اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در باره ساخت آمپلی فایر و خرید باند

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک در باره ساخت آمپلی فایر و خرید باند

نوشته اصلی توسط mohammad1365 نمایش پست ها
    1) اون سر مقاومت 22 کیلو رو که مشخص کردم از روی برد ،بردار . ((در این حالت مدار پروتکشن بعد از تایم چند ثانیه ای رله رو وصل میکنه و دیگه رله فعاله و قطع نمی کنه حتی وقتی تو خروجی ولتاژ دی سی داشته باشی ))
    اون مقامت رو جدا کردم و دقیقا همون اتفاقی افتاد که گفتی....
    2) مولتیمترت رو در حالت تست ولتاژ دی سی قرار بده و پروب قرمز رو به قسمتی که در عکس زیر مشخص کردم ( یعنی اون سیم جامپر )وصل کن .
    همینکارو کردم...
    3) پروب مشکی رو به قسمت PGND وصل کن.
    وصل کردم ...
    4) حالا با پیچ گوشتی خیلی آروم پتانسیومتر رو به طرفی بچرخون که ولتاژ بیاد پایین.
    ولتاژ 2.9 ولت بود و با چرخش پتانسیومتر هیچ تغییری تو ولتاژ اتفاق نمی افتاد و همون 2.9 ولت بود...لامپ هم اصلا روشن نمی شد.
    یه سوال دیگه : جهت نوشته حک شده روی بدنه ترانزیستورهای mje340 و mje350 باید رو به مقاومت آجری های 5 وات باشد . درست نصب کردی دیگه ؟؟
    آره دقیقا درست نصب شدن....
    یه نکته دیگه اینکه ولتاژ ورودی مثبت صدا رو گرفتم نصبت به زمین 13 ولت و ورودی منفی صدا نصبت به زمین 11 ولت بود و تا وقتی پروب مولتی متر بهش وصل بود هی کمتر هم می شد، واسم عجیب بود گفتم اینم اعلام کنم...
    حالا چکار کنیم مهندس؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sazhad نمایش پست ها
      اون مقامت رو جدا کردم و دقیقا همون اتفاقی افتاد که گفتی....

همینکارو کردم...

وصل کردم ...

ولتاژ 2.9 ولت بود و با چرخش پتانسیومتر هیچ تغییری تو ولتاژ اتفاق نمی افتاد و همون 2.9 ولت بود...لامپ هم اصلا روشن نمی شد.

آره دقیقا درست نصب شدن....
      یه نکته دیگه اینکه ولتاژ ورودی مثبت صدا رو گرفتم نصبت به زمین 13 ولت و ورودی منفی صدا نصبت به زمین 11 ولت بود و تا وقتی پروب مولتی متر بهش وصل بود هی کمتر هم می شد، واسم عجیب بود گفتم اینم اعلام کنم...
      حالا چکار کنیم مهندس؟؟؟
      سلام
      پتانسیومتر رو در حالت وسط بزار
      ترانزیستورهای تفاضلی ورودی Q1 و Q2 رو دربیار و ولتاژ رو چک کن. ( همون ترانزیستورایی که تو کادر آبی مشخص کردم )
      Click image for larger version

Name:	APEX AX14P PCB size is 7cm x 10cm.jpg
Views:	1
Size:	94.4 کیلو بایت
ID:	1125333

دیدگاه

سلام
        پتانسیومتر رو در حالت وسط بزار
        ترانزیستورهای تفاضلی ورودی Q1 و Q2 رو دربیار و ولتاژ رو چک کن. ( همون ترانزیستورایی که تو کادر آبی مشخص کردم )
        سلام محمد
        آقا تا همه خواب بودن رفتم سراغ مدار و ترانزیستورهای تفاضلی ورودی Q1 و Q2 رو درآوردم و پتانسیومتر رو هم در حالت وسط گزاشتم...
        ولتاژ 3 ولت بود و با چرخش پتانسیومتر هیچ تغییری تو ولتاژ اتفاق نمی افتاد و همون 3 ولت بود...لامپ هم اصلا روشن نمی شد.
        اومدم تو تست بعدی ترانزیستورای 2sc4793 و 2sa1837 رو هم درآوردم و دوباره ولتاژگیری کردم بازهم
        ولتاژ 3 ولت بود و با چرخش پتانسیومتر هیچ تغییری تو ولتاژ اتفاق نمی افتاد...
        دوباره اومدم ترانزیستور bd139 رو هم جدا کردم ولی بازم همونطور بود...واسه آخرین تست هم ترانزیستورهای mje340 و mje350 روهم درآوردم و دوباره تست کردم که بازم همون رفتارو داشت!!!!!
        آقا محمد حالا میگی چکار کنیم؟

دیدگاه

سلام محمد
          آقا تا همه خواب بودن رفتم سراغ مدار و ترانزیستورهای تفاضلی ورودی Q1 و Q2 رو درآوردم و پتانسیومتر رو هم در حالت وسط گزاشتم...
          ولتاژ 3 ولت بود و با چرخش پتانسیومتر هیچ تغییری تو ولتاژ اتفاق نمی افتاد و همون 3 ولت بود...لامپ هم اصلا روشن نمی شد.
          اومدم تو تست بعدی ترانزیستورای 2sc4793 و 2sa1837 رو هم درآوردم و دوباره ولتاژگیری کردم بازهم
          ولتاژ 3 ولت بود و با چرخش پتانسیومتر هیچ تغییری تو ولتاژ اتفاق نمی افتاد...
          دوباره اومدم ترانزیستور bd139 رو هم جدا کردم ولی بازم همونطور بود...واسه آخرین تست هم ترانزیستورهای mje340 و mje350 روهم درآوردم و دوباره تست کردم که بازم همون رفتارو داشت!!!!!
          آقا محمد حالا میگی چکار کنیم؟
          سلام
          روش تست ترانزیستور ها رو بلدی ؟؟؟

شما روی خود مدار مقاومت های در حد اهم مخصوصا مقاومت های خط ولتاژ رو چک کن که اهم داشته باشند رو تست اهم با مولتی متر چک کن .
          اگر بلد تست ترانزیستور رو بلد نیستی بگو تا بهت بگم.

دیدگاه

سلام
            روش تست ترانزیستور ها رو بلدی ؟؟؟
            والا من با مولتی متر تست می کنم و روی تست دیود می زارم. واسه npn پروب مثبت رو می زنم به بیس ترانزیستور و پروب منفی رو بین کلکتور وامیتر تعویض می کنم. مقاومت بیس کلکتور کمتر از مقاومت بیس امیتر باید باشه و در حد مقاومت دیود یعنی بین 500 تا 800 اهم باید باشه. واسه pnp هم فقط جای پروب مثبت منفی عوض میشه...حالا اگر روش دیگه ای هست ممنون میشم بگی...
            یادآوری اینکه من تمام ترانزیستورای کوچولوی مدارو عوض کردم و نو گذاشتم...
            شما روی خود مدار مقاومت های در حد اهم مخصوصا مقاومت های خط ولتاژ رو چک کن که اهم داشته باشند رو تست اهم با مولتی متر چک کن .
            چشم.اینم چک می کنم و گزارش می دم.توکل به خدا

دیدگاه

والا من با مولتی متر تست می کنم و روی تست دیود می زارم. واسه npn پروب مثبت رو می زنم به بیس ترانزیستور و پروب منفی رو بین کلکتور وامیتر تعویض می کنم. مقاومت بیس کلکتور کمتر از مقاومت بیس امیتر باید باشه و در حد مقاومت دیود یعنی بین 500 تا 800 اهم باید باشه. واسه pnp هم فقط جای پروب مثبت منفی عوض میشه...حالا اگر روش دیگه ای هست ممنون میشم بگی...
              یادآوری اینکه من تمام ترانزیستورای کوچولوی مدارو عوض کردم و نو گذاشتم...

چشم.اینم چک می کنم و گزارش می دم.توکل به خدا
              سلام
              روش تستت خوبه گرچه من سلکتور رو روی 2000 اهم میزارم و تست میکنم. این رو هم بگم که بین امیتر و کلکتور هیچ گونه اهمی نباید داشته باشیا حواست باشه
              خب گفتی ترانزیستورای کوچیک رو همشنو عوض کردی( گرچه اینکارت زیاد درست نیست ولی فعلا در این مرحله اشکالی نداره ) .ترانزستورهای تخت رو هم چک کن تا مطمئن بشی . فقط چون بردت چاپ راهنما نداره تو جا زدن ترانزیستورها نهایت دقت رو انجام بده چون با کوچکترین بی دقتی یه مشکل دیگه به این مشکل اضافه میشه که پیدا کردنش کار رو سختتر میکنه.
              مقاومت های اهم کم رو هم روی مدار چک کن. می تونی با تست بازر هم چک کنی .
              نتیجش رو حتما گزارش کن.
              موفق باشی
              جدیدترین ویرایش توسط mohammad1365; ۱۷:۴۵ ۱۳۹۶/۰۲/۰۷.

دیدگاه

ببخشید که دیر جواب دادم....

ترانزستورهای تخت رو هم چک کن تا مطمئن بشی
                کلا اونارو هم عوض کردم، البته قبلی ها هم مشکل نداشتن. یه نکته مشاهده کردم گفتم بگم شاید کمکی بشه، وقتی مدار روشن بود و داشتم تست می کردم بعد از 5 دقیقه دیدم ترانزیستور mje340 گرم شده اما نه خیلی انقدر که گرماشو حس می کنی ولی ترانزیستورای تخت دیگه سرد بودن و لامپ هم کاملا خاموش بود.
                مقاومت های اهم کم رو هم روی مدار چک کن. می تونی با تست بازر هم چک کنی .
                تمام مقاموت هارو چک کردم درستن....
                واقعا عجیبه !!! بچه های دیگه کسی ساخته که مطمئن باشه این مدار تو خروجیش ولتاژ دی سی نداره؟
                بنظرت چکار کنیم؟

دیدگاه

من با این مدارار زیاد در گیر شدم شماتیکش رو بدی متونم راهنماییت کنم ولی بیشترین خرابی از ترانزیستور های درایوره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omid khakyar نمایش پست ها
                    من با این مدارار زیاد در گیر شدم شماتیکش رو بدی متونم راهنماییت کنم ولی بیشترین خرابی از ترانزیستور های درایوره
                    ممنون بابت پاسخت...
                    توی صفحه 8 پاسخ فکر کنم 73 کل فایل مربوط به این مدار رو آپلود کردم می تونی دانلود کنی.
                    اگر پستارو کامل بخونی توضیح دادم که تمام ترانزیستورا سالمن و حتی همه رو عوض کردم...
                    شما این مدارو ساختی؟

دیدگاه

ببخشید که دیر جواب دادم....

کلا اونارو هم عوض کردم، البته قبلی ها هم مشکل نداشتن. یه نکته مشاهده کردم گفتم بگم شاید کمکی بشه، وقتی مدار روشن بود و داشتم تست می کردم بعد از 5 دقیقه دیدم ترانزیستور mje340 گرم شده اما نه خیلی انقدر که گرماشو حس می کنی ولی ترانزیستورای تخت دیگه سرد بودن و لامپ هم کاملا خاموش بود.

تمام مقاموت هارو چک کردم درستن....
                      واقعا عجیبه !!! بچه های دیگه کسی ساخته که مطمئن باشه این مدار تو خروجیش ولتاژ دی سی نداره؟
                      بنظرت چکار کنیم؟
                      سلام
                      دوست عزیزم اون دفعه هم گفتم عوض کردن شانسی ترانزیستوریا هر قطعه ای دیگه چیزی رو دوا نمی کنه. باید قطعه رو تست کنی و همونی که خرابه عوض کنی.
                      منتظر باش بهت میگم چه کار کنی

دیدگاه

ممنون بابت پاسخت...
                        توی صفحه 8 پاسخ فکر کنم 73 کل فایل مربوط به این مدار رو آپلود کردم می تونی دانلود کنی.
                        اگر پستارو کامل بخونی توضیح دادم که تمام ترانزیستورا سالمن و حتی همه رو عوض کردم...
                        شما این مدارو ساختی؟
                        این طرح که شما ساختی در صورتی که کار کنه خیلی با کیفیت تر و بهتر از مدار ماعه اما نه واسه ما(چون بلند گو هایی که در دسترس داریم هیچ وقت این کیفیت رو به ما نمیده.
                        )اما افست کنترلش رو قبول دارم که نیاز داره چون بعضی وقتا فقط گاهی اوقات تو بی باری کمی ترانزیستور ها های خروجیم گرم میشه بگذریم بریم سراغ اصل مطلب
                        همیشه توی ساختن امپلی فایر های گسسته واسه مونتاژ پله پله پیش برو اول ولتاژ Q1 و Q2 رو بگیر باید تغریبا 0.7 باشه درسته؟

دیدگاه

ببخشید که دیر جواب دادم....کلا اونارو هم عوض کردم، البته قبلی ها هم مشکل نداشتن. یه نکته مشاهده کردم گفتم بگم شاید کمکی بشه، وقتی مدار روشن بود و داشتم تست می کردم بعد از 5 دقیقه دیدم ترانزیستور mje340 گرم شده اما نه خیلی انقدر که گرماشو حس می کنی ولی ترانزیستورای تخت دیگه سرد بودن و لامپ هم کاملا خاموش بود.تمام مقاموت هارو چک کردم درستن....واقعا عجیبه !!! بچه های دیگه کسی ساخته که مطمئن باشه این مدار تو خروجیش ولتاژ دی سی نداره؟بنظرت چکار کنیم؟
                          سلام دوست من بابت تاخیر در پاسخ عذر می خوام متاسفانه سرم یه مدتیه خیلی شلوغه و کمتر فرصت میکنم به سایت هم سر بزنم. شما گفتی تمام مقاومت های کم اهم رو تست کردی و سالم هستن. گفتی تمام ترانزیستورها رو چک کردی و برخی از اونها رو هم عوض کردی.یه زحمتی بکش خازن های در حد نانو و پیکو رو روی خود مدار با تست بیزر اهم متر،تست کن که پایه هاشون بهم اتصال نباشه.خودم یه همچین مشکلی رو تجربه کردم. یه مدار با ماسفت ساخته بودم که تو خروجی 16 ولت دی سی داشت و هر چی قطعات و پی سی بی رو چک میکردم می دیدم درستن. بعد اومدم خازنها رو چک کردم دیدم یه خازن از داخل پایه هاش بهم اتصال بود که از اول هم که خریدم خازنه خراب بود و باعث ولتاژ دیسی میشد که با تعویضش مشکل حل شد.میشه یه عکس از مدارت دوباره بزاری ؟ عکسی که قبلا گزاشتی رو نمی خوام. یه عکس جدید بعد از اینکه این بلاها رو سرش آوردی می خواملطف کن به جای اون پتانسیومتر هم مولتی ترن با همون مقدار جایگزین کن. مولتی ترن خیلی دقیق تر هست.اگر هم نتونستی راش بندازی مدارتو بفرست تهران برای من ، برات تعمیرش می کنم.اگر هم خواستی یه مدار مطمئن تر که مشکلات تنظیم بایاس رو نداشته باشه بهم بگو مداری رو که چندین ساله دارم استفاده می کنم رو برات بفرستم .موفق باشی

دیدگاه

سلام دوست من بابت تاخیر در پاسخ عذر می خوام متاسفانه سرم یه مدتیه خیلی شلوغه و کمتر فرصت میکنم به سایت هم سر بزنم. شما گفتی تمام مقاومت های کم اهم رو تست کردی و سالم هستن. گفتی تمام ترانزیستورها رو چک کردی و برخی از اونها رو هم عوض کردی.یه زحمتی بکش خازن های در حد نانو و پیکو رو روی خود مدار با تست بیزر اهم متر،تست کن که پایه هاشون بهم اتصال نباشه.خودم یه همچین مشکلی رو تجربه کردم. یه مدار با ماسفت ساخته بودم که تو خروجی 16 ولت دی سی داشت و هر چی قطعات و پی سی بی رو چک میکردم می دیدم درستن. بعد اومدم خازنها رو چک کردم دیدم یه خازن از داخل پایه هاش بهم اتصال بود که از اول هم که خریدم خازنه خراب بود و باعث ولتاژ دیسی میشد که با تعویضش مشکل حل شد.میشه یه عکس از مدارت دوباره بزاری ؟ عکسی که قبلا گزاشتی رو نمی خوام. یه عکس جدید بعد از اینکه این بلاها رو سرش آوردی می خواملطف کن به جای اون پتانسیومتر هم مولتی ترن با همون مقدار جایگزین کن. مولتی ترن خیلی دقیق تر هست.اگر هم نتونستی راش بندازی مدارتو بفرست تهران برای من ، برات تعمیرش می کنم.اگر هم خواستی یه مدار مطمئن تر که مشکلات تنظیم بایاس رو نداشته باشه بهم بگو مداری رو که چندین ساله دارم استفاده می کنم رو برات بفرستم .موفق باشی
                            سلام آقا محمد
                            نمی دونم چطور تشکر کنم بابت اینکه پیگیر هستی و توی این زندگیه شلوغ امروزی با این همه مشغله شخصی واسه کمک به من وقت می زاری، واقعا امیدوار می شم که هستی و راهکار می دی. همین که جواب می دی خودش واسم کلی ارزش داره حالا دیر یا زودش اهمیتی نداره....

یه زحمتی بکش خازن های در حد نانو و پیکو رو روی خود مدار با تست بیزر اهم متر،تست کن که پایه هاشون بهم اتصال نباشه
                            حتما همین کارو می کنم و نتیجه رو اعلام می کنم....
                            ه جای اون پتانسیومتر هم مولتی ترن با همون مقدار جایگزین کن
                            حتما تعویض می کنم و تستای قبل رو دوباره انجام می دم...

اگر هم نتونستی راش بندازی مدارتو بفرست تهران برای من ، برات تعمیرش می کنم
                            اتفاقا تو ذهنم بود که بهت بگم که امکانش هست همچین کاری بکنم یا نه؟ چون الان اینکه نتونستم تعمیرش کنم از لحاظ روحی تخریبم کرده، نه اینکه من خیلی حرفه ای باشم و ادعام بشه ،نه، موضوع اینه که این مدار خیلی پیچیده نیست که نتونم از پسش بر بیام واسه همین خیلی از لحاظ روحی بهمم ریخته....ولی با این وجود یکم دیگه روش کار می کنم اگر نتونستم حتما مزاحمت می شم....ممنون بابت پیشنهادت.

اگر هم خواستی یه مدار مطمئن تر که مشکلات تنظیم بایاس رو نداشته باشه بهم بگو مداری رو که چندین ساله دارم استفاده می کنم رو برات بفرستم
                            حقیقتش من یه تغذیه سوویچینگ دوبل 50 ولت با 12 ولت ماشین درست کردم و خواستم 4تا آمپلی 100 وات واسه 4تا باند و یه آمپلی دیگه (البته حداقل 500 وات) واسه ساب درست کنم که این مدارو بعد از کلی تحقیق انتخاب کردم به چند دلیل:
                            1)از زوج 2sc5200 و 2sa1943 استفاده می کنه
                            2)طراحی apexe و سادس(انگار نبود)
                            3)مدار محافظ upc1237 راحت باهاش مچ میشه
                            4)100 وات هست که واسه باندا کافیه و اینکه می خواستم تستش کنم ببینم روی 2 اهم هم جواب می ده یا نه چون باندای ماشین بعضیاش 2 اهمن اگر اشتباه نکنم.
                            با این همه تفاسیر ممنون میشم مدار پیشنهادیتو بگی تا در موردش اختلاط کنیم.
                            اینم چنتا عکسه جدید و با کیفیت از آخرین وضعیت مدار که نوشته های روی بدنه ترانزیستوراهم معلومه تقریبا

بعدی

بعدی

بعدی

بعدی

بعدی

دیدگاه

سلام آقا محمدنمی دونم چطور تشکر کنم بابت اینکه پیگیر هستی و توی این زندگیه شلوغ امروزی با این همه مشغله شخصی واسه کمک به من وقت می زاری، واقعا امیدوار می شم که هستی و راهکار می دی. همین که جواب می دی خودش واسم کلی ارزش داره حالا دیر یا زودش اهمیتی نداره....
                              دو تا مورد رو یادم رفت بگم1) ترانزیستورهای مارک kse تو برخی مدارات جواب نمی دن2) ترک های پشت فیبر رو با تست بیزر حتما چک کن که اتصالی نداشته باشیدر مورد اون مداری هم که گفتم ساختم و چند ساله استفاده می کنم اینهhttp://www.eca.ir/forums/thread46740.htmlاگر خواستی بسازی بگو تا پی سی بی جدید و بهترشو برات بفرستم

دیدگاه

سلام مطلب مفید بود

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X