اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

گفتم شاید بهتر باشه موج خروجی هر دو ترانزیستور رو ببینیم یه چیزایی دستگیرمون بشه:

پراب منفی به امیتر وصل بود پراب + به بیس ترانزیستور روی کلکتور هم تقریبا" هیچ موجی نبود!

این مال ترانزیستور با بتای 30

اینم مال ترانزیستور با بتای 80

تقریبا فرقی با هم ندارن! پس چرا یکی بیشتر از اونیکی داغ میکنه!!!! :NO:

دیدگاه

از اینکه این نمودار و گذاشتی ممنون
      اما بتا (hfe) تا جایی که سوادم قد میده ماله بهره ترانزیستوره
      ربطی به نوع شکل موج خروجی نداره

دیدگاه

رفتم یه 2sd1047 دیگه گرفتم قیمتها یه جوری بود! 2000 تا 4000 تومن! بلخره 3000 منی اصل پیدا کردم که از مال خودمم بهتره! بتاش 80 که اونیکی مال خودم 40 بود، ولی این جدیده پایدار تره! اون قدیمیه حرارتش که میره بالا قطع میکنه که شاید مال بتای پایینشه مدار از حالت پایداری در میاد!
        راستی این مداری که گزاشتی اگر تغییری توی بتای ترانزیستور ایجاد بشه مثلا به علت حرارت از کار می ایسته جالبه که من 2 تا ترانزیستور یک شماره دارم ( البته گفتم با کیفیتهای متفاوته) ولی یکیش تا 90 درجه هم داغش کردم ولی کار کرد ولی اونیکی که بتای پایینتری داره تا 60 درجه داغ بشه از کار می ایسده! ایده ای داری؟
        الان دقیقا شماره این 2 تا ترانزیستوری که میگی رو بنویس / اتفاقا منم امتحان میکردم وقتی مقاومت بایاس بیس رو نمیذاشتم بعضی ترانزیستورها فقط یه لحظه ابو میپاشیدن بالا و دیگه کار نمیکردن و بعضی وقتی داغ میشدن از کار میفتاد مگر مقاومت میذاشتم
        و وقتی فقط ترانزیستور رو در میاورذم و ترانزیستورهای مختلف رو تست میکردم تاثیر فوق العاده زیادی داشت . منظورم همین تست های پریشب / فقط وقت نشد مشخصات ترانزیستورها رو نگاه کنم تا فرقشون رو پیدتا کنم
        ترانزیستورهای مختلف تاثیر زیادی داشتن رو اکثرشون اصلا نمیشد حساب کرد . راستی اول که مدارو ساخته بودم یه ترانزیستور داشتم که داغ نمیشد و مدار خیلی ردیف کار میکرد و یه اشتباه باعث سوختنش شد و حواسم نبود و بدون نگاه کردن شماره اش انداختم دور :sad: که بعد دم دست 313 رو انتخاب کردم . خلاصه خیلی توپ بود ولی هر چی فکر کردم یادم نیومد چی بود
        بین ترانزیستور های 2SD ,2SC هم ترانزیستور های 2SC به نسیت حتی اگر وات بالا هم بودن بیشتر از 2SD ها داغ میکردن
        البته قبلا با ترانزیستورهای مختلف این نتیجه رو گرفته بودم که اونی که جریان بالا میتونن بدن کمتر داغ میکنن که اقا مهدی گفت ربط نداره و حرارت رو باید دفع کرد (یعنی مثلا جریان 1 امپر از ترانزیستور 1.5 امپری گرفتیم و افت ولتاژ رو ترانزیستور باعث داغ کردنش میشه و گذاشتن ترانزیستور مثلا 6 امپری تاثیر نداره )
        و خوب حرفشون منطقی بود و جواب نداشت ولی خوب در عمل از نظر من تاثیر داره
        مثل این میمونه که سیم با ضرفیت عبور 4 امپر با عبور جریان 3 امپر گرم بشه و همون جریان رو از سیم یا کابل ضخیم تر حرارتی رو ایجاد نمیکنه که حس کنیم و در مورد ترانزیستور هم میگم حتما در ترانزیستور های جریان بالا سطح کریستال نیمه هادی و سطح فلزی کلکتور بیشتر است و در زمان روشن بودن ترانزیستور اهم کمتری ایجاد میشه و افت ولتاژ کمتر مانع از داغ شدن ترانزیستور میشه (اگر غلطه بگید)

دیدگاه

با سلام
          جناب hi voltage عزیز یه سوال داشتم
          میشه از یه میکرو برای نوسان سازی استفاده کرد واز یک ماسفت به همراه مدار درایو (برای اینکه اهمی نشه) استفاده کرد اینجوری دیگه با هر کریستال و هر فرکانسی کا میکنه و مشکل سیم پیچ ونوسان ساز نداره
          شرمنده فقط اگه نشدنیه با توضیحات بگید تا کامل متوجه اشتباهم بشم
          با تشکر

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
            البته قبلا با ترانزیستورهای مختلف این نتیجه رو گرفته بودم که اونی که جریان بالا میتونن بدن کمتر داغ میکنن که اقا مهدی گفت ربط نداره و حرارت رو باید دفع کرد (یعنی مثلا جریان 1 امپر از ترانزیستور 1.5 امپری گرفتیم و افت ولتاژ رو ترانزیستور باعث داغ کردنش میشه و گذاشتن ترانزیستور مثلا 6 امپری تاثیر نداره )
            و خوب حرفشون منطقی بود و جواب نداشت ولی خوب در عمل از نظر من تاثیر داره
            مثل این میمونه که سیم با ضرفیت عبور 4 امپر با عبور جریان 3 امپر گرم بشه و همون جریان رو از سیم یا کابل ضخیم تر حرارتی رو ایجاد نمیکنه که حس کنیم و در مورد ترانزیستور هم میگم حتما در ترانزیستور های جریان بالا سطح کریستال نیمه هادی و سطح فلزی کلکتور بیشتر است و در زمان روشن بودن ترانزیستور اهم کمتری ایجاد میشه و افت ولتاژ کمتر مانع از داغ شدن ترانزیستور میشه (اگر غلطه بگید)
            شاید هیکل ترانزیستور باعث میشه که گرما سریعتر دفع بشه و این تصور رو ایجاد میکنه که ترانزیستور کمتر داغ میشه ؛ البته واتی که روی ترانزیستور تلف میشه ممکنه فرق هم داشته باشه چون در ترانزیستورهایی که کوچکترن و مثلاً یک و نیم آمپری ها ؛ امکان اینکه وقتی جریان نزدیک به حداکثر تحملشونو ، ازشون میکشیم ولتاژی که بین کلکتور و امیترشون بمونه ، بیشتر از ترانزیستورهای با تحمل جریانی بیشتر باشه هست و اینجوری تلف قدرتشون بیشتر خواهد بود ، در هر صورت اگه تلف قدرت ( مضرب جریان و ولتاژ روی کلکتور و امیتر) یکی باشه ، گرمای ترانزیستورها یکسان هست!

دلایل داغ کردن ترانزیستورهای با جریان پایین یه چیز دیگه هم میتونه باشه و اون جریان کشی بیش از حد بیس امیتره که میتونه باعث داغ شدن این پیوند هم بشه و مجموع گرمای پیوندهای بیس امیتر و کلکتور و امیتر میتونه بیشتر از تلف قدرت مشابه در ترانزیستورهای بزرگتر باشه ؛

ولتاژ شکست پیوند ها رو هم باید در نظر گرفت ؛ (بعضی اوقات ؛ ترانزیستور قبل از سوختن به شدت گرم میشه)

خلاصهآ‌اش اینکه توجیه علمی داره... :nerd:

دیدگاه

الان دقیقا شماره این 2 تا ترانزیستوری که میگی رو بنویس / اتفاقا منم امتحان میکردم وقتی مقاومت بایاس بیس رو نمیذاشتم بعضی ترانزیستورها فقط یه لحظه ابو میپاشیدن بالا و دیگه کار نمیکردن و بعضی وقتی داغ میشدن از کار میفتاد مگر مقاومت میذاشتم
              هر دو ترانزیستور 2sd1047 هستند که با مولتی متر بتای یکیشون 36 و یکیدیگشون 170 هستش!

36 خنک کار میکنه.
              170 داغ میشه.

من فکر کنم افت ولتاژ روی پیوند های دیودی ترانزیستور ضرب در جریان اون دیون باعث داغ شدنشونه البته زمان روشن شدن و خاموش شدنشونم باید تاثیر داشته باشه !
              من توی عکس های بالا ولتاژ امیتر- بیس رو گرفتم و روی دیود کلکتور امیتر هیچ ولتاژی وجود نداشت! البته جریانشونو نگرفتم ! [glow=red,2,300]باید چطوری اینکارو بکنم؟[/glow]

دیدگاه

جریان کلی مدار رو از مسیر DC تغذیه بگیر
                جریان کلکتور یا بیس (یعنی همون سر پیزو ) یکدوم رو بگیر و دیگری رو با کم کردن جریان از جریان کل مدار بدست بیار
                و چطوری : فرضا کلکتور که فکر کنم بهتر باشه ، رو از مثبت قطع کن و امپرمتر رو با مثبت سری کن و سر دیگه رو قبل از اتصال به کلکتور با خازن الکترولیت تا منفی وصل کن و ...

دیدگاه

جریان کلی مدار رو از مسیر DC تغذیه بگیر
                  جریان کلکتور یا بیس (یعنی همون سر پیزو ) یکدوم رو بگیر و دیگری رو با کم کردن جریان از جریان کل مدار بدست بیار
                  و چطوری : فرضا کلکتور که فکر کنم بهتر باشه ، رو از مثبت قطع کن و امپرمتر رو با مثبت سری کن و سر دیگه رو قبل از اتصال به کلکتور با خازن الکترولیت تا منفی وصل کن و ...
                  فکر نکنم با آمپر متر بشه! چون دیود یکسوسازی داره و گمون نکنم توی این فرکانس درست اندازه گیری کنه! با اسکپ ولی میشه RMS جریان رو بدست آورد ولی نمیدونم چطوری؟ پراب جریان لازم دارم؟

دیدگاه

:wow: :wow: :wow:

معما رو حل کردم چقدر هم ساده! کاری کردم اون ترانزیستوری که بتای بالایی داشته جریان بیسش کم بشه اول با مقاومت 10 اهم سعی کردم ولی خیلی داغ میشد مقاومت تقریبا" 25 وات داشت تلف میکرد که خیلی هم تاثیری نداشت ولی داغ شدنش کمتر شد.

بعد گفتم اگر فرکانس داریم میشه با خازن مقدارشو کم کرد که اینطوری DC رو هم حذف میکنیم! اومد حساب کردم دیدم روی اون فرکانس یه خازن 10n کارمونو انجام میده و 10 اهم مقاومت ایجاد میکنه، گزاشتم کار کرد ولی دوباره که اومدم + مدار رو وصل کنم دیگه کار نکرد! دیدم خازن شارژ شده و نمیزاره جریان ازش عبور کنه که مدار شروع به کار کنه! یه مقاومت 10K با خازن موازی کردم که هی ولتاژشو خالی کنه و این مشکل پیش نیاد بد که + رو وصل کردم چیشد؟ هیچی نه تنها مصرف مدار نصف شد بلکه حجم بخار هم هیچ تغییری نکرد! و ترانزیستور هم [glow=red,2,300]خنک خنک[/glow] موند! حتی از اونیکی ترانزیستور هم خنکتره!

[glow=red,2,300]پس دمای زیاد مربوط به همون جریان اضافی روی دیود بیس امیتر بود![/glow]

این مدار اخرمه:

نتیجه ( یا دستور العمل):

اگر میخاید بازده مدار بالا باشه و زیاد هم داغ نکنه بهتره جریان بیس ترانزیستورتون رو کنترل کنید.
                    مقدار مناسب خازن که از فرمول زیر بدست میاد:

برای افزایش بخار هم میتونید فاصله بین حلقه های اون سلف 0.5uH رو کم کنیدالبته اینکار مصرف مدار رو زیاد میکنه ولی خوب باید توان بهش بدیم تا بخار بیشتری بگیریم!

منتظر تست کردنتون هستم و لطفا تنیجه رو اعلام کنید.

دیدگاه

میبینم که دست به کار شدی :icon_razz:
                      اره همینطوره گذر جریان از بیس امیتر یا در واقع ولتاژ دو سر بیس امیتر باعث داغ شدن بیش از حد ترانزیستور میشه و منم مثل تو نتیجه های جالبی گرفتم و تدبیری نیز واسش پیدا کردم ولی فعلا رو راه شما کار میکنیم و بعدا منم راهمو میذارم (شاید واسش یه شماتیک کشیدم)

ولی فعلا یه طرح جدید رو معرفی میکنم که الان جواب گرفتم که البته دقیق نیست ولی خوب کار میکنه و با ترانزیستور من حتی گرم هم نمیشه اما احتمال زیاد با ترانزیستور های دیگه داغ بشه
                      از ترانزیستور D2499 استفاده کردم
                      من بیشتر از چند ساعت تستش نکردم و هنوز محاسبه ای انجام ندادم فقط همینطوری میذارم و....

دیدگاه

:arrow:
                        هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

میبینم که دست به کار شدی :icon_razz:
                          اره همینطوره گذر جریان از بیس امیتر یا در واقع ولتاژ دو سر بیس امیتر باعث داغ شدن بیش از حد ترانزیستور میشه و منم مثل تو نتیجه های جالبی گرفتم و تدبیری نیز واسش پیدا کردم ولی فعلا رو راه شما کار میکنیم و بعدا منم راهمو میذارم (شاید واسش یه شماتیک کشیدم)

ولی فعلا یه طرح جدید رو معرفی میکنم که الان جواب گرفتم که البته دقیق نیست ولی خوب کار میکنه و با ترانزیستور من حتی گرم هم نمیشه اما احتمال زیاد با ترانزیستور های دیگه داغ بشه
                          از ترانزیستور D2499 استفاده کردم
                          من بیشتر از چند ساعت تستش نکردم و هنوز محاسبه ای انجام ندادم فقط همینطوری میذارم و....
                          وای های ولتاژ الان میخام خفت کنم :mrgreen: بابا کشته شدم تا منطق همینو درک کردم! من که دگیگه نمیتونم مدارو عوض کنم به محض اینکه راهی پیدا کنم که سنسور کمبود آب رو هم بهش اضافه کنم همینو میبندم خلاص! یه ظرف مخصوص هم دارم براش درست میکنم از مراحلش هم برای آموزش عکس میگیرم مرحله به مرحله چون آببندیشم 100% کردم...

ایول آروین جان
                          واقعا از اطلاعاتت لذت بردم
                          قربانت

اول اینکه اون دیود رو که جابجا کردی الان اتصال کوتاست oo:
                          درست شد ببخشید
                          دوم اینکه دیود 4007 سرعت کمی داره
                          شما یه دیودی بزار که ولتاژش بالای 70ولت باشه و سرعتش هم خیلی زیادتر
                          ممنون
                          خودمم فرکر کنم این خوب نباشه ولی همه جا دیدم همینو گذاشتن نمیدونم چرا!

باز باید برم
                          فردا سخت ترین امتحان تو ترم هام رو دارم...
                          دعا کنین برام
                          میخاستم بگم بابا پس چی شد این بخور سنج رو باز کردی یا نه که اینو نوشتی پس میگم اگه بری سراقش میگم امیرعلی یه مدت بلاکت کنه تا امتحاناتت تموم شه! :icon_razz:

دیدگاه

وای های ولتاژ الان میخام خفت کنم :mrgreen: بابا کشته شدم تا منطق همینو درک کردم! من که دگیگه نمیتونم مدارو عوض کنم به محض اینکه راهی پیدا کنم که سنسور کمبود آب رو هم بهش اضافه کنم همینو میبندم خلاص! یه ظرف مخصوص هم دارم براش درست میکنم از مراحلش هم برای آموزش عکس میگیرم مرحله به مرحله چون آببندیشم 100% کردم...
                            نه به هیچ وجه / اتفاقا فکر کردم نکنه دودلی پیش بیاد و میخواستم بگم واس ساختن نذاشتم . از رو این مدار که هم اکنون روی میزم در حال کاره درک بهتری از عملکرد مدار حاصل میشه که شاید از قبلی بدست نیاد

اون مدار رایج لامذهب تحلیل و درکش سخته چون از بیس امیتر استفاده شده که اختلاف فاز ندارن ولی اسیلاتور هنوز روی شیفت فاز استواره و این اختلاف فاز همونی است در مداررزونانسی LRC روی مقاومت میفته و در این مدار راکتانس سیم پیچ که با خازن تشکبل فیلتر رزونانسی دادن تغییر فاز رو بوجود میاره

البته اگر اشتباه نکنم . و همچنین احتمالا یه راهی هم برای استفاده کردن از چند پیزو با یک مدار پیدا کردم یعنی به ذهنم رسیده که 2 تا پیزو ندارم تست کنم

دیدگاه

جناب hi voltage عزیز
                              سوال من اینقدر بد بود که جواب ندادین :cry2:

دیدگاه

نه اتفاقا سوال خوبی هم هست
                                ولی متاسفانه جوابشو نمیدونم :redface: / جواب سوالی رو که شک دارم مجبورم فقط نظر شخصی بدم و در مورد تستی که دقیقا انجام داده باشم جواب قاطع میدم. اون روز که پرسیدید، تستی تقریبا در جهت سوالتون انجام میدادم که خواستم بعدش جوابشو بهتون بدم که البته باز ناقص موند

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X