ما
      اسلام به ذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست در این مسلمانی ماست

دیدگاه

آخه این روش یک مشکل داره. ببین هدف بالا بردن توان خروجی هستش. یعنی ولتاژ، ضربدر آمپراژ خروجی، خوب ؟

اینجا مشکل اینه که چون مقاومت خود بار خیلی کمه جریان کشی شدیدی از منبع تغذیه می شه. به ناچار مجبوریم یک مقاومت باهاش سری کنیم. مقاومت رو سری کنیم هم جریان محدود می شه و هم ولتاژ خروجی که توان کم می شه.
        موضوع دوم این بود که من این طرح رو با Multisim شبیه سازی کردم. وقتی مقاومت درین کمه صفر پالس صفر نیست و بالای یکی دو ولت هستش. مقاومت رو زیاد می کنیم درست می شه ولی جریان محدود می شه.

ترانس هسته فریت می تونه راه حلی باشه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hesam_M
          آخه این روش یک مشکل داره. ببین هدف بالا بردن توان خروجی هستش. یعنی ولتاژ، ضربدر آمپراژ خروجی، خوب ؟

اینجا مشکل اینه که چون مقاومت خود بار خیلی کمه جریان کشی شدیدی از منبع تغذیه می شه. به ناچار مجبوریم یک مقاومت باهاش سری کنیم. مقاومت رو سری کنیم هم جریان محدود می شه و هم ولتاژ خروجی که توان کم می شه.
          موضوع دوم این بود که من این طرح رو با Multisim شبیه سازی کردم. وقتی مقاومت درین کمه صفر پالس صفر نیست و بالای یکی دو ولت هستش. مقاومت رو زیاد می کنیم درست می شه ولی جریان محدود می شه.

ترانس هسته فریت می تونه راه حلی باشه ؟
          تمام fet ها یه مشخصه دارند و اون هم مقاومت کانال در حالت وصله. این مقاومت باید کمتر از 1/4 بار باشه تا جواب مطلوب بده. من امروز از یه ماین برد کامپیوتر یه FET در آوردم 40A جریان میداد و 85m ohm مقاومت کانال. شما باید همچین چیزی پیدا کنید تا نیاز به مقاومت سری نباشه. دوما اصل پایداری انرژی رو که نمی تونید نقض کنید، شما باید توانی رو که می خواید به سیم پیچ بدید بسازید پس اگه به ترانس فشار میاد باید از ترانس بزرگتر استفاده کنید یا PWM زیر 10-20 درصد.
          علت این که تو multisim دو سر فت ولتاژ داریم همون بحث مقاومت کانال در حالت وصله که گفتم.
          مگه opamp میتونه مشکلاتی که گفتید رو حل کنه. من قول میدم تمام این مشکلات وقتی از opamp استفاده کنید تشدید بشه.

دیدگاه

ببین مصطفی جان
            پالسهای تولیدی من از نوع PWM نیست. این پالسها فرکانسشون همش تغییر می کنه نه مثل PWM که Duty Cycle تغییر می کنه. این یک موضوع. بعد من متوجه شدم وقتی در شبیه ساز فرکانس یک سیگنال بالا می ره هیچ تغییری در سطح ولتاژ نداریم. ولی من در میکرو انواع فرکانس رو با CTC تایمر می سازم و هر فرکانسی یک ولتاژ از خودش نشون می ده. مثلا 15 کیلوهرتز رو چک کردم 0.8 ولت متناوب بود و مثلا 700 هرتز 2.2 ولت. علت این امر چیه ؟ مربوط به CTC می شه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hesam_M
              ببین مصطفی جان
              پالسهای تولیدی من از نوع PWM نیست. این پالسها فرکانسشون همش تغییر می کنه نه مثل PWM که Duty Cycle تغییر می کنه. این یک موضوع. بعد من متوجه شدم وقتی در شبیه ساز فرکانس یک سیگنال بالا می ره هیچ تغییری در سطح ولتاژ نداریم. ولی من در میکرو انواع فرکانس رو با CTC تایمر می سازم و هر فرکانسی یک ولتاژ از خودش نشون می ده. مثلا 15 کیلوهرتز رو چک کردم 0.8 ولت متناوب بود و مثلا 700 هرتز 2.2 ولت. علت این امر چیه ؟ مربوط به CTC می شه ؟
              سلام حسام جان
              منم می دونم پالسهای شما PWM نیست. ولی خواه ناخواه باید بشه(شاید). :mrgreen:
              علت این امر از اهم متر شماست. CTC پالس با D.C.=50 میسازه (مگه نه؟) و این یعنی 2.5 ولت انتگرالش میشه، حالا تو هر فرکانسی که باشه.

دیدگاه

مصطفی جان ، مداری که زحمت کشیدید نقشه اش رو دادید رو خودتون تست کردید ؟

من رو برد بورد بستم. با فرکانس متر چک می کنم ظاهرا انتقال فرکانس انجام نمی ده. نمی دونم. ولتاژ کلکتور که به گیت ماسفت وصله رو که می گیرم، حدود 5 ولت و خرده ای نشون میده! . چر اش رو نمی دونم. این در حالیه که با مقاومت به منبع 12 ولتی وصله. همین طور در حال تست جریان بصورت سری با بار، که باید فرکانس حامل داشته باشه، اینجا هم فرکانس جریان رو صفر نشون میده (جریان متناوب).

با این حساب ماسفت روشن نشده درسته؟. نمی دونم خلاصه. یک راهنمایی بکن. چیزی هم نسوخته و قطعات نو هستن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hesam_M
                  مصطفی جان ، مداری که زحمت کشیدید نقشه اش رو دادید رو خودتون تست کردید ؟

من رو برد بورد بستم. با فرکانس متر چک می کنم ظاهرا انتقال فرکانس انجام نمی ده. نمی دونم. ولتاژ کلکتور که به گیت ماسفت وصله رو که می گیرم، حدود 5 ولت و خرده ای نشون میده! . چر اش رو نمی دونم. این در حالیه که با مقاومت به منبع 12 ولتی وصله. همین طور در حال تست جریان بصورت سری با بار، که باید فرکانس حامل داشته باشه، اینجا هم فرکانس جریان رو صفر نشون میده (جریان متناوب).

با این حساب ماسفت روشن نشده درسته؟. نمی دونم خلاصه. یک راهنمایی بکن. چیزی هم نسوخته و قطعات نو هستن.
                  من یه پتانسیومتر به گیت فت میبندم رو 5-6 ولت سوئیچ می کنه.
                  یه بار سبک مثلا 100 اهمی رو فت بذار ببین چرا سوئیچ نمی کنه. کلا مدار رو از آخر به اول ببند. اول ماس فت رو با مقاومت کلکتو ببند، ببین روشن میشه(باید بشه). بعد ترانزیستور رو اضافه کن و دستی بیس رو تحریک کن و بعد هم اسیلاتور و ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafahk

من یه پتانسیومتر به گیت فت میبندم رو 5-6 ولت سوئیچ می کنه.
                    یه بار سبک مثلا 100 اهمی رو فت بذار ببین چرا سوئیچ نمی کنه. کلا مدار رو از آخر به اول ببند. اول ماس فت رو با مقاومت کلکتو ببند، ببین روشن میشه(باید بشه). بعد ترانزیستور رو اضافه کن و دستی بیس رو تحریک کن و بعد هم اسیلاتور و ...
                    راستی حتما باید بار القایی باشه ؟ با مقاومت پر وات چک نمی شه کرد ؟

دیدگاه

نه فرقی نداره. تازه بار خالص بهتره

دیدگاه

وقتی مقاومت بار کم باشه مدار درست عمل نمی کنه. یعنی درست سوئیچینگ انجام نمی ده در صورتی که باید انجام بده. شدت جریان وقتی که خوب انجام نمی ده اندازه گرفتم، حدود 400 میلی آمپر بود، که اصلا زیاد نیست برای این ماسفت. اگر سوئیچینگ رو درست انجام بده باید بخوبی من بتونم شدت جریان متناوب رو بخونم که از بار می گذره . من دقت کردم جریانی که از بار عبور می کرد همش DC بود و در AC حدود 50 میلی آمپر عبور جریان نشان می داد و این در حالیه که همه این 400 میلی آمپر باید AC بشه. نه DC . فعلا که روش آمپلی فایر صوتی برای من بهتر جواب داده مصطفی جان. نمی دونم خلاصه.

این مدار یک چیزی کم نداره ؟ :question:

دیدگاه

این ترانزیستور یه های ولتاژ تلویزیون رو به تنهایی راه می اندازه. من آخز نفهمیدم شما برای چی می خواید. اگه میخواید inverter بسازید باید از دوتا از این استفاده کنید و ترانس 3 سر بزنید. کل شماتیک رو لطفا بذارید تا بتونم بگم مشکل کار کجاست. در ضمن به هیچ وجه شما نمی تونید مقدار ac از این بگیرید. هر ولتاژی که قطع و وصل میشه ac نیمشه. ac تعریف و فرمول خاص خودش رو داره و dc هم که انتگرال ولتاژه.

دیدگاه

ببین مصطفی جان. این متن من رو خوب بخون.

من قبلا گفتم که می خواهم پالسی رو که از میکرو می گیرم دامنش رو تقویت کنم ، قدرتش رو زیاد کنم و به بار که یک سیم پیچ که مقاومتش 0.5 اهم دراومده، اعمال کنم. پس این شد هدف کار، باشه ؟.

من یک پالس 15 کیلوهرتز با میکرو ساختم. با ولت متر وقتی ولتاژ AC رو انداره می گیری 0.8 ولت هستش و ولتاژ DC حدود 2.5 ولت. این درسته چون اگه یک خازن با خروجی میکرو سری کنیم مولفه DC حذف می شه و فقط AC می مونه که می شه 0.8 ولت. و DC صفر نشون میده. یک فرکانس 700 هرتز رو هم چک کردم. تقریبا دو مولفه یکی بودن.

من اولش قبل از این که مسئله ماسفت رو مطرح کنی از آی سی قدرت آمپلی فایر صوتی استفاده کردم. اینها همشون در ورودی یک خازن دارن که فقط مولفه AC رو عبور میده. خروجی اش رو که چک کردم هم روی ولتاژ فرکانس مورد نظرم رو دیدم و هم روی جریان. یعنی دوتاش حامل فرکانس بودن. اما این به دلم نمی چسبید و یک جوری بود چون به قول شما اینها یبشتر برای سیگنال صوتی و سینوسی خوبن و استفاده من از اونها در اینجا یک جور غیر متعارفه. مدارش هم بزرگتر در میاد.

نقشه که گذاشتی چک کردم. درسته، ولی ولتاژ گیت و بعبارتی کلکتور از حدود 5.4 ولت نمی شد بالاتر ببرم چون باید مقاومت کلکتور ترانزیستور را که 47 کیلو زدی رو باید خیلی کم کنم و اگر کم می کردم جریان کشی زیاد می شد و ترانزیستور احتملا می سوخت و مقاومت همین طور. با همین ولتاژ حالا مدار رو چک کردم. به نظرم درست کار می کرد چون به قول معروف زوزه سیگنال رو منبع تغذیه و بار معلوم بود ولی با انداره گیری ها درست نبود. پس اول من باید ولتاژ گیت رو بالاتر ببرم تا حداقل از اون خیالم راحت بشه. تا اینجا نظرت چیه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hesam_M
                              ببین مصطفی جان. این متن من رو خوب بخون.

من قبلا گفتم که می خواهم پالسی رو که از میکرو می گیرم دامنش رو تقویت کنم ، قدرتش رو زیاد کنم و به بار که یک سیم پیچ که مقاومتش 0.5 اهم دراومده، اعمال کنم. پس این شد هدف کار، باشه ؟.

من یک پالس 15 کیلوهرتز با میکرو ساختم. با ولت متر وقتی ولتاژ AC رو انداره می گیری 0.8 ولت هستش و ولتاژ DC حدود 2.5 ولت. این درسته چون اگه یک خازن با خروجی میکرو سری کنیم مولفه DC حذف می شه و فقط AC می مونه که می شه 0.8 ولت. و DC صفر نشون میده. یک فرکانس 700 هرتز رو هم چک کردم. تقریبا دو مولفه یکی بودن.

من اولش قبل از این که مسئله ماسفت رو مطرح کنی از آی سی قدرت آمپلی فایر صوتی استفاده کردم. اینها همشون در ورودی یک خازن دارن که فقط مولفه AC رو عبور میده. خروجی اش رو که چک کردم هم روی ولتاژ فرکانس مورد نظرم رو دیدم و هم روی جریان. یعنی دوتاش حامل فرکانس بودن. اما این به دلم نمی چسبید و یک جوری بود چون به قول شما اینها یبشتر برای سیگنال صوتی و سینوسی خوبن و استفاده من از اونها در اینجا یک جور غیر متعارفه. مدارش هم بزرگتر در میاد.

نقشه که گذاشتی چک کردم. درسته، ولی ولتاژ گیت و بعبارتی کلکتور از حدود 5.4 ولت نمی شد بالاتر ببرم چون باید مقاومت کلکتور ترانزیستور را که 47 کیلو زدی رو باید خیلی کم کنم و اگر کم می کردم جریان کشی زیاد می شد و ترانزیستور احتملا می سوخت و مقاومت همین طور. با همین ولتاژ حالا مدار رو چک کردم. به نظرم درست کار می کرد چون به قول معروف زوزه سیگنال رو منبع تغذیه و بار معلوم بود ولی با انداره گیری ها درست نبود. پس اول من باید ولتاژ گیت رو بالاتر ببرم تا حداقل از اون خیالم راحت بشه. تا اینجا نظرت چیه ؟
                              همه اینها درست. این ولتاژ کلکتور که آخز گفتی موضوعش چیه؟ تو حالتی که سیگنال داری اینقدر نشون میده؟ DC یا ac؟

دیدگاه

مدار همون نقشه شماست تو صفحه قبل. کلکتور ترانزیستور به گیت وصله.
                                DC اش بود گفتم. AC اش روی کلکتور همون 0.8 هستش. فکر کنم DC رو زیاد هم گفتم و به 5 نمی رسید مگه این که مقاومت کلکتور رو خیلی کم می کردم یا ولتاژ منبع رو بالا می بردم، تا ولتاژ کلکتور بالا بره. اصلا وضعیت کار این ترانزیستور برم ناشناخته مونده. شک کردم تستش کردم. سالمه.

بله این تست ها رو با ورودی سیگنال 15 کیلوهرتز انجام دادم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X