اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل در ظهور پین ها در مرحله نهایی چاپ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل در ظهور پین ها در مرحله نهایی چاپ

با این حساب رنگ اپوسی رو چجوری باید روی برد زد تا جای پد ها تمیز بمونه (همون مشکل اصلی).؟
    برای رنگ های UV کوره ای چطور؟
    برای رنگ های فوتو ایمیج و فوتو رزیست چطور؟
    Every one can do everything so why you do this awful thing.

دیدگاه

عزیز اینهمه برات نوشتم که شعر نبود.. حد اقل یکبار بدقت میخوندیشون..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin tal
        پیشنهاد من اینه که اگه به بازار الکترونیک در شهرهای بزرک دسترسی دارید این رو تهیه کنید.بصورت سرنگی و بسته کوچکتر هم عرضه میشه.هزینش کمتره و هم و وسایل کمتری احتیاج داره و هم دردسرش کمتره..البته مارک خوبشو تهیه کنید..باقی کارها رو میگم بهتون.
        http://www.ebay.com/bhp/solder-mask
        والا چند بار هر پست رو با دقت میخونم.
        اما اینجا هم گفتین که بقیه رو میگم(مراحل کار با رنگ دیگه)
        یه جا هم گفته بودین که :
        در تاریک خونه با اسپری یا پرده چاپ سبز بدون شابلون و یکدست روی برد اعمال میشه خشک میشه و باقی کار مثل لمینت هست...
        میخواستم بدونم که بقیه رنگ ها(منظورم رنگ های مخصوص محافظ PCB هستش (همون رنگ UV کوره ای و رنگ اپوکسی ) که اونا رو چحوری باید بزنیم تا پد ها تمیز بمونه؟؟ آیا مثل لامینت باید طلق بزاریم روش و نورد دهی کنیم؟ اینا رو که نگفته بودین!!!!! :read: :read: منم منظورم اینا بود

دیدگاه

یک ویدئو پیدا کردم که خیلی خوب همه چی رو روشن میکنه (البته برای UV رنگ)
          https://www.youtube.com/watch?v=8-WGaAmpfOU

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mnwato
            یک ویدئو پیدا کردم که خیلی خوب همه چی رو روشن میکنه (البته برای UV رنگ)
            https://www.youtube.com/watch?v=8-WGaAmpfOU
            ممنون
            این سایت فیلتره
            بنظرم فعلا روی همین لامیت کار کن چون برای سولدر خانگی همین مناسب
            برخی روش های دیگه مستلزم ادوات مخصوص خودشونه
            برای اسپری رنگ یا اپوکسی هم تو روش خانگی از گریس برای پوشاندن پد ها استفاده میشه
            یا هر چیز دیگه که .. مثل کاغد .. چسب

دیدگاه

خب اشکال نداره یه توضیح کلی میدم برات
              یا این که شما هم مثل من یه پروژه شخی و یه برد (به قول خودمون خونگی) میسازید و بعد از لحیمکاری و اصلاح ایرادهای اون برای جلوگیری از اتصال کوتاه یا اکسید شدن مسهای بردتون یک لایه رنگ معمولی" رزین " پلیمر "پلی استر یا...میزنید روش ...ظاهرشم خوب میشه
              یا اینکه نه..میخواید یه پله بالاتر برید و بردتون هم ظاهر خوبی باشه و هم استاندارد باشه یا اینکه کارتون در حد صنعتیه ...خب اینجا میاید یه رنگ که برای اینکار استاندارد باشه مثلا عایق الکتریکی و با دوام باشه " دمای لحیم رو تحمل کنه و .....پیدا میکنید..(مثل همون رنگ کیلویی 70 تومان).و چون که قراره جای پدها خالی بمونه و بعدا لحیم بشه برای اعمال رنگ از روش شابلون یا چاپ سیلک باید استفاده کنید..البته قبلش باید روی پرده چاپ شابلون طرحتون رو اماده کرده باشید.(با ماده حساس به نور و طرح و نوردهیو..) که توصیه میشه روش چاپ سیلک رو در نت بخونید..این مرحله سخت کاره..بعد به راحتی و با سرعت رنگ رو اعمال میکنید رو برد و حالا بردتون میخواد یکی باشه یا 10 تا یا 100تا چون این قسمت راحت کاره.....مثل همون ویدیویی که گذاشتید.اما رنگ مورد استفاده تو اون ویدئو چندتاست ..یک رنگ مقاوم در برابر اسید برای اسید کاری..یک رنگ ضد اب برای چاپ راهنما..و یک رنگ برای چاپ سبز که همون uv کوره ای که اگه توجه کنید در کوره uv خشک میشه..شما میتونید از رنگای دیگه هم استفاده کنید..
              اما ای روش برای یکی دوتا برد بدرد نمیخوره و اصلا فایده ای نداره...و توصیه من اینه که بجای این روش بدید بردتونو بیرون بزنند.چون علاوه بر اینکه یه هزینه ای بابت دمودستگاه سیلک و توری ابریشمی و رنگ (که خودتون از قیمتش باخبرید) و ... باید بپردازید باید وقتی هم صرف کنی و تجربه این کارو فرا بگیری..و اگه یه حساب سرانگشتی بکنی میبینی که اگه تو سالکمتر از 30 تا برد بخوای بزنی میبینی که اگه بدی بیرون هم هزینش کمتر میشه و هم وقتت تلف نمیشه..درثانی کار رو به کاردون سپردی .اونرنگهایی هم که میبینی تاریخ انقضش حدودا یکسالونیمه..
              و باز هم ممکنه که شما هم مثل من یه پروژه شخی و یه برد (به قول خودمون خونگی) میسازیدولی خب میخوای بردت استاندارد و در حد صنعتی باشه و چون تعدادش یکی دوتاست بیرون قبول نمیکنند..در اینجا شما باید مقداری هزینه کنی و یک نوع رنگ مخصوص چاپ برد بگیری که رنگ حساس به نور یا فتوایمیج است..ناگفته نمونه که برای کارای صنعتی و بردهای smd این روش هم بکار میره و کلا روش گرونتر اما دقیقتر و جالبه..البته جای نگرانی نیست..چون این رنگا در بسته بندی کوچکتر و با قینت کمتر هم عرضه میشن.مثل همون لینکی که برات گذاشتم یا تو سرنگ یا قوطی یا یک لایه نازک بر روی پلاستیک که میشه همون لامینت مخصوص یا....
              روش کلی هم به اینصورته که رنک رو با هر وسیله ای مثل قلتک"قلمو یا اسپری و طلق معمولی و.. اعمال میکنی.کیفیت کار بستگی به یکنواختی و ضخامت کم لایه رنگ داره..بعد با سشوار خشک میکنی.اینکارا در جای تاریک اعمال میشه..بعد طرحتو بصورت نگاتیو برروی طلق شفاف مخصوص چاپ میکنی بعد نوردهی و شستو شو و اخرشم یه برد عالی..منظور من هم از این تهیه رنگ همین بود.اگه خواستی این رنگو تهیه کن تا باقی کارو به بگم..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin tal
                خب اشکال نداره یه توضیح کلی میدم برات
                یا این که شما هم مثل من یه پروژه شخی و یه برد (به قول خودمون خونگی) میسازید و بعد از لحیمکاری و اصلاح ایرادهای اون برای جلوگیری از اتصال کوتاه یا اکسید شدن مسهای بردتون یک لایه رنگ معمولی" رزین " پلیمر "پلی استر یا...میزنید روش ...ظاهرشم خوب میشه
                یا اینکه نه..میخواید یه پله بالاتر برید و بردتون هم ظاهر خوبی باشه و هم استاندارد باشه یا اینکه کارتون در حد صنعتیه ...خب اینجا میاید یه رنگ که برای اینکار استاندارد باشه مثلا عایق الکتریکی و با دوام باشه " دمای لحیم رو تحمل کنه و .....پیدا میکنید..(مثل همون رنگ کیلویی 70 تومان).و چون که قراره جای پدها خالی بمونه و بعدا لحیم بشه برای اعمال رنگ از روش شابلون یا چاپ سیلک باید استفاده کنید..البته قبلش باید روی پرده چاپ شابلون طرحتون رو اماده کرده باشید.(با ماده حساس به نور و طرح و نوردهیو..) که توصیه میشه روش چاپ سیلک رو در نت بخونید..این مرحله سخت کاره..بعد به راحتی و با سرعت رنگ رو اعمال میکنید رو برد و حالا بردتون میخواد یکی باشه یا 10 تا یا 100تا چون این قسمت راحت کاره.....مثل همون ویدیویی که گذاشتید.اما رنگ مورد استفاده تو اون ویدئو چندتاست ..یک رنگ مقاوم در برابر اسید برای اسید کاری..یک رنگ ضد اب برای چاپ راهنما..و یک رنگ برای چاپ سبز که همون uv کوره ای که اگه توجه کنید در کوره uv خشک میشه..شما میتونید از رنگای دیگه هم استفاده کنید..
                اما ای روش برای یکی دوتا برد بدرد نمیخوره و اصلا فایده ای نداره...و توصیه من اینه که بجای این روش بدید بردتونو بیرون بزنند.چون علاوه بر اینکه یه هزینه ای بابت دمودستگاه سیلک و توری ابریشمی و رنگ (که خودتون از قیمتش باخبرید) و ... باید بپردازید باید وقتی هم صرف کنی و تجربه این کارو فرا بگیری..و اگه یه حساب سرانگشتی بکنی میبینی که اگه تو سالکمتر از 30 تا برد بخوای بزنی میبینی که اگه بدی بیرون هم هزینش کمتر میشه و هم وقتت تلف نمیشه..درثانی کار رو به کاردون سپردی .اونرنگهایی هم که میبینی تاریخ انقضش حدودا یکسالونیمه..
                و باز هم ممکنه که شما هم مثل من یه پروژه شخی و یه برد (به قول خودمون خونگی) میسازیدولی خب میخوای بردت استاندارد و در حد صنعتی باشه و چون تعدادش یکی دوتاست بیرون قبول نمیکنند..در اینجا شما باید مقداری هزینه کنی و یک نوع رنگ مخصوص چاپ برد بگیری که رنگ حساس به نور یا فتوایمیج است..ناگفته نمونه که برای کارای صنعتی و بردهای smd این روش هم بکار میره و کلا روش گرونتر اما دقیقتر و جالبه..البته جای نگرانی نیست..چون این رنگا در بسته بندی کوچکتر و با قینت کمتر هم عرضه میشن.مثل همون لینکی که برات گذاشتم یا تو سرنگ یا قوطی یا یک لایه نازک بر روی پلاستیک که میشه همون لامینت مخصوص یا....
                روش کلی هم به اینصورته که رنک رو با هر وسیله ای مثل قلتک"قلمو یا اسپری و طلق معمولی و.. اعمال میکنی.کیفیت کار بستگی به یکنواختی و ضخامت کم لایه رنگ داره..بعد با سشوار خشک میکنی.اینکارا در جای تاریک اعمال میشه..بعد طرحتو بصورت نگاتیو برروی طلق شفاف مخصوص چاپ میکنی بعد نوردهی و شستو شو و اخرشم یه برد عالی..منظور من هم از این تهیه رنگ همین بود.اگه خواستی این رنگو تهیه کن تا باقی کارو به بگم..
                جایی برای سوال باقی نموند.
                اولش برای خودم میخواستم که هم رنگ هم لامینت رو امتحان کنم و تجربه داشته باشم اما با یکی از دوستام صحبت کردم سفارش PCB داره صنعتی کار فکر نمیکنم خیلی سخت باشه فقط همون دمد دستگاهی که گفتینو اول میخواد و چند بار آزمایش.(روش چاپ با پرده ابریشم)
                خودش که میگه من هفته ای بالای 2000 تا میخوام :eek: :eek: من در حد توانم براش بزنم خوبه داره دونه ای 10 تومن میده بیرون میزنن براش 8*8

دیدگاه

امروز رفتم جمهوری همه جا رو گشتم رنگ curable uv رو ۲ حا داشتن اما خوردش نمیکنن فقط ۱کیلویی و هیچ جای دیگه هم نمیشه پیدا کرد مگر اینکه از یه خط تولید یکم بگیریم. پارتی بازی
                  در مورد اون لامینت از فروشنده قبلی پرسیدم گفت اون برای همون محافظه و لامینت چاپ طرح فقط آبی رنگه.
                  براش توضیح دادم گفت که باید برای مرحله آخر یعنی از بین بردن لامینت روی پدها، از سود استفاده کنی. پرسیدم کجا دارن گفت همون لوله باز کنیه که بغالی ها دارند!!
                  شما سود رو از کحا خریدید؟؟؟

دیدگاه

اره خب .. من که یه جای اشاره کردم که ابی سبز فرق دارن
                    سود سوز اور چیزی نیست که گیر نیاد
                    جاهای مختلف دارن ولی نمیدونم
                    بهترین گزینه وسایل پزشکی فروشیه و یا مواد شیمیایی فروشی
                    ولی در کل چیز کمیابی نیست

و جای پد ها چرا سوز .. سوز برای از بین بردن لامین در اخر کار بکار میره
                    جای پد ها بعد ماده ظهور با اب و فرچه و با کمی سرعت عمل پاک میشه
                    مثل لامینت کاری معمولی طرح که قسمت های نور تخورده با اب شسته میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mnwato
                      جایی برای سوال باقی نموند.
                      اولش برای خودم میخواستم که هم رنگ هم لامینت رو امتحان کنم و تجربه داشته باشم اما با یکی از دوستام صحبت کردم سفارش PCB داره صنعتی کار فکر نمیکنم خیلی سخت باشه فقط همون دمد دستگاهی که گفتینو اول میخواد و چند بار آزمایش.(روش چاپ با پرده ابریشم)
                      خودش که میگه من هفته ای بالای 2000 تا میخوام :eek: :eek: من در حد توانم براش بزنم خوبه داره دونه ای 10 تومن میده بیرون میزنن براش 8*8
                      خیلی خوبه..انشائ ا... موفق باشید..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیجت
                        اره خب .. من که یه جای اشاره کردم که ابی سبز فرق دارن
                        سود سوز اور چیزی نیست که گیر نیاد
                        جاهای مختلف دارن ولی نمیدونم
                        بهترین گزینه وسایل پزشکی فروشیه و یا مواد شیمیایی فروشی
                        ولی در کل چیز کمیابی نیست

و جای پد ها چرا سوز .. سوز برای از بین بردن لامین در اخر کار بکار میره
                        جای پد ها بعد ماده ظهور با اب و فرچه و با کمی سرعت عمل پاک میشه
                        مثل لامینت کاری معمولی طرح که قسمت های نور تخورده با اب شسته میشه
                        نمیدونم والا هرچی هم بهش گفتم که بابا سود رو میریزن کلا لامینت رو بر میداره (که من تا الان برای از بین بردن کل لامینت از استون استفاده میکردم)گفت نه اونجاهایی که نور نخورده فقط بلند میشه. منو بیشتر گیج کرد حالا باید امتحان کنم ببینم چی میشه،نتیجشو اعلام میکنم. آخه جالب اینه که تاکید کرد که برای ظهور طرح اولیه از جوش شیرین استفاده کن برای لایه محافظ هم از سود استفاده کن.
                        راستی رنگ curable UV رو پرسیدم گفتم میزارنن توی کوره UV با توان بالا ( خیلی بالا) پخته بشه .چون قراره بره توی قلع مذاب 300 درجه و هیچیش نشه. وگرنه ممکنه رنگ بچسبه و پد ها هم از توش در بیان اما کیفیت مطلوب رو نداره

دیدگاه

هیچ امتحان کردنی لازم نیست!!!
                          اگر از سود سوزآور استفاده کنی کل لمینت ها هم آشکار شده و هم نشده کنده میشن
                          بله برای ظهور از بی کربنات سدیم همون جوش شیرین استفاده می کنن
                          از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                          --------------------------------------------------------
                          تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                          اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

نوشته اصلی توسط moghani1376
                            هیچ امتحان کردنی لازم نیست!!!
                            اگر از سود سوزآور استفاده کنی کل لمینت ها هم آشکار شده و هم نشده کنده میشن
                            بله برای ظهور از بی کربنات سدیم همون جوش شیرین استفاده می کنن
                            عجب مصیبتی شده این روش لامینت.
                            از نوع لامینتم هم مطمئن شدم که همینی که استفاده میکنم برای لایه محافظ استفاده میکنن.
                            جوش شیرین و آب رو هم به اندازه و با پیمونه مخلوط میکنم.
                            دیروز مغازه داره میگفت باید 1000 وات نور UV داشته باشی اون موقع 1 دقه کافیه اگه نداری بزار 20 دقه توی آفتاب باشه :angry: :angry: جلل الخالق
                            از نظر نور دهی هم من چندین بار با مهتابی و نور آفتاب و لامپ کم مصرف توی زمان های متفاوت کار کردم فقط آشکار نشده ها خیلی نازک و نرم میشن ولی کنده نمیشن.
                            من اگه به نتیجه برسم همه ی انجمن رو شام میدم :agree:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mnwato
                              عجب مصیبتی شده این روش لامینت.
                              از نوع لامینتم هم مطمئن شدم که همینی که استفاده میکنم برای لایه محافظ استفاده میکنن.
                              جوش شیرین و آب رو هم به اندازه و با پیمونه مخلوط میکنم.
                              دیروز مغازه داره میگفت باید 1000 وات نور UV داشته باشی اون موقع 1 دقه کافیه اگه نداری بزار 20 دقه توی آفتاب باشه :angry: :angry: جلل الخالق
                              از نظر نور دهی هم من چندین بار با مهتابی و نور آفتاب و لامپ کم مصرف توی زمان های متفاوت کار کردم فقط آشکار نشده ها خیلی نازک و نرم میشن ولی کنده نمیشن.
                              من اگه به نتیجه برسم همه ی انجمن رو شام میدم :agree:
                              اره مصیبت خودشو داره
                              بهتره از جوش شیرین استفاده نکنی .. و از کربنات سدیم که توصیه میشه استفاده کنی
                              جوش شیرین میشه بی کربنات سدیم

و لامینت ابی سبز هم شرایطشون و مقدار نور دهیشون کمی متفاوت
                              و حتی شاید ماده ظهور متفاوتی رو بطلبن
                              و سود که مطمئنا برای از بین بردن سولدر جای پد ها مناسب نیست .. مگر به مقدار کم اضافه کنی
                              به منابع اطلاعاتی مراجعه کن

این لینک خوب مطالعه و ترجمه کن ..

http://www.ebay.com/itm/Dynamask-the...3D271223870457

و از نور افتاب استفاده نکن که این مورد توصیه نشده و منع شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیجت
                                اره مصیبت خودشو داره
                                بهتره از جوش شیرین استفاده نکنی .. و از کربنات سدیم که توصیه میشه استفاده کنی
                                جوش شیرین میشه بی کربنات سدیم

و لامینت ابی سبز هم شرایطشون و مقدار نور دهیشون کمی متفاوت
                                و حتی شاید ماده ظهور متفاوتی رو بطلبن
                                که مطمئنا برای از بین بردن سولدر جای پد ها مناسب نیست .. مگر به مقدار کم اضافه کنی
                                به منابع اطلاعاتی مراجعه کن

این لینک خوب مطالعه و ترجمه کن ..

http://www.ebay.com/itm/Dynamask-the...3D271223870457
                                اینی که شما لینک دادید لمینت معمولی نیست این برای سولدر ماسک هست که چند لایه هست و خیلی ضخیم تر لمینت مدار چاپی هست
                                وزمان بیشتری برای ظاهر شدن نیاز دارد

کلا به این نوع ها میگن خشک
                                اونی که تو جعبه های استوانه ای کوچیک هست نوع مایع هست
                                اونی که کیلویی میفروشند کوره ای هستند یهنی نیاز به کوره دارند
                                راحتترین همون لمینت مدارچاپی هست
                                از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                                تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                                اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X