اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع جریان با mosfet ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت منبع جریان با mosfet ؟

اینکه می کن سلف به اشباع میره به این معنیه که هسته از لحاظ مغناطیس اشباع میشه
    خوب چه موقع میشه که سلف به اشباع میره یعنی اگه مثلا بیش از حد جریان ازش عبور کنه ؟اخه من باید یه سلف حدودا 4 الی 5 امپری درست کنم هسته فریت دارم ولی نمیدونم قطر سیم و ضخامتش چقد باشه که به قول شما تو 4 امپر اشباع نشه میشه کمکم کنید

احمد جان مخلص شما هم هستیم :nerd:
    یه سوال این uc3842 همو tl3842 هست یا فرق میکنه ؟ دیتاشیتش که با اون فرقی نمیکرد...
    ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

این هسته سلفه که به اشباع میره. وقتی دور هسته سیم پیچی کنید با عبور جریان هسته آهنربایی میشه. هرچه جریانو زیادتر کنیم آهنربا قویتر میشه ... اما از یه نقطه ای دیگه هرچی جریان زیاد بشه قدرت آهنربایی هسته بیشتر نمیشه. این نقطه ی اشباعه.

ما باید هسته ای انتخاب کنیم که در بیشترین جریان کاری به اشباع نره. می تونی از فروشگاه سلف الکترونیک بزرگترین سلف 100 میکروهانری رو بخری. می تونی خودت بپیچی. هسته سلف ها با هسته ترانس فرق داره.
      اگه هسته بزرگ پیدا نکردی می تونی بدون هسته بپیچی. با اینکه تعداد دور بالا میره اما مشکل اشباع نداری.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

میگم حالا اگه مثلا بشه 50 میکرو هانری اشکالی داره یا دیگه نمیشه 10 امپر ازش جریان کشید و یا چی... این مقدار رو چی تاثیر داره اگه بیشتر یا کمتر بشه (منظورم 100 میکرو هانریه) چه اتفاقی میوفته؟
        ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

هیچ مشکلی بوجود نمیاد. یه تکه پلاستیک مثل لوله خودکار بردار و 2 سانت ازش جدا کن. بعد 100 دور سیم قطر 0.5 میلیمتر دورش بپیچ و تمام.

دیدگاه

مشکل سلف حل شد ( البته سلفی که پیچیدم شده 400uh ) ... مدار راه انداختم طبق همون شماتیکی که کشیده بودین فقط نمیدونم چرا وقتی اون پتانسیومتر رو تغیرش میدادم هیچ اتفاقی نمیوفتاد یعنی تو کنترل جریان هیچ نقشی نداشت فقط با تغیر مقاومت 0.1 اهم مقدار جریان تغیر میکنه
            میگم خروجی پایه out ایا pwm هست و با چه فرکانسیه؟ اخه با مولتی متر مقدار فرکانسی رو که گرفتم 20khz بود و در ضمن حتی وقتی پایه out رو که با یه مقاومت 22 اهم رفته به گیت ماسفت قطع میکردم مدار بازم کار میکرد انگار نه انگار که به پایه گیت از طرف ic پالسی میاد...
            ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

اول واسه کار کردن مدار وقتی مقاومت 22 اهم قطع باشه: oo: oo: oo:
              دوم واسه پتانسیومتر :من یه مقاومت اشتباه بین پایه 8 و پتانسیومتر گذاشتم که باید اتصال کوتاهش کنی.

دیدگاه

سلام
                راستش یه چندوقت پیش یه کارایی در مورد شارژر کردم، من اونجا از lm317 استفاده کردم،
                امام مشکلی که داشت این بود که گرچه یک منبع جریان عالی می شد باهاش ساخت ولی در جریانهای بالاتر از یک آمپر کم می آورد ،
                برای شما فکر کنم اگه دوتا lm317 رو موازی کنید، جواب بده
                ولی حتما سرراه هرکدوم یک دیود سری کنید، بهتره
                بنابراین میتونید دو آمپر داشته باشید
                خروجی این زوج منبع جریان رو هم به ماسفت بدید تا بتونید حالت سوییچ شدنش رو هم کنترل کنید.
                علی یارت
                قدر غم گر چشم سر بگریستی
                روز و شبآ‌ها تا سحر بگریستی
                آسمان گر واقفستی زین فراق
                انجم و شمس و قمر بگریستی

دیدگاه

مجددا سلام
                  پیام بالا برای اون موقع بود که صفحه اول این موضوع رو می خوندم، ببخشید
                  بعد فکر می کنم تو ماسفت زمانی که به عنوان سوئیچینگ ازش استفاده می کنیم وجود یک مقاومت مثلا 47 کیلو از گیت به زمین اجتناب ناپذیر است، جرا که وقتی مقاومت 22 اهم را برمی دارید اثر نویز باعث می شود که مدار کماکان روشن بماند.
                  فکر کنم اکه مقاومت 47 کیلو از گیت به زمین وصل کنید دیگه مشکلی نداشته باشید.
                  قدر غم گر چشم سر بگریستی
                  روز و شبآ‌ها تا سحر بگریستی
                  آسمان گر واقفستی زین فراق
                  انجم و شمس و قمر بگریستی

دیدگاه

حداقل تغذیه uc3843 چند ولته؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط standwithafeast
                      حداقل تغذیه uc3843 چند ولته؟
                      تقریبا 9 ولته دایی جان

دیدگاه

من می خوام به عنوان درایور ال ای دی از این آی سی استفاده کنم . هدفم اینه که 90 تا ال ای دی سفید که موازی شدن و هر کدوم بین 10 تا 20 میلی آمپر جریان لازم دارن رو با یه باتری لید اسید 6 ولت روشن کنم (به عنوان چراغ اضطراری برای وقتی برق می ره) جریان مورد نیاز چیزی بین 900 تا 1800 میلی آمپر می شه . باتری ای که خریدم 6ولت 12 آمپر ساعته ال ای دی ها هم 3 ولت هستن که از یه چراغ اضطراری که بردش خراب شده بود برداشتم . حالا می خوام ببینم با این آی سی میشه همچین کاری رو کرد ، یا آی سی دیگه ای از این خانواده وجود داره که با تغذیه کمتری کار کنه؟
                        در واقع اشتباهی که من کردم این بود که باتری و آی سی رو با هم خریدم و بعدش متوجه شدم که این آی سی با 6 ولت کار نمی کنه .
                        در کل اگر راه حل بهتری هم به نظرتون می رسه ممنون میشم راهنماییم کنید .
                        با تشکر

دیدگاه

اولین مشکل اینه که نباید LEDآ‌ ها رو موازی کرد! چون دیودها منحنی ولتاژ غیر خطی دارن، کوچکترین اختلاف بین دو LED باعث میشه در حالت موازی یکی نور زیاد داشته باشه و دیگری کم نور باشه.
                          پس باید اونها رو سری کنی.
                          90 تا LEDآ‌ که هر کدوم 3 ولته میشه 270 ولت.
                          بهترین راه تبدیل 6 ولت به 270 ولت استفاده از یک منبع سوئیچینگ افزاینده است.
                          اگه برای هر LEDآ‌ جریان 20 میلی آمپر نیاز باشه توان کل LEDآ‌ها میشه 270X20= 5.4 وات
                          با احتساب تلفات توان میشه 6 وات و جریان 1 آمپر از باطری کشیده میشه .
                          پس منبع تغذیه ای نیاز داری که 6 ولت 1 آمپر و به 270 ولت 20 میلی آمپر تبدیل کنه.
                          همونطور که خودت هم گفتی 3843 نمی تونه با 6 ولت کار کنه پس باید مدار دیگه ای براش طراحی کرد. منم الان واسه 6 ولت چیزی به ذهنم نمی رسه و باید سر فرصت ببینم چی بدردت می خوره.

دیدگاه

میتونی LED ها رو موازی کنی به شرطی که با هر LED یه مقاومت 150 اهمی سری کنی و مستقیم به باطری بزنی.
                            البته در این حالت تلفات توان بیشتری داری.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                              اولین مشکل اینه که نباید LEDآ‌ ها رو موازی کرد! چون دیودها منحنی ولتاژ غیر خطی دارن، کوچکترین اختلاف بین دو LED باعث میشه در حالت موازی یکی نور زیاد داشته باشه و دیگری کم نور باشه.
                              پس باید اونها رو سری کنی.
                              90 تا LEDآ‌ که هر کدوم 3 ولته میشه 270 ولت.
                              بهترین راه تبدیل 6 ولت به 270 ولت استفاده از یک منبع سوئیچینگ افزاینده است.
                              اگه برای هر LEDآ‌ جریان 20 میلی آمپر نیاز باشه توان کل LEDآ‌ها میشه 270X20= 5.4 وات
                              با احتساب تلفات توان میشه 6 وات و جریان 1 آمپر از باطری کشیده میشه .
                              پس منبع تغذیه ای نیاز داری که 6 ولت 1 آمپر و به 270 ولت 20 میلی آمپر تبدیل کنه.
                              همونطور که خودت هم گفتی 3843 نمی تونه با 6 ولت کار کنه پس باید مدار دیگه ای براش طراحی کرد. منم الان واسه 6 ولت چیزی به ذهنم نمی رسه و باید سر فرصت ببینم چی بدردت می خوره.
                              با LM2576 نمیشه ؟ روی توپولوژی بوست.

دیدگاه

میشه دایی جان
                                اما اگه دقت کنید برای تبدیل 6 ولت به 270 ولت نیاز به دیوتی سایکل 6/276 = 2 درصد است. متاسفانه LM2576 به سختی می تونه این دیوتی سایکل رو تثبیت شده نگه داره و دچار ناپایداری شدید میشه. بخاطر همین مجبوریم از ترانس استفاده کنیم تا نسبت دور سیم پیچ ها این نسبت عظیم ولتاژ رو بسازه. :smile:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X