اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین نرم افزار طراحی SMD

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بهترین نرم افزار طراحی SMD

نوشته اصلی توسط امیر حسنی کاخکی
    دوست عزیز شاید حرف شما درست باشه ولی اگه ممکنه چند مورد از دلایلتون رو بفرمایید تا من و امثال من روشن شیم
    به نظر من حتی ارزش وقت گذاشتنم نداره!
    تعداد کسایی هم که ازش استفاده می کنن خیلی کم اند
    به نظر من فقط ارکد!
    پروتیوس دولایه را هم با جون کندن می زنه اما ارکد تا 12 لایه سه سوت برات می کشه!
    آتو روتینگ پروتوس خیلی ضعیفه...
    و ...
    "مسلانم قبله ام یک گل سرخ..."

If you felt sad, just think your future when you are saying"good old days!!

دیدگاه

میشه بگید از کدوم ورژن ارکد استفاده میکنین.
      چون کم تا حالا فقط واسه تحلیل مدارات آنالوگ از اورکد استفاده کردم
      It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

من از 9.2 استفاده می کنم
        البته ورژن 16 را هم دارم اما کرکش مشکل داره و نرم افزار درست کار نمی کنه...
        (به هر حال ارکد نرم افزار خیلی گرونیه!)

اینم ی نمونه کوچیک کار(البته ماهواره نیست! ی رباته کوچولو!)
        http://www.ecapic.ir/image/ECA-100613121203.jpg

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا شفقی
          من از هیچ نرم افزاری دفاع نمیکنم شمارو نمیدونم ولی من وقنی با یه نرم افزار کار میکنم یه احساسی بهم میگه که با این نرم افزار حال میکنم یا ضدحاله در مورد طراحی pcb هم با پروتل راحت ترم همینطور مثلا با ویندوز 7 خیلی حال میکنم.گفتین نمونه کار بذارین گذاشتم میدونم به پایه مدارات شما تو ماهواره امید نمیرسه ولی به هر حال یه مداره
          با حال کردن شما کاملا موافقم . وقتی آدم به چیزی عادت کنه پیشرفت خوبی پیدا میکنه .
          دوستمون که پست اول رو مطرح کرد ظاهرا تازه میخواد شروع کنه و نیاز به دیدن طرح دوستان
          داره تا بهترین تصمیم رو بگیره .
          ضمنا مدارتون هم خیلی خوبه و جای پیشرفت داره .

دیدگاه

درمورد نرم افزارهای طراحی پی سی بی هم نظرخواهی شده و هم بحثهای خیلی جالبی صورت گرفته:
            eca.ir/forum2/index.php?topic=12239.msg80735#msg80735
            به ترتیب بیشترین طرفدار:
            Protel
            Proteus
            Eagle
            Orcad
            {خلاف قوانین - امضا ویرایش شد}

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afshin.k
              به نظر من حتی ارزش وقت گذاشتنم نداره!
              تعداد کسایی هم که ازش استفاده می کنن خیلی کم اند
              به نظر من فقط ارکد!
              پروتیوس دولایه را هم با جون کندن می زنه اما ارکد تا 12 لایه سه سوت برات می کشه!
              آتو روتینگ پروتوس خیلی ضعیفه...
              و ...
              امان از دست ما ایرانیها که فقط بلدیم ادای آدمهای حرفه ای رو در بیاریم در صورتی که از حرفه ای بودن هیچی نمیدونیم
              اگر دلیل شما فقط همین سه مورده به خدا که علاقه ام به پروتئوس بیشتر شد
              چون اصلا میزان استفاده مردم از یک نرم افزار دلیل بر خوبی یا بدیش نیست دلیل اینکه پروتئوس کمتر استقبال میشه به نظر من اینهاست:
              1- در خارج از ایران نرم افزار فوق العاده گرونیه و هر کسی قادر به خریدنش نیست
              2-در داخل ایران اکثر کسانی که مبادرت به ساخت PCB میکنند فقط فایلهای PROTEL قبول میکنند که وقتی از یکی از همین افراد پرسیدم چرا جوابی نداشت و قط گفت چون راسته بازاره
              3-که به نظر من دلیل اصلیه ما ایرانی ها فکر میکنیم هرچیزی سختر باشه بهتره و حتما حرفه ای تره و وقتی کسی یک چیز سخت رو یاد گرفت یا روش تعصب پیدا میکنه یا برای قیافه گرفتن هم که شده میگه این بهتره و حرفه ای تره در صورتی که شاید خودش هم در دل این حرف رو قبول نداشته باشه
              در مورد متلب دومتون که اولا اصلا حرفتون رو قبول ندارم چون پروتئوس تا 16 لایه میزنه هر چند فکر نکنم تو ایران کسی بیشتر از 2 لایه تو ایران لازمش بشه
              یکی از دلایلی که من PROTEL رو ترک کردم همین ایراد اتوروتیتش بود که اولا خیلی طول میکشید و از آخر هم که تموم میکرد خیلی جاها رو نمیتونست وصل کنه و خیلی جا ها تراک ها رو از روی هم میبرد بدون اینکه خطا بده !!!!
              شما بر چه مبنایی میگین پروتئوس نمیتونه؟با نرم افزارهای که شما میگید مقایسه نکردم ولی از PROTEL که خیلی سریع تر میکشه درضمن هرچی تعداد لایه ها بیشتر بشه نرم افزار راحت تر میتونه مدار رو بکشه چون دستش تو انتخاب لایه ها باز تره!
              در مورد سوم هم که دیگه چی بگم که نگفتنم بهتره! شما که میخواهید حرفه ای باشید نمیدونید که تقریبا تمام مدارات حرفه ای رو بصورت دستی میکشند نه با اوتوروتیت؟
              در بازدیدی که از شرکت صاایران داشتم این رو به چشم دیدم!
              درضمن بهتره بجای سه نقطه دلیل بیارین تا واقعا متوجه اشتباهمون بشیم!
              پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

امان از دست ما ایرانیها که فقط بلدیم ادای آدمهای حرفه ای رو در بیاریم در صورتی که از حرفه ای بودن هیچی نمیدونیم
                چون اصلا میزان استفاده مردم از یک نرم افزار دلیل بر خوبی یا بدیش نیست دلیل اینکه پروتئوس کمتر استقبال میشه به نظر من اینهاست:
                2-در داخل ایران اکثر کسانی که مبادرت به ساخت PCB میکنند فقط فایلهای PROTEL قبول میکنند که وقتی از یکی از همین افراد پرسیدم چرا جوابی نداشت و قط گفت چون راسته بازاره
                3-که به نظر من دلیل اصلیه ما ایرانی ها فکر میکنیم هرچیزی سختر باشه بهتره و حتما حرفه ای تره و وقتی کسی یک چیز سخت رو یاد گرفت یا روش تعصب پیدا میکنه یا برای قیافه گرفتن هم که شده میگه این بهتره و حرفه ای تره در صورتی که شاید خودش هم در دل این حرف رو قبول نداشته باشه
                در مورد متلب دومتون که اولا اصلا حرفتون رو قبول ندارم چون پروتئوس تا 16 لایه میزنه هر چند فکر نکنم تو ایران کسی بیشتر از 2 لایه تو ایران لازمش بشه
                یکی از دلایلی که من PROTEL رو ترک کردم همین ایراد اتوروتیتش بود که اولا خیلی طول میکشید و از آخر هم که تموم میکرد خیلی جاها رو نمیتونست وصل کنه و خیلی جا ها تراک ها رو از روی هم میبرد بدون اینکه خطا بده !!!!
                شما بر چه مبنایی میگین پروتئوس نمیتونه؟با نرم افزارهای که شما میگید مقایسه نکردم ولی از PROTEL که خیلی سریع تر میکشه درضمن هرچی تعداد لایه ها بیشتر بشه نرم افزار راحت تر میتونه مدار رو بکشه چون دستش تو انتخاب لایه ها باز تره!
                در مورد سوم هم که دیگه چی بگم که نگفتنم بهتره! شما که میخواهید حرفه ای باشید نمیدونید که تقریبا تمام مدارات حرفه ای رو بصورت دستی میکشند نه با اوتوروتیت؟
                متاسفانه همه حرفای شما درسنه پروتل نه اتوروت خوبی داره نه auto place خوب من با پروتیوس کار نکردم ولی همونطور که شما گفتی تو بازار ایران نمیشه ازش استفاده کرد واسه خارج هم که لیسانس تقلبی به دردی نمیخوره پس به نظرتون واسه کسی مثل من بی سواد که به زور پروتل یاد گرفته پروتیوس انتخاب خوبیه؟

دیدگاه

متاسفانه همه حرفای شما درسنه پروتل نه اتوروت خوبی داره نه auto place خوب من با پروتیوس کار نکردم ولی همونطور که شما گفتی تو بازار ایران نمیشه ازش استفاده کرد واسه خارج هم که لیسانس تقلبی به دردی نمیخوره پس به نظرتون واسه کسی مثل من بی سواد که به زور پروتل یاد گرفته پروتیوس انتخاب خوبیه؟
                  رضا جان شما از اول Protel بلد بودید؟

دیدگاه

بله عزیزم من وقتی به دنیا اومدم به جای شیر بهم یه لپ تاپ با یه cd پروتل بهم دادن ولی crack نداشت نتونستم ازش استفاده کنم :cry: :cry: :cry: :cry:

دیدگاه

چرا می زنی داداش!
                      شما هرچی هم تعریف کنی من بازم از پروتوس به شدت بدم می آد
                      و به نظر می رسه ما هم هر کاری کنیم شما از پروتل و ایگل و ارکد و ... خوشت نمی آد!
                      1-در مورد خودمون بحث می کنیم...
                      2-شما کدوم شهر هستید؟ :eek:
                      تو شهر ما که هرچی باشه می زنن...
                      3-بله بنده ایرانی هستم!
                      ارکد اصلا سخت نیست(ی بار امتحانش کنید بعد بیاد بگید...!)
                      تا اونجایی که یادمه پروتوس تا 8 لایه بیشتر نمی زد...(ممکنه اشتباه بکنم، ببخشید :redface
                      اون که واضحه(سریع تر کشیدن)
                      شما چه حرفه ای باشید چه نباشید باید خیلی بیکار باشید که بشینید با دست بکشید!
                      مگر مواردی که خیلی مدار حساس باشه...
                      بعید می دونم من و شما بخوایم مدار ماهواره درست کنیم که اونقدر دقت لازم داشته باشه(!!)
                      سه نقطه هم یعنی این که حرف بسیار است و فرصت کم!

دیدگاه

این چند تا عکس رو داشته باشید توضیحش بعد از دیدنشون

عکس اول پیش نمایش(3D) از برد طراحی شده
                        عکس دوم هم برد ساخته شده
                        عکس سوم هم نشون میده پروتئوس تا چند لایه میزنه
                        درمورد دستمون هم بگم تا دوسال قبل که مدارامئن رو میدادیم بیرون بزنن کسی پروتئوس قبول نمیکرد (مشهد) حالا رو نمیدونم
                        درسته ما در مورد نرم افزار صحبت میکنیم نه در مورد خودمون
                        من دلیل کمتر استقبال شدن کلی از نرم افزار میگم (اکثر مدارها که از اینترنت دانلود میکنید با PROTEL ,و ایگل و... طراحی شدن بنابراین ما هم فکر میکنیم اینا بهترن!)
                        پس مورد سوم رو قبول دارین؟

دوست عزیز من تو پست اولم گفتم من بجز این دو با نزم افزار دیگه ای کار نکردم و در مورد هیچکدوم اظهار نظر نکردم من نگفتم ارکد سخته بده یا نیست من گفتم پروتئوس هم خیلی خوبه

دوست عزیز این بیکاری نیست این اجباره (اگر میخوایید مدارتون خوب و تمیز و حرفه ای باشه)
                        فقط مدارات ماهواره نیاز به حساسیت نداره که جابجایی یک ترک تو یک مدار فرستنده معمولی هم میتونه فرکانس کاری رو عوض و نویز پذیری رو بیشتر کنه!

اگر هم میبینید که ناراحت شدم به خاطر زود قضاوت کردن شماست نه بخاطر توهین به پروتئوس
                        نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                        من تو یکی از پستهام گفتم پروتئوس رو تو یک روز میشه یاد گرفت اگر جایی هم مشکل داشتید خودم در خدمتتون هستم
                        درضمن فایلهای پروتئوس رو راحت میشه به پروتل تبدیل کرد
                        پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

سلام

نرم افزارهای دیگه غیر از آلتیوم و اورکد آیا می شه از Split Plane و Multipliers net برای طراحی چند لایه استفاده کرد ؟

می شه مثلا روی Via ها Mask solder اجباری تعریف کرد ؟

فک کنم پروتیوس و ایگل برای طراحی های پیچیده قابلیت Child Sheet و ( نه Sub circuite ) نداشته باشن ؟ درسته ؟

می شه برای ترک ها حداکثر Length یا حداکثر امپدانس و راکتانس و از این جور چیزا تعریف کرد ؟

فک کنم تو ایگل ابزار اندازه گیری وجود نداشته باشه ؟؟؟ یا یه جورایی باید داخل ULP ش تعریف بشه ؟؟؟

یه مشکلی که پروتیوس داره اینه که تک لایه ، آتوروت نمی کنه درسته ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط milad_kavoosi

یه مشکلی که پروتیوس داره اینه که تک لایه ، آتوروت نمی کنه درسته ؟
                            نخیر در هر صورت اتورتیت کار میکنه

دیدگاه

دوستان عزیز مطلبی رو تو یک سایتی دیدم و با توجه به مباحث این تایپیک فکر کردم ممکنه مفید باشه هرچند که یک اطلاعاتش بروز نیست و لی احساس میکنم ریشه بحث یکیه(اگر اشتباه کردم بهم بگین):
                              ریشه تفاوت بین اورکد و پروتل در چیست ؟
                              چنانکه بخاطر داشته باشید قبل از اینکه رایانه های شخصی وارد بازار شود همه افراد دست اندرکار طرح مدار چاپی اعم از کارگران چاپ فیبر تا تکنسین ها و مهندسین طراح برای ترسیم مدار چاپی بناچار از کاغد شطرنجی و مداد پاکن استفاده کرده و بعد از مشقات فراوان طرح نهایی را با لتراست یا قلم راپید به کاغذ کالک منتقل مینمودند و از آن فیلم گرفته و بشیوه اسید کاری بروی سطح مس چاپ میکردند .

اما بعد از ورود رایانه های شخصی در دهه 60 ( ه . ش ) به بازار بسیاری از برنامه نویسها و شرکت های نرم افزاری سعی در ارائه برنامه ای کردند که این عملیات با روش نوین انجام بگیرد . پاک کردن ساده در هر بخش از مدار یا کپی کردن هربخش و تکثیر و بطور خلاصه توانایی های خاص ویرایشی با رایانه کاربران را سریعا جذب این وسیله نوظهور کرد اگر چه سیستم عامل آن زمان داس بود و کار با آن واقعا مشکل و نرم افزار ها و کاربران را دچار مشکلات زیاد میکرد اما بسیاری که از کار دستی بستوه آمده بودند با لذت فراوان با این وسیله جدید کار میکردند .

در میان سازندگان نرم افزار دو شرکت بودند که توانستند موفق بیرون بیایند و محصولشان مورد استقبال قرار گرفت یکی PSpice و دیگری Protel بود .

پی اسپیس که از قبلها با رایانه های عظیم IBM همواره کار شبیه سازی مدارات و تحلیل آنرا انجام میداد و از قبل نیز در زمینه طرح مدار چاپی نیز دارای نرم افزار خاص خود بود . اما پروتل با ارتباطاتی که با کارگاههای چاپ مدار داشت به این نتیجه رسیده بود که نرم افزاری به بازار ارائه دهد که ازکمترین پیچیدگی برخوردار باشد تا حتی کارگران کارگاهها نیز بتوانند با آن کار کنند و از الگوریتم های ساده در تمامی قسمت ها استفاده شود .

بدین سان بود که پروتل نرم افزاری به بازار ارائه داد که یک کاربر غیر متخصص نیز بتواند اینبار بجای مداد و کاغذ شطرنجی و لتراست از نماد های تصویری استفاده کند و بسادگی با قرار دادن پایه لحیم ( پد ) و خط ( تراک ) و اتصال آنها بیکدیگر مدار خود را طرح و نهایی نماید و در ضمن بتواند برای قطعات خاص خود نیز یک کتابخانه بسازد . و این همان نکته ایست که باعث شد پروتل در بازار های کاری بشدت و سرعت شناخته شده و چنانکه بجرات میتوان گفت در ایران 99 در صد از چاپچی ها فقط با پروتل قادر به کار کردن هستند !

اما این ترسیم در نهایت یک کار تصویری ( گرافیکی ) صرف بود و هیچ ربطی به مدار الکترونیک نداشت و در نتیجه نمیتوانست هیچ ارتباط پویائی با نقشه داشته باشد .

در این هنگام گروه نرم افزار OrCAD برآن شد تا با همکاری پی اس اقدام به ساخت نرم افزاری بنماید که مدار چاپی نهایی آن با نقشه و قطعات بکار رفته در آن ارتباط پویا و متقابل را داشته باشد . والبته پی اس از این امر و شراکت نهایت استقبال را کرد چرا که دیگر براحتی به همان شاخه تخصصی خود یعنی تحلیل رایانه ای مدارات الکترونیکی میتوانست ادامه داده و کار مدار چاپی را به اورکد واگذار نماید . ( خیلی ها نیز معتقدند که این دو از همان ابتدا یکی بوده و تحت نام Cadence کار میکردند که هنوز هم با این عنوان گروه خود را معرفی مینمایند . )

البته پروتل نیز بیکار نماند و از همان ابتدا سعی در پیگیری چنین رویه ای را نمود اما بدلیل ساختار اولیه ای که برای منظور دیگر داشت هنوز با وجود ارائه پروتل 2006 به بازار اما نتوانسته مشکلاتی که از ابتدا گریبانگیرش بوده را مرتفع نماید .

با توجه به توضیحات فوق درمیابیم ریشه تفاوت در این دو نرم افزار همان تفاوت در هدف اولیه است یعنی پروتل ناچار بود از الگوریتمی استفاده نماید که جوابگوی سطوح غیر متخصص از کاربران باشد ولی اورکد از الگوریتمی بهره برد که برای دانشجویان و مهندسین قابل درک بود .

در حال حاضر این دو نرم افزار چه تفاوت های مهمی با یکدیگر دارند ؟
                              پروتل که با داس شروع کرد و نسخه 1 ، 1.5 ، 2.7 را فقط برای مدار چاپی و 3.3 را بعدا برای شماتیک ارایه داد و در 99 این دو را بهم متصل کرد اما 99 را نیز 6 بار اصلاح کرد ( تا سرویس پک 6 ) ولی باز همواره در رسم خودکار دچار مشکات فراوان بود کمااینکه پروتل 99 ، سیستم عامل ویندوز2000 ببعد را نیز دچار آسیب جدی میکرد وناچار پروتل 2002 را به بازار ارائه نمود از ویژگی بارز این نسخه کناره گیری از قبول ترسیم خودکار مدار یک رو مس است به اضافه اینکه بعضی دیگر از گزینه ها و یا پنجره ها و یا توانایی هایش نیز حذف شده . اما هنوز توانایی رقابت با اورکد حتی 9 را نیز ندارد .

در اورکد ما براحتی قادر خواهیم بود که با استفاده از فعال سازی DRC ( حریم های ممنوعه ) عمل ویرایش دستی را بعد ترسیم خودکار ( اتوروت ) بمنظور زیبا سازی و اعمال نقطه نظرات خود به طرح را انجام دهیم . در حالیکه دی آر سی پروتل ایجاد سد در ترسیم نمیکند و همواره در ویرایش مدار احتمال اتصالی یا نزدیکی بیش از حد مجاز خطوط و سوراخکاری ها وجود دارد . این تفاوت در ترسیم گروههایی از خطوط موازی که باید با هم مسیر ها را طی کرده و پیچ و خم داشته باشند کاملا مشهود است بطوریکه با یک نظر میتوان سریعا تشخیص داد که مدار با اورکد رسم شده یا پروتل و همین باعث شده تا در مادر برد ها بطور اجتناب ناپذیر از اورکد استفاده شود .

در اورکد این توانائی نیز هست تا از نماهای تصویری با فرمت Bit Map ویندوز برای پیاده سازی آرم های تصویری شرکت ها بروی مدار چاپیشان استفاده شود در حالیکه پروتل فقط میتواند از حروف برای اینکار استفاده کند .

در اورکد میتوانیم تا بر روی فیبر یک رو مس نیز عمل رسم خودکار انجام دهیم در حالیکه این توانایی در پروتل با ناکامی هایی که تا نسخه 99 داشت دیگر برای همیشه حذف شد .

قدرت ترسیم و مسیر یابی در اورکد فوق العاده و شگفت انگیز است و بخصوص با ارائه بخش اسمارت روت این توانایی را به نهایت ممکن رسانیده است چنانکه یک مدار پیچیده و فشرده و با محدودیت های زیاد DRC را فرضا در زمانی حدود 40 دقیقه رسم کرده در حالیکه پروتل همانرا در 5 ساعت انجام داده و احتمال ناتمام ماندن آن نیز هست .

یکی دیگر از مشکلاتی که کاربر با پروتل مواجه میشود ناسازگاری نسخه های مختلف پروتل از نظر ظاهر پنجره ها و تعویض گزینه ها و حتی نام آنها و یا حذف بعضی توانایی هایی که احتمالا به آن عادت کرده بود میباشد . در حالیکه اورکد از همان نسخه 7 تا کنون که 15.7 را طی 5 مرحله ارائه داده هنوز همان شما ی ظاهری محیط کار و گزینه ها و نامهای آن و ... را حفظ کرده فقط اشکالات و کاستی ها رفع شده و به توانایی های دیگرش افزوده شده واین امر باعث میشود تا محیط کار را ایمن تر و دلچسب تر شود.

اگر بطور کاملا خلاصه فقط به 5 برتری اورکد بخواهیم اشاره کنیم میتوانیم ازتوانائی ترسیم برد های یک رو و سرعت عمل ترسیم خودکار و سهولت و نیز ایمنی در ویراایش دستی محیط اورکد و زیبایی کار حاصله اشاره کنیم .

نقاط ضعف اورکد کدام است؟
                              از عمده ترین ضعف های اورکد عدم توانایی انتخاب کل یک طرح و انتقال بر بخش دیگر محیط کاری است در حالیکه پروتل بدلیل ساختار گرافیکی که از ابتدا انتخاب کرد این توانایی را داراست و این مشکل منجر به ان میشود تا کاربر دست آخر بعد از انجام طراحی با مشکلاتی انرا به پروتل انتقال و تمامی اجزاء را ترجمه کرده چرا که درغیر اینصورت در چاپ مدار دچار هزینه سنگین میشود . ونیز عدم توانایی در برگشت نامحدود ( Undo ) درویرایش دستی مدار چاپی است که پروتل این مشکل را ندارد ( که آن نیز بر میگردد به ساختار گرافیکی پروتل ) .
                              http://www.wee.ir/or1/13.htmمنبع
                              زکات علم،نشر و پخش آن است.
                              {خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

همون سایت قبلی یه دفاعیه در مورد ترسیم خودکار داره، از دوستان دعوت میکنم نظراتشون رو در صورت تمایل بدن:
                                چرا ترسیم خودکار ؟ !

اگر شما نیز مانند بسیاری از تولید کنندگان مدار خود را از نقشه ( شماتیک ) به مدار چاپی ( لی اوت ) شخصا و یا توسط یک همکار مطمئن تبدیل کرده باشید قطعا تجارب آزار دهنده ای از این کار سخت و غیر فنی داشته اید . چرا که طراحی نقشه همواره نیاز به دانش فنی و تخصصی و مهندسی داشته و چنانکه شما یک مهندس با تجربه باشید هیچگاه از طراحی خسته و آزرده نمیشوید دلیل آن نیز واضح است شما دارید از حداکثر دانش فنی خود استفاده میکنید تا یک محصولی را که ابداع شخص خودتان هست را به بازار ارائه دهید . اما هنگامی که تمامی این عملیات پیچیده مطابق دلخواه خود را به اتمام رساندید تازه مشکل آغاز میشود و آن تبدیل نقشه به مدار چاپی است .
                                برخلاف تصور افراد ناگاه ، ترسیم مدار چاپی کاملا یک کار غیر تخصصی است ! و از عهده یک دیپلمه فنی با کمترین تجربه ممکنه نیز بر میاید ! کاری شبیه به نقاشی کردن روی رایانه و جابجا کردن دکوراسیون منزل و مرتب کردن آن ! !

مهندس طراح در این زمان دچار یک چالش میشود . اول اینکه دلش نمیخواهد به هیچ عنوان نقشه را در اختیار کسی که تا بحال از او شناختی نداشته قرار دهد و کار تبدیل به مدار را به او بسپارد و دوم اینکه دیگر دوست ندارد وقت گرانبهای خود را صرف انجام یک کار کاملا غیر تخصصی و زمانبر کند !

از طرفی ترسیم خودکار نیز خودش یک رشته تخصصی کامل است و مشاهده شده که کسی حاضر نیست یک دوره کامل دانشگاهی را صرف فراگیری آن بنماید چرا که از ریزه کاری ها و مسائل فراوانی برخوردار است و مهمتر از همه اینکه معمولا یک شرکت تولیدی حداکثر در هر دو یا سه سال یک طرح جدید را در برنامه کاری خود دارد و چنانکه با نرم افزار ترسیم خودکار هر هفته کار نشود بسرعت همه چیز فراموش خواهد شد !

بنظر تنها راه حلی که میماند اینکه خود شخصا این عملیات را توسط دست و با پروتل انجام داده و با تردید یک نمونه هم به قیمت گزاف تهیه کرده و پس از گرفتن نتیجه ، سفارش تعداد محدودی را بدهد اگر چه به تجربه ثابت شده که در 3 مرحله از تولید، باز هم اشکالات ترسیمات یکی یکی ظاهر میشوند و رفع هر اشکال گاه به برهم زدن کل مدار قبلی منجر خواهد شد ! یعنی روز از نو روزی از نو ! !

پس چه باید کرد ؟

کار را بدست کاردان بسپارید !

کاردان کسی است که نقشه را توسط سیستم ترسیم خودکار و با اورکد انجام دهد چرا که :

طرح مدار در کمترین سطح ممکنه انجام خواهد گرفت.
                                در این حالت امکان بروز هیچ خطایی در رسم اتصالات پایه ها وجود ندارد .
                                امکان اتصالی یا قطعی در مدار وجود ندارد .
                                قادر خواهیم بود تا تمامی نقطه نظرات و توانائی ها و امکانات موجود بازار را بسادگی در مدار ایجاد کنیم . از جمله حد اقل فواصل بین پایه ها ( پد ) و خطوط ( تراک ) و رابط ها ( ویا ) ضخامت کلیه خطوط و فاصله از لبه مدار و ...
                                امکان بروز کردن مدار از قبیل جابجایی قطعات تعویض اتصالات و یا اضافه و حذف کردن بخش هائی از مدار با بیشترین سرعت و کمترین هزینه خواهد بود.
                                مشاهده ارتباط بین نقشه و مدار برای تجزیه و تحلیل مدار و پی گیری خطوط و تعمیرات ، امکان پذیر خواهد بود .
                                سهولت نامگذاری کلیه خطوط بکار رفته منطبق با نیاز مدار که این امر بخصوص برای پی گیری مسیر ها بسیار کار ساز است .
                                امکان ایجاد شدن یک نقشه پویا از طرح که ضمن داشتن توانایی تجزیه و تحلیل مدار و پیگیری خطوط ، بسادگی هر چه تمامتر میتواند بروز شده و هر تغییری در آن اعمال نمود .
                                ایجاد شدن خودکار لیست کلیه قطعات با تمامی مشخصه های موجود در بازار روز و ایجاد کردن یک بانک اطلاعاتی از آنها همزمان ایجاد میشود.
                                سهولت تغییر دادن ترتیب شماره بندی قطعات بر نقشه و همزمان بر مدار ( چاپی ) نیز از امتیازات این روش است .
                                با این همه مزایای منحصر بفردی که روش ترسیم خودکار دارد توسل به شیوه قدیمی کاری ناموجه بنظر میرسد .

زکات علم،نشر و پخش آن است.
                                {خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X